Şimdi Ara

hazırlık atlama sınavı ve muafiyet sınavları hakkinda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • muafiyet sınavlarını geçersem o sene mi yoksa universite sonuna kadar mı o derslerden muaf olurum? birde hazırlık sınıfı atlama sınavında nasıl sorular çıkar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sordukların hemen her okulda farklılık gösterebilir. Hangi üniversite?
  • takip
  • Bu konuyu ben de çok merak ediyordum.Arkadaş sağolsın benden önce davranmış.Bilgisi olanlar paylaşımda bulunurlarsa çok iyi olur gerçekten.Bölümüm Ege Üni. İktisat bu arada.

• Hazırlık muafiyet sınavını geçersen o sene hazırlık okumazsın direk birinci sınıftan başlarsın. Bir de sanırım İngilizce muafyet sınavı yapılıyor, o senelik olabilir emin değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Invius

Sordukların hemen her okulda farklılık gösterebilir. Hangi üniversite?

gazi işletme
  • quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

Hazırlık muafiyet sınavını geçersen o sene hazırlık okumazsın direk birinci sınıftan başlarsın. Bir de sanırım İngilizce muafyet sınavı yapılıyor, o senelik olabilir emin değilim.

hazırlık okursam 5 yılmı okuyacağım yani ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hazırlık muafiyet sınavını geçersen o sene hazırlık okumazsın direk birinci sınıftan başlarsın. Bir de sanırım İngilizce muafyet sınavı yapılıyor, o senelik olabilir emin değilim.

bana bir kere geçersen bir daha girmene gerek kalmaz demişlerdi ama yanlış hatırlıorda olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: meso19

quote:

evet :)
  • quote:

quote:

gazi işletme

Bu konuda eski hazırlık atlama sınavlarından bir örnek mevcut:http://forum.donanimhaber.com/m_77860181/tm.htm

Yabancı dil derslerinden muafiyet de birinci yıl dersleri için ayrı, ikinci yıl dersleri için ayrı olarak yapılır. İkinci sınıf dersleri de kaldırılmış zaten. Bu duyuruları Gazi'nin sitesinden aldım.

"Önlisans ve lisans programlarına ÖSYS sonucu yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin İNG 101, İNG 102 kodlu yabancı dil derslerinin muafiyet sınavı 10 Eylül 2013 tarihinde saat :10.00'da İLGİLİ BİRİMLERİNDE YAPILACAKTIR. Katılım zorunlu değildir. (Bölümünde hazırlık sınıfı olan öğrenciler bu sınava katılmayacaklardır.)"

"Üniversitemizin tüm Fakülte ve Yüksekokullarında 5(i) kapsamında okutulmakta olan Zorunlu İngilizce Derslerinin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılından itibaren uzaktan eğitimle yapılması Üniversitemiz senatosunda karara bağlanmıştır. 2013-2014 Öğretim yılında bu hizmet Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülecektir. Ayrıca, yine senato kararınca bu kapsamdaki derslerden 2. sınıf Yabancı Dil Dersleri tamamen kaldırılmıştır. 2. sınıf yabancı dil derslerinden daha önce başarısız olmuş olan öğrenciler bu derslerden muaf olacaktır."

Senin bölümünde hazırlık olduğu için zaten derslerden muafiyete katılmayacaksın, hazırlık atlama sınavına katılacaksın. Muhtemelen hazırlığı atlayınca bu derslerden muaf oluyorsundur ama bunu yine de Gazi'de okuyan birinin yanıtlaması daha uygun olur, buna dair herhangi bir bilgi göremedim.

• bazı bölümler de hazırlık vardır ve bunun için muaf olursan hazırlık okumadan direk 1.sınıftan başlarsın,bazı okullarda hazırlık zorunludur muafiyet sınavı olmaz

bazı okullarda bazı bölümler %30 ingilzcedir bunda muafiyet yok galiba sadece ingilizce ders saatleri yüksek

bazı okullarda da ingilizce 2-3 kredilik derstir mesela,onun muafiyet sınavına girersin ilk sene kredili olan ingilizceyi almazsın muaf olursun o dersten,ve sadece o sene içindir sonraki senelerde zaten kredili ingilizce olmaz örnek vereyim istanbul üniversitesinde türkçe bölümlerde kredili ingilizce var muafiyet sınavına girip muaf olursun o dersten 1.sınıfta
  • Hazırlık sınıfını geçer 1. Dönem derslerini almaya başlarsın.İngilizce dersini hangi dönem alırsan o dönem başında sınava girersin geçersen sınavdan aldığın not işlenir.bir dönemden fazlaysa ing dersi her dönem için ayrı sınava girersin.mesleki ingilizce var birde onun için muafiyet var mı bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

evet :)

1 senede kalsam 6 yıl. kötüymüş ya :D
  • quote:

quote:

quote:

gazi işletme

Bu konuda eski hazırlık atlama sınavlarından bir örnek mevcut:http://forum.donanimhaber.com/m_77860181/tm.htm

Yabancı dil derslerinden muafiyet de birinci yıl dersleri için ayrı, ikinci yıl dersleri için ayrı olarak yapılır. İkinci sınıf dersleri de kaldırılmış zaten. Bu duyuruları Gazi'nin sitesinden aldım.

"Önlisans ve lisans programlarına ÖSYS sonucu yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin İNG 101, İNG 102 kodlu yabancı dil derslerinin muafiyet sınavı 10 Eylül 2013 tarihinde saat :10.00'da İLGİLİ BİRİMLERİNDE YAPILACAKTIR. Katılım zorunlu değildir. (Bölümünde hazırlık sınıfı olan öğrenciler bu sınava katılmayacaklardır.)"

"Üniversitemizin tüm Fakülte ve Yüksekokullarında 5(i) kapsamında okutulmakta olan Zorunlu İngilizce Derslerinin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılından itibaren uzaktan eğitimle yapılması Üniversitemiz senatosunda karara bağlanmıştır. 2013-2014 Öğretim yılında bu hizmet Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülecektir. Ayrıca, yine senato kararınca bu kapsamdaki derslerden 2. sınıf Yabancı Dil Dersleri tamamen kaldırılmıştır. 2. sınıf yabancı dil derslerinden daha önce başarısız olmuş olan öğrenciler bu derslerden muaf olacaktır."

Senin bölümünde hazırlık olduğu için zaten derslerden muafiyete katılmayacaksın, hazırlık atlama sınavına katılacaksın. Muhtemelen hazırlığı atlayınca bu derslerden muaf oluyorsundur ama bunu yine de Gazi'de okuyan birinin yanıtlaması daha uygun olur, buna dair herhangi bir bilgi göremedim.

çok sağol

• quote:

Orijinalden alıntı: cubuk__kraker

Hazırlık sınıfını geçer 1. Dönem derslerini almaya başlarsın.İngilizce dersini hangi dönem alırsan o dönem başında sınava girersin geçersen sınavdan aldığın not işlenir.bir dönemden fazlaysa ing dersi her dönem için ayrı sınava girersin.mesleki ingilizce var birde onun için muafiyet var mı bilmiyorum.

teşekkürler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cubuk__kraker

Hazırlık sınıfını geçer 1. Dönem derslerini almaya başlarsın.İngilizce dersini hangi dönem alırsan o dönem başında sınava girersin geçersen sınavdan aldığın not işlenir.bir dönemden fazlaysa ing dersi her dönem için ayrı sınava girersin.mesleki ingilizce var birde onun için muafiyet var mı bilmiyorum.

teşekkürler

Rica ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.