Şimdi Ara

Hayırsız, şerefsiz biri miyim yoksa doğru mu karar verdim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baştan söyleyeyim, dalga geçecekler ve inanmayacak olanlar zahmet edip okumasın bile.

Şu an hayatımın en garip dönemindeyim cidden. Yaptığım şeyin ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu bulmaya çalışıyorum. Elimden geldiğince kısa tutmaya çalışacağım, düşüncelerinize ihtiyacım var iyi de olsa kötü de olsa.

Öncelikle ailemden bahsedeyim biraz. Dedem babamı küçükken zorla istemediği biri ile evlendirdi. Annemi ve babamı en kısa şöyle özetleyebilirim; annem Suudi Arabistan, babam ise Amerika diyebilirim. Küçümsemek için söylemiyorum, bildiğiniz köyden gelmiş kapalı biri, diğeri ise İstanbul'un göbeğinde doğup yetişmiş kültürlü, yetenekli modern birisi. Zaten ben olduktan 2 yıl sonra ayrıldılar. Annemle pek anlaşamasam da babamı canımdan çok seviyorum. Hatta o kadar çok seviyorum ki; hani birini veya kendini öldür dese öldürürüm o derece.

Kendimden de biraz bahsedeyim. Babam her ne kadar sevdiğim biri olsa da ben küçükken fazla üzerime düşmedi. Kendimi övmek için söylemiyorum, gerçekten zeki ve çoğu konuda yetenekli biriyim kendimi bildim bileli. Her konuda tek başıma, ailemden hiçbir teşvik ve destek almadan geliştirdim kendimi bilim, sanat vb. konularda. Çok iyi derecede 5 enstrüman, orta-ileri seviyede de 3-4 enstrüman daha çalıyorum. Bir adet basılmaya hazır kitabım var. Çoğu sportif alanda iyiyim, özellikle futbolda. Devam etseydim belki de milyon dolarlar kazananlardan olabilirdim.

Her neyse, şimdi asıl konuya gelelim. Bir süre önce şans eseri bir kadınla tanıştım. Onu da özetlemek gerekirse; gerçekten güzel, kültürlü, saygınlık sahibi ve çok zengin birisi. Kendi aylık kazancı ortalama 50.000 TL, oturduğu ev 7 trilyon en az (7 trilyona ev mi olur lan demiştim içimden de oluyormuş meğer), ailesinden zengin olduğu için bırakılanlarla 3-4 trilyonu daha var ortalama. Şu an bir birlikteliğimiz var, evlenmek istiyoruz yakında ve kimsenin haberi yok.

Bu kadın ne yaptı etti beni babama, babamı bana düşman etti. Canımdan çok sevdiğim babamla şu an görüşmüyorum, hala şaka gibi geliyor bana şoktayım zaten haftalardır. Babamı bana kötülemesindeki argümanı babamın çalışmaması ve çalışmayı sevmemesi. Şu an babamın bir hastalığı var çalışmasına çok fazla etkisi olmasa da (ki sağlıklı iken de çalışmıyordu). Kullandığım bazı elektronik aletleri satıp para istiyordu babam, kadın bunları biliyor. Baban seni seviyormuş gibi yapıp seni sömürüyor falan dedi aramızı açtı bir şekilde dediğim gibi.

Her ne kadar annemle pek anlaşamasam da annem yine de çalışıp bir şeyler yaptı benim için bu zamana kadar o konuda hakkını yiyemem sırf düşünce yapımız ve kültür seviyemiz uyuşmuyor diye. Bu kadın annemle de görüşmemi istemiyor. Annem bir ara ameliyat olup 3-4 gün hastanede yatacaktı, annemin yanında kalmamı bile istemediğini söyledi. Tüm arkadaşlarımla da ilişkimi kestim onun için, kimseyle konuşmuyorum en yakın arkadaşlarım da dahil.

Şimdi her şeyi ortaya koyup düşünüyorum; eğer bu kadın hayatımda olmasaydı ortalama bir maaş ile hem anneme hem de babama yardım ederken ne hayatımı yaşayabilecektim, ne evlenebilecektim, ne de bir şey sahibi olabilecektim. Harcanıp gidecektim yani muhtemelen. Şu anki durumda para ilk sırada olmasa da iyi bir hayat için ailemi ve arkadaşlarımı satmış veya geride bırakmış bulunuyorum.

Bazen kendimi o kadar kötü hissediyorum ki intiharı bile düşünüyorum. Sizce yaptığım doğru mu yanlış mı?..

• Valla kim ne derse desin. Elime böyle bir fırsat geçseydi herkesi satardım muhtemelen. 2-3 hafta üzülüp düşünürsün sonra sür keyfini. Bir kere geliyoruz hayata, kendimizi düşünmeliyiz bence. Ha çok istiyorsan en fazla alacağın 2.500 tl maaş ile sürünmeyi tercih edebilirsin orası ayrı.
  • Kadın Mature mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Kadın Mature mi?
    Benden 6 yaş büyük. Ama bakımlı olduğu için aynı duruyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikroplu.sabun -- 9 Temmuz 2018; 16:57:44 >
  • Sen hayırlı ve sereflı olduğunu dusunuyor musun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kadınla evlen. sonra boşan. koy nafakayı sonra anne babanı saraylarda yaşatırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thundercry -- 9 Temmuz 2018; 17:28:34 >
  • evlen hayatını yasa . caktırmadan da aılene yardımcı ol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş mutlaka evlen
  • Babası için ölmeye hazır birinin para için babasını bırakması imkansız. Bence sevgini bir sorgula.

Ayrıca şuan kötü hissesiyorsan ileride kızla yola girersen yine kötü hissedersin. Mutlu olup orrtaa karar geçinmek mi, mutsuz olup az buçuk paralı yaşamak mı? Karar senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaperVR

evlen hayatını yasa . caktırmadan da aılene yardımcı ol
    Çaktırmadan yardım edemem maalesef, saf ve cahil birisi değil çünkü.
  • Önce şuna bir cevap ver güzel kardeşim kendi kendine ne bu "iyi hayat" ? Yav daha "bu kadın" diye andığın biri ile aileni bir kenara koyup evlenme planları yapıyorsun sonra neymiş para ilk sırada olmasa da önemliymiş böyle söyleyerek anca kendini kandırırsın.Hayırsız, şerefsiz diyemez kimse sana ama sanırım hayatında kendine kurallar ve hedefler koymayı başaramışsın ve kendince bir "fırsat" bulunca canından değerli babanla görüşmez olmuş bir bireye dönüşmüşsün.Bana yorum düşmez hocam hayat senin hayatın.

• Kadını babanla evlendir parasını birlikte yiyin. Odamı olmaz?

İşin şakası. Beni Ailemle kötü edecek biri İsterse mısıra sultan olsun. Umrumda olmaz
  • Bu forumda da herkesin işi gücü para olmuş. Yazık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alex Higgins kullanıcısına yanıt
    "bu kadın" sözünü onun değersiz gördüğüm için söylemedim, bilakis seviyorum onu gerçekten. Bana göre iyi bir hayat 9-5 çalışmayıp kendine, eşine ve çocuğuna rahatça vakit ayırıp maddi açıdan da iyi bir durumda olmaktır en özet hali ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Kadını babanla evlendir parasını birlikte yiyin. Odamı olmaz?

İşin şakası. Beni Ailemle kötü edecek biri İsterse mısıra sultan olsun. Umrumda olmaz
    İyi bir aile ortamım olsa belki böyle olmazdı ama sonuçta ailemden de pek bir şey görmedim ben.
  • Dostum hayata bir kere geliyoruz ama sevgini cidden sorgula. Ölümüne sevdiğin babanı çok sevdiğin paralı kadına değişmişsin. Ya bir gün kadını da sevmeyi başka bir sebeb yüzünden sevmeyi bırakırsan?

Hislerinden emin olmadığın hiçbir şeyi yapma, hissetmediğin hiçbir şeyi sırf iyi hissetmek için söyleme. Bugün dostlarını kaybettin, aileni kaybettin. Yarın kaybedecek bir şeyin kalmadığında kendini kaybedersin, yapma.

Bence asıl sorulması gereken soru da şu; Mutluyken kıt kanat geçinmeyi mi, mutsuzken paralı geçinmeyi mi seçiceksin?

ulan benim param olsa sevdiğim tanıdığım insanlarla dostlarimla harcayamacaksam parayı ne yapayim? sevdigim kadını istediğim kadar seveyim nerdeyse ömrümün yarısını geçirdiğim çevremden ayrı kalamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikroplu.sabun M kullanıcısına yanıt
    Valla şuanda kimse oğlunu/kızını saraylarda yaşatamıyor ne yazıkki. Bizde öyle pek birşey görmedik sonuçta. He dersen ki bir sıcak sevgiye muhtaçtım valla bende muhtacım babamın ağzından bir çift güzel söz duymadım. İlk okul 2. sınıfa giderken bu okumaz diye diye 2. üniversiteyi bitirdim hala bu okumaz diyor.

Kısaca bazı insanların mizacı böyle sevgisini göstermez/gösteremez . Bende de var bu malesef genetik demekki.

Sonuçta anamıda babamıda ölesiye seviyorum ben. Sende baban hakkında böyle şeyler yazdığın için öyle bi fikir sundum. Anamda babamda umrumda olmasa zaten buraya konu dahi açmam basardım nikahı. Anlatabildim umarum cok dağınık bi yazı oldu.
  • Pijamalı Ninja kullanıcısına yanıt
    Bence asıl sorulması gereken soru da şu; Mutluyken kıt kanat geçinmeyi mi, mutsuzken paralı geçinmeyi mi seçiceksin?

Hocam şu konu yanlış anlaşılmasın, ben onunla evlenirsem mutlu olacağımı biliyorum, seviyoruz gerçekten birbirimizi. Yani sevmediğim bir kadınla parası için evlenme gibi bir durum yok.

Tek üzüldüğüm nokta herkesi geride bırakmış olmak.
  • kendine 2 ihtimal çizmişsin; ya evlenip güzel bir yaşam yaşayacaksın ya da ailene dönüp hiçbir şey yapamadığın hayat.. peki 2, ihtimal neden öyle ? yani milyonlarca insan zenginlik içinde yaşamıyor ama mutlu.. birini seviyor..aşık oluyor yuva kuruyor . yani sanki sadece bu kızlayken ve durumum iyiyken mutlu olabilirim diyor gibisin. Yani sana göre fazla para mutluluk getiriyor gibi tabi sen kendini daha iyi bilirsin..

Ayriyetten birlikte olduğun kişiden bahsederken şöyle seviyorum şu kadar seviyorum veya bana şu yönü iyi geliyor demek yerine 50 bin geliri 7 milyonluk evi var diyorsun. Bide an başta saydığın özelliklerine bakınca sanki şirkete ortak arar gibi bir söylem var..

Para elbet önemli ama fazlasının lüzumu yok bana göre ayrıca ille o kadın olacaksa bir orta yol bulmalı onu da o yola getirmelisin.. babanla olan konuyu bilemem ama annenin ameliyatında yanında bulunmamanı istiyorsa gerçekten sorun var ortada..

Hiç karşına alıp burada yazdığın gibi yüzyüze tartıştın mı?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.