Şimdi Ara

Hayatımda ilk defa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 17 yaşındayım 18e gireceğim ilk defa kitap okuyorum ciddi anlamda çok mutlu hissediyorum 450 küsür sayfalara geldim benim için büyük olay bu ama sanırım ilk kitap için ağır bir kitap seçmişim veya ben tam anlamıyla kendimi veremiyorum bir örnek vereyim böyle yerlerde kafayı yicem gibi oluyor :)
     Hayatımda ilk defa
    kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorum bana onerilerde bulunur musunuz
     Hayatımda ilk defa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kafayı yemesen ayıp zaten Başlangıç olarak Dan Brown oku.
  • Böyle soy ağacı ile ilgili sayfalarda hemen eline bir kalem defter alıp not alıyorsun. Mesela ben silmarillon okurken direk kitapta yazana göre soy ağacı ciziyordum anlamak için kitap bitti sonra bir baktım ki en arka sayfalarda zaten varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 16 Ocak 2015; 0:42:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afonso54 kullanıcısına yanıt
    Daha az karakterli kitaplarla başlasaydın keşke. :)

işte bu yüzden kitap okuma oranımız çok düşük belli heveslisinki bu çok iyi birşey hiç bir zaman bu hevesini kaybetme ve okumaya devam et.

sana tavsiyem dünya klasiklerini okuman boşuna klasik yapmamışlar her okuduğunda farklı anlamlar çıkarırsın.

klasikler ağırdır diyenleri dinleme amerikan klasiklerinden başla hem okuma alışkanlığı kazanırsın hemde cümleler arasında boğulmazsın her geçen kitapta biraz daha oturmaya başlar sistem.

sana tavsiyem

mark twain-tom sawyer'ın serüvenleri ve
    mark twain-huckleberry finn'in serüvenlerini okuyarak klasiklere başla bunları bitirirsen büyük bir yolculuğa ilk adımlarını atmış olursun tabi benimki sadece bir öneri uygulayıp uygulamamak sana kalmış eğer daha fazla sorun var ise pm ile ulaşabilirsin
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasd123x

dostum insanlar hep yanlış kitaplardan okumaya başlayınca kaybediyorlar işte.

işte bu yüzden kitap okuma oranımız çok düşük belli heveslisinki bu çok iyi birşey hiç bir zaman bu hevesini kaybetme ve okumaya devam et.

sana tavsiyem dünya klasiklerini okuman boşuna klasik yapmamışlar her okuduğunda farklı anlamlar çıkarırsın.

klasikler ağırdır diyenleri dinleme amerikan klasiklerinden başla hem okuma alışkanlığı kazanırsın hemde cümleler arasında boğulmazsın her geçen kitapta biraz daha oturmaya başlar sistem.

sana tavsiyem

mark twain-tom sawyer'ın serüvenleri ve
    mark twain-huckleberry finn'in serüvenlerini okuyarak klasiklere başla bunları bitirirsen büyük bir yolculuğa ilk adımlarını atmış olursun tabi benimki sadece bir öneri uygulayıp uygulamamak sana kalmış eğer daha fazla sorun var ise pm ile ulaşabilirsin

Zamanında lisede hazırlık sınıfında Huckleberry Finn'in İngilizce versiyonunu okumuştuk. Aşırı garip gelmişti. Önüne gelen çocuğu evine alıyordu. Belki bizimki kısaltılmış versiyon olduğundan öyle gelmiştir ama farklı kitaplarda okuyabilir. Mark Twain diyorsanız onun yerine Çalınan Taç'ı okusun. Orada hayatımın dersini almıştım. Ama Amerikan klasikleri okumasında kesinlikle haklısınız. Rus ve Fransız klasiklerine göre daha rahat okunur yeni başlayanlar için.

Konu sahibi arkadaş için Agatha Christie öneririm. İlk adım için çok uygun bir yazar. John Steinbeck, Paul Auster, Dan Brown okuyabilirsin.

Okudukça algın açılacak ve sonra klasiklere ulaşacaksın. Klasiklere adım atmak için en uygun kitap ise Monte Kristo Kontu'dur bence. Tabi klasikler bir süre sonra başlanmalı.

• Bende pek kitap okumuyordum yeni başladım diyelim 2 3 kitap okudum hoşuma gitti. Kitap okumaya başladım bende sillmarilion'u açtım 2 sayfa okudum ağır geldi İlk hobbit'i okumaya karar verdim bende .
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.