Şimdi Ara

Hdd den gelen ses ve kilitlenme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar uzun süredir muzdarip olduğum derdimi paylaşmak istiyorum.

Durup dururken başladı bu sorun hiç bi değişşlik yoktu sistemimde. Harddiskten "çıt" diye bir ses geliyor(hani şu birçok bilgisayardan bilgisayar açıldığında çıkan) ve cd dönme sesine benzeyen benzeyen bir harddisk dönme sesi geliyor ardından 10 sn içinde makina kilitleniyor. Sanki hdd duruyor bi anda ve tekrar çalışmaya başlıyor. Bu her seferinde oluyor ama sıklığı değişiyor tabi. Hiç kitlenmese bi oyun açıyorum o zaman daha oyunun başında menüsü gelirken yapıyor bunu. Windows karşılama ekranı (şu hagi oturumu açacağını soran) gelmeden kitlenmiyor. En erken orda kitleniyor. Uzun zamandır bilgisayarı normal biçimde kapatamadım.

Bu sorun başıma gelince sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlarım belki diye bilgisayarı saatlerce güvenli kip te kullandımhiç bir sorun yaşamadım. Bunun üzerine "sorun yazılımsaldır" diyip bastım formatı. Fakat yine aynı sorunu yaşıyordum. Bunun üzerine dedim "güvenli kip te ne çalışmıyor da bu sorun oluşmuyor" birden aklıma geldi. ses bileşenleri yüklenmiyor güvenli kip te . ses kartını söktüm ve sorunum çözüldü.... derken 3-4 gün sonra tekrar başladı.

sıcaklıkları kontrol ediyorum bir sorun yok. bad sector taraması yaptım, temiz. formatı da yeni attım. Disk birleştiricisi yaptım. envai çeşit virüs taraması yaptım. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Şimdiden teşekkürler...

Board : Asus P4R800-VM
    CPU : P4 2.8 HT
    HDD : Seagate 80 gb IDE
    Ram : Kingston DDR 400 512 x 2
    PSU : Feel 350 watt
    Ekran kartı : Sapphire Ati radeon X1300 256 MB

• quote:

Orjinalden alıntı: GoRo_ist

İyi günler arkadaşlar uzun süredir muzdarip olduğum derdimi paylaşmak istiyorum.

Durup dururken başladı bu sorun hiç bi değişşlik yoktu sistemimde. Harddiskten "çıt" diye bir ses geliyor(hani şu birçok bilgisayardan bilgisayar açıldığında çıkan) ve cd dönme sesine benzeyen benzeyen bir harddisk dönme sesi geliyor ardından 10 sn içinde makina kilitleniyor. Sanki hdd duruyor bi anda ve tekrar çalışmaya başlıyor. Bu her seferinde oluyor ama sıklığı değişiyor tabi. Hiç kitlenmese bi oyun açıyorum o zaman daha oyunun başında menüsü gelirken yapıyor bunu. Windows karşılama ekranı (şu hagi oturumu açacağını soran) gelmeden kitlenmiyor. En erken orda kitleniyor. Uzun zamandır bilgisayarı normal biçimde kapatamadım.

Bu sorun başıma gelince sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlarım belki diye bilgisayarı saatlerce güvenli kip te kullandımhiç bir sorun yaşamadım. Bunun üzerine "sorun yazılımsaldır" diyip bastım formatı. Fakat yine aynı sorunu yaşıyordum. Bunun üzerine dedim "güvenli kip te ne çalışmıyor da bu sorun oluşmuyor" birden aklıma geldi. ses bileşenleri yüklenmiyor güvenli kip te . ses kartını söktüm ve sorunum çözüldü.... derken 3-4 gün sonra tekrar başladı.

sıcaklıkları kontrol ediyorum bir sorun yok. bad sector taraması yaptım, temiz. formatı da yeni attım. Disk birleştiricisi yaptım. envai çeşit virüs taraması yaptım. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Şimdiden teşekkürler...

Board : Asus P4R800-VM
    CPU : P4 2.8 HT
    HDD : Seagate 80 gb IDE
    Ram : Kingston DDR 400 512 x 2
    PSU : Feel 350 watt
    Ekran kartı : Sapphire Ati radeon X1300 256 MB

Arkadaşım verdiğin bilgilere göre hdd den cd sesine benzer sesler gelmesi hdd de donanımsal bir sorun olduğunu gösterir. Fakat ses kartını sökünce sistemin normal çalışması donanım parçalarında birinin normal oturmadığını ya da birinde sorun olduğunu gösterir. Benim tavsiyem hdd ye format attıktan sonra düzelmediyse ve hdd de sorun olmadığından eminsen parçaları tekrar gözden geçir,hepsinin düzgünce yerine oturmuş olduğundan emin ol. Windows yazısı gelsikten sonra açılmayan sistemler genellikle ekran kartından kaynaklanır. Windows yazısı hiç gelmeden sistem açılmıyosa o da ram den dir.

Ama şunu şiddetle tavsiye ederim,eğer hdd yi başka bir makinaya takma şansın varsa hdd yi yeniden bölümle ve scandisk ya da norton disk doktor gibi programlarla tara. Büyük ihtimalle senin hardiskinde problem var. Eğer sorunun düzelmezse tekrar yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılar...

• çok teşekkürler dr excellent bende daha ziyade hdd den şüpheleniyordum. Söylediklerini uygulamaya çalışacağım. Farklı bir fikri olan olursa da paylaşırsa çok memnun olurum.
  • hdd arkadasındaki pinleri kontrol et eğik kırık varmı diye, onlarda sağlamsa bu kafadan kaynaklanan bir sorun olabilir, yedeklerini sağlam tutmaya bak bir gün hdd hiç açılmayabilir, aynısı başıma geldiği için biliyorum

Orjinalden alıntı: arkitrom

hdd arkadasındaki pinleri kontrol et eğik kırık varmı diye, onlarda sağlamsa bu kafadan kaynaklanan bir sorun olabilir, yedeklerini sağlam tutmaya bak bir gün hdd hiç açılmayabilir, aynısı başıma geldiği için biliyorum

sana da çok teşekkürler arkitrom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoRo_ist -- 29 Aralık 2007; 17:07:53 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.