Şimdi Ara

HDD Bozukmu Nasıl Anlayabilirim? - HDD Hangi Durumlarda Silinir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle şimdiden teşekkür ederim.. Sizlere iki farklı sorum olacak!

1- HDD Bozukmu veya Hiç Bozuk Bölüm Varmı? Sorun Yaratacak Birşey Varmı Nasıl Öğrenebilirim?
    2- Sağlam Bir HDD Hangi Durumlarda İçerisindeki Verileri Siler?

NOT: Sadece Depolama Olarak Kullanıyorum Bu HDD'leri o nedenle işletim sistemi sorunu felan yok! Söyleyeyim istedim

• UmitcanK kullanıcısına yanıt
    sağlam bir hdd den veriler durduk yerde silinmez, bu ancak kötü amaçlı bir yazılım yada yanlışlık yapılarak olabilir, işletim sistemi yüklü değilse daha da bir güvenli olur. hdd sağlam diyorsak zararlı yazılımlara çok dikkat etmek lazım. aslında çok önemli verileri harici hdd de saklamak bana göre daha mantıklı geliyor. hdd nin sağlamlığını hdtune programı ile test edebilirsiniz pro sürümü 15gün ücretsiz zaten, badsector testi yapılabiliyor ayrıca healt kısmında smart değerlerinde bir hata varmı görebiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

sağlam bir hdd den veriler durduk yerde silinmez, bu ancak kötü amaçlı bir yazılım yada yanlışlık yapılarak olabilir, işletim sistemi yüklü değilse daha da bir güvenli olur. hdd sağlam diyorsak zararlı yazılımlara çok dikkat etmek lazım. aslında çok önemli verileri harici hdd de saklamak bana göre daha mantıklı geliyor. hdd nin sağlamlığını hdtune programı ile test edebilirsiniz pro sürümü 15gün ücretsiz zaten, badsector testi yapılabiliyor ayrıca healt kısmında smart değerlerinde bir hata varmı görebiliyorsunuz.

Çok sağolasın kardeşim gerçekten cok bilgilendirici oldu.. Değerli bilgine dayanarak birkaç soru daha sormak istiyorum.. Dün konuyu açtıktan sonra bi forumda okudum hdd kullanılmayınca hiç calıstırılmayınca bozulduğu soylenıyor ne kadar doğru? Birde ben notebook kullanıyorum ama eski masaustunden kaldı bahsettiğim hdd, arkadasın hdd kutusu aracılığı ile kayıpolmasını istemediğim bağzı dosyaları içine aktarıp kaldıracağım yanı bırdaha kullanmayacağım bu hddyi.. Sorun Olurmu?

• UmitcanK kullanıcısına yanıt
    aslında kullanılmayan hdd bozulur demenin dayanağı şu olabilir; hdd ler mekanik aksam olduğu için ve çalışmayan hdd motoru ve kafa park halinde olduğu için , uzun süre çalışmazsa tutukluk yapacağı anlamındadır, bu uzun süre çalışmayan otomobilin bozulacağı anlamıyla aynıdır. fakat hdd lerin hareketli kısımları kapı menteşesi gibi basit bir şekilde rahat hareket edebilmesi için madeni yağ ile yağlandığını sanmıyorum. bu doğrultuda kullanılan malzemenin özünde kaygan olan parçalar kullanıldığını düşünüyorum, yada kesinlikle sızma olmayacak şekilde kayganlığı sağlayacak bir madde sürülüyordur. özetle ben bir hdd nin 2-3 yıl çalışmasa dahi öyle bir tutukluk yapma ihtimalini görmüyorum.. fakat her ihtimale karşı siz yine yılda bir herhangi bir sisteme bağlayıp çalıştırın. heleki 1 yılda böyle bir tutukluk yapma ihtimali %0 dır. tabi hdd darbe görüp yada elektriksel bir takım sebeplerden bozulmasını ayrı tutuyorum. hani hdd yi pamuklara sardım, 1 yıl sonra taktığımda çalışmadı dersen ben 1 yıl sonra burdayım .. :)

• casual kullanıcısına yanıt
    Gerçekten içtenlik ile söylüyorum ' Allah Razı Olsun' Kafamdaki tüm soru işaretleri tamamiyle kalktı bu yine herzamanki gibi siz değerli DHForum Ailesi sayesınde olduğu için çok buyuk bir mutluluk içerisindeyim.. Çok teşekkür ederim sağolasın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.