Şimdi Ara

hd5770 kartım hakkında sorular!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın dhf ahalisi bir sorum var: hd5770 ime güç kablosunu alıp taktıktan sonra hemen sürücüleri falan yükledim ve test ettim. sorularım ise

1- öncelikle dirt 2 de herşey high da 30 fps civarı bir performans aldım ki sanırım bu işlemcimin(intel dual core e2200 @2.20 GHz) ve ramimin (2gb ddr2) düşük olmasının etkisi var, doğru mu?

2- dirt 2 oynarken grafik kaplamalarında bozulmalar oldu bunun sebebi aşağıdaki resimdeki kırmızı balonun içerisi olabilir mi yoksa farklı bir nedeni mi var?

3- mavi balonun içerisindeki değeri bir arkadaş 1000 yapılabildiğinden bahsetti, bilgisi olan bilgilendirebilirmi?

4- oyunlarda(dx11 destekli) dx 11 i kullanıp kullanmadığını nasıl görebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 26 Nisan 2010; 11:52:28 >

• Shader sayısı 1000 yapılamaz,ekran kartın x4 te calisiyor. Kartı anakartın slotundan bir tak cıkar tekrar bak x4 mü calisiyor diye. İşlemcin karta darboğaz yapıyor diyebiliriz bir nebze x16 durumda tabi. İşlemcine biraz oc yaparsann iyi olur.
  • anakartım biraz eski asrock 775-dual VSTA. sanırım en fazla x4 te çalıştırabiliyor. haftaya zaten gigabyte g41m-esl2 modelini alıcam sanırım o sorunu gideririm. fakat bu dirt 2 de yaşadığım sorun bundan mı kaynaklanıyordur? birde assasin creed ve dirt 2 de yaşadım sadece, oyun donup kendiliğinden kapanıyor. böyle bir sorunum daha var. galiba anakart tan kaynaklanıyor ama başka bir fikri olan varsa bilgilendirsin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 26 Nisan 2010; 12:24:13 >
  • Shader sayısı nasil 1000 yapiliyor bu konuyu gercekten merak ettim forumda yapan var mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: praetorians

Shader sayısı nasil 1000 yapiliyor bu konuyu gercekten merak ettim forumda yapan var mi ?

burada bi konuda gözüme çarpmıştı, bios güncellemesiyle mi yoksa sürüm güncellemesi ile mi bilmiyorum ama öyle bir muhabbet geçmişti
  • Kart 4x hızında çalışıyor; kartı çıkarıp yeniden tak, bios pilini de çıkarıp kısa süre bekleyip yeniden tak öyle çalıştır sistemi kardeşim, sonra da gpu-z ile yine kontrol et, işlemcin yeterli çok sorun etme çözünürlüğe göre o.c yaparsın...

Hayırlı olsun bu arada kartın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 26 Nisan 2010; 13:45:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kart 4x hızında çalışıyor; kartı çıkarıp yeniden tak, bios pilini de çıkarıp kısa süre bekleyip yeniden tak öyle çalıştır sistemi kardeşim, sonra da gpu-z ile yine kontrol et, işlemcin yeterli çok sorun etme çözünürlüğe göre o.c yaparsın...

Hayırlı olsun bu arada kartın

Teşekkürler. Fakat iki şekildede denedim sonuç aynı gösteriyor. Zaten anakartın sitesindede (http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Dual-vsta ) x4 mode olduğunu gösteriyor. yani bana pci-ex 2.0 bi anakart şart. işlemciyi niye dert ettim, 3mark06 da 1680*1050 çözünürlükte cpu testinde, fps değeri 1 i geçmiyor o yüzden anakart tan sonrada bi işlemci değişikliği şartı gibi duruyor. tabi şimdilik böyle devam.

Buarada arkadaşlar bu oyunlarda donma sorunu hakkında hala bir sorun tespiti gelmedi, yok mu bilen neden bu sorunun olduğuna dair bilgisi olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 26 Nisan 2010; 14:16:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kalitesi hakkında soru
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle bu 3D mark vb. programları çok baz almayın, QUAD işlemciler daha iyi sonuçlar veriyor o program da ayrıca Vantage testi yaparsanız daha iyi olur.

Evet anakartı şimdi gördüm, 4x olduğu için haliyle verim alamayacaksın, bir tane G31/41 çipset bir anakart alman lazım en ucuzu bu olur.

Çözünürlüğü düşürmen lazım donmalara karşı, 4x hızında çalışıyor kart yani tam performans veremiyor...
  • Bence işlemciyi anakartı değişeceksen amd al, çok daha iyi fiyat alternatifleri bulunuyor, üstelik eski teknoloji değil intel g41 gibi.
  • donmaların sebebi zaten belli.. kart tam verimle çalışmıyor sisteminde.. O yüzden çok dert etme.. eğer yeni aldığın anakarttada aynısını yaparsa dert edersin.. şimdilik idare et derim yeni anakart alana kadar..

bu arada ekran kartında hayırlı olsun...
  • @ Mete Can Karahasan

g41 den daha ucuzu mu var (g31 hariç) varsa birkaç tavsiyede bulunursan sevinirim.

@ Batuist

evet bende şu an için pek dert etmiyorum, idare ediyoruz. Teşekkürler kart için.
  • GIGABYTE G41M-ES2L DDR2 --- 90 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-g41m-es2l-g41m-es2l-intel-g41-ddr2-800mhz-1333fsb-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=37763

İşlemci destek listesi: http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-g41m-es2l_10.html

@ METE

Çok biliyorsun sen cidden, G41 eski bir çipset mi ? çıkalı ne kadar oldu, desteklediği işlemcilere baksan zaten anlarsın, gerekirse hiç bir masraf yapmadan 2.el QUAD işlemci bile alır takar ve yine uzun süre kullanır... Şuan ki işlemcisi de gayet iyi arkadaşın merak etme sen...

AMD'ye geç diyorsun da neye göre diyorsun, DDR2 ram kullanan biri AMD işlemci alacak anakartı da DDR2 almak durumunda kalacak, DDR3 alması gerekirken birde ram masrafı çıkacak...

90 TL'ye bu işi çözmek varken; sen işlemci + anakart hadi diyecek DDR3 tabanlı olsun bu sefer de ram masrafı da olacak al sana öneri ne güzel ve hesaplı...

Buradaki sıkıntı şu arkadaşında belirttiği gibi 16x destekli bir anakart, durduk yere işlemci ve ramlerini niye değiştirsin, kaldı ki yeni çipsete geçince de DDR2'li alınmamasını da yazıyoruz, sen anakart al Amd al tamam diyorsun.

Allah yolunu açık etsin senin...

Tercih arkadaşın tabi; DDR3 ram + AM3 anakart + AM3 işlemci alıp, elindekileri satabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 26 Nisan 2010; 15:25:22 >

• işlemci çok kötü değil veriyolu 4x'de çalıştığından donmalar oluyor bence.
  • 90tlyi eski teknolojiye yatırmak iyiyse, hiç durmasın. Quad işlemcinin devri o arkadaş kullanana kadar geçebilir, daha iyi alternatifler var eğer quad işlemci önereceksen, o maksatla amd dedim zaten en başta. Örneğin, artık 6000 serisi e ve q işlemciler güncelliklerini kaybetmek üzeredir. Benim dediklerim de bu işin kuralıdır diye hiçbir zaman çıkmadım ortaya, herkesin kendi parası, kendi aklınca harcar sonuçta.
  • İşlemciyi değiştirmene gerek yok sadece anakartı değiştirsen epey bir performans artışı olur,ilerki yıllarda komple sistemi değiştirirsin

http://www.netsiparis.com/detay/11941125020/GIGABYTE-GA-G31ME-S2L-1600MHZ-DDR2-S-V-GL-16X
  • işlemcimi değiştirmeye gerek yoksa tek sorunum şu anda anakart. onu da şu an için g31 ya da g41 arasında kaldım, ama aralarında fazla bir fiyat farkı olmadığı için büyük ihtimal g41 alıcam vatan da fiyatı gayet uygun. eski ekran kartım, anakartım ve işlemcimi satıp yeni bir işlemci alıyım dedim ama toplam 50 dolar bile vermiyorlar, o yüzden bi kenarda biriktirip eve bir office bilgisayarı kurmak daha mantıklı geldi. kısacası arkadaşlar ddr3 olayı için yeterli bütçem yok o yüzden yola sadece bir anakart ile devam edicem, kartı aldığımda bir sorun çıkarsa tekrar konuyu güncellerim. yorumlar için teşekkürler.
  • 2gb bellek daha al madem bu işlemci ile devam edeceksin, bellek ihtiyacının 2gb'ı geçeceğinden eminim eğer o ekran kartıyla kullanacaksan.
  • Dostum tek mesele anakart. G41 ve G31 çipset arasında herhangibir fark göremezsin. Sadece G41 çipsetlerin onboard ekran kartları biraz daha üst model olabilir hepsi o. Bir de bazı g41 çipsetler ddr3 ram destekliyor. Başka bir numarası yok. Yani arada kalmana gerek yok. Fakat neticede bu iki çipset te giriş seviyesidir. Neden bu çipsetleri düşünüyorsun ki. Madem yeni anakart alacaksın biraz daha üst seviye birşeyler alsana. Mesela p43 çipsetli bir asus ya da gigabyte olabilir.
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=23846

Ya da mete can arkadaşın dediği gibi ürün yelpazesi daha çok olan amd bir anakart ve işlemci olabilir. (G41 eski bir teknoloji değildir bu arada). Fakat ben anakartı değişir işime gücüme bakarım dersen o da var tabi. Neticede bence giriş seviyesi yerine orta seviye al.

• quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

Dostum tek mesele anakart. G41 ve G31 çipset arasında herhangibir fark göremezsin. Sadece G41 çipsetlerin onboard ekran kartları biraz daha üst model olabilir hepsi o. Bir de bazı g41 çipsetler ddr3 ram destekliyor. Başka bir numarası yok. Yani arada kalmana gerek yok. Fakat neticede bu iki çipset te giriş seviyesidir. Neden bu çipsetleri düşünüyorsun ki. Madem yeni anakart alacaksın biraz daha üst seviye birşeyler alsana. Mesela p43 çipsetli bir asus ya da gigabyte olabilir.
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=23846

Ya da mete can arkadaşın dediği gibi ürün yelpazesi daha çok olan amd bir anakart ve işlemci olabilir. (G41 eski bir teknoloji değildir bu arada). Fakat ben anakartı değişir işime gücüme bakarım dersen o da var tabi. Neticede bence giriş seviyesi yerine orta seviye al.

Şimdi bu anakartı ileriye dönük olması için mi öneriyorsun yoksa arada elle tutulur bir fark olacağı için mi. ileriye dönük olması için öneriyorsan, gerek yok zaten ileriye dönük bir sistemi bir yıl içinde toplamayı düşünüyorum. Ama bu kartı aldığımda performansta önemli ölçüde fark olacaksa o zaman g41in üstüne 50 lira daha koyabilirim. ama fark yaratmayacaksa şu an için beni idare edebilecek bir kart alıcam.

• Hocam ben senin yerinde olsam böyle bir işe bulaşmışsam anakartı ve işlemciyi değiştiririm tabi bütçe müsaitse Ama araştrmadan direkt HD 5770 Alman kötü olmuş, LEON-X dediği gibi şimdilik diyorsan G31 de her türlü iş görür. ama oyun da işlemci de önemlidir.Bence bütçen müsait değilse şimdilik bir anakart al sonra İşlemci.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.