Şimdi Ara

Haydi kızlar okula!! Kampanyasını kınıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: CürekliBatur

quote:

Orjinalden alıntı: strafer

yobazlar iş başında.

göndermeyin tabi.hatta turşusunu kurun.

şimdi sevgili kardeşim, sana anladığın dilden yazayım,
    burada tartışılan konular senin ve senin gibi asimile olmuş insanlara tabiki ters gelebilir, size hitab eder bir topic değil zaten, siz size medeniyet diye yutturulan o tek dişi kalmış canavarın kuyruğuna takılın ve gidebildiğiniz yere kadar gidin ama biz yobaz kalalım. karımı kızımı ortamın tehlikelerinden okumamaları pahasına uzak tutmak istiyorsam ve buda yobazlık olarak algınıyosa bırakın ben yobaz olayım, çünkü benim müntesibi olduğum inancın kültürün parlak bir geçmişi var ben bu geçmişten kopamam, kimsede koparmaya çalışmasın baş kaldırırım.
    eğer lise çağında bir kız çocuğunun bekareti bozuluyosa bu cehaletin daniskasıdır. bu ilericilikse lanet olsun böyle ilericiliğe, bunu hoş karşılıyosanız doğuda 14 yaşında evlendirilen kız çocuklarının ailelerine boşu boşuna dil uzatmayın o zaman sizde onlardansınız.
    15 yaşında kız erkek farketmez bir çocuk uyuşturucu kullanıyosa dünyanın alimi olsun ondan bir halt olmaz,
    bizi bu günlere kadar getiren bağımlısı olduğumuz inançlarımızdır kolu kanadı kırık olsada kültürümüzdür, yoksa bu kadar soyguna vurguna yönlendirmeye bu millet dayanabilirmiydi sanıyosunuz,
    kim olursa olsun ortamın gereksinimlerine belirli ölçüde ayak uydurur, insanın yapısında vardır bu,

OKULLARI OKUNMAZ HALE GETİRENLER İLERİCİDE BEN YOBAZ İSEM BÖYLE YOBAZLIK BANA VERİLEN EN BÜYÜK ÖDÜLDÜR, LİSE ÇAĞINDAKİ KIZLARI SEX KÖLESİ YAPANLAR BEKARETİNİ ELLERİNDEN ALANLAR İLERİCİDİDE BÖYLE ORTAMA KIZINI SOKMAK İSTEMEYENLER ÇAĞ DIŞIYSA LANET OLSUN BÖYLE ÇAĞA,
    12 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞA UYUŞTURUCU SATANLAR VE BUNA DEVLETİM DİYE ENGEL OLAMAYANLAR İYİDE BEN KÖTÜYSEM, HERKES BİLSİNKİ BEN KÖTÜ BİR GERİCİYİM.
    medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar

sonuna kadar yanındayım arkadaşım
    tebrik ederim çok iyi cevap
    bazıları bize yobaz diyip ahlaksızlığı özgürlük ile karıştırıyorlar
    asıl yobaz lisede fuhuşun olmasını savunanlardır

• yuh kızlar okula gitsin demek ne zaman ahlaksızlık oldu?
  • BEN BU YAZIYI VARYA OTURDUĞUM YERDEN DEĞİL AYAĞA KALKAR ALKIŞLARIM HALA BU YAZIYA BAKIPTA AKLINI BAŞINA ALAMAYANLAR HER SIKIŞTIKLARINDA MEDENİYEEETTTTTT DİYE YIRTILANLAR SIRF 1 ÇİFT BACAK GÖREBİLMEK İÇİN MODA ALTINDA KIZLARIN SOYUNMASINI ALKIŞLAYANLAR TÜKÜREYİM SİZİN MEDENİYETİNİZE CÜREKLİ BATUR ARKADAŞIM HELAL OLSUN SANA BU FORUM DA CİDDEN BAŞINA HİÇ BİR BİLGİSİ OLMAMASINA RAĞMEN CARCAR KONUŞAN ÇOK ADAM VAR BEN SENİN YAZINI OKUDUM (BAŞKALARI OKUMADAN CEVAP VERİYOR) SEN SİSTEMİ ELEŞTİRİRKEN (Kİ SONUNA KADAR HAKLIYIM BU SİSTEMDEN DOLAYI HAYATI KAYMIŞ BİRİ OLARAK KONUŞUYORUM) BAŞKALARININ ÇIKARLARI ENGELLENECEĞİ İÇİN SENİ YOBAZLIKLA SUÇLADILAR TAKMA SEN KAFANA EN AZINDAN BEN SENİN GÖRÜŞÜNÜN ARKASINDAYIM
    quote:

quote:

yobazlar iş başında.

göndermeyin tabi.hatta turşusunu kurun.

şimdi sevgili kardeşim, sana anladığın dilden yazayım,
    burada tartışılan konular senin ve senin gibi asimile olmuş insanlara tabiki ters gelebilir, size hitab eder bir topic değil zaten, siz size medeniyet diye yutturulan o tek dişi kalmış canavarın kuyruğuna takılın ve gidebildiğiniz yere kadar gidin ama biz yobaz kalalım. karımı kızımı ortamın tehlikelerinden okumamaları pahasına uzak tutmak istiyorsam ve buda yobazlık olarak algınıyosa bırakın ben yobaz olayım, çünkü benim müntesibi olduğum inancın kültürün parlak bir geçmişi var ben bu geçmişten kopamam, kimsede koparmaya çalışmasın baş kaldırırım.
    eğer lise çağında bir kız çocuğunun bekareti bozuluyosa bu cehaletin daniskasıdır. bu ilericilikse lanet olsun böyle ilericiliğe, bunu hoş karşılıyosanız doğuda 14 yaşında evlendirilen kız çocuklarının ailelerine boşu boşuna dil uzatmayın o zaman sizde onlardansınız.
    15 yaşında kız erkek farketmez bir çocuk uyuşturucu kullanıyosa dünyanın alimi olsun ondan bir halt olmaz,
    bizi bu günlere kadar getiren bağımlısı olduğumuz inançlarımızdır kolu kanadı kırık olsada kültürümüzdür, yoksa bu kadar soyguna vurguna yönlendirmeye bu millet dayanabilirmiydi sanıyosunuz,
    kim olursa olsun ortamın gereksinimlerine belirli ölçüde ayak uydurur, insanın yapısında vardır bu,

OKULLARI OKUNMAZ HALE GETİRENLER İLERİCİDE BEN YOBAZ İSEM BÖYLE YOBAZLIK BANA VERİLEN EN BÜYÜK ÖDÜLDÜR, LİSE ÇAĞINDAKİ KIZLARI SEX KÖLESİ YAPANLAR BEKARETİNİ ELLERİNDEN ALANLAR İLERİCİDİDE BÖYLE ORTAMA KIZINI SOKMAK İSTEMEYENLER ÇAĞ DIŞIYSA LANET OLSUN BÖYLE ÇAĞA,
    12 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞA UYUŞTURUCU SATANLAR VE BUNA DEVLETİM DİYE ENGEL OLAMAYANLAR İYİDE BEN KÖTÜYSEM, HERKES BİLSİNKİ BEN KÖTÜ BİR GERİCİYİM.
    medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar

• haydi yobazlar okula
  • egitim genel sorun Türkiyenin her yerinde aynı
    sanki istanbulda okuyan çocuklara adam gibi ders anlatan hocalarmı var (istisnalar hariç tabi)
    Türkçe bir kelimeyi yazmakda zorlanan ilkokul çocuguna İngilizce ögretmeye çalışan egitim sistemini kınamak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: L5

egitim genel sorun Türkiyenin her yerinde aynı
    sanki istanbulda okuyan çocuklara adam gibi ders anlatan hocalarmı var (istisnalar hariç tabi)
    Türkçe bir kelimeyi yazmakda zorlanan ilkokul çocuguna İngilizce ögretmeye çalışan egitim sistemini kınamak lazım

ya arkadaşım baksana(laubali olmak istemezdim ama...)kızlar okula gitmeli diyorum adam bana bacak görmek isteyenlerden bahsediyor.ben bir alaka kuramadım.haklısında kimse anlamıo işte.
  • ne güzel be adam işine geleni anlıo kaplan kesilio işine gelmeyeni anlamıo anlama sen dewam et medeniyet hastları sizi

imza
    yobaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shady RIDDLE

ne güzel be adam işine geleni anlıo kaplan kesilio işine gelmeyeni anlamıo anlama sen dewam et medeniyet hastları sizi

imza
    yobaz

saçma sapan konuşma.allam ya iki saattir ne yazıyorum ne bacağı arkadaşım.ben bacak görmek istiyorum mu yazdım.şimdi terbiye sınırlarının dışına çıkmak istemiyorum.yaşını bilmiyorum ama yazdıklarınla küçük bitr çocuk izlenimi bırakıyorsun.

elalemin kızının okula gitmesinden banane.buradan sanki sizin ip numaranızı alıp çocuğunuz okula giderken onu bulup tecavüz etcem.

gitse nolur gitmese ne olur.cehennmein dibine kadar yolu var.

haydi kızlar cehnnemin dibine gidin.babalarınız sizi çok seviyor.

• Allah' ım sen nelere kadirsin nasıl insanlar yaratıosun herhalde bizi bunları görüp halimize şükretmemiz için yarattın
  • Dini kurallar gereğince ilim yapmak farz değil miydi?O halde ilim sadece erkek çocuklarına farz olmuş sayılamaz değil mi?İlim geniş çaplı bir anlam içerir.Eş anlamlılar sözlüğünden incelenebilir.Kız çocuklarının da ilimden pay alması gerekir.Bu sistemde ilimden faydalanmanın, ilim yapmanın bir yolu da eğitilmektir.Eğitim de aileler ve okullar aracılığı ile olur.Şu anki sistemin çarpık olması bir şeyi değiştir mi?Kötü emsalden misal olmaz demek gerekiyor.Liselerde bekaretlerini kaybeden kızların bekaretlerini kaybetme nedenleri nelerdir?Bu tür kızlar aile ortamında sağlam bir ahlaki alt yapı ile temellendirilselerdi yine de aynı bozukluklar vuku bulur muydu?Kim bu sorunun cevbını verebilir?Bir aile yetiştirdiği çocuğa neyin doğru neyin yanlış olduğunu iyice aşılamasının ardından da bu tür çarpık sistem tartışmalarını yaşıyor olur muyduk acaba?Kimi aileler var anne ve babanın elinden kutsal kitap düşmez ancak bir kızları vardır ki onun davranışlarından bi-haberler.Hangi aile çocuğuna sevgi ile anlayış ile yaklaşıyor?Hangi aile doğru dürüst çocuk yetiştirebiliyor?Hangi aile çocuk yetiştirmenin bir tür sanat olduğunun farkında?Çarpık sistem deyip geçmek kolaydır.Kim bu çarpık sistem?Sorgulasak ya derinden!Sen, ben ve o değil mi bu toplumu oluşturan?Sen, ben ve o değil mi bu devleti oluşturan?Kimmiş bu çarpık sistem?Altı parmaklı, iki ağızlı ve üç gözlü yaratıkların oluşturduğu bir sistem mi bu?Bu çarpık denen sistemi de biz insanlar inşa ettik.Çocuklarımıza eğitim aşılayamadık, ahlak aşılayamadık, vicdani sorumlulukları aşılayamadık.Yanılıyor muyum?Çarpık sistemmiş?Bekaretini kaybeden kız kadar bekareti gideren erkek de suçlu değil mi?Hatta ve hatta bu insanlardan çok onların çocuk yetiştirmekten bi-haber aileleri suçlu değil mi?Kim bu aileler peki?Sen, ben, o değil mi?Her insan önce kendi sorumluluğunu güzel bir şekilde yerine getirmeli.Herkes kendi kapısının önünü temizlemeli önce ki bu sayede temiz bir Türkiye oluşsun.Bekaretini kaybeden kız tek başına şuçlu değil.Suçlu kim peki?Sen, ben, o.Mesele bu kadar basit.Biz insanlar biraz da yapımız gereği hep kolayı seçiyoruz, sorumluluk almaktan kaçıyoruz, düşüncesizce çocuk yapıp Allah rızkını verir diyoruz.Sonra dünyaya gelen bu çocukları iyi yetiştiremeyince yarının psikopat ve sapık adaylarını sokaklara salıyoruz.Soruyu yeniden soruyorum.Kim bu çarpık sistem?Bu sorunun cevabı hepimiz desem yanılmış mı olurum?

Tedavisi var mıdır tüm bu yozlaşmaların?Bence bireyin kendini geliştirmesinde yatar bunun cevabı.Birey olarak bu bilinci kazandığımız an bir şeyler değişebilir.İnsanları suçlamak oldukça kolaydır.Onları karalamak, kötülemek oldukça kolaydır.Ancak hiç düşünülmeyen bir şey var biz insanlar arasında.Kötüyü kötü ahlaksızı ahlaksız yapan nedenler nelerdir sorusu.Bu soru derinden analiz edilirse Türkiye'de bekaretini kaybeden bir kızın sorumlusu 70 milyon insan tutulursa yanlış mı olur?Bence hiç de yanlış olmaz!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

Dini kurallar gereğince ilim yapmak farz değil miydi?O halde ilim sadece erkek çocuklarına farz olmuş sayılamaz değil mi?İlim geniş çaplı bir anlam içerir.Eş anlamlılar sözlüğünden incelenebilir.Kız çocuklarının da ilimden pay alması gerekir.Bu sistemde ilimden faydalanmanın, ilim yapmanın bir yolu da eğitilmektir.Eğitim de aileler ve okullar aracılığı ile olur.Şu anki sistemin çarpık olması bir şeyi değiştir mi?Kötü emsalden misal olmaz demek gerekiyor.Liselerde bekaretlerini kaybeden kızların bekaretlerini kaybetme nedenleri nelerdir?Bu tür kızlar aile ortamında sağlam bir ahlaki alt yapı ile temellendirilselerdi yine de aynı bozukluklar vuku bulur muydu?Kim bu sorunun cevbını verebilir?Bir aile yetiştirdiği çocuğa neyin doğru neyin yanlış olduğunu iyice aşılamasının ardından da bu tür çarpık sistem tartışmalarını yaşıyor olur muyduk acaba?Kimi aileler var anne ve babanın elinden kutsal kitap düşmez ancak bir kızları vardır ki onun davranışlarından bi-haberler.Hangi aile çocuğuna sevgi ile anlayış ile yaklaşıyor?Hangi aile doğru dürüst çocuk yetiştirebiliyor?Hangi aile çocuk yetiştirmenin bir tür sanat olduğunun farkında?Çarpık sistem deyip geçmek kolaydır.Kim bu çarpık sistem?Sorgulasak ya derinden!Sen, ben ve o değil mi bu toplumu oluşturan?Sen, ben ve o değil mi bu devleti oluşturan?Kimmiş bu çarpık sistem?Altı parmaklı, iki ağızlı ve üç gözlü yaratıkların oluşturduğu bir sistem mi bu?Bu çarpık denen sistemi de biz insanlar inşa ettik.Çocuklarımıza eğitim aşılayamadık, ahlak aşılayamadık, vicdani sorumlulukları aşılayamadık.Yanılıyor muyum?Çarpık sistemmiş?Bekaretini kaybeden kız kadar bekareti gideren erkek de suçlu değil mi?Hatta ve hatta bu insanlardan çok onların çocuk yetiştirmekten bi-haber aileleri suçlu değil mi?Kim bu aileler peki?Sen, ben, o değil mi?Her insan önce kendi sorumluluğunu güzel bir şekilde yerine getirmeli.Herkes kendi kapısının önünü temizlemeli önce ki bu sayede temiz bir Türkiye oluşsun.Bekaretini kaybeden kız tek başına şuçlu değil.Suçlu kim peki?Sen, ben, o.Mesele bu kadar basit.Biz insanlar biraz da yapımız gereği hep kolayı seçiyoruz, sorumluluk almaktan kaçıyoruz, düşüncesizce çocuk yapıp Allah rızkını verir diyoruz.Sonra dünyaya gelen bu çocukları iyi yetiştiremeyince yarının psikopat ve sapık adaylarını sokaklara salıyoruz.Soruyu yeniden soruyorum.Kim bu çarpık sistem?Bu sorunun cevabı hepimiz desem yanılmış mı olurum?

Tedavisi var mıdır tüm bu yozlaşmaların?Bence bireyin kendini geliştirmesinde yatar bunun cevabı.Birey olarak bu bilinci kazandığımız an bir şeyler değişebilir.İnsanları suçlamak oldukça kolaydır.Onları karalamak, kötülemek oldukça kolaydır.Ancak hiç düşünülmeyen bir şey var biz insanlar arasında.Kötüyü kötü ahlaksızı ahlaksız yapan nedenler nelerdir sorusu.Bu soru derinden analiz edilirse Türkiye'de bekaretini kaybeden bir kızın sorumlusu 70 milyon insan tutulursa yanlış mı olur?Bence hiç de yanlış olmaz!!!

çok sakin bir şekilde değinmişsin(yardırmışsın)konuya.valla teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: horselogy

Bu Nedir yaa

ARkadaşlar geçen gün ana haber bültenlerinden birini izliyorum.. konu haydi kızlar okula kampanyası

gayet dramatik bir müzik eşliğinde bir sürü köylü kızı ağır çekimde gösteriyorlar kızlarımızı okutalım vesaire şeklinde konuşmalar geçiyor ,biz vah vah bu kızlara yazık falan diye düşünüyoruz.. yanlız arka planda birşey dikkatimi çekti .. uzakta ucafıck bir erkek çocuğu cobanlık ediyor koçlara kuzulara...

Soru : O köylerdeki Kız çocukları okutulmuyor da erkek çocuklar okutuluyor mu sanki?!!

erkeklerin okutulma oranı kızlarınkinden fazla bu su götürmez bir gerçek .. ama yine de eminim ki oradaki erkeklerin de yarısından fazlası okul yüzü görmüyordur

.. onları da sahiplenmeyen taraflı kampanyayı kınıyorum. Bu "Onlar erkektir okumasa da amelelik yapsa da parasını çıkartır "mantığından öte birşey değildir.

Kampanyanın içeriği

Haydi Çocuklar Okula' olsa Daha iyi Olmaz mıydı ??

bu arada konuyu çarpıttık ama haklısın herkes okula gitmeli.sadece sorun bu olsa yine iyi.eğitim maalesef içler acısı bir durumda.ayrıca burada kızların okula neden gitmemesi gerektiği hakkında fikir yürüten arkadaşlaradan yola çıkarak bu kampanyanın neye hizmet ettiğini aslında ne kadar gerekli olduğunu anlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 8 Kasım 2005, 20:49:52 >

• quote:

quote:

Bu Nedir yaa

ARkadaşlar geçen gün ana haber bültenlerinden birini izliyorum.. konu haydi kızlar okula kampanyası

gayet dramatik bir müzik eşliğinde bir sürü köylü kızı ağır çekimde gösteriyorlar kızlarımızı okutalım vesaire şeklinde konuşmalar geçiyor ,biz vah vah bu kızlara yazık falan diye düşünüyoruz.. yanlız arka planda birşey dikkatimi çekti .. uzakta ucafıck bir erkek çocuğu cobanlık ediyor koçlara kuzulara...

Soru : O köylerdeki Kız çocukları okutulmuyor da erkek çocuklar okutuluyor mu sanki?!!

erkeklerin okutulma oranı kızlarınkinden fazla bu su götürmez bir gerçek .. ama yine de eminim ki oradaki erkeklerin de yarısından fazlası okul yüzü görmüyordur

.. onları da sahiplenmeyen taraflı kampanyayı kınıyorum. Bu "Onlar erkektir okumasa da amelelik yapsa da parasını çıkartır "mantığından öte birşey değildir.

Kampanyanın içeriği

bu arada konuyu çarpıttık ama haklısın herkes okula gitmeli.sadece sorun bu olsa yine iyi.eğitim maalesef içler acısı bir durumda.ayrıca burada kızların okula neden gitmemesi gerektiği hakkında fikir yürüten arkadaşlaradan yola çıkarak bu kampanyanın neye hizmet ettiğini aslında ne kadar gerekli olduğunu anlayabilirsin.

bizim oralarda bir tabir vardır strafer bilirmisin,, "al sana bir kaya nerene dayarsan daya"
    bir biz kızların okula gitmemesi taraftarı değiliz, yazıları bir daha gözden geçir, biz kızların okula başladıkları gibi okulu bitirmeleri taraftarıyız, maalesef bu gün bu mümkün değil, yani kızlarımızın bırak sex tuzaklarına düşmesini bekaretlerinin bozulmasını onların kem gözlerden bile uzak bir vaziyette okumaları taraftarıyız, buda kızlarımıza ve onların eğitimine verilen önemin bir göstergesidir, senin anlayacağın kızlarımızın rahat bırakılması, onlara ilişilmemesi farklı kültürlerin altında yok olmamaları taraftarıyız,
    BİZ KIZLARIMIZIN CİNSEL BİR OBJE, UZAYDAN BAKILDIĞINDA SEX YAPILMAYA YARAYAN VE YER YÜZÜNDE YARIM METREKÜPLÜK BİR ALANI İŞGAL EDEN SIRADAN BİR CİSİM OLMALARINA KARŞIYIZ, (BAKINIZ TV DİZİLERİ),
    elin avrupalısının amerikalısının transparan kıyafeti bizim bacılarımızı örtmeye yetmez,
    bak eğitimin içler acısı olduğunu söylüyorsun ama kızlarla ilgili kısmı es geçmişin, sana daha hiçbişey yazmıyorum, kızlarımız on yıl daha aynı şekilde eğitilmeye devam eder ve medyada sevgili dizi filmleriyle bunu desteklemeye devam ederse vay bu milletin kızlarının haline, kimse bu sorunu görmezden gelmesin

• quote:

quote:

benim kızım olsun ilköğretimden sonra okutmayı kesinlikle düşünmem (sistem böyle yürüdüğü müddetçe), lise kızlarının halini görüyorum içim gidiyor, sakaryada yaşıyorum ve bir doğum doktoru dostumuz var, adama kürtaj için gelen liseli kızların bile haddi hesabı yok,
    benim kızım cahil kalsın bu ama bu ortamlardan uzak olsun, üniversiteler konusuna hiç girmiyorum,
    bu arada benim için zina eden kız çocuğu neyse zina eden erkek çocuğuda aynıdır, yanlış anlaşılmasın,

abimde izmitte polis, oda yarı feministti ama şimdiki düşüncelerini bir bilseniz, yani o geceleri cafe lere falan yaptıkları kontrollerden sonra düşüncelerine bi baksanız, kızını ilkokula göndermekten bile çekiniyor şimdi, ee kız çocuğu şakaya gelmez, biz karısına kızına kıymet veren bir milletiz, her ne kadar bazıları bunu eşitsizlik olarak algılasa ve bardağa kıçından baksalarda

quote:

Çünkü bizim milletimizde bir görüş oluştu, terbiyesiz, ahlaksız, etrafındaki insanlara, ailesine, kendisine karşı saygısı olmayan insanlara saygı gösteriliyor. Acaba kaçımız televizyondaki bu tarz insanları görünce kanalı değiştiriyoruz veya o televizyyonu listemizden çıkarıyoruz. Aynı şey gazeteler için de geçerli. Çocuklar bu tür şeyleri görüpte büyüyor, gördüğü şeyi yapması da normaldir. Ancak ailesinden çok iyi terbiye almış ve çevresi ailesi tarafından kontrol edilen çocuklar bu tür şeylerden uzak durabilir. O da bir yere kadar olur.

Ya ne kadar terbiye de versen yinede etkileniyolar. En bariz örnek benim kız kardeşim bu sene okula başladı. Okula başlamadan öncede dini olarak eğitimni de en iyi şekilde aldı. Ama sen ne kadar eğitirsen eğit gene etkileniyo. En azından evde TV açmasan bile okulda etkileniyo. onun için insan okula öndermekte çekiniyor açıkçaı. Ki benim ailem pek okutmayı düşünmüyor. Ama gelecek ne gösterir onu bilemeyiz. Şimdi medenyet medeniyet diyen bazı şahsıyetler yobaz diyecekler ama benim kızımın veya kız kardeşimin namusumu yoksa eğitmi miderseniz bn namusu derim. Şu anda kızını okula göndermek istemeyen köylülerimizde bunun için göndermiyor ve bencede haklılar. Ayrıca bizim ülkemizde eğitim mi varda okula gönderecen. Benim kızım kız kardeşim dinini yaşıyarak eğitimini almıyacaksa en niye onu okula gödereyim. İlk başta bazı şeyleri düzeltecekler sonr kampanya yapacaklar.

• Arkadaşlar burada işlenen konudan biraz farklı ama benim kafamı birkaç yıldır kurcalayan birşey var.

Başta Türkiye olmak üzere dünyada uygulanan eğitim sistemi özellikle hayatlarımızda işgal ettiği yer yüzünden çok rahatsız edici geliyor bana.
    Bir düşünün; ülkemizi örnek alırsak, yedi yaşında okula başlayan birey sekiz yıl ilköğretim, üçtü dört yıl oldu lise, en az dört yıl üniversite: on altı yıl ediyor. Buna ilk yılda kazanılamayan üniversiteyi, lisede üniversitede eklenebilecek hazırlık sınıflarını dahil ederseniz yıl sayısı artabilir. Kendimi bu çarkın içinde, sonlarında düşünüp hayıflanıyorum. Dışarıdan bakınca daha korkunç geliyor. Küçücük, her şeyi almaya meyilli taze bir çocukken alıyor sistem bizi, ve yirmili yaşların başlarında tükürüyor dışarı; "Evet, şimdi yaşayabilirsin, seçimlerinin sonucunu görebilir, kendi başına yürüyebilirsin" diyor.

Yıllarca ne öğreniriz diye düşünüyorum da, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, teorik olarak hep aynı şeyler, seviyesi biraz değişiyor. Haydi ilkokul anlaşılır,
    üniversite profesyonel/akademik yetiler veriyor da ortaokul nedir, lise nedir? Bu yıllarda öğretilen, çoğu genel kültür kırıtıları olarak kalmaktan öteye gitmeyecek zırvaların amacı nedir? Bütün bu yıllar içinde toplumun bütün tabularına, tüketim geleneklerine bağımlılık kazanıyoruz. Düşünme yeteneğimizi, devlet kendisine öğretmenlik payesini verdiği için yetkisini bencilce kullanan bağnaz insanların elinde törpülenmeye bırakıyoruz. Özellikle ülkemizde sorgulama, analiz etme, olayların, ilişkilerin sebeplerini araştırma yetilerimiz öldürülüyor. Bir de erkekler üzerine askere gidip geliyor. Bundan sonra -en iyi ihtimalle- 22-25 yaşlarında, on altı, on yedi yıl boyunca bir şeyler ezberleyip durmuş, her yıl gelip giden nöbetler şeklinde sınavlara girmiş, sindirilmiş, sınıfta bırakılmakla vs. tehdit edilmiş, sonra varlığını hiçe sayması öğretilen bir örgüt içinde her türlü psikopatlığa maruz kalmış, ve bütün bu anlamsızlıkları, anne-baba emeği için, vatan için, vs. yaşadığı öğretilmiş birey 1984'ün Winton Smith'i gibi düşüyor hayatın göbeğine.
    Lütfen bunlardan eğitim-öğretime, askerliğe toptan karşı tez uydurduğum düşünülmesin. Eğitim insanı insan eden hayati şeyler veriyor şüphesiz. Ama uygulanış şekilleri, süresi bence tahammül edilemez.

Belki de kendi konumumdan dolayı feryat ediyorum artık; üniversitede 4. sınıftayım, sınıfta kalmadığım, herhangi bir dersten başarısız olmadığım hald okulum bir yıl uzamış durumda ve ben artık o kadar bunladım ki. 15-16 yıldır sınavlara girip çıkmaktan, birlerinin beni test etmesiden, beni okutan anne-babama karşı sorumluluk hissi altında bazı kağıtlar ezberleyip, adlarına öğretmen, yıllar geçtikçe de akademisyen, bilim adamı denen hazretlerin beğenilerine sunmaktan öyle yoruldum ki çocuk sahibi olma hususunda en önemli şüphelerimden biri haline geldi bu.

Yahu neresinden bakarsak bakalım hayatımızın dörtte biri öğretim almakla, sınavlara girip çıkmakla geçiyor. Bana bu kabul edilemez bir manyyaklık gibi geliyor. Fakat bütün dünya bu sistemle işliyor. Çocukluk ergenlik, gençlik hep aynı fabrikada geçiyor. Bilimsel herhangi bir alternatif önemrim yok fakat eğitim denen sürecin bu olmaması gerektiğine eminim.

Belki de yanlış çağda yaşıyorum. Ben okumayı yazmayı öğrendikten, edebiyatı, cebiri tanıdıktan sonra toprağı sürmeyi, kılıç kullanmayı, ata binmeyi öğrenmek isterdim. Tıpa ilgi duyuyorsam ehline müracaat edip biad etmeliydim. Öğretim hele eğitim için devletten maaş alan, benimle müşteri-satıcı ilişkisi kuran memurlara mecbur olmamalıydım.

Bence eğitim yanlış ellerdeki bir silahtır şu an.

• buna da değinmeden durmayalım okullarda öğretmen eksik
  • +1
    var olanlarda bir işe yaramıyor,
    birincisi öğretmenlerimizin siyasetten uzak tutulması şart,
    onların refah seviyesinin son derece yükseltilmesi şart, yükseltilmeliki derste ev kirasını çocuğunun aykkabı parasını kışın kömür parasını pazar parasını kredi kartını düşünmeden derse konsantre olabilsin,
    öğretmenlerimizin saygınlığının artırılması şart, adama soruyosun işin ne, cevap öğretmenim, buruşan iki delikli bir burun,
    yani tüm meslekler bir tarafa öğretmenler bir tarafa olması lazım, herkesinde öğretmen yapılmaması şart, belirli kriterleri olması lazım pisliği çıkmasın,

bu arada ben öğretmen falan değilim yanlış anlaşılmasın
  • gerekli konulara benden önce cewap verilmiş benim sınıfımda elinden gelse 5 vakit namaz kılabilecek (ki izin yok çünkü yer yok) her cumayı yok yazılarak camide geçiren (ki amaç kaçmak değil yok yazılacaklarını bile bile gider dönerlerdi) arkadaşlarım adam ama o arkdaşlarım ne zaman telekom bölümünden kız görse ağızları açık kalıodu nie kendisinin anası bacısı yok mu var! ama karşıdaki kız öyle giyinirse öyle işve yaparsa şimdi bunun bekaretini bozan erkek mi suçlu olacak!!!

peki kız nasıl böyle giyinio ona değineyim annesi babası çevrelerine hava atabilmek için dört elleriyle! koştukları medeniyete (ki lendileri medeniyet sanar gerçek medeniyet 1923-1938 yılları arasında Türkiye' de yaşanmış sürece denir) göre davranıolar ahh kısıma mini etek alayım aahh kısıma makyaj yapiim ayyy bizim kızın erkek arkadaşı varmış aa bizim kız bu gece arkadaşlarıyla doğum günü kutlayacak tamam kızım gidebilirsin bara eğlen sosyalleş (şimdi kimse çıkıpta kimse kızını böyle yetiştirmiyo demesin anlını karışlarım) kız herhangi bi din bilgisi almadığı için bu halini modernlik sanıyo

neyse bunlar benim anlatmak istediğim konular var aynı şekilde erkekler içinde geçerli neden uyuşturucudan geberenlerin çoğu zengin elit kısım ailelerin çocuğu? bana ailemden verilmiş bir öğütle cewap vereyim çokta severim bu lafı zenginliğin satın alamayacağı zevk yoktur yanlızz aşırı para insanı değiştirir elindekiler yetmez olur her zaman zengin olmayı değil orta halli olmayı istemelisin derler neyse şimdi bu çocuk zengin lüks arabada gezmeler içki sigara her türlü pislik bunda bunu gören fakir kesim çocuuda buna özenerek bir şeyler yapmaya çalışıo sonuç olarak sokakta serserilikten başka bir şey yapamaz

şimdi final benim anlatmak istediğim ney? sen çocuğunu eğitmezsen o çocuğunu eğitmezse ortalık hırsız *iç kaynarsa medeniyet denen canavar kızların etek altı resimlerini internette boy boy afişe edip yarım akıllılarla yatağa girip bunları arkadaşlarına eğlence olarak izletirse benim şeriat kanunlarma o zaman siz kurban olun ne kızımı ne oğlumu gönderirim ben okula ben yıllarca okudumda ne oldum benim diyen adamdan daha fazla bilgiliyim 40 yaşında arkadaşımda var 13 yaşında arkadşımda var cami hocası aileme yaşar benim arkadaşım derken okuldaki öğretmen bu çocuk çok akıllı dediği günleride hatırlarım sonuçta beni okul bu hale getirmedi 10 yaşında da okula karşıydım (daha doğrusu sisteme)20 yaşında da karşıyım sonuçta aldığın diploma değilmi? senin yıllarca almaya çalıştığın diploma dışardan bi sınavlada alınıyor önemli olan eğitim aile eğitimi yoksa nasıl insan olunacağını bana öğretmen öğretmez daha konuşurumda forumda da öğretemen arkadaşlar var zaten hepside kötü değil benim görüşüm bu isteyen yollar istemeyen yollamaz son kez söylüyorum genede eğitim sadece okulda olmaz benim evladımı okula göndermeyeceğim onun cahil olacağı anlamına da gelmez!!!!

• Arkadaşlar şimdi bir daha düşündümde aslında belki amaç biraz daha geniş.Yani onların politikasına göre bir erkeğin okutulması sadece bir bireyin okutulması ama bir kızın okutulması bir ailenin akutulması anlamına geliyor.Ki bence de bu böyle.Neticede çocuklarına bir çok şeyi öğreten anneler babalar sadece üremeye yardımcı oluyor(doğu için)bu yüzden ne kadar çok kız çocuğu okutulursa okadar bilgili anne oluyor.Buna görede o anne belkide bütün çocuklarının okumasını sağlayacak erkeğinin kızını ayırt etmeden yada sayısını.
  • quote:

Bu Nedir yaa

Kampanyanın içeriği

"Haydi Kızlar Okula, Haydi Erkekler Tarlaya" demek istemesinler..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.