Şimdi Ara

HD7970 O.C EDİTİON ve Asus GTX 660

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar artık bütçemi biraz daha zorlayarak 7870XT değilde 7970 O.C almayı düşünüyorum fakat sıcaklık değerleri beni korkutuyor
    http://www.donanimhaber...arti-Video-inceleme.htm
    Bu videoda gtx 760 la birlikte testlere soktuğu 7970 in yük altında 83 dereceye geldiğini söylemiş hadi diyelim bunlar açık kasada test yapıyor kasa fanları yok.
    En fazla 5 derece fark eder 78 derece yapar.
    Bendeki mevcut asus gtx 660 ın ben en fazla full grafikte crysis 3 oynadıgımda bile 65 dereceyi geçtiğini görmedim 78 derece çok fazla bir değer değil mi yani karta uzun vadede zarar vermez mi?
    Arada 13 derecelik bir fark var.Şimdi AMD kart almaktan soğudum bir anda.

• test edilen kart dışındakiler referans tasarım kartlar sanırım.
  • 78 derece ekran kartı çin çok yüksek bir değer değil.
    sıkıntı olmaz.
    almayı düşündüğün modeli yazsaydın belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • yorumlarda serin olduğunu belirtmişler.
    incelemedeki değerler yukarıda da belirttikleri gibi muhtemelen referans tasarım için.
  • liphter L kullanıcısına yanıt
    testlerde marka belirtilmemişse referans tasarımdır ve evet referans tasarım hd7970ler hem sesli hemde sıcak oluyor bende vardı kullandım sıcaklık oyunlarda 86 derece bile oluyordu ses ise elektrik süpürgesi gibi ama su var özel sogutmalı modellerde referans tasarım modeller kadar oc olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

testlerde marka belirtilmemişse referans tasarımdır ve evet referans tasarım hd7970ler hem sesli hemde sıcak oluyor bende vardı kullandım sıcaklık oyunlarda 86 derece bile oluyordu ses ise elektrik süpürgesi gibi ama su var özel sogutmalı modellerde referans tasarım modeller kadar oc olmuyor

Benim almak istediğim ürün bu buna göre bi kıyas yapabilirseniz max 75 dereceyi geçer mi?
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11197-03-40g-hd7970-oc-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63644

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam kartlar 105dereceye kadar çalışabiliyor.İşlemciye oranla dayanıklı ki dün denemeler yaptım crysis 3 oyununda high ayarlara çektim %30 fan hızında 96 dereceyi gördü kart çift fan olmasına rağmen gram kasma yapmadı %80 yaptım hızı 88lere düştü genelde bu sıcaklıklarda geziyor ama sıkıntı yapmıyor
  • o kart serin ve sessiz çalışır. ama benim fikrimi soraçak olursan 1 en fazla 2 ay sonra çıkaçak olan amd nin yeni kartlarını bekle veya gtx760 al. duyduğuma göre amd yeni kart çıkardığında eski kartları unutuyorlarmış.
  • DuffyDuck205 kullanıcısına yanıt
    Anladım.Fakat gtx760 ile performans farkı var 7970 O.C bariz daha iyi fiyatları birbirine çok yakın 100 tl fazla verip 7970 O.C almak daha mantıklı.
    1 2 ay içinde kesin çıkacaksa beklerim.Net bir bilginiz varmı ya da bununla ilgili haber falan.

• liphter L kullanıcısına yanıt
    kasa sogutmanda önemli ama büyük ihtimalle geçmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

kasa sogutmanda önemli ama büyük ihtimalle geçmez

5 tane 120 mm 1.800 RPM kasa fanım var 1 tane 80 mm 2.200 RPM var yani kasa soğutmam mükemmele yakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DuffyDuck205

http://www.tamindir.com/amd-radeon-hd-9000-serisi-ekran-kartlarini-ekimde-piyasaya-suruyor_h-4394/
    http://inceleme.tv/amd-radeon-hd-9000-serisi-ekran-kartlari-yakinda-cikiyor/
    daha bir çok site var aynı şehleri söylüyor.

Orada yazdığına göre 550 600 dolar civarı yani türkiyede 1500 tl den aşağıya bulamam benim bütçem 900 ü geçmez :D

• Arkadaşlar birde NVİDİA ekran kartlarındaki Physx desteği olan oyunlarda NVİDİA denetim masasına tıkladığımda Surround,Physx yapılandırması sekmesinde Physx ayarları bölümünde
    Physx işlemcisini otomatiğe mi alayım işlemciyemi yoksa ekran kartınamı?
    Orada 3 tane seçenek var Otomatik,CPU,GTX 660 hangisini seçmem Physx destekleyen oyunlarda fizik efektlerinin daha akıcı olmasını sağlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.