Şimdi Ara

Hayatın üzerine bir deneme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanlar ne ile mutlu olurlar ? Bir insanın mutlu olabilmesi için nelere sahip olması gerekir?
    Sağlığa,aşka,paraya,umuda.. ya da hepsine mi?Bunun cevabını nasıl verebiliriz? Bir anket yapsak cevabı ne kadar sağlıklı olur ? Düşünüp, felsefe yaparak bu sorunun cevabını alabilir miyiz?
    Sağlık olmadan hiçbiri olmaz, ama sağlıklı insan da sağlığını kaybetmeden mutlu olmaz. Her insan gibi önce kaybedecek ki değerini anlayacak . O zaman sağlığımız yerinde olacak. Aşk.. Aşk için ne diyoruz ?
    Aşk olacak ama bu aşk insanı ne kadar mutlu kılar, nasıl mutlu kılar, aşık olmak bir mutluluk mudur ? yoksa tamamen farklı bir duygu mudur? Aşkını kaybetme korkusu, kıskançlık, aşık olunan kişiyi düşünmekten uyuyamama durumu vs.. Bu duygular insanı mutlu eder mi ? Ya da aşkın yerine sevgiyi mi yazmalıydık? Uzun dönemde yaşanılan bir ilişkiyi mesela sonucunda sevgi çıkacak ortaya. Huzurlu bir sevgi mümkün müdür? Sorunsuz..Para konusu belki de bu konuların çok dışında görünse de insan hayatını direkt etkileyen bir şey. İnsanın ihtiyacı olduğu kadar parasının olması mutlu eder mi? Hep biraz daha fazlasının mı olmasını ister? Yoksa çok parası olan bir insan da paranın mutluluk getirmediğini anlayıp mutsuz mu olur ? Ya umut . Umut nedir arkadaşlar…

• Mutluluk çok kolaydır. Zor olan ise, kendimizi tanıyıp ne istediğimizi gerçekten bilmektir. Bunu başardığımızda ya elimizdekiler ya da elimize geçecek olanlar bizi mutlu edecektir.

Benim uyguladığım yöntem budur ve şu ana kadar beni yanıltmamıştır.
  • Mutluluk parlaktır, üşüyen biri güneşin arasından onu seçemez. O, güneşin kendisini kavurmasını ister.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Mutluluk çok kolaydır. Zor olan ise, kendimizi tanıyıp ne istediğimizi gerçekten bilmektir. Bunu başardığımızda ya elimizdekiler ya da elimize geçecek olanlar bizi mutlu edecektir.

Benim uyguladığım yöntem budur ve şu ana kadar beni yanıltmamıştır.

O halde kendını tanımalısın. Bunu yapmak için de ya gorundugun gibi olman gerekiyor ya da oldugun gibi gorunmen. Dediğin gibi önemli olan bu seçimi yapmak. Peki her insan kendini tanıyabilir mi? Bu bir süreç midir ve sonuçlanır mı ? Bu yaşıma geldim, tanıyamaıdm kendimi, çelişkideyim hala
  • Kaybedecek hiçbir şeyi olmamak da mutlu olmak için bir yoldur. Buna sağlık da dahil.

Ne kadar çok şeye sahip olursak onları kaybetme korkusu ve kaybedildiğinde yaşanan hayal kırıklığı o kadar artar. Buna ailemiz arkadaşlarımız da dahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Kaybedecek hiçbir şeyi olmamak da mutlu olmak için bir yoldur. Buna sağlık da dahil.

Ne kadar çok şeye sahip olursak onları kaybetme korkusu ve kaybedildiğinde yaşanan hayal kırıklığı o kadar artar. Buna ailemiz arkadaşlarımız da dahil.

Gel gelelim fight club felsefesi =)

İnsan kendini tanısın yeter. 25 yılda yapmakla övündüğüm tek şey kendimi tanımak, önceliklerimi bulmak ve ne istediğimi bilmek.
  • Hayatta karşılaştığınız acılardan haz alamazsanız, boş bir tekerlekte neden koştuğunu bilmeyen hamster denilen daha da evcil bir fareden farkınız kalmaz.

Şimdi diğer yazılanları okumadan direkt hayat kelimesini görüp bu yazıyı yazdığım için bende kendimi bir hamster gibi hissettim. Cümleler ve karşılığında aklıma gelen cümlecikler son zamanda hep aynı.

Yoksa, monotonluğun ruhuma işlediğinin farkında değil miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sT.curSe -- 1 Kasım 2009; 10:15:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet monotonluk kadar insanın düşüncelerini,hayatını etkileyen, insanı körelten birşey daha yoktur diye düşünüyorum. Atalet içinde yaşamak insanı öldürür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.