Şimdi Ara

HD2'den Şikayetçiyim !!! Siz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu topiği tartışma ortamı yaratmak için falan açmadım.Bunun için mesaj yazacak arkadaşlara da ricam tartışma ortamı yaratacak mesajlar yazmamaları.
    Şimdi gelelim HD2 cihazımı aldığım 5.gündeki izlenimlerime :
    Çok sık aralıklarla olmasa da yüksek model telefonları ve özellikle işletim sistemi olan cihazları kullandım bu güne kadar.HD2 den önceki cihazım N900 idi mesela.Ben diğer arkadaşlarım gibi kalkıp N900 ile HD2 yi kapıştırmak istemiyorum ama bundan önceki cihazım N900 olduğu içindir ki sürekli kafamda ''onda böyle olmuyordu''gibisinden kıyaslamalar yapıyorum kendimce.
    Çok beğenerek ( ki hala beğeniyorum ) aldığım HD2'nin bir kaç eksik yanlarından bahsetmek istiyorum.Mesela internet bankacılığını kullanamamam , Online olarak radio dinleyememem , Online TV izleyememem benim HD2 nin en eksik bulduğum yönleri.Siz kalkıp donanımı ile malzemesi ile çok kaliteli cihaz yapıyorsunuz , günümüzde en yaygın olan bu işlemleri yapmamıza imkan sağlamıyosunuz.Sırf bu işlemleri acaba orjinal ROM dan kaynaklı mıdır diyip Custom ROM atmak istedim ve öğrenmek için forumdan bir çok arkadaşa PM ler attım gece uyumadım ararştırdım ve custom ROM attım fakat bahsedildiği kadar performans artışı göremedim ben cihazda.Belki de ben bazı şeyleri eksik yapıyorumdur.Örneğin kuzenimin iphonesinde ATV , KanalD , PowerFM'in tek tıklamayla açılan online yayın desteği vardı mesela çok hoşuma gitmişti.Değil programı bahsettiğim yayını alabilmek için sitesine giriyorum yine yayın alamıyorum.Bunlar öyle ahım şahım özellikler değil ve benim HD2 popüler ve güçlü cihazımda bunları yapamıyorum.Muhakkak aklıma gelecektir dahası fakat şimdilik bunları paylaşmak istedim.
    Sizin de kendinize göre eksiğini gördüğünüz şeyleri yazarsanız belki de çözümünü burda bulabileceğiz.

• bence hd2'nin iphone karşısında böyle aciz kalmasının tek sebebi sınırlı şeye izin veren windows işletim sistemi kullanmasıdır, o cihazda android yüklü olsa yine windowsta yapabileceğiniz şeyden fazlasını yapabilirsiniz, iphone'un müşteriye sunduğu şey bu bir application'la neler neler yapabiliyorsunuz, hd2'yi bitiren windowstur başka hiç bir şey değil yoksa donanım olarak en sağlam cihazlardan birisi yani, kimse yanlış anlamasın iphone iyi hd2 kötü demiyorum, iphone'dada yapamadığınız bir çok şey war ancak windows şuanda kullanılan en kötü işletim sistemi telefonlar için, şu aralar telefon alsam htc desire alırım kesinlikle flash desteğide war canavar gibi alet 1400 1500 para veriyorsunuz hd2 tam performans vermio iphone desen flash açmıo garip işler bunlar yani

• Evet iyi özetlemişsin aslında dostum.Yani benim almadığım da şu N900 de öyle bir internet browser vardı ki bana PC yi aratmıyordu.HD2'ye bakıyorum hem İnternet Explorer hem de Opera yerlerde Cihazı almadan önce youtube de izlediğim performansından çok uzak.Sinir oldum walla.Bakın hala söylüyorum çook beğendim HD2 yi.Gururla da yanımda taşıyorum ama bu eksikleri aklıma geldikçeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 1 Haziran 2010; 20:48:39 >

• Sizin tabiriniz ile 'Sınırlı şeye' izin veren işletim sistemi windows mobile değil , Iphone OS'dir . Konuda bahsedilen özellikler iphone'un özellikleri değildir. Hiç bir iphone'da atv, kanald vs default olarak izlenemez. Bunlar program geliştiriciler tarafından yazılan uygulamalardır. Windows kafasını kullanıp yerel program geliştiricileri winmo'ya yöneltse HD 2 bunların çok daha iyisini kaldırabilecek kapasitede bir cihazdır. Üstelik winmo platform olarak değişikliğe , kişiselleştirmeye çok uygun bir platformdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdivleli

Sizin tabiriniz ile 'Sınırlı şeye' izin veren işletim sistemi windows mobile değil , Iphone OS'dir . Konuda bahsedilen özellikler iphone'un özellikleri değildir. Hiç bir iphone'da atv, kanald vs default olarak izlenemez. Bunlar program geliştiriciler tarafından yazılan uygulamalardır. Windows kafasını kullanıp yerel program geliştiricileri winmo'ya yöneltse HD 2 bunların çok daha iyisini kaldırabilecek kapasitede bir cihazdır. Üstelik winmo platform olarak değişikliğe , kişiselleştirmeye çok uygun bir platformdur.

Dostum aslında sen benim yakındığım şeyi daha açık şekilde ifade etmişsin :) Ben de aynısını iddia ediyorum işte.İphone dediğimiz cihaz bile onları yapabiliyosa , ondan -bana göre- kat kat daha iyi donanıma sahip HD2 nin bu tarz eksiklerinden şikayetçiyim.Aslında ikimiz de aynı şeyleri savunuyoruz

• microsoft eliyle tüm pazarı dağıtmıştır bu bir gerçek, eskiden sadece winmo wardı ama artık iş öyle değil ve microsoft bir şey yapmıyor win 7'de onları kurtarmayacak bence, pazarı kaptırdılar başklarının eline, app store çok büyüdü android markette büyüyor app store'a yetişebilir belki 2-3 yıl sonra, microsoftta tık yok bi marketplace war onlardada ama yetişmelerine imkan yok bence çok geç kaldılar bu tarz konularda... ben çok kızgınım microsoft'a belli oluyordur benimde wardı winmo'lu telefonum, artık kullanmıyorum pda rom yükle sil baydı beni sonunda, normal telefon en güzeli
  • Yeterince araştırdığınıza eminmisiniz? Bankacılık uygulamalarını denemedim ama sıkıntılar olduğunu duydum. HD modelini kullanıyorum ve bu Cihazdan tv izleyen radyo dinleyen baya insan var bildiğim kadarıyla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRraCuDa__

Yeterince araştırdığınıza eminmisiniz? Bankacılık uygulamalarını denemedim ama sıkıntılar olduğunu duydum. HD modelini kullanıyorum ve bu Cihazdan tv izleyen radyo dinleyen baya insan var bildiğim kadarıyla.

Baya araştırdım evet.Belki de vardır ben bulamamışımdır ama operaya flas fixledim o bile doğru dürüst çalışmıyor.Yani şu cihazın tarayıcı durumu rezil bana göre..
    Elimizde bi anlamda mini laptop var ama tarayıcı yok denilecek kadar kötü.
  • Bende hd2den iphone a gecen birisi olarak derimki gercekten hd2 oldukca karizma ve guclu donanimlara sahip bir cihaz fakat yazilimdan kaybediyor. Yazilim olmadiktan sonra donanimin hic bir anlaminin olmadigini gordukten sonra iphone aldim, gercektende zannimda dogruymusum o 600mhz lik islemci ile neler yapiyor neler. 600 mhz lik islemciyi iyi kullanan programi yazmakta tum is, 1ghz snapdragon ile nasil olurda bu kadar berbat bir performans sunulabilir musteriye anlamak cok zor. Ben donanimi son noktasina kadar zorlamayi seven birisi olarak hd2 i islemcisind dolayi aldim ama gercektende cok basarisi buldum, daha so ra xda yapilan testlerde islecinin en fazla 500 lu degerlere ciktigini ogrrndim , yani 1 ghz fln fasa fiso arkadasim, alanlar buna kanarak aliyorlar sonra ellerinde kaliyo cihaz maaleaef, htc yede kizmiyo degilim ama microsoft windows kullanan hic bir cihaza elimi surmem bundan sonra apple ve android varken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizhy -- 2 Haziran 2010; 10:15:12 >
  • bence HTC HD2'nin en büyük handikapı 65k ekrana sahip olması. Böyle bir telefonda nasıl olursa 16 M renkli ekran kullanılmaz anlamıyorum.. Sırf bu yüzden HD2'Den vazgeçtim ve Desire almaya karar verdim
  • 65k olması hd2 ekranından kaynaklanmıyor, windows mobile 6.5 en fazla 65k destekliyor.
  • HTC evo 4g'de de 65k ekran olacak.. (yanılmıyorsam) ama evo 4g'de android var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker357

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu topiği tartışma ortamı yaratmak için falan açmadım.Bunun için mesaj yazacak arkadaşlara da ricam tartışma ortamı yaratacak mesajlar yazmamaları.
    Çok sık aralıklarla olmasa da yüksek model telefonları ve özellikle işletim sistemi olan cihazları kullandım bu güne kadar.HD2 den önceki cihazım N900 idi mesela.Ben diğer arkadaşlarım gibi kalkıp N900 ile HD2 yi kapıştırmak istemiyorum ama bundan önceki cihazım N900 olduğu içindir ki sürekli kafamda ''onda böyle olmuyordu''gibisinden kıyaslamalar yapıyorum kendimce.
    Çok beğenerek ( ki hala beğeniyorum ) aldığım HD2'nin bir kaç eksik yanlarından bahsetmek istiyorum.Mesela internet bankacılığını kullanamamam , Online olarak radio dinleyememem , Online TV izleyememem benim HD2 nin en eksik bulduğum yönleri.Siz kalkıp donanımı ile malzemesi ile çok kaliteli cihaz yapıyorsunuz , günümüzde en yaygın olan bu işlemleri yapmamıza imkan sağlamıyosunuz.Sırf bu işlemleri acaba orjinal ROM dan kaynaklı mıdır diyip Custom ROM atmak istedim ve öğrenmek için forumdan bir çok arkadaşa PM ler attım gece uyumadım ararştırdım ve custom ROM attım fakat bahsedildiği kadar performans artışı göremedim ben cihazda.Belki de ben bazı şeyleri eksik yapıyorumdur.Örneğin kuzenimin iphonesinde ATV , KanalD , PowerFM'in tek tıklamayla açılan online yayın desteği vardı mesela çok hoşuma gitmişti.Değil programı bahsettiğim yayını alabilmek için sitesine giriyorum yine yayın alamıyorum.Bunlar öyle ahım şahım özellikler değil ve benim HD2 popüler ve güçlü cihazımda bunları yapamıyorum.Muhakkak aklıma gelecektir dahası fakat şimdilik bunları paylaşmak istedim.
    Sizin de kendinize göre eksiğini gördüğünüz şeyleri yazarsanız belki de çözümünü burda bulabileceğiz.

arkadaşım bunları buraya yazmakla sana çok teşekür ederim.
    bende şimdiye kadar uzun süre nokia kullandım vde en sonda n97 kullandım. ama n97 tam 7 defa servise gidip geldim ve beni çileden çıkarttı. bende cihaz arayışına girdim ve htc hd2 almayı düşünüyordum ve senin cihazlarda yaptığın işlemleri hemen hemen aynısını yapıyorum ve cihazda hararsızdım birazda ve bu yazılarını okuyunca tamamen hd2 den soğudum yani doğru dürüst internette dolaşamazsam o cihazdan faydalanmasam ne yapayım cihazı..

arkadaşım peki daha önce n97 kullandınmı kullandıysan ve n900 kullandıgın içinde n900 tavsiye ediyormusun? ve cihazda yaptığın işleri hemen hemen aynısını bende yapıyorum. ona göre ne tavsiyelerde bulunursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: LesEnfantsTerribles

bence HTC HD2'nin en büyük handikapı 65k ekrana sahip olması. Böyle bir telefonda nasıl olursa 16 M renkli ekran kullanılmaz anlamıyorum.. Sırf bu yüzden HD2'Den vazgeçtim ve Desire almaya karar verdim

Düzeltme 64k değil 65k olucak.Andorid halen yüksek renk sayısında problemi (Panel desteklese bile işletim sisteminin desteğinden söz ediyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 2 Haziran 2010; 18:46:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mh.

quote:

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu topiği tartışma ortamı yaratmak için falan açmadım.Bunun için mesaj yazacak arkadaşlara da ricam tartışma ortamı yaratacak mesajlar yazmamaları.

arkadaşım bunları buraya yazmakla sana çok teşekür ederim.
    bende şimdiye kadar uzun süre nokia kullandım vde en sonda n97 kullandım. ama n97 tam 7 defa servise gidip geldim ve beni çileden çıkarttı. bende cihaz arayışına girdim ve htc hd2 almayı düşünüyordum ve senin cihazlarda yaptığın işlemleri hemen hemen aynısını yapıyorum ve cihazda hararsızdım birazda ve bu yazılarını okuyunca tamamen hd2 den soğudum yani doğru dürüst internette dolaşamazsam o cihazdan faydalanmasam ne yapayım cihazı..

arkadaşım peki daha önce n97 kullandınmı kullandıysan ve n900 kullandıgın içinde n900 tavsiye ediyormusun? ve cihazda yaptığın işleri hemen hemen aynısını bende yapıyorum. ona göre ne tavsiyelerde bulunursun.

Dostum ben N900 kullanırken neredeyse her günümü birlikte geçirdiğim eniştemde de N97 vardı,yani N97 yi de inceleme şansım oldu baya.Eğer benim gibi Online radyo dinlerim bankacılık işlemlerimi telden yaaprım kısacası internet browser performansı çok ii olsun dersen N900'ü sakın kaçırma al derim.Ben şu HD'nin ekranına ve inceliğine hasta olmuştum eleştirilere rağmen almıştım.Haa ama şunu da söyleyim sana ; Eğer sen de benim gibi cihazı kurcalamayı,yazılımdı programdı uğraşırım diyosan HD2 N900den daha kapsamlı o konuda.Bi iki gündür costum ROM ları deniyorum falan Hd2 ile aramız biraz düzeldi Sevmeye başladım.Emin ol uğraşırsan seveceğin cihaz ama uğraşman lazım bol bol.Söylemeden de geçemicem ,ben N900'ün internet performansına hasta olmuştum...Karar senin.

• http://forum.jayceooi.com/download/file.php?id=66&sid=2908c954ab41661f24c19a39d3a2bb12

programi yükle ayarlar kismina gir tüm destekleyecegi dosya türlerini sec.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

http://forum.jayceooi.com/download/file.php?id=66&sid=2908c954ab41661f24c19a39d3a2bb12

Dostum bu programı neye istinaden önerdin anlayamadım.Bu sadece bir Media Player ?
  • Televizyon ve internet radyosu dinlemen icin .Bunlari istemiyormuydun
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

http://forum.jayceooi.com/download/file.php?id=66&sid=2908c954ab41661f24c19a39d3a2bb12

Dostum bu programı neye istinaden önerdin anlayamadım.Bu sadece bir Media Player ?

• HD2 65k ekrana sahip değil , winmo 65k destekliyo maximum bu yüzden 65k olarak görüyorsunuz herşeyi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.