Şimdi Ara

Hd 4850 gpu core clock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle uzun süredir misafir olarak takip ettiğim forumdan çok şey öğrendiğimi belirterek başlayım.Bu yüzden herkese teşekkür ederim.Sonuçta pc donanım konusunda satıcıların insafına o kadar kalmışızkilafı fazla uzatmadan konuya gireyim.Donanım konusunda acemi bir oyun tutkunu olarak forumdaki yorumlar ve sistem tavsiyeleri çerçevesinde kısıtlı imkanlarımı zorlayarak Amd 6000+ işlemci,Gigabyte 790X DS4 anakart,saphire Hd 4850 ekran kartı,OCZ 2x1 Gb 800Mhz vista upgrade ram ve Aerocool S9 kasadan oluşan sistemi topladım.Sistem beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor.
    Ancak ustalardan öğrenmek istediğim bir iki şey var...
    Forumda daha önce rastladığım bi konu aslında ama bendeki durum daha farklı,şöyleki boşta gpu core clock 160,gpu memory clock 250 olarak görünüyo.Oysa forumda bununla ilgili bulduğu konularda bunun enerji tasarrufu ile ilgili olduğu belirtilmiş ancak söz konusu değerler sırası ile ve yanılmıyorsam 500 ile 750 olarak yazılmıştı.8.10 sürücüsünün yüklü olduğunu da belirtim.Tabi öğrenmek istediğim gpu-z den boşta okuduğum bu değerler normalmi?
    İkici konu ise benden daha büyük bütçesi olan bir arkadaşım aynı zamanlarda aynı ekran kartı ve hemen hemen aynı ramlerden oluşan ancak işlemci intel e8500 ve Asus P5Q-Pro anakarttan oluşan bir sistem topladı.İki sistemi yanayana getirerek aynı sürücülerle, ekran kartları ve işlemciler default olmak üzere crysis,asasin cred,call of duty 4 gibi oyunlarda aynı bölümler ve sahnelerde frapsla aldığımız değerlerde arkaşın sistemi benimkinden %15-20 arası daha fazla değerler veriyodu.Arkadaşımın sisteminin daha güçlü olduğunu biliyorum ama bu fark normalmi onu öğrenmek istiyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim







  • Fark normal. Intel işlemciler oyun başarımı olarak daha iyidirler ki E8500 de yabana atılacak bir işlemci değil...

    Catalyst Control Center altından da kontrol edin hızlarını. Tasarruf için düşer tabii ama bu kadar düşmez sanırım...
  • C.C.C. overdrive menüsünde current values kısmında ilk açtığımda gpu clock 680 memory clock 1100 gösteriyor.Tabi bu değerleri kendim daha önce ayarladım.1-2 saniye içinde gpu clock 160 a memory clock 250 düşüyor.Activity göstergesininde sıfırı gösterdiğini belirtim.
    İşlemci konusunda aydınlattığınız için teşekkür ederim.Aksi halde sistemim olması gerekenden yavaşmı diye içim içimi kemiriyodu
    Gpu core clock konusunda da yardımcı olursanız sevinirim.İşletim sistemim Xp sp2.
  • Yardımcı olabilicek kimse yokmu?Yoksa konuyu yanlış yerdemi açtım.Hd 4850 olup gpu ve memory hızları boşta bu kadar düşük olan yokmu?O haldde benim ekran kartımda mı bi sorun var?Driver değiştirdim 8.8 yükledim boşta aynı değerleri veriyor.Bu konuda yardımcı olabilecek birileri yokmu?
  • Hocam SS vermeniz mükün mü gpu: 160 şeklinde
  • Bnece yanlış işlemci almışsın.Intel oyun tarafında daha daha başarılı.Asus P5Q serisi kartlarda gayet süper bir karttır.Kullanılan malzeme kalitesi vs.çok iyidir ve hata payı çok çok azdır.
  • Bu arada,değerler garibime gitti kardeş.Resim koyabilir misin?
  • İşletim sistemi XP SP2 merakımdan vista arayüzü yüklemiştim o yüzden görünüme aldanmayın.İşlemci konusunda haklı olabilirsiniz.Ancak bütçem buna el veriyordu.Anakart ve işlemcinin bana maliyeti 217 U.S.D.+ kdv idi.

     Hd 4850 gpu core clock
  • Belki bunuda görmek istersiniz diye ekledim.İlginiz için teşekkür ederim.

     Hd 4850 gpu core clock
  • Arkadaşlar,Hd 4850 kullananlar içinde yukarıdaki değerleri gören varmı.Yoksa ne yapmalıyım.Farklı sürücüleri denedim,8.8-8.9-8.10 sonuç değişmedi.Bu bir sorunmu gerçi oyunlarda gayet iyi performans alıyorum.Farcry 2 de ultra higth,no aa, no af 30 fbs nin altına düşmüyor.önerileriniz ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • BENDE SAPPHİRE 4850 1 GB VAR AYNEN BÖYLE DEĞERLER DÜŞÜK FAKAT FAZLA İŞLEM YAPTIĞIMDA EKRAN KARTINI YORACAK ŞEKİLDE HEMEN YÜKSELİYOR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.