Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar . resımde de goruldugu gıbı . bu decoderı kullanmaktayım . ses sıstemım de resımlerde mevcut . kullandıgım medıa playerda mevcut resımlerde . baglantıları optıc kablo ıle medıaplayerdan decodera taktım. decoderdan 5.1 ses sıstemıne 3 adet kablo gondermem gerekıcek fakat ben sadece fr/fl yanı sag ve sol buyuk hoporlor cıkısından ses alıyorum ve bas center arka kolonlar fr/fl den gelen tek cıkısla calısıyor ses kalıtelı ancak dıger cıkıslar neden calısmıyor onu anlıyamadım 6aydır kllanıorum daha yenı farkına vardım acaba urunmu bozuk bı yardımcı olursanız sevınırım ?
    medıaplayer

ses sistemı
     HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

decoder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziya07 -- 13 Aralık 2010; 14:30:09 >

• Hdmi'dan sesi alıp 7+1'e kadar destekleyen bir dekoder buldum.128 dolar fiyatına karşılık 48 dolar kargo masrafı ile çok pahalıya geliyor.
    Aşağıda resimlerini ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yozturk -- 13 Aralık 2010; 21:39:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yozturk

Benim blgisayarda spdıf çıkışı yokmuş.çıkışı djital olarak alamıyorum..
    hdmi çıkışından alacağım.Daha önceki sayfalarda x-box için bi dönüştürücü vardı.sanıyorum onunla hdmi'dan optik çıkışı alabileceğim.doğru mudur üstad?

quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

@yozturk

Hocam dizüstünüzü pek araştırmadım ama, Coax yada optik çıkış varsa, illaki DTS ses alırsınız

cox ve optik çıkış malesef yok. 3.5mm çıkışlarda optik olayını çözen kırmızı ışık olayı var.aşağıdaki resimde kırmızı ışık ile optik çıkışı yapan bir kablo.ortası boş.

benim ses kartında kırmızı ışığı göremedim.o yüzden danışmak istedim sizlere.

Hocam, kırmızı ışık olacak diye bir şart yok. Bazı dijital çıkışı destekleyen kartlarda 3.5mm dişi mono dijital ses çıkışı olabiliyor. Koaksiyel yani. Ses çıkış jaklarının altında veya üstünde dijital out veya SPDIF gibi bir şeyler yazıyor mu? Bir de ses kartınızın yönetim konsolunda dijital çıkış tarzı ayarlar var mıdır?

Bir önceki sayfada bulunan aparat Xbox'a özgü sanırım. Standart HDMI'ya uymayabilir. @buraoca2 hocam daha iyi bilebilir bu konuyu.

• @ziya07

Neden decoder üzerinde bulunan 3 çıkışıda kullanmadınız anlayamadım. Sonuç olarak ses sisteminiz 5.1 analog girişi destekliyor?

bas center arka kolonlar fr/fl den gelen tek cıkısla calısıyor demişsiniz. Decoderin üzerindeki SW/CE çıkışını kullanmadan konuşma seslerini nasıl duyuyorsunuz.

Bence 3 çıkışıda kullandıktan sonra probleminiz kalmaz...
  • quote:

Hdmi'dan sesi alıp 7+1'e kadar destekleyen bir dekoder buldum.128 dolar fiyatına karşılık 48 dolar kargo masrafı ile çok pahalıya geliyor.

Daha önceden görmüştüm bu cihazı. Fakat gümrükte takılma şansı çok yüksek. Bir de HDMI dan gelen DTS sesi optikten veremiyor sanırım.

DTS ile işim olmaz derseniz, bir kısım LCD TV lerde HDMI dan gelen Dolby Sesi optik çıkıştan verebiliyor. Ayrıca bir cihaz almadan HDMI dan LCD optik çıkışından dolby ses alabilirsiniz.
  • konuya ılgın ıcın tessekur ederım. sw/ce ve sr/sl cıkıslarını 5.1 ses sıstemı cıkısına aynı sekılde taktım. hıc ses gelmedı . muzıkle acmıstım ama . fılmle denemedım . dedıgın gıbı fılmlerde ses cok az gelıyor . bununla ılgısı olabılırmı. ve sadece fr/fl takılı suan butun kolonlardan ses gelıyor anlamıs degılım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziya07

konuya ılgın ıcın tessekur ederım. sw/ce ve sr/sl cıkıslarını 5.1 ses sıstemı cıkısına aynı sekılde taktım. hıc ses gelmedı . muzıkle acmıstım ama . fılmle denemedım . dedıgın gıbı fılmlerde ses cok az gelıyor . bununla ılgısı olabılırmı. ve sadece fr/fl takılı suan butun kolonlardan ses gelıyor anlamıs degılım :D

Ses sisteminizin arkasında 2.1 den 5.1 e geçmek için jalter falan var mı? Muhakak ses gelmesi lazım.

5.1 moduna geçtiğinize emin olun.
  • quote:

quote:

Hdmi'dan sesi alıp 7+1'e kadar destekleyen bir dekoder buldum.128 dolar fiyatına karşılık 48 dolar kargo masrafı ile çok pahalıya geliyor.

Daha önceden görmüştüm bu cihazı. Fakat gümrükte takılma şansı çok yüksek. Bir de HDMI dan gelen DTS sesi optikten veremiyor sanırım.

DTS ile işim olmaz derseniz, bir kısım LCD TV lerde HDMI dan gelen Dolby Sesi optik çıkıştan verebiliyor. Ayrıca bir cihaz almadan HDMI dan LCD optik çıkışından dolby ses alabilirsiniz.

Aslında benim sorunum dizüstünden analog logitech X-530'a dts şeklinde ses göndermek.Bunu konu başlığındaki dekoder yapıyor.Lakin ben de optik çıkış yok.HDMI üzerinden dijital ses çıkışı alabiliyorum sadece.eğer hdmi üzerinden optik çıkış veren bir dönüştürücü bulursam konu başlığındaki dekoderi alacağım ve sorunum çözülecek.

• @yekucur

Evet hocam o çıkış sadece Xbox'ta kullanmak için. Çünkü o aparatı Xbox'ın HDMI haricindeki görüntü çıkışısına takıyorsunuz.
  • quote:

quote:

quote:

Aslında benim sorunum dizüstünden analog logitech X-530'a dts şeklinde ses göndermek.Bunu konu başlığındaki dekoder yapıyor.Lakin ben de optik çıkış yok.HDMI üzerinden dijital ses çıkışı alabiliyorum sadece.eğer hdmi üzerinden optik çıkış veren bir dönüştürücü bulursam konu başlığındaki dekoderi alacağım ve sorunum çözülecek.

yahuu bu decoder nmt cihazları filan için pc için ihtiyacın yok ki al sana ihtiyacın olan usb ses kartı senelerce notebookta kullandım koç gibi ses çıkışı vardır c-medianın

frisby usb fs012_51

sıfır bulamazsın belki ama ikinci el de işin görür ya da şu aynı kart ve driver o da sıfır yoktur muhtemelen

• Optik girişi olmayan laptop veya PC için harici ses kartı ile optik özelliği kazanması güzel bir çözüm. Fakat decoderin çözdüğü DTS ses ile PC nin yazılımsal olarak çözdüğü DTS ses arasında çok fark var. Bizzat kendim test ettim. Adamlar boşuna optik çıkış koymuyorlar bu ses kartlarına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

1- Optik çıkış kısım için söylüyorum:
    Bu Optik çıkışından Flimlerdeki DTS ve Dolby Digital formattdaki sesleri 5.1 olarak decoderinize gönderir ve ses sisteminizden gerçek anlamda 5.1 ses ile filiminizi izlersiniz. Bunun dışından optik çıkışından 5.1 ses alamazsınız. Yani çevresel ses özellikli bir oyununuz varsa bu optik çıkıştan ses sisteminize sadec stereo olarak yollanır. (Elbette bu oyundaki sesler Dolby digitral formatta ise o zaman başka ama bu formatta oyun görmedim hiç)
    2- 7.1 Analog kısım için söylüyorum:
    Bu analog kısımdan Flimlerdeki DTS ve Dolby Digital sesler PC tarafından çözülüp ses anfinize 5.1 yada 7.1 olarak yollanır. Ayrıca oyunlardaki çevresel sesleride 7.1 olarak duyarsınız.
    3- Optik Giriş için Söylüyorum:
    Bu Optik girişten malesef sadece stereo ses kaydı yapılabiliniyor. Bu yüzden bu cihazı optik girişinden DTS sinyal yollayıp PC ye çözdürüp yine bu cihazın analog çıkışlarından çözülmüş sesleri yollayamazsınız. (En azından ben öyle olduğunu düşünüyorum).
    Cihaz DTS ve DD için mutlaka USB 2.0 porta takılmalı. USB 1.1 HUB taktığımda ses kesik kesik gelmişti.

Flimlerdeki DTS ve DD sesleri duymak için ayar:
    Cihazın Driveri yüklendiğinde 2 ayrı ses kartı varmış gibi görünür.
    1. si USB miltichannel ses kartı olarak
    2. si Digital Out ses kartı olarak.
    İşte Filim izilerken programdan ses kartı seçiminde Digital çıkış ses kartını seçerseniz DTS ve DD sesleri direk olarak decoderinize iletir ve keyfi yaşarsınız. Eğer 1. sini yaniUsb Miltichanneli seçerseniz optiden sadece stereo ses alırsınız. Kullanıyorum memnunum.
    Win7 ye geçtikten sonra ses kartının driveri yüklendiğinde (Mutlaka yüklemek gerekiyor yoksa Digital Out ses kartı seçeneği çıkmıyor) Ses kartının Kendi programını çalıştırdığınızda (Bendeki Win7 64 bit) PC Harddiski sürekli çalışır vaziyette kalıp PC kilitleniyor. Bu yüzden programı kesinlikle açmayaın tüm ayarları Denetim masasından Windows un SES ayarlarından yapınız.. XP de Wistada ses kartın programı problemsiz çalışmaktadır. Win 7 de Denetim masasından ayarlarını yapmanız gerekli...

Orjinal mesaj link:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=36935744

Satılan site:http://www.cetinkayaelektronik.com.tr/pinfo.asp?pid=9291

Kendi laptop'um için bende düşünebilirim. Fiyatı 38 TL.

Arayıp ellerinde olup olmadığını bi sormak lazım.

• bende laptobuma aşağıdaki usb card lardan almayı düşünüyorum. dünyanın heryerine ücretsiz kargo yapıyorlar.. ilginç gerçekten.

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.41289

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.27059

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42470

bulunduğu şehirde cihazları bulamayanlar bu siteden alabilir... arkadaşım sürekli alışveriş yapıyor sorun yaşamadığını söyledi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozas -- 16 Aralık 2010; 9:29:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ziya07
    .......takılı suan butun kolonlardan ses gelıyor anlamıs degılım :D

Fotoğraftan anlaşılacağı üzere, ses siteminize "AUX" üzerinden iki kabloyla giriş yapmaktasınız.
    Halbuki sayın "yekucur"un belirtmiş olduğu gibi gerçek 5+1 ses almak için, ses sisteminize 6 kabloyla giriş yapmalısınız.
    Önerim: Decoder üzerindeki 3 ses çıkışınıdan her birini iki ayrı çıkışa çeviren kabloyla toplam 6 kablo oluşturarak bunları da ses sisteminizdeki "AUX" bölümünün hemen altındaki 6 ayrı girişte belirtilen uyumlu konumdaki yerlere takmanızdır. Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hhuguler -- 16 Aralık 2010; 10:26:50 >
  • Biraz önce ses kartı için sipariş verdim. Havale ile ödemeyi seçtim ve Çetin Kaya elektroniği telefon ile aradım. Stoklarını kontrol ettiler ve depolarında ürünün bulunduğunu, bugün gönderebileceklerini söylediler. Tahminim yarın elime geçer. Decoder ile ses kartını optikten bağlayıp DTS seslerdeki performansını ayrıca test eder ve bildiririm.

38 TL ye yurt içinden alabildikten sonra yurt dışı ile uğraşmaya değmez bence...
  • quote:

Biraz önce ses kartı için sipariş verdim. Havale ile ödemeyi seçtim ve Çetin Kaya elektroniği telefon ile aradım. Stoklarını kontrol ettiler ve depolarında ürünün bulunduğunu, bugün gönderebileceklerini söylediler. Tahminim yarın elime geçer. Decoder ile ses kartını optikten bağlayıp DTS seslerdeki performansını ayrıca test eder ve bildiririm.

38 TL ye yurt içinden alabildikten sonra yurt dışı ile uğraşmaya değmez bence...

kardeş hayırlı olsun bende vatan bilgisayardan 144 tl - 5 taksit e creative x-fi 5.1 surround aldım şuan win7 driverini kuruyorum :)
  • @sadays
    teşekkürler bilgilendirme için.
    ben dts çözen bir kart arıyordum.sayende bir tanesini buldum.
    yekucur üstad da sipariş vermiş benim beğendiğim karttan.Ben de en kısa sürede alacağım aynısından.
  • @ozas,

Kartınız hayırlı olsun. Ben de 3 ay kadar önce creative x-fi 5.1 surround almaya çok niyetlenmiştim. Fakat okuduğum bazı yorumlarda DTS sesi passtrough yapamadığını gördükten sonra vaz geçmiştim. Decoder ile kullanmayı düşünüyorsanız bir araştırın bence.

@yozturk,

Dün kargoya verilmiş. İnşallah, problem olmaz ise bugün elime geçer. Bir hususda yanlış ifade etmiş olmayalım. "dts çözen bir kart" demişsiniz. DTS yi PC içinde yüklü olan codecler çözer ve ses kartının analog çıkışlarına verir. Kart kendisi direkt çözmüyor. Benim için önemli olan kartın DTS sesi ham olarak müdahele etmeden decodere gönderebilmesi. Bu esnada, PC tarafında ses açma kapamaya dahi izin verilmez mesela...
  • quote:

@yozturk,

Dün kargoya verilmiş. İnşallah, problem olmaz ise bugün elime geçer. Bir hususda yanlış ifade etmiş olmayalım. "dts çözen bir kart" demişsiniz. DTS yi PC içinde yüklü olan codecler çözer ve ses kartının analog çıkışlarına verir. Kart kendisi direkt çözmüyor. Benim için önemli olan kartın DTS sesi ham olarak müdahele etmeden decodere gönderebilmesi. Bu esnada, PC tarafında ses açma kapamaya dahi izin verilmez mesela...

haklısın üstad.yanlış yorumlamışım.DTS olarak gelen sesi 5.1 sisteme aktaran bir kart bu.Düzeltme için teşekkürler.
  • Arkadaşlar, cuma günü s-link ses kartım elime ulaştı. Daha hızlı gelmesi için sanırım, Çetinkaya elektronik ana dağıtıcı

olan Metro Elektronik üzerinden irsaliye faturası ile göndertmiş. Üç parça şarjlı pil almıştım. Ayrı bir kargo ile de

onlar geldi. Fakat bütün aldığım ürünler için yazar kasa fişi kesmişler. Yani detaylı fatura göndermemişler. Elimde

ses kartı için irsaliye olduğundan garanti açısından problem olmaz sanırım. Bu arada asıl ithalatçı firma Segment Bilgisayar.

Dün ve bugün benim laptop üzerinde kartı test ettim. Başlarda bir türlü DTS ses alamadım. PC de K-lite 505s codec

paketi yüklü idi. Bu ses kartını sonradan kurduğum için sanırım codec yazılımı desteklemedi. Daha sonra 505s i

kaldırıp K-Lite_Codec_Pack_666_Mega paketini kurdum. ffdshow audio decoder üzerinde resimdeki gibi passtrough yapacağı

ses formatlarını seçtim sadece ve sonuç süper. Sesi ham olarak decodere göndermeyi başardım. Player olarak k-lite ile

gelen ekli resimdeki Classic Media Player - Home Cinema'yı kullandım.

Sonuçtan emin olmak için yakın bir arkadaşımın Z5500 'ünde de denedik. DTS yi ve Dolby Digitali pass ettiğimizde

decoder üzerinde DTS ve Dolby işaretleri beliriyor. Bizim decoderde de pass etmek istediğiniz ses formatının işaretini

kaldırıp uygula dediğinizde ses kalitesi birden düşüyor ve media player üzerinde ses açıp kapadığınız zaman ses

gerçekten artıp azalıyor. Ses formatını işaretlediğinizde ise media player üzerinde ses açıp kapasanız dahi sesi

etkilemiyor. Ayrıca WD TV bazı DTS formatlarını decodere göndermiyordu sanırım. Eskiden ses alamadığım bazı sample görüntülerde decoder'den ses alabildim.

Kısacası arkadaşlar playvision decoder ile kullanmak isteyene PC kullanıcıları bu ses kartını alabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 18 Aralık 2010; 15:47:48 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.