Şimdi Ara

HD 4870x2 Aldim Sorunlu Cok ACIL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bır arkadas soylemıs. Menulerde cok daha fazla yapıyor ama zaten yuksek fps olsa dert etmem sesı. 120 fps vermesı gerekıyor ama 50-60 veriyor. Ve sese paralel cıst cıst ufak ufak takılıyor menude. Eskı sıstemdede vardı yenıdede var. Ortak olan tek sey power supply. Ama onu da degıstırıp deneme sansım yok. Hıcbır tanıdıgımda 1000w lık power yok . powerdan olabılır mı acaba :( kart yenı oyunlara gore potımıze edıldıgı ıcın oblıvıonda v.s boyle yapması belkı surucudendır. Yenı surucuyu de yukleyemıyorum. Baska onerıler verebılır mısınız :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: renan6363

Karalama yapmiyorum oldukca ciddiyim. Xp kullaniyorum kart sapphire ve referans. Tum oyunlarda yapiyor ama daha hafif

o ses psudan geliyor olmasın
  • Bu tur sesleri anakrtin cpu voltaji duzenleyen parcalari yapiyor genelde biliyorum. Ozellikle cok dikkat ederek inceledim kesinlikle anakrttan ve psu dan gelmiyor. Ekran kartinin 8 li guc girisinin baglandigi yerden geliyor. Fandan da gelmiyor. Sese paralel tekilmalar cok moralimi bozuyor. Arkadasta 8800gt var crysis guzel akici oynuyor ben burda carbon oynayamiyorum :( Ne olur yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renan6363 -- 26 Eylül 2008; 19:35:47 >
  • quote:

Ozellikle cok dikkat ederek inceledim kesinlikle anakrttan ve psu dan gelmiyor. Anakartin 8 li guc girisinin baglandigi yerden geliyor.

anakartın 8 li güç girişi olan yer derken sanırım psu dan ekran kartına takılan 6 pin ve 8 pin +12v lık güç giriş yerini kast ettin..

ordan gelmesi muhtemel değil..

bak şimdi sen dediğimi yap eğer sonuç dediğim gibi çıkarsa ekran kartının mofsetlerinden geliyor..

atitool ü aç. artifact testi yaptır. ekranda dönen tüylü zımbırtıya göre, ses sürekli aynı değildir viyiklaryarak azalıp çoğalacak iyice dikkat et kulağını ver.

eğer değim gibi ise mofsetlerden. veya crysis kurulu ise oyuna girmeden önceki menü ekranındada aynı sesi yapacaktır hatta daha vazla ses gelir viyikkk diye

bunun bir zararı olmaz, donma yapmaz. sendeki donma sorunu o sesle alakalı değiş. ama içim rahat olsun dersen ekran kartının mofsetlerinden ses geliyor de gönder garantiye gitsin.

• CCC ve display driver avivo HD audio suruculeri yuklu bende at' tool diye birsey ve o bahsettiginiz test yok bulamadim. Ayrica ozur dilerim anakartin yazmisim ekran kartinin guc girislerinin baglandigi yerden ses geliyor. Grafige gore ciyk ciyk degisiyor haklisiniz. 8.9 la denemek istiyorum ama kurulmuyor. 8.5 ten baskasi olmuyor. Zero display service error hatasi veriyor. Simdi bilgisayari fotmatliyicam. Bzen kuruluma uygun donanim veya yazilim bulunamadi diyor ve yine yuklemiyor. Net framework 2.0 da yuklu CCC icin. Bilgisayari formatliyinca size tekrar bilgi veririm. Buna ek olarak psu dan suphelendigimi soylemistim benim eski psu mu da bagladim bir tetikleme hilesi ile bilirsiniz. Eski psu ile sistemi besledim 700w ile de sadece ekran kartini besledim yine ayni sey oldu/ Yani problem kesin ekran kartinda. Ses beni etkilemezde su gereginden dusuk fps uzuyor beni. Carbon 1280x1024 medium ayarlarda 50-60 fps veriyor dx10 oblivion ful detay falan siz dusunun artik. Elimde su an sadece oblivion oldugu icin surekli onu yaziyorum kusura bakmayin ama bunlar bu haldeyken dx10 a tesebbus etmek istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renan6363 -- 26 Eylül 2008; 19:38:07 >

• PC yi formatladim yine ayni. Dediginiz gibi 3B menusunden A.I olayini kapattim fps bayagi artti o gelen cis cis ses te cok daha seri ve ince gelmeye basladi su gibi fps akiyormus gibi. Ama yine de yetersiz. oblivionda otlarin arasinda 1280x1024 te 35 fps veriyor otlardan cikiyorum 120 yapiyor biurden sonra 40-80 degisiyor. arada kasilma gibi teklemeler oluyor anlik. Boyle zaten 200 fps oldugu oluyor grafigi zayif bolgelerde oda icinde falan o zaman dahi uzaklara bakinca uzaklarin tik tik gittigi gibi bir izlenim yaratiyor insanda. Painkillerde de 120 fps veriyor onda boyle tekleme veya uzaga bakinca kasilma hissi vermiyor. Bu uzak kasilma olayi araba yarislarinda daha cok kendini hissettiriyor. Virajlarda binalara bakinca bolum bolum geliyormus gibi geliyor insana ama aslinda fps 100 falan v.s Bundan cok daha dusuk bir oyun olan ultimate spider man i kurdum. Ilk seferki cislar yine geldi cis cis 30 fps veriyor. Anladimki bu galiba yazilimsal bir olay. mipmap a.i Adaptive ayarlari gibi ipucular var mi bu sorunu sozebilecegim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renan6363 -- 27 Eylül 2008; 2:06:14 >

• aynı kart bendede var Nası olsa kart EN baba sağlam kart şuan hiç bi oyun kastırmıyor :)
    ASIL bütün özelliklere ne var ne yok bütün özellikleri AÇ OYunlarda...

VSYNC yi herzaman aç 60fps monitöre uyum sağlasın ok ?

Ses azda olsa gidecektir..

Divermiş bilmemneymiş onla ilgili takılmaların yok

FPS çok yüksek olduğu için anlık düşmeler oluyor o yüzden takılıyor... 60FPS VSYNC de açık bırakırsan kayar gidersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nixniz -- 27 Eylül 2008; 4:54:22 >
  • Bendeki yuksek fps vermiyor iste o moralimi bozuyor. 8600 gs gibi hemen hemen hatta daha dusuk. Sende gercekten A.I yi kapatmadan akici mi oluyor cok ? Oyleyse kesin garantiye goturmem lazim karti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renan6363 -- 27 Eylül 2008; 3:25:30 >
  • gotur bakalim test etsinler
  • sıcaklık değerlerin nedir Gpu1 ve Gpu2 için?

donma olayını anlamış değilim, ancak viyyyk diye gelen ses ekran kartının mofsetlerinden geliyor orası kesin.

atitool için link.

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=725
  • 1680 * 1050 FULL HERŞEY TAM AÇIK AA16Q AF vsvs

Tüm çatışmalara langur lungur giriyorum...

Daha ayrıntılı akıcılığa bakarsam Sniper Dürbün açış hızından anlıyorum akıcılığı ...

ek programla FPS kaç bakmadım açıkcası

o Cirrrr sesi uyuz bi ses yanlız...

sanki motor var kartın içinde grafikler abardikça o da abario :)

benide rahatsız etmye başladı varmı bi çözümü bunun ?

SICAKLIK değerleri benimki

62 boşta

Yükte 82 yi pek görmedim bikere gördüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nixniz -- 27 Eylül 2008; 15:01:18 >
  • Sicakliklar normal gpu1-72-81
    gpu2-45-55 civari. Bu cisss sesi cok seri geliyor menulerde A.I yi kapatinca. ama oyun icinde ciss sesi yavasliyor kesik kesik geliyor bazen ve o sese gore teklemeler oluyor. Belki normaldir ama sanmiyorum. Bir kere oyunda fanin devri yukseldi fps inanilmaz artti super oldu oyun 1 dk icin. Sonra yine eski haline dondu. Bu 2d olarak mi calisiyor ne yapiyor anlamadim . Kullanmiyor kartin kaynaklarini galiba. Buna gore bir hotfix yok mu
  • quote:

Sicakliklar normal gpu1-72-81
    gpu2-45-55 civari. Bu cisss sesi cok seri geliyor menulerde A.I yi kapatinca. ama oyun icinde ciss sesi yavasliyor kesik kesik geliyor bazen ve o sese gore teklemeler oluyor. Belki normaldir ama sanmiyorum. Bir kere oyunda fanin devri yukseldi fps inanilmaz artti super oldu oyun 1 dk icin. Sonra yine eski haline dondu. Bu 2d olarak mi calisiyor ne yapiyor anlamadim . Kullanmiyor kartin kaynaklarini galiba. Buna gore bir hotfix yok mu

Catalist i ve driver i unstall yapsana

sonra tekrar 8.9 versionunu kur...

Ben hiç bi ayar yapmadan kullanıyorum çok rahat..

Bide oyunu ve çözünürlüğü söylermisin ?
  • oblivion 1280x1024 Ful detay AAx4 . zaten pc yi formatladim tekrar kurmus oldum. senden gelen mosfit sesi arada azaliyor mu surekli su gibi mi akiyor. MAfya yi bilirsin tarih oncesi grafiklere sahip o 60fps veriyor :( Oblivionu kurarak sen de bir dener misin imkanin varsa ? Ayrica ati tool u kurdum pc acilirken vpu hatasi veriyordu donuyordu mavi ekran driver hatasi cikmaya basladi onu kaldirdim bu bari duzeldi :(
  • sen vistaya gore olen drvieri indirmiş olmayasın xp ye?
  • bencede bu bir karalama girişimi zaten üye 2 günlük ve kartda iyi başarımlı.karşı firmanın bir çalışanı olduğunu düşünüyorumm
  • quote:

Sicakliklar normal gpu1-72-81

diğer 4870x2 lerde durum nasıl bilmem ama senin gpu1 ve gpu2 arasında sıcaklık farkları çok anormal gibi geldi bana.

kartın fan hızını rivaturner yazılımı ile %100 yapıp denermisin gene takılma olacakmı? sanki o anlık donmalar gpu1 ısısının load konumunda (3D) çok yükseklere çıkmasından kaynaklı olabilirmi?
  • Bak bu adımları izle performans sorunun çözülücektir sesi boşver...

Vista kur Sp1 Kur üstüne...
    Sonra Ati driver indir vista için sitesinden 8.9

onu kur

sonra anakartının sitesine gir en güncel driverlarını çek indir ...

Sonra oyunu kur dene
    Kesin çözülücektir çözülmüyorsa ...
    sırayla ram işlemci .. ve ekrankartını kontrol edicen :)
  • Sapphire bu tip seyle icin bios yayinlamis onu flasha yazmam gerek ama sapphiretech sitesinde oyle bir bios dosyasi bulamadim. Yardimci olur musunuz
  • Bugun kuzenin bilgisayarinda deniyicem karti. Ama kartin donanimindan oldugunu dusunmuyorum garantiye gondersem buyuk ihtimal 1 ay beklememe ragmen sorun yok diye geri gonderecekler. Baska onerisi olan yok mu :(
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.