Şimdi Ara

Hdd Birleştirme (C sürücüsünü Dyi silmeden birleştirme) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: armynel
    Sizide yoruyorum kusura bakmayın ama AHCI moda almayı bir türlü bulamadaım biostan bir sürü ahcı mode var.

Nasıl yani? @Bios'ta 1 tane AHCI modu var ve oda Integrated Peripherals menüsünün altında olur. Bu bölüme girdiğinizde SATA Control Mode isminde bir şey olması gerekir.

Bir sürü AHCI Mode olduğunu ilk defa sizden duyuyorum. Bu anakartınızın marka ve modeli nedir?

gigabyte 890gpa-ud3h

Hdd Birleştirme (C sürücüsünü Dyi silmeden birleştirme)
    Armynel.
  • quote:

Eklediğiniz resimdeki AHCI yazan yere gelin ve F10 tuşu ile kaydederek @Bios'tan çıkın.
    Kolay gelsin..

quote:

Eklediğiniz resimdeki AHCI yazan yere gelin ve F10 tuşu ile kaydederek @Bios'tan çıkın.
    Kolay gelsin..

Onboard Sata/IDE Ctrl Mode
    -IDE
    -RAID/IDE
    -AHCI

Peki boyle bir secenek daha var onun altinida degistireccmi ana ekran resmine bakarsaniz gorursunuz.

Eski kullanıcı adı: lordapo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

-IDE
    -RAID/IDE
    -AHCI

Peki boyle bir secenek daha var onun altinida degistireccmi ana ekran resmine bakarsaniz gorursunuz.
    Selam
    Onları değiştirmenize gerek yok kardeş.

Onboard Sata/IDE Ctrl Mode yazan yerin karşısında ne yazdığını göremediğim için çok fazla bilgi veremeyeceğim. Fakat;

Anakartta 2 adet farklı renkte GSATA portu var zannedersem. Bu portlar GSATA modlarının hangi ayarda çalışacağını ayarlamanızı sağlıyor. Eğer bu portlara HDD takarsanız başlangıçta Ctrl tuşuna basarak bu porttan SATA/RAID modunda da bilgisayarı farklı sistemler kurarak çalıştırabilirsiniz.
    Kolay gelsin..

quote:

-IDE
    -RAID/IDE
    -AHCI

Selam
    Onları değiştirmenize gerek yok kardeş.

Onboard Sata/IDE Ctrl Mode yazan yerin karşısında ne yazdığını göremediğim için çok fazla bilgi veremeyeceğim. Fakat;

Anakartta 2 adet farklı renkte GSATA portu var zannedersem. Bu portlar GSATA modlarının hangi ayarda çalışacağını ayarlamanızı sağlıyor. Eğer bu portlara HDD takarsanız başlangıçta Ctrl tuşuna basarak bu porttan SATA/RAID modunda da bilgisayarı farklı sistemler kurarak çalıştırabilirsiniz.
    Kolay gelsin..

Ben sadece ilk dediniz yeri degistirip kuruyorum windowsu o zmn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armynel -- 23 Ekim 2012; 13:31:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonunda kurdum her şey için saol.

Sonunda kurdum her şey için saol.

Rica ederim..
    Güle güle kullanın yeni sisteminizi..

olayı anlatayım;
    yıllardır kullandığım 250GB hdd var elimde. ve yeni aldığım 500GB hdd var. hdd yi yenisi ile değiştirmek istiyorum yani.

şimdi ben hdclone yardımıyla eski hdd yi aynen yeni 500GB olan hdd ye aktardım. sistem burdan gayet güzel çalışıyor bir sıkıntı yok bunda.

ancak benim sıkıntım burdan sonra başlıyor;

şimdi resimdeki benim 250 GB olan hdd. görüldüğü gibi sistem C bölümü sağ tarafta. ben bu hdd yi aynen 500GB hdd min üzerine klonladığım zaman yine C bölümü sağ tarafta kalıyor D bölümü de solda oluyor. fakat yeni hdd miz eskisinin iki katı olduğu için yeni hdd nin en sağ kısmında 250 GB boş yer ayrılmamış olarak kalıyor. tek amacım, bu kısmı D bölümüne eklemek. ama ne yaptıysam olmadı.

D yi sildim, minitool partition wizard ile c yi en sola taşıdım. bu şekilde yapınca sistem açılmıyor. acaba neyi yanlış yapıyorum kaç gündür deli olacam bu hdd yüzünden.

denediğim başka bişey de
    yine D yi sildim ve hdd nin en başına mevcut c bölümüm kadar bir bölüm oluşturdum, ve hdclone ile partition klonlama yaptım. eski hdd deki c bölümünü bu yeni bölümüme klonladım. ancak yine sistemim çalışmadı.

denemelerin hepsini yeni hdd üzerinde yapıyorum veri kaybetmemek için. yani eski hdd aynen duruyor. oradan sadece veri kopyalama(okuma) yapıyorum.
    Forumda bilgi paylaşımında bulunduğum bi konu için bana özel mesaj atmak yerine forumdaki ilgili konuya cevap olarak sorunuzu sorup, mesajdan da mention yaparak beni haberdar ederseniz; sadece size değil, konuyu okuyan herkese bilgi sağlamış olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

Merhaba, konuyu hortlatmak olacak ama aşağı yukarı aynı sorundan muzdaripim. bunun için yeni konu açmak istemedim.

olayı anlatayım;
    yıllardır kullandığım 250GB hdd var elimde. ve yeni aldığım 500GB hdd var. hdd yi yenisi ile değiştirmek istiyorum yani.

şimdi ben hdclone yardımıyla eski hdd yi aynen yeni 500GB olan hdd ye aktardım. sistem burdan gayet güzel çalışıyor bir sıkıntı yok bunda.

ancak benim sıkıntım burdan sonra başlıyor;

şimdi resimdeki benim 250 GB olan hdd. görüldüğü gibi sistem C bölümü sağ tarafta. ben bu hdd yi aynen 500GB hdd min üzerine klonladığım zaman yine C bölümü sağ tarafta kalıyor D bölümü de solda oluyor. fakat yeni hdd miz eskisinin iki katı olduğu için yeni hdd nin en sağ kısmında 250 GB boş yer ayrılmamış olarak kalıyor. tek amacım, bu kısmı D bölümüne eklemek. ama ne yaptıysam olmadı.

D yi sildim, minitool partition wizard ile c yi en sola taşıdım. bu şekilde yapınca sistem açılmıyor. acaba neyi yanlış yapıyorum kaç gündür deli olacam bu hdd yüzünden.

denediğim başka bişey de
    yine D yi sildim ve hdd nin en başına mevcut c bölümüm kadar bir bölüm oluşturdum, ve hdclone ile partition klonlama yaptım. eski hdd deki c bölümünü bu yeni bölümüme klonladım. ancak yine sistemim çalışmadı.

denemelerin hepsini yeni hdd üzerinde yapıyorum veri kaybetmemek için. yani eski hdd aynen duruyor. oradan sadece veri kopyalama(okuma) yapıyorum.

Peki sistem açılmadığı zaman ne gibi bir hata veriyor?

• Th3r4p1sT T kullanıcısına yanıt
    Selam
    Anlaşıldığı üzere yanlış işlem yaptığınız belli oluyor.

Sizin için biraz zaman ayırarak birlikte bu işi halledebiliriz ama çalışan bir işletim sistemi ve bu yeni HDD takılı olmak kaydı ile TeamViwer programı ile size bağlanıp HDD'nizi normal duruma getirerek işletim sistemini yedekleyip bu yeni HDD'ye tekrar yükleyebilirsiniz.

Bunun için özelden Teamviwer ID numarası ve Şifresi gereklidir. Bu gün saat 14:00 dan sonra hazır olursanız işlemi yapabiliriz.
    Bilginize ve kolay gelsin..

Selam
    Anlaşıldığı üzere yanlış işlem yaptığınız belli oluyor.

Sizin için biraz zaman ayırarak birlikte bu işi halledebiliriz ama çalışan bir işletim sistemi ve bu yeni HDD takılı olmak kaydı ile TeamViwer programı ile size bağlanıp HDD'nizi normal duruma getirerek işletim sistemini yedekleyip bu yeni HDD'ye tekrar yükleyebilirsiniz.

Bunun için özelden Teamviwer ID numarası ve Şifresi gereklidir. Bu gün saat 14:00 dan sonra hazır olursanız işlemi yapabiliriz.
    Bilginize ve kolay gelsin..

Merhabalar,
    yanlış işlem yaptığımı size o mesajı yazmamın hemen ardından anladım :)

yine bu uğraşlar sırasında acronis ile aldığım partition c: yedeğıni yeni hdd nin en son kısmında yarattığım bir partition a atıp pc yi kapattım. Ve sadece acronis cd si ve yeni hdd ile pc yi açtım. acronis ile boot ettim. önceden aldığım yedeği yeni hdd nin en başına recover yaptım. böylelikle aşağıdaki sonuca ulaştım. yani amacıma.

bikaç gün uğraştığım birşeyin bu kadar basit çözümü olacağını biliyordum. bazen aradığın şey tam gözünün önünde duruyor işte böyle :D

yardım isteğin için teşekkür ederim. çözemediğim bir başka sorunda ilk başvuracağım kişisin artık By_KG :)
    Forumda bilgi paylaşımında bulunduğum bi konu için bana özel mesaj atmak yerine forumdaki ilgili konuya cevap olarak sorunuzu sorup, mesajdan da mention yaparak beni haberdar ederseniz; sadece size değil, konuyu okuyan herkese bilgi sağlamış olursunuz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.