Şimdi Ara

Hayırlı olsun benimkide gitti (3 kırmızı ışık)[YİNE]] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
169
Cevap
0
Favori
7.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sos05

Gittim söküp salona taktım ve sonuç:

Hayırlı olsun benimkide gitti (3 kırmızı ışık)[YİNE]]

TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

Hocam bu resim çok karizma olmuş, benim imzada kullanabilir miyim?
  • Leo kullanabilirsin tabi

quote:

Orjinalden alıntı: halukjohn

hayırlı olsun arkadaşım.peki merakımı bağışla,ne kadara tamir ettirdin makinayı ?

90 ytl.Kazıkdır büyük olasılıkla karşıya geçip tahtaklede yaptırabilirdim belki daha ucuza ama ulaşım masrafları ile yine aynı fiyata gelirdi.
  • Bir faydası olur mu bilmiyorum ama bir deneyim paylaşayım:

360'ın bulunduğu odayı değiştirdim ve anında 3 kırmızı ışık aldım. Isınma vs olmadığı için voltaj kaynaklı olduğunu düşündüm, gittim bir UPS aldım. Taktım ve sonra bir daha 3 kırmızı görmedim. UPS'i devreden çıkartırsam tekrar görünüyor. Aynı prize sürü ile elektronik bağlı...

Bu sıcaklıkla ilgili olan bozulma durumu değil, onun farkındayım. Ama makinanız arada 3 kırmızı veriyorsa sebebi voltaj olabilir. Ek bilgi olarak makina NTSC-U ve kocaman 220-110V bir çevirici ile kullanıyorum. Çeviricinin voltajı da regüle etmesini beklersiniz içgüdüsel olarak ama yapmıyor :) .

Sayg.
  • 90ytl ii para vermişsin 40dk söküp yapıp toplardın nediim ayrıca o parayada nyko+fan+arctic5 macun falan filan alabilirdin
  • quote:

Platine götürdüm yaptılar.Artık çalışıyor ama intercooler almak farz oldu makinenin içi allak bullak olmuş sıcaktan.

Dostum geçmiş olsun.Senin adına çok sevindim.Bende X360 ı yeni aldım.Bu hafta içini açıp hem fw yapacam hemde güçlü bir egzost fan takacam.Umarım bir daha böyle sorunlar görmezsin.
  • hayırlısı olsun
    quote:

Orjinalden alıntı: lionheart_wta

quote:

Platine götürdüm yaptılar.Artık çalışıyor ama intercooler almak farz oldu makinenin içi allak bullak olmuş sıcaktan.

Dostum geçmiş olsun.Senin adına çok sevindim.Bende X360 ı yeni aldım.Bu hafta içini açıp hem fw yapacam hemde güçlü bir egzost fan takacam.Umarım bir daha böyle sorunlar görmezsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: weysex

90ytl ii para vermişsin 40dk söküp yapıp toplardın nediim ayrıca o parayada nyko+fan+arctic5 macun falan filan alabilirdin

Söküp yapmasını bilsem yapardım zaten başka biryere götürmezdim.
  • SEBEPLER:
    Yukarda da belirttiğim gibi temel faktör gpu veya cpunun aşırı ısınması.Fakat her 3 kırmızı ışık hatasını da buna bağlamamak lazım.Gpu aşırı ısındığında ekranda çeşitli grafik bozulmaları ve donmlara yaşanıyor.Montaj yanlışlığından oluşan soğuk lehim hatası da 3 kırmızıya neden oluyor.Bazen konsol volt akımlarındaki dengesizlik;aşırı ve düşük voltajlarda bu hatayı verebiliyor.Yada herhangi bir donanımın(buna kablolarda dahil) makineye temassızlığı veya yanlış takılmasıyla da oluşabiliyor.Bunların hiçbiri olmasa da 3 kırmızı veren makineler de var bu durumda konsol hatanın ne oldugunu bilemiyor(Hata kodlarından anlaşılıyor

ekstra fan takarasan sorun cozulur
  • Evet konuyu hortlatmamamın sebebi...........................

XBOX 360 YİNE 3 KIRMIZI IŞIK VERDİ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

Evet konuyu hortlatmamamın sebebi...........................

kardesım bana x360 ın hangi tarih üretımlı oldugunu söyler mısın??
  • quote:

Orjinalden alıntı: VESRAP

quote:

Aralık 2005
  • Açıkcası 3 kırmızı ışık tedavisini çok sağlıklı görmüyorum ben, yani sorunun %100 önüne geçildiğini iddia etseler de 3 kırmızı ışık vermiş cihazlarda potansiyel sorun hala devam ediyor. Benim makinem de çok sık donmaya başladı, diken üstünde kullanıyorum resmen.

Geçmiş olsun sos05. Yeni 360 alacak arkadaşların 65 nanometre teknolojili Zephyr modelini beklemelerini öneririm, her ne kadar çıkış tarihine güvensek de Microsoft malesef sorunun önüne tam anlamıyla geçme adına donanımsal bir değişiklikte bulunmuyor şu anki üretimlerde.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: VESRAP

quote:

Aralık 2005

hocam valla şansına küs. o partiler zaten sorunlu sen de bılıyorsun. yapacak bır sey yok. yanı konsolları dışardan getırdıgımız için yapacak bir şey yok. yoksa sorunun çözlürdü geçmiş olsun tekrar...

• Valla kırmızı ışık hatası vermiş konsol biraz zor düzelir.Benim makinaylada çok ugraşıldı ama kurtaramadım makineyi. İnşallah senin makinan düzelir.Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun.Bu soruna microsoft neden hala bir çözüm üretemiyor?Anlamış değilim.2005 te hasarlı makinalar var,2006 da azaldı dedik,yok.Mart üretimlilerde yok dedik yine yok,aynı donanımla çıkmaya devam ediyor kanımca ve çözüm için ne yaptıklarıda meçhul?
  • Hayır şu gpu üzerine bir fan takmak bu kadar mı zor merak ediyorum. En azından 2006 üretimi sonrasında ek fanlar olabilirdi, ya da malzeme kalitesinde bir değişiklik yapılabilirdi. 2006 üretimlerin içinde 2005 üretimlere nazaran sanırım sadece unutulan folyo farkı var ki o da ayrı bir tartışma konusu; konsolun içinde nasıl folyo unutulur da sıcaklıktan bu folyo eriyerek sorun yaratır anlayamıyorum, gerçekten teknoloji tarihine geçmesi gereken bir gaf, umarsız bir dikkatsizlik örneği.

2008'de xbox360 resmi olarak Türkiye pazarına girerse elimdeki 360'ı satıp garantili bir zephyr almayı düşünüyorum. Sanırım benimki de gidici. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 27 Şubat 2007; 18:24:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

Hayır şu gpu üzerine bir fan takmak bu kadar mı zor merak ediyorum. En azından 2006 üretimi sonrasında ek fanlar olabilirdi, ya da malzeme kalitesinde bir değişiklik yapılabilirdi. 2006 üretimlerin içinde 2005 üretimlere nazaran sanırım sadece unutulan folyo farkı var ki o da ayrı bir tartışma konusu; konsolun içinde nasıl folyo unutulur da sıcaklıktan bu folyo eriyerek sorun yaratır anlayamıyorum, gerçekten teknoloji tarihine geçmesi gereken bir gaf, umarsız bir dikkatsizlik örneği.

2008'de xbox360 resmi olarak Türkiye pazarına girerse elimdeki 360'ı satıp garantili bir zephyr almayı düşünüyorum. Sanırım benimki de gidici. :(

hocam senın kı kaç üretımlı?
  • Şubat 2006 üretim.

Umarım Microsoft 65nm işlemcili 360'ları yine Çin'e yaptırmıyordur.
  • Heriflerin ilk yaptıkları konsol olsa hadi neyse, xbox yaptın ne güzel mis gibi problemsiz çalışıyo, gidiyon makinayı öldürüyon, yerine X360 'ı çıkarıyon, yüzüne gözüne bulaştırıyon, alette görülemmiş duyulmamış envai çeşit hata, ışık , Sony'nin ekmeğine yağ sürüyon... aferin sana Microsoft
  • Xbox taş gibi konsoldu,zaten 360 öyle olsa şuanki satışından çok çok daha fazla satmış olurdu,hem burda hem de yurt dışında.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.