7 yaşındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı. yalnız ve içine kapanık yaşamaya başladı 8 yaşındayken okuldan alındı ve köyde yaşadı. zamanını kargaları kovalayarak geçirdi 10 yaşında yüzü kanlar içinde kalacak şekilde öğretmeninden dayak yedi. sinirinden ve korkusundan 3 gün evden çıkamadı 17 yaşında hayalindeki okulun istediği bölümünü tutturamadı 24 yaşında tutuklandı ve 2 ay tek başına bir hüçrede hapis yattı 25 yaşında sürgüne gönderildi 30 yaşında kendisi başka şehirleri düşmandan kurtarırken doğduğı şehir düşman eline geçti 30 yaşında amiri onu kendisinden uzaklaştırmak için başka göreve gönderdi 37 yaşında böbrek hastalığından Viyana'da 2 ay hasta yattı 37 yaşında komutan olarak yeni atandığı ordu dağıtıldı 38 yaşında savunma bakanı onu görevinden aldı 38 yaşında kendisi için tutuklanma cezası çıktı 39 yaşında idam cezasına çarptırıldı
SONRA NE Mİ OLDU? 42 yaşında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı oldu. okuduğunuz öykü efsanevi lider MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e aittir.Şimdi düşünün, sizin başarılı olmanızı engelleyen ama Atatürk'ün karşısına çıkmamış engel var mı? Başarılı olmanızı engelleyen ne?Paranız mı yoktu?Atatürk'ünde yoktu.Sağlığınız mı bozuk?Atatürk'ünde bozuktu.Çevrenizde sizi çekemeyen ler mi var?Atatürk'ünde vardı.Bazı arkadaşlarınız sizi arkanızdan mı vurdu?Atatür'üde vurdular.Aileniz çok zengin değilmiydi?Atatürk'ünkide değildi.Amirleriniz hakkınızımı yiyor?Atatürk'ünde yemişlerdi.Geçmişte bazı deneyimlerinizde başarısız mı oldunuz?Atatürk'te oldu.Hakkınızda idam fermanı geldiği için mi başarılı olamıyorsunuz?Atatürk'ünde başına gelmişti...
ATATÜRK'e bravo
Bu bilgiler gerçek mi ya bazılarını ilk defa duydum da...Mesela idam cezası ilk defa duyuyorum.