Şimdi Ara

Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi - 15 Ekim 1978 Paris UNESCO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ════════════════════════════════════════════════════
    Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi
    ════════════════════════════════════════════════════

Madde 1-
    Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olmak hakkına sahiptir.

Madde 2-
    1.Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir.
    2.Bir tür hayvan olan insan,öbür hayvanları yok edemez,bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez, bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla görevlidir.
    3.Bütün hayvanların insanlarca gözetilme,bakılma ve korunma hakları vardır.

Madde 3-
    1.Hiçbir hayvana kötü davranılmaz,acımasız ve zalimce işlem yapılamaz.
    2.Bir hayvan öldürülmesi zorunlu olursa;bu bir anda,acı çektirmeden ve korkutmadan yapılmalıdır.

Madde 4-
    1.Yabani türden olan bütün hayvanlar,kendi özel ve doğal çevrelerinde, karada, havada veya suda yaşama ve üreme hakkına sahiptir.
    2.Eğitim amacı ile olsa bile,özgürlükten yoksun kılmanın her çeşidi bu hakka aykırıdır.

Madde 5-
    1.Geleneksel olarak insanların çevresinde yaşayan bütün hayvanlar uyumlu biçimde türüne özgü yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir.
    2.İnsanların kendi çıkarları için bu uyumda ya da bu koşullarda yapacakları her türlü değişiklik bu haklara aykırıdır.

Madde 6-
    1.İnsanların yanlarına aldıkları bütün hayvanlar, doğal ömür uzunluklarına uygun sürece yaşama hakkına sahiptir.
    2.Bir hayvanı terk etmek acımasızca ve insanlık dışı bir davranıştır.

Madde 7-
    Bütün çalışan hayvanlar iş süresinin yoğunluğunun sınırlandırılması,onarıcı ve güçlerini artırıcı beslenme ve dinlenme hakkına sahiptir.

Madde 8-
    Hayvanlarda fiziksel ya da psikolojik bir acı çektiren deneyler yapmak, hayvan haklarına aykırıdır.Tıbbi bilimsel,ticari ve başka biçimlerdeki her türlü deneyler için de böyledir.

Madde 9-
    Hayvan beslemek için yetiştirilmişse;bakılmalı,barındırılmalı,taşınmalı,ölümü de korkutmadan ve acı çektirmeden yapılmalıdır.

Madde 10-
    1.Hayvanlardan insanın eğlencesi olsun diye yararlanılmaz.
    2.Hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanılan gösteriler hayvan onuruna aykırıdır.

Madde 11-
    1.Zorunluluk olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış,bir "biocide" yani yaşama karşı suçtur.

Madde 12-
    1. Çok sayıda yabani hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış bir "genocide" yani türe karşı suçtur.
    2.Doğal çevrenin kirletilmesi ve yıkılıp yok edilmesinin sonu "genocide",soykırıma varır.

Madde 13-
    1.Hayvanın ölüsüne de saygı göstermek gerekir.
    2. Hayvan haklarına saldırıyı göstermek amacı gütseler bile hayvanların öldürüldüğü şiddet sahneleri sinema ve televizyonlarda yasaklanmalıdır.

Madde 14-
    1.Hayvanları savunma ve koruma kuruluşları, hükumet düzeyinde temsil olunmalıdır.
    2.Hayvan hakları da insan hakları gibi yasa ile korunmalıdır.

• Avcılıkla tezat bi konu olmuş
  • Cani ellerin kırılsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

Cani ellerin kırılsın

quote:

Orijinalden alıntı: winchester

Avcılıkla tezat bi konu olmuş

Dikkat etmemiz gereken en önemli nokta da burası zaten arkadaşlar.
    Bilinçli ve kontrollü yapılan avcılık bu bildirgenin dışına çıkmaz/çıkamaz zaten.

Halk Eğitim Merkezleri tarafından örgün eğitime bağlı olarak verilen Avcılık Kurslarında gösterilen dersler içerisinde Avcılık Ahlakı da yer almaktadır.

Toplumumuzda maalesef avcılık sadece bilinçsizce öldürme eylemi olarak algılandığı için işin özü ve mantığı algılanamamıştır. Bunda bizim avcı olarak lanse edemediğimiz canilerin de çok büyük etkisi vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Cani ellerin kırılsın

quote:

Bilinçli ve kontrollü yapılan avcılık bu bildirgenin dışına çıkmaz/çıkamaz zaten.

Halk Eğitim Merkezleri tarafından örgün eğitime bağlı olarak verilen Avcılık Kurslarında gösterilen dersler içerisinde Avcılık Ahlakı da yer almaktadır.

Toplumumuzda maalesef avcılık sadece bilinçsizce öldürme eylemi olarak algılandığı için işin özü ve mantığı algılanamamıştır. Bunda bizim avcı olarak lanse edemediğimiz canilerin de çok büyük etkisi vardır.

Madde 11-
    1.Zorunluluk olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış,bir "biocide" yani yaşama karşı suçtur.

Avcılık zorunlu mu ?

• quote:

quote:

quote:

Cani ellerin kırılsın

quote:

Madde 11-

Avcılık zorunlu mu ?

Listeler ve bölgeler Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl yeniden açıklanır. Hayvan popülasyonunun dengeli devam edebilmesi için izin verilen tür ve coğrafya bu türün de sayısal miktarı bildirilir.

Ek izinlerle Domuz baskınlarını azaltmak için de avlara çıkılmaktadır.

Yasalar başta olmak üzere silkülerle de denetim altındadır.

Tek sorun izinsiz ve yasa dışı avlanmadır ki bizler de buna karşı çıkıyoruz.

• Avcılık ne demek ya Yazıklar olsun o insanlara.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hekim

Avcılık ne demek ya Yazıklar olsun o insanlara.

Niçin böyle düşünüyorsunuz?
    Açıklayabilir misiniz?
  • Hocam bırak maddelerin çoğu avcılıkla tezat işte daha neyi savunuyorsun ki devlet öldürebilirsin diyebilir ama o kanunda bu bildirgeye aykırı. Tavşanın sülünün bıldırcının dahasının günahı ne iyiki bi domuz sorunu var memlekette.
  • quote:

Hocam bırak maddelerin çoğu avcılıkla tezat işte daha neyi savunuyorsun ki devlet öldürebilirsin diyebilir ama o kanunda bu bildirgeye aykırı. Tavşanın sülünün bıldırcının dahasının günahı ne iyiki bi domuz sorunu var memlekette.

Beni anlayabilecek kadar iyi niyetli bir arkadaşımız olduğunuzu bildiğim için açıklayayım size;

Bilinçli avcılık ile ilgili hiçbir tezat bulunmuyor. Sadece toplumsal ön yargımız ve yıllarca bilinçsiz yapılan avcılık daha doğrusu katliamdan ötürü bu şekilde genelleme yapıyoruz. Dışarıdan bakınca haklısınız.

Ancak balık yememeli, kırmızı et tüketmemeliyiz öyleyse. Balıkların bize ne zararı var? Denizde gezinsinler.
    Ancak onlar da bilinçli olarak avlanıyor. Zaman zaman Hamsi yasağı uygulanıyor Karadeniz'de ya da etik avlanmayan balıkçılara ağır yaptırımlar uygulanıyor. Aslında olay aynı farklı değil ki.

Dünya üzerinde hiçbir ülkede avcılık yasak değil. Ancak tekrar belirtmek istiyorum ki bilinçli ve kontrollü avcılık yasak değil. Geriye kalanlar insanlık suçudur ve avcılıkla ilgisi yoktur.

Ülkemizde eline tüfek alıp köpeğiyle her gezeni avcı sandığımız için onların ayıpları da bizim üzerimize kalıyor.
    Hollanda'da Almanya'da birçok Avrupa ülkesinde birçok paralı yaban alanı bulunuyor.

Tavşanın elbette ki fazlası da sıkıntı. Ya da diğer canlıların da. Biliyorsunuz ekosistem dengesi.

Her şey bir tarafa ben de rahatsız oluyorum o insanlardan. Şikâyet edebileceğim durumlarla karşılaşınca da şikâyet ediyorum.

Ancak dediğim gibi Bilinçli Avcı ve Kontrollü Avcılık kavramının ülkemizde oturması zaman alacaktır.

• Bilinçli avcılık için bilinçli toplum bilinçli yetişen gelecek olması lazım, ama istisnalar hariç ülkemizde bilinçli bi toplum yetişmiyor. Bilinçl bir toplum hangi yüzyılda olur veya bizer görürmüyüz bilmiyorum ama yaban hayatı buna dayancağını sanmıyorum. 24 Yaşımdayım ömrümde yabani tavşanı askerde nikon ile gördüm onunda arkasında köylü tüfek ile kovalıyordu. Başka bi rivayete göre termal ile geyik görmüşler. sürüyle domuz bikaç tilki çakal v.s olan biten yaban hayat bu ülkemizde. Bunlarıda güneydoğuda gördüm yasak olmasa veya terör olmasa eminim onlarda olmayacak. Bizim milletin huyunu bildiğim için karşıyım bi kaynak buldumu bitirene kadar sömürürüz bittimide el elde baş başda bakar kalırız.
  • quote:

Bilinçli avcılık için bilinçli toplum bilinçli yetişen gelecek olması lazım, ama istisnalar hariç ülkemizde bilinçli bi toplum yetişmiyor. Bilinçl bir toplum hangi yüzyılda olur veya bizer görürmüyüz bilmiyorum ama yaban hayatı buna dayancağını sanmıyorum. 24 Yaşımdayım ömrümde yabani tavşanı askerde nikon ile gördüm onunda arkasında köylü tüfek ile kovalıyordu. Başka bi rivayete göre termal ile geyik görmüşler. sürüyle domuz bikaç tilki çakal v.s olan biten yaban hayat bu ülkemizde. Bunlarıda güneydoğuda gördüm yasak olmasa veya terör olmasa eminim onlarda olmayacak. Bizim milletin huyunu bildiğim için karşıyım bi kaynak buldumu bitirene kadar sömürürüz bittimide el elde baş başda bakar kalırız.

Maalesef çok haklısınız.
    Karacaya denk geldik ancak biliyoruz yasak, hiçbirimiz ateş etmedi aksine köpeklerimizi topladık. Onu seyrettik mest olduk. Ki ben hayatımda ilk defa karaca görmüştüm.

Tavşana çıktığımızda meranın bir tarafında yasak yok orada geziniriz denk gelmez. Ancak biliriz ki diğer tarafta, yasaklanan tarafta çok sayıda vardır ancak gitmeyiz. Çünkü seneye, bir sonraki seneye, beş yıl sonra, on yıl sonra ava çıkacak olan yine biziz.

Halk Eğitimlerin kurs açması, belge zorunluluğu getirilmesi, tüfek alırken de belge istenmesi çok çok iyi oldu.
    Cezalarda da gerçekten caydırıcılık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 17 Temmuz 2010; 23:27:50 >

• quote:

quote:

Açıklayabilir misiniz?

Onun da bir canı olduğu gerçeği açıklama için yeterli.
  • quote:

quote:

quote:

Açıklayabilir misiniz?

Onun da bir canı olduğu gerçeği açıklama için yeterli.

Yukarıda yazdıklarımı okumanızı isterim.
    Dediğim gibi öyleyse balık, tavuk ya da kırmızı et yemememiz gerekiyor. Onların canı yok mu?
    Olaya bakış açımız farklı. Ancak bilinçli avcıların da sizlerle aynı paydada birleştiği durumlar oluyor o durumlarda torbacı dediğimiz o canilerden bizler de şikâyetçi oluyor ve onları kınıyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.