Merhaba arkadaşlar! Başlıkta belirttiğim gibi malum 4870'in ses ve ısınma sorunu bir çok yerde dillendiriliyor ve benim gibi ses ve ısınmaya takık olanlar, direkt olarak başka modellere yöneliyor. 4870 kullanıcıları ses ve ısınma ile problemlerini yazar ve hatta yapabilen arkadaşlar zahmet edip kartın yükte ve normalde sesini video veya ses kaydı yapar koyabilirlerse benim gibi bu soruna takık olanlara gerçekten iyi bir fikir verir...
Dostum powercolor marka standart 4870 kullanıyorum en ufak problem yaşamadım ses sorunu yok ısı sorunuda yok yeni çıkan catalyst ile fan ayarı yapılıyor yada Riva tuner ve benzeri programlarla fan hızını sabit %30'a aldınmı soguk ve stabil bir şekilde sorunsuz kullanabilirsinki eger kasa içi sogutman iyi ise buna bile gerek yok çünkü ATI zaten kartı bu sıcaklıklarda çalışması için üretmiş yani fanın ayarıyla oynamaya falan gerek yok aslında saygılar.
Teşekkürler realcem !!! Arkadaşlar başka 4870 kullanıcalarının da fikirlerini bekliyorum...
Bende de his standart 4870 var arkadaşın dediği gibi fanı %30 yapıyorsun bende masaüstü sıcaklık 50 derece civarı yükte ise 65 70 civarı..
Ayrıca fan %30 da sessiz çalışıyor..
bende sapphire marka war tabi ekran kartı güçlü olduğundan haliyle biraz fazla ısınıyor.ama ben hiç fan sesinden rahatsız olmuyorum.bence çok güzel bi ekran kartı 1 hafta oldu alalı senin ekran kartında hiç bi sorun yok
yaa açıkçası ben bundan önceki sistemimde çok çektiğim için sesden sese çok takılıyorum. Forumda daha öncede konu açmıştım orda da 4870'in ses ve ısı sorunundan bahsetmişti arkadaşlar ve sorunu çözmek için bir arkadaş ekran kartına harici fan falan bağlamıştı onu anlattı açıkçası o zaman da ben direk olarak gtx 260 almayı kafama koymuştum ama şimdi monitörüde değiştiriceğimden ve 4870 le gtx 260 teslerde üç aşağı beş yukarı ayne performansı verdiğinden, maliyeti düşürmek için 4870 mi alıyım diyorum
Arkadaşlar yardımcı olucak başka 4870 sahipleri yokmu