Şimdi Ara

Hayatımın hataları(Çok uzun)(tavsiye verebilecek varsa helal olsun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba forum üyeleri, liseden 2012 yılında mezun oldum. Mezun olduğum yıl tercih yapmadım ve puanım sayısalda en iyi 300 küsürdü ve hangisi olduğunu hatırlamıyorum, 1 sene daha hazırlandım(hazırlanmak denirse tabii) 365 puan aldım ve tercihimi yaptım şans bu ya gelmez diye ilk 10 sıraya salladığım bölümlerden İ.D Bilkent Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 7.sıradan geldi hiç mi hiç beklemiyordum da. Bilenler bilir Üniversite %100 İngilizce ve ben düz lise mezunu olarak sıfırım bu konuda ve burs da olmadığı için korku sardı içimi. Neyse hazırlığı doğal olarak geçemedim ve başladım Elemantary düzeyden İngilizceye. Üniversitede 5 hazırlık düzeyi var ve her biri 2 ay sürüyor yani toplamda 10 ay ancak bir de bunlarda kalırsak 1 ay tekrar okuyoruz ve otomatik olarak 1 kere kalınca 1 dönem uzuyor okul. 3. kura gelene kadar sorun yoktu, ama 3. kurda bitirme sınavına girip de geçme notu 80de 48 iken 47 ile kaldım. Bu dönem de yaklaşık 3.ayın sonu 4. ayın başı gibi bir döneme denk geliyordu ve okulun da güzelliği yaz tatilinin hepsini bize ver kalmadan geçersen 9.aya kayıpsız yetişirsin dediler. Ben azimle çalışmaya başladım ve o geçiş sınavında geçen 20 kişiden biri oldum. Artık 4. kura gelmiştim ve bitime 2 kur kalmıştı. 4. kura gelince herşeyin çok farklı olduğu İngilizce'nin boyut atladığını gördüm tabii havalar da güzel ya, yine çalışmamalar başladı bende bu sefer 4.kurda da kaldım ve yaz okuluna da gitsem yetişemiyordum. 4. kuru tamamlayıp yaz okuluna kalmadan 2.seneme geçtim ve ilk döneminde 4 ve 5. kuru bitirip hazırlığı bitirme sınavına Ocak ayında girdim. Bitirme sınavını veremedim çok zorlandığımı da hissettim. 2. dönem tekrar 5.kuru alarak bitirme sınavına girecektim ki 5. kurda toplamam gereken puanın 2 puan altında kalarak bitirme sınavına girmeye hak kazanamadım. Dışarıdan 2 kere IELTS denedim ancak geçemedim. Kararımı verip yatay geçişle Gazi Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Enerji Sistemleri Mühendisliğine 2015 yılı güz döneminde başladım. Güz döneminde bölüm derslerini yeni öğreniyoruz neyse de Matematik, Fizik, Kimya gibi temel dersler 2 senede aklımdan uçtuğu için çok zorlandım ancak kayıpsız 2 Ortalama ile geçmeyi başardım. Şuanda 2.dönemi okuyorum ve ortalamamı da düzeltmeye başladım sayılır, ancak bölüme girerken aceba Bilkent hayatını özler miyim ve yine bilenler bilir ESM'de imza yetkimiz yok, çok tanınmış bir bölüm değil, mezunları iş bulmakta sıkıntı çekiyor gibi düşüncelerle girdim(tek çıkar yolumdu o zamanlar). Şimdi durum böyleyken(çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen) yatay geçişte bir açık var eğer öğrenci gittiği yeri beğenmezse sonraki yatay geçiş döneminde tekrar eski okuluna döner diye, şimdi ben bu kadar hata yapmışken ucu görünmeyen ESM'ye mi devam etmeliyim yoksa Bilkent'e geri mi dönmeliyim(dönersem hazırlık bitirme sınavı ile karşı karşıyayım)? Yoksa senin hayatın zaten batmış naparsan yap moduna mı girmeliyim? Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

• Benim anlamadığım yatay geçişle ne diye istemediğin bi bölüme gittin
  • Bunlar İMTİHANDIR.
  • Durumumuz yoktu okuyamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar yazıyı kimse okumaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım, eğlencene bak.
  • Tavsiye vermedim helal et

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Benim anlamadığım yatay geçişle ne diye istemediğin bi bölüme gittin

İstediğim bir bölümdü ancak ben girerken gerekli araştırmalar sonucunda imza yetkimizin(yani mezunların) verildiği hakkında bir yazılı karar gördüm hatta bilgisayarımda da duruyor olması lazım. Geçtiğimiz hafta okuldaki topluluk toplantımızda imza yetkimizin olmadığı söylendi üzerinde çalışma yapıldığı söylendi. Bizim projelerimize elektrik-elektronik müh., makine müh. gibi mühendisler imza atıyormuş şuanda. İmza yetikisi olmadan da mühendisim diyemiyoruz malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byshakram

quote:

İstediğim bir bölümdü ancak ben girerken gerekli araştırmalar sonucunda imza yetkimizin(yani mezunların) verildiği hakkında bir yazılı karar gördüm hatta bilgisayarımda da duruyor olması lazım. Geçtiğimiz hafta okuldaki topluluk toplantımızda imza yetkimizin olmadığı söylendi üzerinde çalışma yapıldığı söylendi. Bizim projelerimize elektrik-elektronik müh., makine müh. gibi mühendisler imza atıyormuş şuanda. İmza yetikisi olmadan da mühendisim diyemiyoruz malesef.

Şimdi moleküler biyoloji ve genetikte daha iyi olacağını mı düşünüyorsun?

Bence hayır yazdıklarından anladığım kadarıyla .

Sen gazide devam et. İlla imza yetkisi diye tutturuyorsan da imza yetkisi olan Türkçe eğitim veren bir bölüme geç

Hem 1.sınıftaki çoğu dersi saydırabillirsin.

• Bilkente dönmeyi gerçekten düşünüyorsan bence geri dön ve yaptığın hataları tekrar yapma.Bende 2012 mezunuyum ve şu an hala üniversite 1.sınıftayım.İkinci üniversitem burası ve alttan ders almamak dahil notlara dikkat ediyorum Yıl uzatmak istemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Sen gazide devam et. İlla imza yetkisi diye tutturuyorsan da imza yetkisi olan Türkçe eğitim veren bir bölüme geç

Hocam işte ben de ilk sorunuza takılıyorum. Oraya geçersem daha mı iyi olacak yoksa burada kalsam mı? Şuanda temizinden 3 senem var mezuniyete ve Enerji yönünde büyük atılımlar yapılmakta. İllaki bu imza meselesi çözülecek diye de düşünmüyor değilim. Bu arada bölümüm Türkçe.

• altyazı geçicek biri varmı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam işte ben de ilk sorunuza takılıyorum. Oraya geçersem daha mı iyi olacak yoksa burada kalsam mı? Şuanda temizinden 3 senem var mezuniyete ve Enerji yönünde büyük atılımlar yapılmakta. İllaki bu imza meselesi çözülecek diye de düşünmüyor değilim. Bu arada bölümüm Türkçe.

Hazırlıkta bu kadar takılmışsın hadi diyelim bir şekide hazırlığı geçtin hazırlıktan daha zor olacak bölüm. Haksız mıyım? Hem de her yıl para vereceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

Bilkente dönmeyi gerçekten düşünüyorsan bence geri dön ve yaptığın hataları tekrar yapma.Bende 2012 mezunuyum ve şu an hala üniversite 1.sınıftayım.İkinci üniversitem burası ve alttan ders almamak dahil notlara dikkat ediyorum Yıl uzatmak istemiyorum.
    quote:

Orijinalden alinti: daxtor55

Bilkente dönmeyi gerçekten düsünüyorsan bence geri dön ve yaptigin hatalari tekrar yapma.Bende 2012 mezunuyum ve su an hala üniversite 1.siniftayim.Ikinci üniversitem burasi ve alttan ders almamak dahil notlara dikkat ediyorum Yil uzatmak istemiyorum.

Hocam sadece bir düşünce yatay geçiş dönemine hala 3 ay gibi bir süre var ve buradan da yardım alarak düşünmek, karar vermek istiyorum. Gazide altta ders bırakmadan rahat bir şekilde okuyorum dersler eğlenceli ortama alıştım, Bilkente gittiğimde dönemimdeki arkadaşlarım benden ileride olacaklar benimle neredeyse hiç görüşmeyecekler ve yeni ortam kurmam gerekecek onu yaparız da burada 2. sınıf olacakken orada bir de hazırlık bitirmeyi geçemeyip yine açıkta kalmak da var yani. Kesin geçerim deyilecek bir sınav değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hazırlıkta bu kadar takılmışsın hadi diyelim bir şekide hazırlığı geçtin hazırlıktan daha zor olacak bölüm. Haksız mıyım? Hem de her yıl para vereceksin.

Çok haklısın. Ama geçen arkadaşlarım kesinlikle en zor sınıfın hazırlık olduğunu söylüyorlar. Ama tabii ki hazırlığı ucundan geçersek de İngilizce bölümde yetmeyecek ve ardı arkası kesilmeyen kalmalar başlayacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alinti: daxtor55

Bilkente dönmeyi gerçekten düsünüyorsan bence geri dön ve yaptigin hatalari tekrar yapma.Bende 2012 mezunuyum ve su an hala üniversite 1.siniftayim.Ikinci üniversitem burasi ve alttan ders almamak dahil notlara dikkat ediyorum Yil uzatmak istemiyorum.

Hocam sadece bir düşünce yatay geçiş dönemine hala 3 ay gibi bir süre var ve buradan da yardım alarak düşünmek, karar vermek istiyorum. Gazide altta ders bırakmadan rahat bir şekilde okuyorum dersler eğlenceli ortama alıştım, Bilkente gittiğimde dönemimdeki arkadaşlarım benden ileride olacaklar benimle neredeyse hiç görüşmeyecekler ve yeni ortam kurmam gerekecek onu yaparız da burada 2. sınıf olacakken orada bir de hazırlık bitirmeyi geçemeyip yine açıkta kalmak da var yani. Kesin geçerim deyilecek bir sınav değil.

Ben senin yerinde olsam net bir şekilde gazide kalırdım.

Dersler eğlenceliyse gerisini takma işinde iyi olursan her kapı açık olur sana

• Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    İşte tam da bu bendeki kaygı iş kaygısı... Bilkent'ten nasıl çıkarsam çıkayım iş bulurum diyordum ve haliyle kazanmışken hazırlıkta çok fazla eğlendim. Şuanda Gazi'de sene kaybımı da göz önüne alarak çalışıyorum ortalama derdine düştüm ve yine de bu olanlar yüzünden karamsarım bu aralar. En olmadı kendi dükkanımı açarım diyordum ona bile iznimiz yokmuş şuanda :).
  • quote:

İşte tam da bu bendeki kaygı iş kaygısı... Bilkent'ten nasıl çıkarsam çıkayım iş bulurum diyordum ve haliyle kazanmışken hazırlıkta çok fazla eğlendim. Şuanda Gazi'de sene kaybımı da göz önüne alarak çalışıyorum ortalama derdine düştüm ve yine de bu olanlar yüzünden karamsarım bu aralar. En olmadı kendi dükkanımı açarım diyordum ona bile iznimiz yokmuş şuanda :).

Sen moleküler biyoloji ve genetikin iş olanaklarından habersizsiz galiba? Bilkent bile kurtaramayabilir seni.

Kaldı ki moleküleri karambole seçtiğin için az çok anlıyorumki ilgili değilsin bu konuya. İlgisiz olursan iyi bi moleküler mezunu olamazsın ve iş bulman sıkıntı olur
  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    İş olanakları dediğin gibi çok ekstrem yerlerde ekstrem şartlarda yine sana katılıyorum muhtemelen Bilkent bile kurtaramayacaktı beni. O zaman kadere güvenip ben kendim için elimden geleni yapayım ve mezun olduğumda ne olacak bakayım. Sonralarda hortlatırım bu konuyu :)
  • byshakram B kullanıcısına yanıt
    Bilkente dön dememdeki sebep yurtdışında iş olanağı bulabilmen içindi.Tabi ben kendime göre düşündüm senin planın nedir bilmem.
    Enerji bölümüde çok iyi ve popülerleşecek bir bölüm ama teknoloji fakültesi.2 yıl önce Gazide metalurji ve malzeme mühendisliğini seçecektim.O bölümde teknoloji fakültesindeydi o zamanda da imza yetkisi yakında gelecek falan deniliyordu.Ben pek güvenmedim tercihte sonlara yazdım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.