Şimdi Ara

Hazırda beklet modunda elektirik gidermi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
24.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şukonuya açıklık getireyim ben elektirk teknikeriyim. burda söylenen herşey doğru ancak birbirinizi anlamıyorsunuz.

1- fiş sökük iken tabiki harcamaz
    2- pc kapalı fişi takılı iken elk harcar sadece anakart üzerinde güç vardır. olmasa zaten power tuşuna basınca pc kontaklama yapıp açılmaz. güç tasarrufu yapmak istiyorsanız pcnizin fişini kapatınca çekin.
    3- s1 beklemede çoğu sistem aygıtı çalışır güç tasarrufu yaklaşık yarısı kadardır. ama fişi çekerseniz pc uçar.
    4- s3 beklemede anakart ram ve işlemci çalışır. ve diğer kartlarda desteğine göre bu modu kullanır. güç tasarrufu yaklaşık %90. fişi çekerseniz yine uçar. en iyi mod budur tavsiyem pc sanki kapalı gibi işlemci fanı vs hiç bişey çalışmıyor çok sessiz. ama fişi çekmeyin.
    5- hibernate bu yazılımsal bir bekleme modudur ram hddye yazılır. 2. madde arasındaki fark budur. burda sadece anakart ta güç vardır o da pc yi açmak için. tasarruf yapmak için fişi çekin bişey olmaz pc yi açtığınızda kaldığınız yerden devam edersiniz. ama bu modda birkaç günde bir pc nizi normal apatıp açmanızı önerirrim.

• Konuyu biraz değiştirecek olursak torrent programını açık bırakarak bekleme moduna alırsam torrent indirmeye devam eder mi? Yada en son bıraktığım iş neyse;o devam eder mi? ( Bekleme durumndayken inmeye devam eder mi dosya)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 26 Nisan 2008; 22:15:01 >
  • Evet; bende aynı şeyi sormak istiyorum. Torrent' ten dosya indirirken prize takılı olan Laptop' un kapağını kapattığım zaman Hazırda Beklet moduna geçiyor. İndirme işlemide hazıda bekletilir mi , yoksa arka planda devam eder mi ?
     Hazırda beklet modunda elektirik gidermi?
  • hazırda bekletde pc kapanır..o yüzden hiçbir program çalışmaz.
  • burdan şu çıkar bu ülkede hala haketmeyen adamlar mühendis oluyor zaten ülkede bu çok bilmişlerin yüzünden bi adım ilerleyemiyor:D

arkadaşlar şöyle bir yanlış anlaşılma var

hazırda beklet ve beklet farklı şeylerdir adı işletim sistemine göre degişir..

bekleme konumu :hdd ekran vs herşey kapatılır ve bilgi ram de tutulur...çok az bi miktar elektrik harcar ama kayda deger degildir.bu konumda fiş çekilirse ramdeki bilgi silinir ve sonraki seferde pc normal başlar..

hazırda beklet konumu ise pc rami hdd ye yazar ve yazdıgı kısımı da boot olarka ayrlar ve kapanır açma kapama dügmesine bastıgınızda direkt o veriyi ram e kopyalar ve kaldıgı yerden devam eder.pc nin fişini çeksenizde veri hdd de oldugu için silinmez....

pc kapalı da olsa anakartta her zaman bi tetikleme voltajı vardır bazı anakartlarda kart üstü ledler vardır burdan da dedigimi görebilirsiniz.bu valtaj sadece açma kapama dügmesine bastıgımızda powere açıl komutu verecek ve bios pilini şarjlı tutabilecek kadardır.:D

güç tüketimi konusunda bir başka bilgi her elektronik cihaz standby konumunda az da olsa elektrik harcar hatta bu besleme ünitelerinin normalden önce arızalanmasına sebep olur çünki yüksek voltaj kısmı sürekli yük altında kalır beslemenin.. en dogrusu ve ekonomigi pc mizi anahtarlı 3 lü ile kullanmak ve uzun süre kullanmayacakdak güç baglantısını tamammen kesmektir.
    iyi forumlar dilerim :) bu arada mühendis falam degilim yanlışım varsa düzeltin lütfen.bi kaynaga bakmadan sadece aklımdakileri yazdım:)

• quote:

Orijinalden alıntı: gencom

şukonuya açıklık getireyim ben elektirk teknikeriyim. burda söylenen herşey doğru ancak birbirinizi anlamıyorsunuz.

1- fiş sökük iken tabiki harcamaz
    2- pc kapalı fişi takılı iken elk harcar sadece anakart üzerinde güç vardır. olmasa zaten power tuşuna basınca pc kontaklama yapıp açılmaz. güç tasarrufu yapmak istiyorsanız pcnizin fişini kapatınca çekin.
    3- s1 beklemede çoğu sistem aygıtı çalışır güç tasarrufu yaklaşık yarısı kadardır. ama fişi çekerseniz pc uçar.
    4- s3 beklemede anakart ram ve işlemci çalışır. ve diğer kartlarda desteğine göre bu modu kullanır. güç tasarrufu yaklaşık %90. fişi çekerseniz yine uçar. en iyi mod budur tavsiyem pc sanki kapalı gibi işlemci fanı vs hiç bişey çalışmıyor çok sessiz. ama fişi çekmeyin.
    5- hibernate bu yazılımsal bir bekleme modudur ram hddye yazılır. 2. madde arasındaki fark budur. burda sadece anakart ta güç vardır o da pc yi açmak için. tasarruf yapmak için fişi çekin bişey olmaz pc yi açtığınızda kaldığınız yerden devam edersiniz. ama bu modda birkaç günde bir pc nizi normal apatıp açmanızı önerirrim.

kesinlikle katılıyorum:)

• bnce elektrik az da olsa gider eger ısıgı yanıorsa çünkü sonçta devre kendini tmmlamıs olur.eger herhangi bir ısıgı yanmıyorsa demek ki devre kendini tamm lamams yani bulucuya + ve - deymemstr arkiler bunu basit elektrk devresnden öne alarak bakablirsinz
  • quote:

Orijinalden alıntı: frady

bnce elektrik az da olsa gider eger ısıgı yanıorsa çünkü sonçta devre kendini tmmlamıs olur.eger herhangi bir ısıgı yanmıyorsa demek ki devre kendini tamm lamams yani bulucuya + ve - deymemstr arkiler bunu basit elektrk devresnden öne alarak bakablirsinz

peki hazırda beklet yapınca fişi çekip 2 gün sonra fişi tekrar sokunca 2 gün boyunca fiş takılı olmadığı halde elektrikmi harcadı bu pisi.
    teknoloji bu kadar gelişti demek vayyy beee.
    yarım hekim insanı candan eder
    ...............................
    lafını boşuna söylememişler.
    bilimde bence diye birşey yoktur,ya vardır ya da yoktur,bu kadar basit.

• evet normal açık olduğu zamandan çok daha az elektrik harcar
  • Arkadaşlar boş yere tartışıyorsunuz bahsettiğimiz elektrik harcaması bilgisayarın zaten "kapalı" olarak bildiğimiz haldede harcadığı elektriktir ve biz buna harcıyor demeyiz. Tabiki dokunmatik tuşlu olan herşey standby voltajı harcar. -Çevreciler bu gereksiz harcamanın dünyada ne kadar büyük bir totale ulaştığını yaklaşık hesaplamışlar- ama bu sistemin çalıştığı anlamına gelmez. Sadece anakarta açma işlemini tetikleyebilecegi kadar enerji sürekli (burası önemli fişe takıldığı andan itibaren ek bir anahtar yoksa) harcanir. Ve burada abimizin amcamızin ne olduğuyla değil bilgileri ile olmalıyız. (yeri gelmişken ben fizik öğretmenliği bitirdim ayrıca 93 yılından bu yana elektronik ve bilgisayarcılık yapıyorum ama hala karşımdakinin ne demek istediğini bilmeden konuşma lüksüm yok-anlayanlara...)
  • @Fotocum@
    fizik öğretmenliği çok güzel meslek.
    devam etseydin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

quote:

Orjinalden alıntı: cumur
    harcar arkadaşlar saçmalamayın ya televizyon bile bekleme modunda harcıyor pc mi harcsmıyacak yapmayın tabki çalıştığı gibi harcamaz ama harcar

Yarım yamalak bilginle insanları saçmalamakla itham etme İnanmıyorsan bilgisayarını hazırda beklet moduna al, ardından fişini çek ve bir müddet bekle, sonra fişi takar geri açarsın bakalım bizim dediğimiz gibi mi oluyormuş, yoksa senin dediğin gibi mi?

arkadaş uzaklaştırılmış ama ben cevap verim genede.yıllardır bilgisayar kullanan biri olarak biliyorum harcıyor.arkadaş fişi çek demiş.ben kendimden biliyorum fişi çekince bekletme modundan çıkıyor yani bilgisayar kapanıyor hatta açılış güvenli başlat,ağ destği ile başlat gibi seçenekler çıkıyor ani güç kaybı olduğu için

• 2008 Yılında bende konuda mesaj alıntılayıp, hazırda beklerken elektrik çekeceğini onaylamışım.

Bugün geldiğim noktada şunu belirtmek isterim ki, doğru tektir ve o doğruya ne zaman ulaşırsanız o zaman bildiklerinizi gözden geçirip yanlış olduğunu kabullenin derim.

Hazırda beklet modunda, PC yi fişten çekerseniz elektrik çekmez. Hazırda beklet modu, uyku modundan farklı olarak PC de o an için çalışan ayarlarınızı HDD e kaydediyor ve tekrar açtığınızda HDD ten o verileri tekrar yükleyip, kapattığınız andaki duruma getiriyor.

Uyku modunda ise bu kayıt HDD e değil belleğe (Ram) kaydediliyor ve bu şekilde daha çabuk ulaşılıyor bilgiye, ama belleklere giden elektrik kesildiğinde bilgiler silindiğinden, uyku modunda fişi çekerseniz PC yi açtığınızda uyku modundan açılmaz, normal açılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 13 Temmuz 2011; 9:26:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiCreAM

quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

quote:

Orjinalden alıntı: cumur
    harcar arkadaşlar saçmalamayın ya televizyon bile bekleme modunda harcıyor pc mi harcsmıyacak yapmayın tabki çalıştığı gibi harcamaz ama harcar

Yarım yamalak bilginle insanları saçmalamakla itham etme İnanmıyorsan bilgisayarını hazırda beklet moduna al, ardından fişini çek ve bir müddet bekle, sonra fişi takar geri açarsın bakalım bizim dediğimiz gibi mi oluyormuş, yoksa senin dediğin gibi mi?

arkadaş uzaklaştırılmış ama ben cevap verim genede.yıllardır bilgisayar kullanan biri olarak biliyorum harcıyor.arkadaş fişi çek demiş.ben kendimden biliyorum fişi çekince bekletme modundan çıkıyor yani bilgisayar kapanıyor hatta açılış güvenli başlat,ağ destği ile başlat gibi seçenekler çıkıyor ani güç kaybı olduğu için

Arkadaşım bilmeden konuşursan insanlarıda yanıltırsın.
    bir üstteki mesajdaki arkadaşımız son noktayı koymuş

• Elektrik gitmezde , kesilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twilight70

Elektrik gitmezde , kesilebilir.

DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN
    VUR BELİNE KAZMAYI
  • bir cevap arıyordum ki konu başında bazı kişilerin bilmeden luzumsuz sözlerine denk geldim, oysaki biraz elektrik ve pc bilgisi olsa aslında bir pc hazırda beklet seceneğinde kapalı olduğu gibi bir durumda bulunduğunu bilirler tabi şunu bilmek gerek, pc kapalı ve hazırda beklet seceneğinde hiç elektrilk harcamaz demek cok yanlışdır cünkü power düğmesinden pc kapatıldığında bile anakart üstünde bir led bulunur bazıları bunu görmüşdür bu led yanar sürekli bu anakarta enerji olduğunu gösderir aksi taktirde pc üzerinde puton değil anahtar olmalıydı cünkü putonlar tetikleme yapar yani devrede enerşiyi tetikler bu sayede anakart power enerji almasına calışmasına neden olur böylece pc acılır yani fiş cekilmediyse anakart üzerinde bir enerji bulunur cok kücük de olsa.. birinin söylediği power led hazırda beklet modunda yanıp sönüyor nedeni cok basit hazırda beklemede olduğunu nasıl anlıcaksın, işte bu sayede bir led çok düşük enerji harcar daha öncede dediğim gibi anakart üstünde zaten bir led yanıyor buda yansa ne olur kimseye zararı yokdur, sonuc olarak hazırda beklet seceneği pc kapatmak gibi değildir o nedenle bu mod kısa sürelerde pc başında bulunmadığımız zmaanlarda kullanılan bir mod bu pc kapatmak gerektiğinde kullanılmaması daha uygun, her özellik amacına uygun kullanılmalı.
    bir konuda tamamen enerji kesmek için power arkasındaki anahtar kapatılması yada fişin cıkarılması elektriği tam olarak keseceğinden bios pili bir süre sonra bitme durumu bulunuyor tam ömrü ne kadar bilgim yok ama sorunlu pil ise enerji vermiyeceğinden bazı ayarlar saat tarih gibi sıfırlanacaktır, bu durumda bile pc kapalı durumda bir enerji altında olduğunu anlıyoruz..

herkesden ricam kimse kesin emin olmadığı konular hakkında yorumda bulunmasın insanları yanlış bilgilendirmesin

... saygılar

• iyice saçmalamaya başladınız.
    ne yani şimdi elektriği kesince anakart üzerindeki pilmi devreye giriyor?
    böyle bir varsayım olamaz.
    anakart üzerindeki pilin tek işlevi bios ayarlarını tutmak.
    zaten pili çıkarsanız bile default ayarlarda çalışmaya devam eder.
    anladığım kadarıyla hazırda beklet ile uyku modu birbirine karıştırılmış durumda.
    konu iyice çığırından çıkmış.
    2007 de açılmış, yıl 2011; 4 yıl süren bir konu.
  • konudakiler hazırda bekleti uyku modu sanmışla uykuda elektriğe ihtiyaç vardır ama hazırda beklette elektriğe gerek yok .. şöyle düşünün oyun oynadınız oyunu kaydetip kapattınız bir daha girdiğinizde kaydettiğiniz yerden devam edersiniz ..tabii böyle işlemiyor ama benzer .
  • hissedemiyeceğin kadar az tüketir yani televizyonu kapattığında yanan ışık kadar diyeyim :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.