Şimdi Ara

hd7850'den gtx1050ti mi rx460 mı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar fx6100 işlemcim var m5a97 le r2.0 anakart var. 2 gb hd7850 oc sapphire var

işlemcimi değiştirmem için anakart gerekiyor. bu denli masrafa girmeden, rx460 veya gtx 1050ti ile sistemi güncellemelimiyim? öncelikli olarak gtx 1050 ti düşünüyorum.sanırım daha üstün bir model. bu kartlara bakmamdaki amaç ise bottleneck sorunu yaşamak istememem. :(

ayrıca sanırım 4 gb'lık modelleri tercih etmem lazım.

bu 2'si arasında mesela veya önereceğiniz bi başka yer?

not: öncelikli olarak forza horizon 3'de güzel bir akıcılık ve görüntü almak amacım. hd7850'de takılmalar yaşıyorum.

• 1050Ti güzel kart ta. Yalnız Fx 6100 ile tekil çekirdek performansı isteyen oyunlarda biraz darboğaz yaşarsınız gibi geliyor bana ve ya işlemci de, ekran kartı kullanımı da %90'ın üzerinde olacaktır büyük ihtimâl. Ve ya ekran kartı %80-90 arası olurken işlemcinin %90-94 olabilir kullanımı. Anakart üzerinden biraz Oc edilerek bu aşılır gibi ama net bir şey diyemiyorum. Ucu çok açık bir şey bu darboğaz meselesi. En fazla Rx 460 tercih edin bence. 460, 1050Tidan birazdaha düşük performanslı darboğaz sıkıntısı daha aza iner gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Bu kotu oldu rx460 yani. Fx 6100 4.0 ghz da calistriyorum oc yaptim :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • secokul S kullanıcısına yanıt
    Oc ile aşılabilir dediğim gibi. Çok ta etki edeceğini sanmam zaten. Olsa olsa ekran kartı kullanımı yukarıda dediğim gibi olur. Çok fazla fps falan vs. düşmez. Net bir şey diyemiyorum. Ama dediği gibi Rx 460'ta çok fazla kötü etkilenmezsiniz gibi. Net söylemiyorum yalnız onu da söyleyim. Birkaç fps sıkıntı etmez ise düşünebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 18 Ocak 2017; 0:36:01 >
    Darboğaz yaşayabilirsiniz de yani performansınız öyle 60 fps ken 40 a düşmez yani. Oyuna bağlı bazılarında yaşarsınız. Çok sorun edilecek birşey değil. İleride işlemci değişirsiniz sonuçta. Bir dahakine ekran kartı dahil komple sistemi satacağım diyorsanız bilemem de..
  • O zaman rx 460 in 4gb lik mi 2gblik mi modelini aliyim sizce? Ayrica bunu aliyimmi

akakce.com
    MSI RX 460 4G OC 4GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://m.akakce.com/p/?18428519

Veya hangisini aliyim

Bu iyidir. Fiyat olarak ta güzel. 50 Tl. fazla verebilirseniz Çift fanlı ufak hızaşırtmalı Asus Strix Oc 4Gb olanı da alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Tabi veririm. Gtx 1050 alabiliyorum nerdeyse ama almiyorum =(

• Gtx 1050 ti alip oc nin tersi yapip carpani dusursem kissam yani =) hic degilse daha iyi bi kart almis olmam mi ayni paraya geliyo suan

• Darboğaz oyunu mahfeden bişey değil. Sadece ekran kartının performansını tam olarak kullanamamaktır. Yani darboğaz olacaksa downclock yapmış gibi olacaksınız zaten. Sizin ayrıca yapmanıza gerek yok :D Bu arada işlemciye yapabildiğiniz kadar overclock yapın. ***unu çıkarıp işlemciyi alev makinesine çevirmeden tabi. Bu şekilde ekran kartı ileride sistem değişilince de kullanılacaksa 1050ti almak bence daha mantıklı. Hem işlemciye çok yüklenmeyen oyunlarda daha çok fps alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 18 Ocak 2017; 1:1:0 >
    Yani Gtx 1050 Ti daha mantıklı tabii ki. Ama işlemciye güzel bir Oc ve iyi bir soğutucu lâzım. İşlemciyi 4.0Ghz'a Oc edersiniz(4.5Ghz olsa daha iyi olurdu tabi ama pek stabil olmaz 4.5Ghz Fx 6100 için). Ondan sonra tekli çekirdek performansına önem veren oyunlarda zaten biraz sıkıntı yaşarsınız. AÇık dünya oyunlarında da ekran kartı kullanımı ufak ta olsa biraz geriye düşebilir performans açısından. Ama yine de Rx 40tan daha fazla performans verir. İleride de bişlemci+ankart değiştitrseniz Gtx 1050Ti uzun bir süre daha rahatlık ile kullanılabilir.

• fx 6300 işlemcime uzun araştırmalar sonucunda 1050 tiye karar verip linkteki ürünün overclocklu modelini sipariş verdim kart gelince işlemciyi 4.1 değerlerine çekip mutlu mesut kullanmayı planlıyorum ayrıca ilk defa bu webdenal.com dan sipariş verdim umarım bi sıkıntı yaşamam:)
    www.webdenal.com
    Asus GeForce GTX 1050Ti 4G Expedition - EX-GTX1050TI-4G
    https://www.webdenal.com/asus-expetion-ex-gtx1050ti-4g-gtx1050-ti-4gb-128-bit-ekran-karti_922783.html

• Ya uyudum uyandim stokta kalmamis :(

• napsam ya. kalmadı bildiğin.

bu var arkadaşın aldığı kart bunu mu alsam.

http://www.incehesap.com/asus-ex-gtx1050ti-o4g-fiyati-32999/

:(
    FX 6100 ile GTX 1050 Ti iyi bir ikili olurlar.

Zaten bu işlemci için üst sınır bu ekran kartıdır. Performansınız hissedilir derecede düşmez hatta overclock ile sorun dahi edilmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

FX 6100 ile GTX 1050 Ti iyi bir ikili olurlar.

Zaten bu işlemci için üst sınır bu ekran kartıdır. Performansınız hissedilir derecede düşmez hatta overclock ile sorun dahi edilmez.

peki

http://www.incehesap.co...1050ti-o4g-fiyati-32999/

sence bu 2 ürün anlamında hangisi daha mantıklı ?

darboğazıda göz önüne alabilirmisiniz :(.sipariş vericem de ona göre

• Yeni oyunlarda darboğaz felan yaşamıyorum.gpu %99 kullanılıyor.2012-2013 testlerine göre konuşuyorlar.1050ti al, kullan.

GTX 1050 Ti.

• urun.n11.com
    Ekran Kartı - Ekran Kartı Modelleri - n11.com
    http://urun.n11.com/ekran-karti/msi-geforce-gtx-1050-ti-4gt-oc-P151403565

bu nasıl beyler bunu alıcam da

• 1050 ti

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.