Şimdi Ara

hayatım ve içinde bulunduğum boşluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12. sınıf öğrencisiyim. Hayatımda uzun zamandır düzen, amaç, gelecek kaygısı, farklılık, heyecan, yeni bir arkadaş, sevgili yok. Çok konuşkan biri değilim. 4 yıldır aynı sınıfta olduğum ve aramızda kompleks diyalog geçmeyen bir sürü insan var. Sıradan bir günde ailemi saymazsak en fazla 6-7 kişiyle konuşurum. O da okula gidersem.

Bir günüm şöyle geçer. 7'de kalkarım kahvaltı yapıp okula giderim. 4 gibi eve dönerim. Yemek yerim. 1 saat dh'de takılırım. 5 ten 9 a kadar uyurum. 9 da kalkıp yemek yer. 1 e kadar internette takılıp yatarım. Gördünüz.. Ne kadar boş. Sanırım bu 1 aydır böyle. 1 ay öncesi nasıldı ? Anlatayım. 4 te eve gelir. 9 a kadar lol oynardım. 9 a kadar lol. 9 a kadar... eee şimdi ne yapıyorum 9 a kadar uyuyorum.

Lol oynamayı bıraktım. Yaklaşık 2,5 yıldır oynuyordum. Bir anda hiçbir şey yokken sorguladım. Neden bunu yapıyordum? Bana ne kazandırıyordu 5 saat bunu oynamak? Ertesi günler bu oyunun hayatımdan çaldığı 5 saatin yerine başka birşey koydum. Ygs'den önceki hafta okula gitmedim. Derste çalışmadım. Sabah kalkıp kahvaltımı ettikten sonra film izliyordum. Biraz olsun daha iyi gibiydi bu yaptığım. En azından tamamen amaçsız değildi. 3 günde 11 film izledim. İlk 2 gün 6 film izledim. Daha önce izlemediğim adından söz ettiren filmlerdi. 3. gün sabah 9 da film izlemeye başladım. İzlemeyi bitirdiğimde bir sonraki günün sabahıydı. 5 film izlemiştim. Sadece yemek ve tuvalet için pc'den kalkmıştım. Yattım ve uyuyamadım. Kafamda film sahneleri dönüp durdu. Ygs'ye son 2 gün kala film falan izlemedim. Pc'den satranç oynayıp müzik dinledim, tv izledim. Ygs ye gittiğim sabah yürürken ayaklarım daha çok dizlerim hafiften acıyordu. ''Anneme yürümeyi unutmuşum.'' dedim.

Ygs bitti okula devam. Düzenim yukarıdaki gibi oldu. Okuldan gelip uyuyordum. Derslerim gerçekten kötü. Sayısalım. Ders programıma bakıyım. Evet koskoca ders programında tek dinlediğim ders biyoloji. O da hocanın başarısı diyelim.

Madem ders dinlemiyorsun ne yapıyorsun 7 ders okulda ? Önceleri kitap okurdum. Şimdi daha çok düşünüyorum ve uyuyorum. Zamansız şekilde düşündüklerimi derste sıra arkadaşıma söylüyorum. Kimi zaman tamamen konsantre bir şekilde dersle ilgileniyor. Kimi zaman beni ikaz ediyor. Kimi zaman benle tartışıyor. Sıkılırsam cep telefonundan bir şeylerle uğraşıyorum günü geçirmeye bakıyorum...

Şuan benim için en değerli günler yakın arkadaşımla okul çıkışında sıradan hayatımı bozduğum günler. Akşama kadar arkadaşımla vakit geçirip fikirlerimizi tartışmak hoşuma gidiyor. Tartışılacak konuyu çoğunlukla ben ortaya atarım. Ortak aktivitelerimizi birlikte yapmaya çalışıyoruz.

Hoşlandığım biri var. Emin olamıyorum. Daha öncekiler gibi değil. Daha önce birinden hoşlandığım da dilim tutulur ne yapacağımı bilemezdim. Şimdi samimi olmamamıza rağmen bana o kadar güven veriyor ki karşısında ben rahatlıkla ben olabiliyorum.

Gelecek için bir hayalim yok. Sadece daha çok şey bilmek istiyorum. Hayat hakkında. Yaşamı anlamlı hale getirecek bir şey bulmam gerek. Daha çok para, daha çok kadın, daha çok güç, daha çok popüler olmak istemiyorum. Daha çok sevilmek veya en iyisi olmak gibi bir niyetim yok. Eskiden kusurlarımı gizlerdim. Artık bilmiyorum önemi yok. Hayatın sahteliğinden, boş koşuşturmalarından kurtulmak istiyorum sadece.

Bu gün dersaneye gitmedim. Müzik dinliyorum. Kötü bir durum var. Çok sevdiğim bir müziği günde 3-4 defadan fazla dinlemiyorum. Dinleyemiyorum. Sanki ondan sıkılacakmış gibi. Benim için hep ilk dinlediğimdeki kadar özel olmalarını istiyorum. Belki o hissi her dinlediğimde yaşamak istiyorum. Komik.

Hayatı daha dolu yaşamam için önerilerinizi bekliyorum.
    Okuyup yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

• Bu kadar mükemmelliyetçi olma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudum ama sanırım bişey söyliyemiycem kusura bakma dostum.
  • Kardeşim bende 18 yaşındayım seninkine çok benzer durumdayım sosyal aktivite sıfır birşeyler yapamıyorum çevrem fazla geniş değil sevgilim oldu ve beni gerçekten çok mutlu etti hayatımı değiştir ama sonra geldi yüzüme dediki ''Erdem ben sana yalan söyledim.'' Bende ne için? dedim Erdem sen benim ilk sevgilim değilsin senden önce 5 tane daha sevgilim oldu ve üstelik dudak dudağa öpüştüm dedi içim parçalanmıştı artık onlada aram bozuldu şuanda berbat bir durumdayım sevgiye, mutluluğa o kadar ihtiyacım varki benimde anlatamam kız arkadaşım olduğunda çok sevinmiştim ama en büyük ihaneti ondan yaşadım kızlarada artık pek güvenim kalmadı PC'yi kucağıma aldım yatakta oturuyorum şuanda dışarı çıktığım yok.
  • Durumumuz çok farklı değil ben de 12 ye gidiyorum günüm seninkine benzer şekilde ilerliyor ve aynı senin gibi durup düşünüyorum uzun uzun. Ama bazende tam tersi dolu dolu geçiyor. Yazında dikkat ettiğim şey sanki haybeye yaşıyor gibisin. Yani yazını okuyarak bu arkadaş şöyle bişeyler yapmak istiyor veya şunu yapmak ister diyemiyoruz. Mesela sınavdan yüksek almayı amaç edin o uğurda gerekenleri yap aynı zamanda kız için kafanı yor ve tavlayabilmek için fırsat oluştur. Fırsatlar genelde ayağına gelmez kendi fırsatını yaratırsın. Lol oynarken sanıyorum daha iyi durumdaydın çünkü oyun hayatında bir yeri dolduruyordu. Şimdi oda gitmiş ve boşlukta kalmışsın. Ara bir arkadaşını dışarı çıkalım de nereye dediğinde buluruz gitcek biyer falan de gidin kafeye geyik yapın siyaset yapın eğlenin. Konuşmadan o durumdan çıkamazsın. Birebir yaşadığım için söylüyorum bence söylediklerimi dikkate al
  • Dostum, yazdıkların aynen benim için de geçerli. Bir an aynı hayatı yaşıyoruz sandım. Tek fark şu anda dershanedeyim fakat senin konunu okuyorum dersi dinlemek yerine. Çünkü artık bu duruma bir çözüm bulmak ve iç huzuruna erişmek benim için dolaylı tümlecin ne olduğunu öğrenemekten daha önemli.

• Sizden bir yaş küçüğüm ama yine bende aynı durumdan muzdaripim...Her şey boş geliyor bomboş hiç bir şeyin anlamı yokmuş gibi dersleri dinliyorum ama kafam derste değil düşünmek desen düşünemiyorum dikkatim dağılıyor mutlu eden hiç birşey yok zaman geçmiyor öyle sürümüyorum duruyorum...Çok huzursuzum her an bir olay çıkcakmış gibi hissediyorum birde...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Destan yazsaydyn
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhatNeDemek

Okudum ama sanırım bişey söyliyemiycem kusura bakma dostum.

Canınız sağolsun.
    quote:

Orijinalden alıntı: lordima89

Kardeşim bende 18 yaşındayım seninkine çok benzer durumdayım sosyal aktivite sıfır birşeyler yapamıyorum çevrem fazla geniş değil sevgilim oldu ve beni gerçekten çok mutlu etti hayatımı değiştir ama sonra geldi yüzüme dediki ''Erdem ben sana yalan söyledim.'' Bende ne için? dedim Erdem sen benim ilk sevgilim değilsin senden önce 5 tane daha sevgilim oldu ve üstelik dudak dudağa öpüştüm dedi içim parçalanmıştı artık onlada aram bozuldu şuanda berbat bir durumdayım sevgiye, mutluluğa o kadar ihtiyacım varki benimde anlatamam kız arkadaşım olduğunda çok sevinmiştim ama en büyük ihaneti ondan yaşadım kızlarada artık pek güvenim kalmadı PC'yi kucağıma aldım yatakta oturuyorum şuanda dışarı çıktığım yok.

Daha önce sizin dediğiniz gibi bir durumda kalmadım. Zor olmalı. Tüm modumuzu aşka, sevgiye bağlamak çoğumuzun zaafı. Umarım durumunuz düzelir.
    quote:

Orijinalden alıntı: Makifylmz

Durumumuz çok farklı değil ben de 12 ye gidiyorum günüm seninkine benzer şekilde ilerliyor ve aynı senin gibi durup düşünüyorum uzun uzun. Ama bazende tam tersi dolu dolu geçiyor. Yazında dikkat ettiğim şey sanki haybeye yaşıyor gibisin. Yani yazını okuyarak bu arkadaş şöyle bişeyler yapmak istiyor veya şunu yapmak ister diyemiyoruz. Mesela sınavdan yüksek almayı amaç edin o uğurda gerekenleri yap aynı zamanda kız için kafanı yor ve tavlayabilmek için fırsat oluştur. Fırsatlar genelde ayağına gelmez kendi fırsatını yaratırsın. Lol oynarken sanıyorum daha iyi durumdaydın çünkü oyun hayatında bir yeri dolduruyordu. Şimdi oda gitmiş ve boşlukta kalmışsın. Ara bir arkadaşını dışarı çıkalım de nereye dediğinde buluruz gitcek biyer falan de gidin kafeye geyik yapın siyaset yapın eğlenin. Konuşmadan o durumdan çıkamazsın. Birebir yaşadığım için söylüyorum bence söylediklerimi dikkate al

Amaç edinip bunu gerçekleştirebilecek iradeye sahip değilim. Amacıma ulaşmak için değer bir sonuç şuanlık sadece kız meselesi gibi görünüyor. Lol hakkındaki tespitlerinize katılıyorum. Tavsiyeniz üzerine uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımla bugün baskete gittik. Daha çok atış yaparken sohbet ettik. İyi geldi. Yazdıklarımda biraz asosyalliğimden yakınmışım ama sanırım sorun daha çok düşüncelerimde. sanırım...

• İnanç eksikliği yaşıyor olabilirsin.
  • Namaza başla :)
  • İrade edinmek ufak şeylerle başlıyor. Birşeyleri başarmaya başladığını görünce daha fazlasını başarabilmek için kendinde kuvvet bulursun. Düşüncelerin nedir acaba merak ettim?

• Roman yazmayı dene. Yardımcı olacaktır. Herkes de olan bir problem değil sen de olan. Lakin ben de de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: InTime

Dostum, yazdıkların aynen benim için de geçerli. Bir an aynı hayatı yaşıyoruz sandım. Tek fark şu anda dershanedeyim fakat senin konunu okuyorum dersi dinlemek yerine. Çünkü artık bu duruma bir çözüm bulmak ve iç huzuruna erişmek benim için dolaylı tümlecin ne olduğunu öğrenemekten daha önemli.

Hayat bize sürekli seçenekler sunuyor. Karar vermeye zorluyor. 18 yaşında biri olarak bu yaşta yaşadıklarımla hayatın bana sunduğu seçenekler hakkında doğruya nasıl ulaşıcağımı bilmiyorum. Nasıl doğru düşüneceğimizi, nasıl seçeceğimizi, ne olmak istediğimizi tam olarak bilmeden kararlar veriyoruz. Daha önce yaşananlardan faydalanarak kararlar veriyoruz. Başkalarının tecrübelerinden. Sonuçlarında bize sunulan hayatı yaşıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-552075B33 -- 20 Nisan 2014; 20:32:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: InTime

İrade edinmek ufak şeylerle başlıyor. Birşeyleri başarmaya başladığını görünce daha fazlasını başarabilmek için kendinde kuvvet bulursun. Düşüncelerin nedir acaba merak ettim?

Başardıkça yapabildiğini görürsün gördükçe de belki daha çok başarmak isteriz. Daha çok neyi başarmak isteriz? Başarı egomuzu besleyen önemli bir etken. Yazımda da belirttiğim gibi ya daha fazlasını isteyen birine dönüşürsek. Doğru başaramayacağına inanan biri için birden fazla başarı onun öz güvenini yerine getirebilir. Peki ya başardığımız olmak isteğimiz değilse. Açıkçası egomu yönlendiren şeylerin bu ol demesinden korkuyorum. ''Eğer saygın biri olursan insanlar sana iyi davranır.'', ''İyi bir meslek daha iyi bir kariyer seni saygı duyulması gereken biri yapar.'' ,İyi not alırsan... Tarz sahibi olursan... gibi kanılar bizi gerçeklerden uzaklaştırmaz mı? Gelecekle ilgili kaygım bunlar değil ki benim. Benim sorunum başarmak için kuvvet bulmakta değil başarmaya değer bir şey bulmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-552075B33 -- 20 Nisan 2014; 20:31:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: passattr

Namaza başla :)

İlk adım olarak bu yaz 3 dinin kutsal kitaplarını okuyup incelemeyi düşünüyorum. Aslında bunu daha önceden yapacaktım. Başka harcamalarımdan sıra gelmedi. Uzun zaman ertelemek zorunda kaldım. Demek ki doğru zaman buymuş. Bazı konular hakkında taşları yerine oturtmam gerekiyor. Namaz bir sonraki adım.
  • Kardeş o değilde sen adamlara derdini söylemişsin adamlar senin derdinle ilgileneceğine sen adamların dertleriyle ilgilenmişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: passattr

Namaza başla :)

+iman gücü

• zaten son senen be karde?im çaly? biraz adam gibi bir üniversiteye gir sonra hayatyn çok de?i?ecek emin ol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moriarty44

Roman yazmayı dene. Yardımcı olacaktır. Herkes de olan bir problem değil sen de olan. Lakin ben de de var

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Roman yazmak yerine kitap okumayı tercih ederim. Şuan ki durumum için daha uygun sanırım. Roman yazmayı tavsiye etmenizin amacı nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.