Şimdi Ara

HDD CADDY VE ANORMAL DÜŞÜK OKUMA HIZI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine 256 GB Samsung 840 PRO SSD aldım. Gözlerim yuvasından fırladı adeta. Normal disklerle bilgisayarlara işkence çektiriyormuşuz da haberimiz yokmuş. Ama yine de problemlerim tam olarak çözülebilmiş değil. Acer V3-571G laptopuma taktım ssdyi. Boşa çıkan hard diskim için S-Link marka SL-SSD13 modeli hdd caddy aldım. Optik sürücüyü söküp yerine taktım. Herşey problemsiz görünüyor. Lakin şöyle bir sıkıntı var. Disk inanılmaz derecede ağır çalışıyor. Samsung Magician ile test yaptığımda şok oldum. Yazma hızım 6 mb/s seviyelerinde. Yani inanılmaz derecede düşük. Dolayısıyla verilerimin hiç birini doğru düzgün kullanamıyorum. Ne yapmam gerektiğine dair fikri olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

https://store.donanimhaber.com/36/54/34/36543476008f0ecaaa8a89b142b9e465.jpg
     HDD CADDY VE ANORMAL DÜŞÜK OKUMA HIZI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi criptex -- 21 Temmuz 2014; 13:11:34 >

• Low level format hdguru programini indirip bunla format atiyorsn donanimsal bir ariza yoksa sorun duzelir dikkat 5saat surer en az

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    İyi de buna gerek olmamalı bence. Çünkü hali hazırda hiç problemi olmayan bir disk bu. Normal disk slotundan çıkarıp caddy ile dvd wr slotuna taktım. Hepsi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: criptex

İyi de buna gerek olmamalı bence. Çünkü hali hazırda hiç problemi olmayan bir disk bu. Normal disk slotundan çıkarıp caddy ile dvd wr slotuna taktım. Hepsi bu.

Hic belli olmaz sistem yukluydu sonucta ikinci disk olarak takman yazilimsal sorunlara neden acar sadece sata portunu degistirmek bile bazen performans dusmesine neden oluyor...

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    SSD'yi takmadan önce windows kurulumunu başlatıp normal diskte dataların olduğu partition haricinde tüm bölümleri silmiştim zaten.
  • Şöyle bişey dikkatimi çekti şimdi. Diski uykuya alıyor sürekli bilgisayar. Resetleyip bi yarım saat hiç işlem yapmamıştım. Magician'ı tekrar başlattığımda disk çalışma sesi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: criptex

SSD'yi takmadan önce windows kurulumunu başlatıp normal diskte dataların olduğu partition haricinde tüm bölümleri silmiştim zaten.

Bu bile neden olmus olabilir :) diskler cok narindir hersey bozabilir ssd oyle degil ver coskuyu calissin ^^ bi disk defrag yapmayi dene istersen partition sikintisida olabilir o sekilde hazir partitionlari silip birini birakmakda sorun yaratir bazen...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M.2 SSD Hızı çok düşük.
    2 yıl önce açıldı
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.