Maliyeti kısmak istiyorsan bu konuda en başta sıfır olarak o ekran kartına para verme.. 2. elden aynı paraya daha iyi bir kart alabilirsin.. diğer maliyet artıcı detay, windows 10 orijinal DVD şeklinde satın alıyorsan ona da gerek yok.. Demo sürüm kurdurup, daha sonra netten 50 - 60 liraya key alarak orijinal lisanslı hale getirebiliyorsun.. tamamen yasal diye biliyorum.. bir başka detay, klavye ve mouse biraz pahalı, ışıklı ürünler falansa onlara da hiç para verme.. en uygun fiyatlı sade ürünler şimdilik rahatça işini görecektir.. bir de uyarı, güncel işlemci almanı öneririm.. zaten bu dediklerimi yapınca daha iyi işlemci ve anakart alabilir duruma gelirsin.. |
Hazır oyun bilgisayarı - yardım (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxEvet, şans faktörü de var elbette.. ancak asıl problem kargoda ve nakliye sırasında çıkan sorunlarda.. nette epey tepki gören videolar var bu konuda.. eminim görmüşsündür.. teslim alma aşamasında çok sorun çıkmasa da, arızalı ya da yanlış gelen ürünü iade etmek istediğinde çoğu firma bu konuda uğraştırıyor maalesef.. aklında olsun.. o yüzden mümkünse elden al.. sorun çıkarsa daha hızlı ve yüz yüze çözüm bulabilirsin..
Soruna gelince, zamane çocukları azla pek yetinmiyor artık.. APU alacaksın şimdi, 2 sene sonra işlemci ya da ekran kartı yetmeyecek.. güncel oyunlarda sürünecek sistem.. zaten çok ucuza da mal etmek mümkün de değil.. eğer düzgün bir şey istiyorsan.. o yüzden az fazla ver, normal ve harici ekran kartlı bir sistem al derim..
Alıntıları GösterHocam ekran kartları arşa çıkmış maalesef. 4-5 K civarı baktığımda en mantıklısı R3 APU'lu sistemler göze batıyor. R3 4300GE mesela.
İyi bir anakart B450M mesela ve 16GB RAM ile en azından 1-2 sene idare eder. Oğlan zaten ağır oyunlar pek oynamaz. Roblox, Cs-Go vb oyunlara takılıyor.
Ha ileride ya buna uygun bir Gpu alındı mı en azından 4-5 yıl çok sıkıntı çıkarmaz gibi geliyor.
Son 1 aydır bu işlere girdim, eskiden parça alıp topladığım çok oldu. Artık eskidik. Sizin gibi gençler bize yol gösteriyor bizim eskiden yaptığımız gibi.
Sen ne dersin üstad bu düşüncem hakkında?
-
Xbox Series S alın hocam bu fiyat bandında eğer kullanım amacı oyun oynatmaksa. Eğer evinizde EBA PC dediğimiz, düşük seviyeli bir cihaz varsa dersleri onun için kullanır zaten. Bu fiyat bandında PC alınmaz maalesef.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxMaliyeti kısmak istiyorsan bu konuda en başta sıfır olarak o ekran kartına para verme.. 2. elden aynı paraya daha iyi bir kart alabilirsin.. diğer maliyet artıcı detay, windows 10 orijinal DVD şeklinde satın alıyorsan ona da gerek yok.. Demo sürüm kurdurup, daha sonra netten 50 - 60 liraya key alarak orijinal lisanslı hale getirebiliyorsun.. tamamen yasal diye biliyorum.. bir başka detay, klavye ve mouse biraz pahalı, ışıklı ürünler falansa onlara da hiç para verme.. en uygun fiyatlı sade ürünler şimdilik rahatça işini görecektir.. bir de uyarı, güncel işlemci almanı öneririm.. zaten bu dediklerimi yapınca daha iyi işlemci ve anakart alabilir duruma gelirsin..
Alıntıları Gösterİşmeci konusunu arkadaşlar uyardı en başta, farkında bile değildim, şimdi ona dikkat ediyorum. Seçtiğim işlemci de fark ettiğiniz gibi 9. nesil. Daha yeni nesillerde fiyat artıyor. Arkadaşlar 2. veya 3. nesil i7 alacağına yeni nesil i3 veya i5 al demişlerdi. 2. el düşünmüyorum, bozulan parça ile uğraşmak istemiyorum.
Windows konusunda çok haklısınız, ben bahsettiğiniz gibi yapılabileceğini bilmiyordum. Ama gerçekten o kadar ucuza demoyu lisanslı sürüme dönüştürebiliyor musunuz?
Bu arada o ışıklı klavye mouse seti pc'nin en can alıcı donanımlarından:):):) Ondan vazgeçemem, 12 yaşındaki oğlum ve küçük kardeşine PC'nin "oyun bilgisayarı" olarak hissetirebilmesi için kasadaki cafcaflı led aydınlatmalı farlarla o klavye takımı en önemli bileşen:):):)
Bu arada listelediğim sistemde en çok eleştirilen nokta şimdiye kadar HDD oldu, 240 GB ile hiçbirşey yapamaz, yanına en ucuzundan bir 500gb HDD tak diyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yusuf_OzkanXbox Series S alın hocam bu fiyat bandında eğer kullanım amacı oyun oynatmaksa. Eğer evinizde EBA PC dediğimiz, düşük seviyeli bir cihaz varsa dersleri onun için kullanır zaten. Bu fiyat bandında PC alınmaz maalesef.
Konsol sevmiyorlar, PS var, yeni PS de istemiyorlar... PC olacak illaki, tüm arkadaş çevresinin PC'de oynadığı online oyunlar var ve her çocuk gibi o da o topluluğa ait hissetmek istiyor. Notebook'u da var, ama adam akıllı oyun oynayamıyor diye sevmiyor. Ama Notebook'un amacı zaten oyun değildi, online ders için dahili ekran kartlı birşey almıştım, nasıl olsa PS var diye.
Bunları anlatırken bile canım sıkılıyor, şimdiki nesil elektrikler gitse hayat enerjisi gitmiş canlıya dönüşür herhalde.... elektriksiz ne eğlenebilirler, ne mutlu olabilirler:):):)
-
Aynı fikirdeyim. Bana oğlan sordu "baba sen benim yaşımdayken YouTube yok muydu" evet dedikten sonra " e sıkılmıyor muydunuz?"
Nesil çok enteresan.
Ankara daki firmalara sordum APU işlemci bulamıyorlar. Sektör de kafayı yemiş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
8500 lere çıktıysaniz hazir sistemlerde gtx1050ti den daha iyisi olmasi lazim ama bakıyım bir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
https://www.incehesap.com/prime-2758-oyuncu-bilgisayari-fiyati-47392/
quote:
Orijinalden alıntı: general4242
https://www.incehesap.com/prime-2758-oyuncu-bilgisayari-fiyati-47392/Yanlız bu sisteme i5 yerine Ryzen var, klavye, mouse, monitör vs.vs. yok. Sadece kasa, tek artısı ekran kartı. Bunu alsam bile diğer bileşenleri yine alacağım ve fiyatı daha da yükselecek. Bu yüzden 1050 ti ile idare etsin, seneye ram eklerim ve gerektiğinde ekran kartını değiştirim diye düşündüm.
-
Bu sistem 7700 tl.
Sizin alacağınız gtx1050ti li sistem hangisi ve kac tl?
Cok fark var iki ekran karti arasında. Klavye mouse cok tutmaz monitör de 1000-1500₺
quote:
Bu sistem 7700 tl.
Sizin alacağınız gtx1050ti li sistem hangisi ve kac tl?
Cok fark var iki ekran karti arasında. Klavye mouse cok tutmaz monitör de 1000-1500₺Sistem 8400 TL, ama o fiyata bin küsür TL'lik orjinal Windows (ki bunu dahil etmeyeceğim arkadaşların önerisi doğrultusunda), 3-400 TL tutan klavye mouse seti, 1600 küsürlük de Monitor de dahil. Windowsu düşerseniz komple sistem 7200 TL'ye falan gelecek.
Aynı sistemi sizinkisi gibi windows, monitör, mouse klavye hariç alırsam neredeyse 3000 TL daha ucuz olacak.
Tabi ki sizin önerdiğiniz ekran kartı çok daha iyi, ama şu an maliyetinden dolayı gereksiz olarak görüyorum. Çocuk daha 12 yaşında, zaten 14 - 15 e gelince eminim o bana direk hangi parçayı istediğini söyleyecektir:):)
-
7200 e her sey dahil iyi, windowsa para vermeyin
quote:
7200 e her sey dahil iyi, windowsa para vermeyinKabaca sistem bu:
i5 9400F 2.9ghz 9mb
Asus Prime H310M
Palit GTX 1050 Ti 4 gb 128 bit
Curcial 8 gb 3000mhz DDR 4
Patriot Burst 240 GB SSD 550/500ms
Gamegaraj 650W
Windows Home 10
Samsung 23.5 inch Curved 60hz
Oyuncu klavyesi + oyuncu mouse
8408 TL
Windowsu düşersek 7200 TL ye falan geliyor, tabi ki ledli oyuncu kasası dahil :):)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 30 Haziran 2021; 18:23:26 > -
2.el r3 1200 240 gb ssd 8 gb ramli 21.5 inç monitörlü Msi 1050 ti ekran kartlı sistemi 4400 e verebilirim. pazarlık yaparım.
-
Durumlar değişti, küçük oğluma da ayrı pc aldım.
-i3 10100
-Biostar H410
-Inno 3d gtx 1650 4gb
-Netac Shadow 8gb DDR4
-Netac 240 GB SSD
-650W PSU
-AOC 21.5 Monitör
-Oyuncu klavyesi
-Oyuncu Mouse u
-Oyuncu kulaklığı
-Ledli kasa
Hepsi dahil 6434 TL - Game Garaj
Diğeri:
-Ryzen 3 1200
-Biostar A320
-MSI gtx 1030
-Netac Shadow 8gb DDR4
-Netac 240 GB SSD
-650W PSU
-AOC 21.5 Monitör
-Oyuncu klavyesi
-Oyuncu Mouse u
-Oyuncu kulaklığı
-Ledli kasa
Hepsi dahil 4747 TL - Game Garaj
-
1030 ayarında dahili ekran kartı var
24 inc biraz küçültebilirsin
-
quote:
Orijinalden alıntı: akkan911030 ayarında dahili ekran kartı var
24 inc biraz küçültebilirsin
Kampanya vardı, yukarıdaki belirttiğin sistemleri alırsan Monitör, klavye, mouse gibi aksesuarlar çok ucuza geliyor... mesela 21.5 AOC monitörü kdv dahil 700 TL'ye eklettim sisteme... belirttiğiniz linkteki rakama her iki bilgisayara da monitör aldım.
-
monitor ips son teknoloji üst bi seçim, ekranı ne kadar uzağa koymak istediğine göre küçültülebilir
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X