Şimdi Ara

Hazır gıdalardaki tuz oranı kademeli olarak düşürülecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu konuda tek sevinebilcegim sey belki ilerde şekere de aynısını uygulama ihtimalleri. abur cuburları fazla şekerli buluyorum. normalde baya seker kullanan biri olmama ragmen.

    resmen markette yemek isteyecegim abur cubur bulamıyorum!11. yenilerini cikarin artik ve az sekerli olsun. almak istiyorum ama alamıyorum cunku yok!11
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    Zaten bir tek tuz insan sağlığına zararlı. Nişasta şurubu, glikoz, karbonhidrat değil.
    Herkes bilim adamı kesildi burda da.



    Dostum karbonhidrata zararlı demek nedir allah aşkına? Kimden nerden duyuyorsunuz bunları?



    Glikoz zararlı ????? Glikoz alma bakayım 3 gün neler oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

    Tuz ha?

    Yahu aylardır çevremdeki ünlü veya yerel marketler ya da Unlu mamuller satan işyerlerine soruyorum:
    "Şu tuzlu dediğiniz ürünlerde şeker varmı?" "Var" diyorlar.

    Yahu "Kazan simidi" alıyordum ona da şekeri basmışlar, resmen tatlı!

    Bıraksınlar bu işleri imzalayan kişiler: Tuz zararlı da şeker zararsız mı?
    Üstelik şeker şurubu diye bir şey çıkarttı küreselciler.

    Küreselleştik, küre gibi olduk netekim.
    Sistem basit tatlı bir şey istersen mısır şurubunu, tuzlu birşey istersen çin tuzunu yedirtiyorlar. Kaçış imkansız kimi kanser edersek kar diye bakıyorlar herhalde.

    Kanser hücresi ne ile beslenir? Cevap: Şeker! Kampanyalar ile tuzu azaltıyorlar öte yandan da herşeye şeker ekliyorlar. Bizim bi amerikalı hoca vardı üniversitede adam asla gazlı içeçek kola filan ağzına sürmezdi bir gün niye içmiyorsun bu tip şeyleri diye sordum cevap olarak içinde "quick sugar" var dedi. Ee bu ne yapıyor dedim normal şekerin aksine anında kana karışıyormuş haliyle kan yoluyla hücrelere dağılıyor. Ailemde çok kişi öldü o yüzden yediklerime mecburen dikkat ediyorum demişti. İnsanlardan tuzu eksiltip, şekeri arttırıyorlar sebep kolay kanser olsunlar.

    Mesela tatlı su akvaryumu besleyenler bilir akvaryum suyuna biraz tuz eklenirse balıklar daha zor mantara yakalanır ve daha dirençli olurlar hastalıklara karşı. İnsan da böyledir, bedenden tuzu azaltırsan hücrelerden tut beyin sinir iletişimine kadar herşey bozulmaya başlar. Ülke genelinde restorant ve lokantalardan tuzu kaldırma kampanyası yaptılar bu ülkede Allah'tan Canan Karatay ve bir kaç prof şeker yüklemesine ve Tuzun azaltılmasına karşı çıkıyorda insanlarda bir bilinç oluşuyor yoksa herkes inanır bu şarlatanlara.

    Laf olsun diye konuda profluk taslayanlara Prof. Ahmet Aydın'ın bir söyleşini ekliyorum zahmet edip okurlarsa Tuzun çokluğunun değil aksine azlığının kalp ve damar sorunlarına daha çok sebep olduğunu araştırmalarıyla birlikte göreceklerdir.
    http://www.gidahareketi.org/Tuz-Gercekten-De-Tansiyonu-Yukseltiyor-Mu--723-yazisi.aspx

    Tuz öldürmez, Tuzsuzluk öldürür!




  • syntaxerroroccurred S kullanıcısına yanıt
    Arkadaş yukarıda uzun uzun açıklamış. Sende okulda öğrendiklerinin üzerine biraz birseyler katabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y-ZiyA -- 5 Kasım 2018; 8:8:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca herşeyi aşırı kullandığımızdan şeker tuz farketmez hastalıklar pesiminizi birakmiyor. En basitinden baklava gorunce dayanamam diyenler. Tuzsuz yemek olmaz diyenler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eminim bu giden tuzun yerine daha zararlı bir şeyler gelecektir. Yeni Pancar şekeri vakası daha geliyor bence.
  • Amannnnn.Onu yeme bunu yeme.Böyle ömür mü geçer.Şurda en fazla 50 sene daha yaşarım sonra nalları dikecez zaten.Yok şu zararlı yok bu bilmem ne.Yaşadığımız dünyada sağlıklı olan bir şey kalmadı.Böyle bir ortamda onu yeme bunu yeme demek kadar da saçma bir şey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 5 Kasım 2018; 12:52:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    Zaten bir tek tuz insan sağlığına zararlı. Nişasta şurubu, glikoz, karbonhidrat değil.
    Evet, değil.

    Karbonhidrat, glikoz zararlı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmtayd kullanıcısına yanıt
    O zaman bol bol fruktoz şuruplu bol çikolata ve kimyasalı günler dilerim size. GDO lu mısırlar ve gluten de eminim çok faydalı gelecektir bünyenize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    O zaman bol bol fruktoz şuruplu bol çikolata ve kimyasalı günler dilerim size. GDO lu mısırlar ve gluten de eminim çok faydalı gelecektir bünyenize
    Dostum ne alaka

    Glikoz karbonhidrat zararlı diyorsun, ben de diyorum ki hayır değil onlarsız yaşayamazsın.

    Bu yazdıklarınla ilgili bir şey söyledim mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet güzeel. Glikoz fruktoz şurupları da azaltılacak inşaAllah. Obez Amerikalılar'ın getirdiği bu illetlerden yavaş yavaş kurtulacağız. Zaten müslüman adam nefsine hakim ve bilinçlidir bu tür "gıda" lardan uzak durur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destekliyorum düşürülsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmtayd kullanıcısına yanıt
    Haber tuz oranlarının azaltılması ile ilgili. Bende diyorum ki tuz oranını azaltana kadar karbonhidrat odaklı patates cips kültürünü fruktoz şurubunu azaltın.

    Yanlış mıyım?

    Dip not. Protein ve yağ kullanarak vücudun ihtiyaç duyabileceği glikozu sentezlemesi mümkün ( gluconeogenesis ). Bir de 'ketosis'i araştırın.
  • asıl tehlike şeker değil mi yaygınlık açısından.

  • Tuz tüketiminden kalp-böbrek hastalığı olmaz; kalp-böbrek hastalığında "kalp-böbrek yetmezliği" olur. Bunlar tuzsuz beslenme diye reklam yapa yapa herkesi hasta edecekler. Açlık durumunda tuzsuz kalmaktan beyinde doku kaybı oluyor.
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Yalnız, açlık durumunda bildiklerin tersine dönüyor.
    Glukoz tüketmeye kalkarsan, yüksek glisemik endeksinden(100) şeker komasına giriyorsun. Fruktoz bu noktada ilginç bir alternatif sunuyor. Glisemik endeksi 19, şekeri doğrudan karaciğerin glikojen deposuna aktarıyor ve aynı zamanda leptin ile 5 saatlik 'insülin direnci' yaratıyor.
    Bu şeker direnci, düşük zayıf düşmüş bireylerde olumlu bir şey; aniden insülin salgısının kan şekerini çok hızlı düşürmesine mani olacağından. Aç kalmış adama çikolata verince kıvrana kıvrana ölmemiş oluyor.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum bir araştırayım bakalım ilginçmiş.
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    İkinci dünya savaşında geçiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nce tuz u kaldırıcaklarına insan sağlığı için aşırı zararlı olan fruktoz şurubunu ve trans yağları azaltmasınlar yasaklasınlar hala içindekilerde tam hidrojinize bitkisel yağ yazıyor etikette trans yağ yok diyor şaka gibi tüketiciyi kandırıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.