Şimdi Ara

Haydi DH No-Poo vakti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • No-Poo yani no shampoo'nun kısaltmasıdır. Yani şampuana hayır. Şampuanlar aslında bir tür deterjandır. İçeriğini bilmediğiniz kimyasal maddeleri saçlarımıza sürüyoruz. Şampuanların içinde Paraben ve sülfat gibi bir sürü kimyasalı direkt olarak vücudumuzun en emici yeri olan kafa derimize temas ettiriyoruz. Bu da uzun vadede kanser başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyoruz.

Saç köklerimiz saçlarımız beslemek için doğal bir yağ yapılı bir koruma tabakası üretir. Bu yağ tabakası saçlarımızı yağlandıran ağırlaştıran yağ değildir. Saçı korur , besler kepek oluşumunu önler ve uzarken saçın etrafını sararak dış etkilerden koruyarak kırılmasını önler. Şampuanlar saçı ağırlaştıran kir ve yağı temizlerken bu besleyici yağı yapılı koruma tabakasını da götürüyor. Şampuanlar bu besleyici tabakayı da götürüp bizi şampuanlara bağımlı yapıyorlar.

Şimdi şampuanların içindeki kimyasalları inceleyelim.
    Haydi DH No-Poo vakti!

Bu çok kullanılan bir markanın içeriği. İsmini vermiyorum.

Paraben: Kullanım amacı ürünü uzun süre sağlam bir şekilde koruyabilir. Zararları ise güneş ışınlarına karşı hassasiyet, bebek ve çocuklarda öğrenme sorunları, gelişimsel bozukluklar, bağışıklık sitemi sorunları ve ilerleyen zamanlarda üreme bozuklukları, cilt yaşlanması , DNA hasarları sıralanabilir yani direkt olarak DNA'mız ile oynuyor.Zararlı olan bu madde egzama gibi ciltte tahriş edici yan etkiler de oluşturabilmektedir.

Sülfat: Sülfat kullanılan şampuanlarda kıvam verebilmek için %2-3 tuz kullanılır. Bu oran deniz suyunun tuzluluk
    oranıyla aynıdır. Dolayısıyla nasıl ki saçlarımız maruz kaldığı deniz suyu ile zayıflıyorsa şampuanlarda bulunan sülfat kökenli hammaddeler tuz ile birlikte yavaş yavaş saçlarımızı zayıflatır. Bu durum dökülen, sönük, kırılgan ve cansız saçlar olarak kullanıcılara geri döner.

Sodyum Sülfat: Cilt (Şampuan ile saç derisinden) Sodyum sülfat yüzde 1’in altında bile alınınca insan sağlığına zararlıdır. Sodyum sülfat; kan hücrelerinde toksik tesire, diş etlerinin şişmesine, diş eti hastalıklarına, dişlerin asitlere karşı direncini azaltarak çürümelere ve alerjik reaksiyonlara zemin hazırlar. Ayrıca Kanser hormon bozukluğu göz bozukluğu ve saç dökülmesine yol açar.

Sodyum Benzoat: Doğada bulunmaz birkaç elementin birleştirilmesi ile elde edilir. Uzun vadede zararları ise DNA hasarına yol açıyor. Siroz kanserine yakalanma olasılığını arttırıyor. Parkinson hastalığına yol açabiliyor. Nefes darlığı ve böbrek kanserine yakalanma ihtimalini arttırıyor.

Formaldehit: Formaldehit'in Avrupa'da kullanımı kısıtlanmıştır Japonya'da ise tamamen yasaklanmıştır. Direkt olarak Lösemi ile ilişkilendirilir. Acı olan taraf ise firmalar Formaldehit kullansa bile içeriğine yazmaz. Farklı isimler kullanıp formaldehit kullandıklarını gizlemeye çalışırlar.

Bunlar sadece şampuanların içeriğinin birkaçı şampuanların içinde bunlar gibi zararlı olan birçok element var

Peki ne yapabiliriz?

Sadece su ile yıkamaya başlayabiliriz. Alışmanız 4-6 hafta arası sürer. Bu süre içinde saçınızdaki besleyici tabaka tekrar yenileneceği için zaman içinde saçlarınız hiç olmadığı kadar parlak ve canlı olacaktır.

Haydi DH No-Poo vakti!

Sadece su ile yıkamaya alışamam diyenler karbonat ve sirke karışımı ile yıkayabilir. Sayfa iyice dolu görünmesin diye yazmıyorum. Bunun tarifini internette kolayca arama ile bulabilirsiniz. Unutmayın şampuan kullanmayı bırakarak sadece sağlığınızı değil ayrıca doğayı ve cebinizi de kurtarıyorsunuz. Saç dökülmesini engelleyecek en büyük çözüm şampuan kullanmamaktır!

Haydi DH No-Poo vakti!

http://en.0wikipedia.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvTm9fcG9v
    https://www.nopoomethod.com/

• Elini sadece suyla mı yıkıyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sampuanı bırakmayı ne zamandır düsünüyodum da ne kullanacağımı bilmiyorum o yüzden suan ki şampuanın bitmesini bekliyorum:) aktardan doğal yapılan bi sabun bulursam alıp onla yıkıcam artık saçlarımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şampuan yerine ne kullanacağız, sabun mu?

• Ben gene başladım ama önceden egzamam olduğu için bebek şampuanı kullanıyorum karbonatın arkasından.

4 güne kadar yağlanmadı böyle yapınca. Ama H&S yok mu 2 gün geçmeden yağlandırırdı.

• Yeşil sabunla yıka en azından . Sadece su ile olmazzzz

• bsg hacı şakirle yıka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 13 Ekim 2017; 1:51:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DH Uykusuz'da ! [SS'li]
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • No-poo ne hocam mıçmama challange filan mı

• No poo diyince boka hayır zannettim.Sıçmayak mı loo derken mevzuya uyandım

Bir ara ben de araştırmıştım bunu.Yalnız o süreç çok berbat.Ben karbonatlı suyla yıkıyordum ama dayanamayıp bıraktım.Hele benim saçlar uzayınca bir acayip oluyor.Biri sağa biri sola meylediyor.Bir türlü düzgün durmuyor.

• Zeytinyağlı sabun ile yıkayın

• no poo diyince no-fapçılara gönderme yapılan boş bir konu sanmıştım sıçmamalı filan ama adam ciddi bişeyler düşünüyomuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bako39

no poo diyince no-fapçılara gönderme yapılan boş bir konu sanmıştım sıçmamalı filan ama adam ciddi bişeyler düşünüyomuş

Ikinirken beyin hucreleriniz ölüyor falan yaziyormus djfkfl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 13 Ekim 2017; 3:55:49 >
  • lan leş gibi kokacaksınız sonra kız bana bakmadı yok metrobüste dışlandım aşağılandım bilmem ne

• İlginçmiş

• Sacin kendi yagi gercekten guzel. Bir arkadasim sacini sampuan veya sabun yapmiyordu sadece suyla yikiyordu dusta. Cok guzel sekil aliyordu ve cok sagliklibgozukuyordu ama yagdanlik gibi olmasi sebebiyle hoc denemedim. Elimle bi sacimi duzeltsem elimi zeytinyagina sous gibi oluyorum degmez yani

• iğrenc... o yağlı sacla banyoya girip cıktıktan sonra saçın kokusu ve hissiyatı o kadar iğrencki kökünden keserim...

• Ben kullanmayı bırakalı aylar oldu. Çocukken de pek kullanamadım. Saçlarım biraz dağınık türde ama şampuan kullanınca leş oluyor, el yapımı zeytinyağli defne sabubu ile daha rahat oluyor.

• Şimdi benim 200ml sine 170tl verdiğim şampuan ile sen gidip fıçı varili 60 tl olan şampuanı karşılaştırırsan tabi içinden at da çıkar bokta. Ucuz şeyler kullanmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.