Şimdi Ara

Hdcp, Hdmi ve Dvi üzerine bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hdcp, hdmi ve dvi konusunda merak ettiğim bir şey var, yardımcı olursanız sevinirim. Aklımda iki tane lcd monitör var; Samsung 206bw ve Benq fp94vw. Biliyorum birisi 19" diğeri 20" fakat bunu yoksayarak cevap verin lütfen. Aslında 20" istiyorum 1650*1080 çözünürlüğünden dolayı fakat Benq'nun hdmi girişi aklımı karıştırıyor. Öncelikle kendi bildiklerimi yazayım, yanlış bildiğim bir şey varsa düzeltip cevap verirseniz çok sevinirim. Bu iki monitörde de Hdcp var sanıyorum, Hdcp de görüntü verisinin şifrelenerek iletilmesini ifade ediyor galiba. Tek farkları Benq'da hdmi olması değil mi? Dvi ve Hdmi girişlerin teknik olarak farkları nedir? Hdmi'ın dijital ses taşıması dışında görüntü kalitesi açısından bir farkı var mı? Gelecekte ps3 alırsam ya da Hdmi çıkışlı bir receiver kullanarak monitörümü televizyon olarak kullanmak istersem hangi modeli almam uygun olur? Eğer Hdmi çıkışın Dvi'ya göre görüntü kalitesi açısından bariz bir üstünlüğü varsa Benq tercih edeceğim. Ama yok "Hdmi'yı adaptörle basitçe Dvi'ya çevirir Samsung'a da bağlarsın, sesi de optik ya da koaksiyel çıkıştan alırsın (ya da başka şekilde)" diyorsanız tercihim Samsung'dan yana olacak.

Lütfen karşılaştırma yaparken monitörlerin diğer özelliklerini görmezden gelin, sadece Hdmi-Dvi karşılaştırması yapın

• çok basitçe "Hdmi'yı adaptörle basitçe Dvi'ya çevirir Samsung'a da bağlarsın, sesi de optik ya da koaksiyel çıkıştan alırsın (ya da başka şekilde)" diyorum. 20 inch al.

Şİmdi teknik olarak ps3 alsan evet hdmi>dvi ile bağlarsın ama benq da olduğu gibi aynı anda pc ile beraber kullanamazsın sürekli değiştirmek zorunda kalırsın. bence monitor olarak 94vw isteklerini karşılıyorsa daha iyi bir tercih olur ama sadece hdmi için düşünüyorsan samsung yada başka bir marka model tercih edebilirsin.
    HT : Denon AVR3400 / Mission M71 Set
  • Teşekkürler arkadaşlar, öğrendim ki hdmi çıkış benim için olmazsa olmaz değilmiş

Ekran kartım hd2900xt fakat 1680*1050 çözünürlük gelecek için beni korkutuyor açıkçası. Daha çok sistem gereksinimi olan oyunlar çıktıkça bu kart da yetersiz gelmeye başlayacak. O yüzden 19 inç alırsam, 1440*900 çözünürlük beni daha uzun süre idare eder sanki. Neyse bu başlıkta bunu sormam pek uygun değil sanırım, hd2900xt başlığında araştırayım bunu ben...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.