Şimdi Ara

'HD READY' KANDIRMACASI ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
9.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • YANLIŞ BİLGİ VEREN YOK ! İYİ OKUSANA ARKADAŞIM

1024X768 VE 852X480 PANELLLERİ HD diye satıyorlar diyorum !! Dikkat etmeden pür hiddet bodoslama yazmasan iyi olurdu.

Ayrıca Gerçek HD varken kasıtlı olarak üreticiler bunu aşama aşama gerçekleştirp insanları "yarım hd" "çeyrek HD" "tam HD" diye bir kaç kez soyacak ! Bu tehlikeye işaret ediyorum. Yine de para sizin tabi ne diyebilirim ki. Sadece forumdaki arkadaşları bilinçli tüketici olmaya davet ettim.
  • evet bence de bu konularda biraz daha bilinçli olmak lazım bence de
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

YANLIŞ BİLGİ VEREN YOK ! İYİ OKUSANA ARKADAŞIM

1024X768 VE 852X480 PANELLLERİ HD diye satıyorlar diyorum !! Dikkat etmeden pür hiddet bodoslama yazmasan iyi olurdu.

Ayrıca Gerçek HD varken kasıtlı olarak üreticiler bunu aşama aşama gerçekleştirp insanları "yarım hd" "çeyrek HD" "tam HD" diye bir kaç kez soyacak ! Bu tehlikeye işaret ediyorum. Yine de para sizin tabi ne diyebilirim ki. Sadece forumdaki arkadaşları bilinçli tüketici olmaya davet ettim.

"HD 1900 x1200 üstü çözünürlüktür."

Arkadas bu yazdigina hitaben cevaplama yapmis, ki dedigi dogru. yazdiginin bu kismini duzeltmen lazim. zira, 1280*720 (720p) HD cozunurluktur.
    bunun disinda 1920*1080 (1080p-1080i) HD cozunurluk var. Yani iki adet HD standardi.

• Sehven 1080 1280 ya da 1200 olarak yazılmış o kadar önemli değil diğer rakamlar doğru. Hemen alttaki mesajda bir arkadaş zaten onu düzeltmişti, dikkat buyurursanız. Pek önemli görmedim. AYRICA İKİ ÇEŞİT GERÇEK HD yoktur ! GERÇEK HD 1920X1080 'dir. Diğerleri ticari amaçlı ara icat modeller. 1920X1080 paneller "trueHD" (hakiki HD) olarak adlandırılıyor. Alman HomeVision dergisinde tanıtılan trueHD 93cm. LCD Tv'nin fiyatı 1750€ idi. (Yani o kadar da pahalı değildir) HAKİKİSİ varken satıcıların tezgahına gelip çeyrek HD (HD ready denilen 1024x768, hatta 852x480) ya da yarım HD (1280x720) tuzaklarına düşmeyin elinizde patlar. Zaten hali hazırda doğru dürüst bir HD yayını yok. HD-DVD ise yetersiz. İleride yaygınlaşınca zaten fiyatları çok daha aşağıda olacak bu panellerin. Paranıza yazık.. Tabii para da sizin karar da .

7 sene önce de uyduda bir HD dalgası çıkardılar analog bazlı HD yayınlar geliyor diye millet dünyanın parasına Drake vs. cihazlar aldı. Bir kaç İskandinav-Avrupa kanalı dışında kimse geçmedi . O cihazlar da sonra 50$ etmedi Normal 720x576 dijital uydu yayınları geldi. HD rüyası da bir başka bahara yani bugüne ertelendi. Bu sefer dijital bazlı olarak tabii !

Eğer insanlar şimdi sazan gibi atlamazsa plazmalar tüplü tv fiyatına hatta daha aşağıya , yarım HD olanlar normal panel fiyatına gerçek HD olanlar da daha aşağı düşer. İktisadi gerçekler böyle. Alıcı olduğu sürece yüksek fiyatlar korunacak millet kazıklanacaktır. Böylece firma-tüccarlar "kar maksimizasyonu" hedefine ulaşacaklardır !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 10 Eylül 2006; 22:14:30 >

• gercek HD, yarim HD, ceyrek HD diye bisey yoktur. HD standardlari bellidir. 1280*720 HD yayindir. Bunun aksini soylemek milleti kandirmak olur.

http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_television
  • quote:

Orjinalden alıntı: dig

gercek HD, yarim HD, ceyrek HD diye bisey yoktur. HD standardlari bellidir. 1280*720 HD yayindir. Bunun aksini soylemek milleti kandirmak olur.

Asıl sen hem yalan söylüyorsun hemde milleti kandırıyorsun sonra çok günah alırsın gerçek HD vardır oda 1920x1080 DİR ÖGREN
  • bugun cebit teydim, 1080 p olan toshiba ve sony urunlerini gordum, sonunda TR ye 1920 cozunurluk olan gercek HD ler geldi, arkadasın soyledigi herseye katiliyorum, artık kandırmaca bitti bu arada, ama tabi işi bilenlere, cok kişi kandiriliyo gercekten, yanliz toshiba umdugumdan daha iyi urun yapmis, sony zaten iyi, ben şimdi samsungu bekliyorum bakalım 1080 p ne zaman cıkarcak, samsung standından bi adam dediki " ya HD yi samsung cıkardı ilk, merak etme en iyisini yine samsung cıkarcak, surprizler geliyo" dedi, :) bekliyelim biraz daha bakalım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

quote:

gercek HD, yarim HD, ceyrek HD diye bisey yoktur. HD standardlari bellidir. 1280*720 HD yayindir. Bunun aksini soylemek milleti kandirmak olur.

Asıl sen hem yalan söylüyorsun hemde milleti kandırıyorsun sonra çok günah alırsın gerçek HD vardır oda 1920x1080 DİR ÖGREN

Ne cahil insan toplulugu! verdigim linke tikla da ogren, ya da git goole'da arastir biraz. Okumaktran aciz, armut pis agzima dus turk toplum yapisi. sizin gibiler sayesinde zaten bu ulke ilerlemez. okuyun, arastirin ogrenin.
    bulundugum mekanda HD yayin kablo tv ustunden veriliyor ve 720p/1080i secenegiyle, ama burdaki 250 milyon insan angut, sen akillisin di mi. ogren de gel.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

quote:

Ne cahil insan toplulugu! verdigim linke tikla da ogren, ya da git goole'da arastir biraz. Okumaktran aciz, armut pis agzima dus turk toplum yapisi. sizin gibiler sayesinde zaten bu ulke ilerlemez. okuyun, arastirin ogrenin.
    bulundugum mekanda HD yayin kablo tv ustunden veriliyor ve 720p/1080i secenegiyle, ama burdaki 250 milyon insan angut, sen akillisin di mi. ogren de gel.

ordakiler degil ama sen angut oglu angutsun asıl sen gözünle oku başka tarafınla degil akıl olsa okudugunu anlarsın HD 1920x1080 dir sen ondan al başkalarınada bulaşma asıl anlayışsız,akılsız sensin okudugumuda çok iyi anlarım google' bilirim dogpile'yide echeli cühela (cahilin cahili demek).

http://www.dogpile.com/ ÖGRENDE GEL BEN DÜNYANIN EN İYİ ARAMA MOTORUNUDA BİLİRİM SEN ÖGREN GOOGLE'I SAGIR VE KÖR SULTANLARDA BİLİR.
    Bulundugun yerede yakışmıyorsun akılsız bulundugun yerdede demekki gerçek HD yayın yok demekki olsa saçmalamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 11 Eylül 2006; 4:17:26 >

• hdtv nedir?
    Etiketler: hdtv, televizyon, teknoloji, japon, yayın, kalite, dvd, görüntü, yüzüklerin efendisi
    hdtv, japon icadı olan çok yüksek kaliteli bir yayın türüdür. henüz türkiye'ye gelmedi, yakında da gelecek gibi görünmüyor. normal bir (pal) yayın (veya dvd) 768x576px çözünürlüğe sahip iken hdtv yayın 1920x1080px çözünürlüğe sahiptir.

tabii hal böyle olunca hd kameralar ve hd televizyonlar gerekiyor. ama ülkeniz bu yayın türünü destekliyor, bir de uygun televizyonu aldıysanız dvd'nin bile 3 katı daha kaliteli görüntünün tadını çıkarıyorsunuz. dvd'den daha kaliteli görüntüyü şu günün şartlarında idrak edebilmemiz zor, burada bir arkadaş yüzüklerin efendisi filminin dvd ve hd versiyonlarını karşılaştırarak bize farkları gösteriyor. hd örnekleri için farenizi imajların üzerine getirin.

japonya ve amerika'da çok yaygın olan bu yayın türünün dergisi bile var

• kocum bulundugum mekani birak izledigim tvde shu an 1080i yayin var, 720p de var ama tv 1920*1080 destekledigi icin 1080i olani tercih ediyorum, sen daha hdtv ne bilmiyorken biz burda seyrediyorduk. demek dedigimde hakliymisim okumaktan acizsiniz, verdigim sayfayi okursan hdtv standardlarini ogrenirsin.

" japonya ve amerika'da çok yaygın olan bu yayın türünün dergisi bile var " demis alinti yaptigin yer. dogru burda coktandir var ama yayin sekli ne soyliyim mi? 720p/1080i. deminki yazdigimda da yazdim. 720P, 1080i, 1080p 3 format da HDTV. zaten sizin gibi bilmeden konusup bilene saygi gostermeyen yuzunden, bilen insanlar turkiye'de kalmiyor. bu ne eziklik anlamadim gitti.
  • quote:

kocum bulundugum mekani birak izledigim tvde shu an 1080i yayin var, 720p de var ama tv 1920*1080 destekledigi icin 1080i olani tercih ediyorum, sen daha hdtv ne bilmiyorken biz burda seyrediyorduk. demek dedigimde hakliymisim okumaktan acizsiniz, verdigim sayfayi okursan hdtv standardlarini ogrenirsin.

" japonya ve amerika'da çok yaygın olan bu yayın türünün dergisi bile var " demis alinti yaptigin yer. dogru burda coktandir var ama yayin sekli ne soyliyim mi? 720p/1080i. deminki yazdigimda da yazdim. 720P, 1080i, 1080p 3 format da HDTV. zaten sizin gibi bilmeden konusup bilene saygi gostermeyen yuzunden, bilen insanlar turkiye'de kalmiyor. bu ne eziklik anlamadim gitti.

Bana bak insan müsvettesi ben 45 yaşındayım 16 yaşında lisede okurken fen ve teknoloji kolunda idim belkide sen dünyada yoktun yerel gazete çıkarıyordum ve japonya o tarihte HD yayın izliyordu ve avrupada buna karşılık belkide hiç duymamışsındır benden ögren HAD-MAC yayını bulmuş ama japonlarınki kadar iyi olmadıgı için kısa sürede kaldırılmıştı o zamanlar HD 1250 satır HAD-MAC 1150 satır idi amerika bile o zamanlar ben bu yayına geçemem ekonomim batar diyordu, insan gibi konuş herkesi kendin gibi zannetme sen yeni ögrenirken ben artık unutuyorum bu eski teknolojiyi eziklik lafınıda hiç anlamadım benim umurumda degil HD falan zamanında çok seyrettik, türkiye için yeni olabilir buradada zaten insanları ayakta kandırıyorlar ortam müsait

• Bu başlık altında tartışanlar çözünürlük olayını kafaya fazla takmışlar hatta kavaga bile ediyorlar. Diğer özelliklere dikkat eden var mı acaba? .

Philips marka lcd tv araştırmaktayken amerika sitesine de bir göz atayım dedim. Orada Panel çözünürlükleri , titreşim ve gürültü önleme teknolojileri vs. her şey Türkiye'deki modellerle aynı, bir şey farklı !!! Hepsinde ATSC Tuner var, "HD ready" logosunyla birlikte "HDTV " logosu da var . Atsc Tuneri =HDTV tuneri olduğunu söylüyor. Bizde satılan Pal tunerliler ne işe yarıyacak şifreli(kopya korumalı) yayınlar başlayınca? Direkt uydu bağlantısı ile izleyemeyeceğimiz anlamına mı geliyor? Kablo tv veya Digitürk gibi markaların çözülmüş görüntüyü göndermesi veya onların görüntü çözen decoderlerini almamız gerekecek herhalde. Yani Türkiye de satılan lcd tvler sadece yüksek kapasiteli veriyi taşıyacak hdmi arabirimine sahip, bunun dışında içi boş gibi. Yayını veya kopya korumasını çözecek tunere sahip değil diye anlıyorum. Umarım yanlış anlıyorumdur.

• quote:

Orjinalden alıntı: bkaynar

Bu başlık altında tartışanlar çözünürlük olayını kafaya fazla takmışlar hatta kavaga bile ediyorlar. Diğer özelliklere dikkat eden var mı acaba? .

Philips marka lcd tv araştırmaktayken amerika sitesine de bir göz atayım dedim. Orada Panel çözünürlükleri , titreşim ve gürültü önleme teknolojileri vs. her şey Türkiye'deki modellerle aynı, bir şey farklı !!! Hepsinde ATSC Tuner var, "HD ready" logosunyla birlikte "HDTV " logosu da var . Atsc Tuneri =HDTV tuneri olduğunu söylüyor. Bizde satılan Pal tunerliler ne işe yarıyacak şifreli(kopya korumalı) yayınlar başlayınca? Direkt uydu bağlantısı ile izleyemeyeceğimiz anlamına mı geliyor? Kablo tv veya Digitürk gibi markaların çözülmüş görüntüyü göndermesi veya onların görüntü çözen decoderlerini almamız gerekecek herhalde. Yani Türkiye de satılan lcd tvler sadece yüksek kapasiteli veriyi taşıyacak hdmi arabirimine sahip, bunun dışında içi boş gibi. Yayını veya kopya korumasını çözecek tunere sahip değil diye anlıyorum. Umarım yanlış anlıyorumdur.

Amerika'da HDTV olan TV'ler (yani icinde kendinden ATSC tuner'i olanlar) "HDTV on Air", yani bildigimiz tv ustu antenle veya antensiz havadan yapilan HDTV yayinlarini, veya kablolu TV uzerinden yapilan ve abonelik gerektirmeyen (yoreye gore degisiyor, yalniz bu 6-7 kanalla sinirli) yayinlari almak icin yeterli oluyor. Yalniz abonelik gerektiren HDTV yayinlar icin gene firmanin dekoderini alman sart. HD-Ready TV'ler icin ise her halukarda HD yayini cozen dekoder sart.

Bunun yaninda cable-card takilan Tv'ler var (buyuk ekranlarda bu ozellik cok yaygin), boylece kutu yerine TV'nin arka slotuna abone oldugun firmaninin kartini takarak hallediyorsun, boylece TV'nin kendi ATSC tuner'ini kullanmanin avantajini sagliyorsun ve daha hesapli oluyor ama onda da kutuda olan bazi avantajlardan yararlanamiyorsun.

Amerika'da shu anda her markada HD-Ready'den ziyade HDTV modeller satiliyor. 1 sene once HD-Ready modeller de goruluyordu ama azaldi epey.

• HD TV yayını 640*480 çözünürlüklü (günümüzdeki CRT TV lerin çözünürlüğü) TV lerde bile seyredebilirsiniz. Kafanızı takmayın bu kadar. Seyredemeseydik Dünya kupası maçlarını da seyredemezdik. Ama nasıl seyredersiniz. Çözünürlük düşürülerek.

İşin teknik kısmı şu. HD TV yayın ile PAL yayın aynı fekans ve aynı bantı kullanabiliyorlar. Bu da HD yayınları normal tv de de seyredebilirsiniz anlamına geliyor.

Ha derdiniz kusursuz görüntü seyretmek ise; Nasreddin hocanın bir sözü var. Bilirsiniz. Parayı veren düdüğü çalar.
  • arkadaşlar şu televizyon hd özellikliymiş anladığım kadarıyla söylediğiniz kriterleri taşıyor ... doğru mudur
    Philips 9521 72 ekran 4:3 100 hz
    480p, 576p, 720p, 1080i formatlarına uygun olması ne demek? yani 1080i yi örnek alırsak bu 1920x1080i demek mi ve iyi bir görüntü verir mi yada 1280x720p yeterli mi...bundan 2-3-5 yıl sonra hd yayınları tam oturunca bu televizyon sorun yapar mı teknoloji olarak...

arkadaşlar okuduğum bilgileri yazıyorum şöyle birşey okudum ... 4:3 tv lerin hd yayınlarında alt ve üstten siyah boşluklar oluşturduğunu okudum nedenide 16:9 formatına uygun olduğundanmış..eğer öyleyse 4:3 tv de nekadar verimli hd yayını izlenir düşünüyorum....yazdıklarım doğrultusunda bilgi verirseniz sevinirim...

ben philips 8521 72 ekran 100hz modelini aldım ama teslim almadığımdan istersem üst modelle değişebilirim eğer ilerki yıllar için avantajım olacaksa değişirim bu nedenle araştırmak istedim....saygılar

• ayrıca sitede ürün için diyor ki: bu set HDMI(HDCP), ypbpr ve dvı gibitüm HD bağlantılarıyla uyumludur
  • 852x480 çözünürlükde satılan plazma tv ler hd destek ama hd görüntü kalitesi 1024x768 1024x1024 1024x1080 paneller kadar güzel görüntü alamazsınız
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.