Şimdi Ara

Hayat Sizin için ne ifade ediyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şiimdi şaşırmadım ama o cevapları yazarsan bunu başarabilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

bu gibi bi soruya forumda kimin ne cevap vereceği hemen kestirilebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crema

bir defter..
    yazabilirsin..silebilirsin yazdığını..silik iz kalmasın diye üstüne etiket yapıştırabilirsin..her sayfayı pembeye veya siyaha boyayabilirsin..hatta
    defterini yırtabilirsin de..
    sahip olduğumuz tek özgürlük...

Çok çok özür diliyorum ama hayatı bu şekilde düşünmek/düşünebilmek bana psikolojik sorunlu insanları hatırlattı.
    Hayatından memnun olmayıp silmek isteyen, ve bu silme işlemine kendisini öylesine kaptırıp kişilik bölünmesi boyutlarına vardıran insanları.
    Sahip olduğumuz tek özgürlük? Sanki özgürce yaşanan bir hayat tam istediğimiz bir hayatmışçasına söylemişsiniz.
    Bir defter... yazabilirsin, evet, ama silebilir misin? Silmek istediğini unutmaya programlarsın kendini, travma sonrası yaşananlar gibi. O olay hiç olmamış gibi davranmak.
    Sayfaları pembeye veya siyaha boyamanın elimizde olduğunu hiç düşünmüyorum.
    Defteri yırtmak??? Hayatı sonlandırmak mıdır? Kendi isteğimizle??

Hayat? Ce sara sara...

• quote:

Orjinalden alıntı: crema

bir defter..
    yazabilirsin..silebilirsin yazdığını..silik iz kalmasın diye üstüne etiket yapıştırabilirsin..her sayfayı pembeye veya siyaha boyayabilirsin..hatta
    defterini yırtabilirsin de..
    sahip olduğumuz tek özgürlük...

nereye gidersen git ne yaparsan yap yeterince özgür olmadığını bilirsin..
    bunun üzerine geçebilecek o duygunu yok edebilecek hiçbir şey yok..
    tercihlerden ibaret bir hayatın insanlarıyız bir yerde olmak için başka bir yerden feragat etmek zorundayız bir bakıma bağımlı bir hayatın insanlarıyız..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emell
    tercihlerden ibaret bir hayatın insanlarıyız bir yerde olmak için başka bir yerden feragat etmek zorundayız

imzam gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

Çok çok özür diliyorum ama hayatı bu şekilde düşünmek/düşünebilmek bana psikolojik sorunlu insanları hatırlattı.
    Hayatından memnun olmayıp silmek isteyen, ve bu silme işlemine kendisini öylesine kaptırıp kişilik bölünmesi boyutlarına vardıran insanları.
    Sahip olduğumuz tek özgürlük? Sanki özgürce yaşanan bir hayat tam istediğimiz bir hayatmışçasına söylemişsiniz.
    Bir defter... yazabilirsin, evet, ama silebilir misin? Silmek istediğini unutmaya programlarsın kendini, travma sonrası yaşananlar gibi. O olay hiç olmamış gibi davranmak.
    Sayfaları pembeye veya siyaha boyamanın elimizde olduğunu hiç düşünmüyorum.
    Defteri yırtmak??? Hayatı sonlandırmak mıdır? Kendi isteğimizle??

Hayat? Ce sara sara...

Basit bir teşbih yapmıştım sadece,evet hayat sahip olduğumuz tek özgürlük değil midir?Sonuçta insan olduğumuz için irade denilen yetiye sahibiz.Hayatımızı istediğimiz hale getirmekte bizim elimizde,''insanın cenneti de cehennemi de kendisidir demiş Şeyh Galip'' Defterin karalanması,boyanması...vs bahsettiğim şeyler tercihlerdir,tercihler seçimleri doğurur..Her durumda bir seçim vardır. Sen her durumda nasıl davranacağını seçersin. Sen insanların senin tavrından nasıl etkileneceklerini seçersin. Sen havanın, tavrının iyi ya da kötü olmasını seçersin... Yani sen, hayatını nasıl yaşayacağını seçersin!Özgürlük budur, yazıda anlatmak istediğimde.Özgürce yaşanan bir hayat tam istediğimiz şeydir değil ,yanlış anlamışsınız beni,düz mantıkla düşününce haklısınız ama ;) Defteri yırtmak hayatı sonlandırmak anlamında değildi ,yaşanan kötü şeyleri resetlemek babında söylemiştim....

@emel
    dediklerin evet doğru,bağımlı bir hayatın insanlarıyız ama ne şekilde tutsaklık istediğimizi seçmek bizim elimizdedir..

Hayat Sizin için ne ifade ediyor?

Free in captivity ,captured in freedom

hayatı çok güzel özetlemiş bir kareyle

• insanların yaşam ve sınanma şekilleri farklıdır...
    fark ve gerçeklik ölümde değil diriliştedir...
    hayat denen oyun ve oyalanmadır,
    insanın sonsuzluğu ve oradaki yerini tayin edeceği yerdir...
    bir hata bir kez yapılırsa hata ikincide ahmaklıktır...
    aklı kullanmak lazım,zengin görünenler ya da aç olanlar
    kimi parayla kimi canla sınanır...
    acıları hakkıyla çekmek gerek...
    nimeti atmak nasıl yanlışsa bir ekmeği yemeği
    en büyük nimet olan aklı kullanmamak da o derece bi yanlıştır...

bu arada herkesin fikrine saygım var ama hayat denen olduyu inançla anlamayı
    ilke edinmiş bi insan olduğum için yazılarım bu konuda edindiklerimle alakalıdır...
  • hayat benim için herşeyden önce şükrü ifade ediyor..ifade ediyor çünkü hayattayım...hemde kendimden elde etmem mümkün olmayan bir hayat tayım...öncesi ve sonrası olan bir canlıyım..öncem ve sonram varsa,hayatı kendim kazanmış değilimdir...yani hayatta olabilmem için bir sürü şartın bir araya gelmesi gerekir ve hayatta kalabilmem için de bir sürü şart gerekli...hayatta olması bir sürü şarta haiz olmayan birinin varlığına ,hayatta olması bir sürü şarta muhtaç olanlar, muhtaçdır..hayatı kendinden olana, hayatı bişeylere bağlı olanlar ,şükretmeli...hayatı sevmek,hayattakileri sevmek,sevgiyi sevmek,sevginin hayatta kılınması için gerekli tüm şartları hazırlayanı sevmek..o herbir şartı sevmek.herşeyi sevmek.
    ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİL ALEMİN......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driver -- 24 Nisan 2006; 18:27:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: driver

hayat benim için herşeyden önce şükrü ifade ediyor..ifade ediyor çünkü hayattayım...hemde kendimden elde etmem mümkün olmayan bir hayat tayım...öncesi ve sonrası olan bir canlıyım..öncem ve sonram varsa,hayatı kendim kazanmış değilimdir...yani hayatta olabilmem için bir sürü şartın bir araya gelmesi gerekir ve hayatta kalabilmem için de bir sürü şart gerekli...hayatta olması bir sürü şarta haiz olmayan birinin varlığına ,hayatta olması bir sürü şarta muhtaç olanlar, muhtaçdır..hayatı kendinden olana, hayatı bişeylere bağlı olanlar ,şükretmeli...hayatı sevmek,hayattakileri sevmek,sevgiyi sevmek,sevginin hayatta kılınması için gerekli tüm şartları hazırlayanı sevmek..o herbir şartı sevmek.herşeyi sevmek.
    ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİL ALEMİN......

hani hep anlatırlar mecnun -affedersiniz - bir köpeği seviyor okşuyormuş
    - bunu niye böyle seviyorsun demişler
    bu köpeği leyla nın mahallesinde görmüştüm bir kez onun için böyle seviyorum demiş

allaha tam bir sevgiyle bağlanmış insanı bu dunyada ne uzebilir "hayrihi ve şerrihi minallahi teala"
    en sevgiliden gelen dikende olsa sevene hoş gelmezmi

ne güzel söylemiş söyleyen bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler

• hayattan tek beklentim MUTLULUK! işimde, evimde, ailemle, kız arkadaşımla, arkadaşlarımla mutlu olmak

bunu da başarabiliyorum bir yere kadar
  • Hersey bir yere kadar elbet.daha sonra tatminsizlikler aşırı mutlu olma istekleri ve doyumsuzluk.tabi bu dunya hayatı icin gecerli.
    Kalpler ancak Allah ı anarak tatmin olur. inanc sahipleri bunu daha iyi anlıyorlardır eminim.onun verdigi huzuru mutlulugu sanırım hicbirsey vermiyor.işte inanc bu olsa gerek daimi bir mutluluk baki olan bir mutluluk.simdi ve sonrası dahil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dussokagi06

Hersey bir yere kadar elbet.daha sonra tatminsizlikler aşırı mutlu olma istekleri ve doyumsuzluk.tabi bu dunya hayatı icin gecerli.
    Kalpler ancak Allah ı anarak tatmin olur. inanc sahipleri bunu daha iyi anlıyorlardır eminim.onun verdigi huzuru mutlulugu sanırım hicbirsey vermiyor.işte inanc bu olsa gerek daimi bir mutluluk baki olan bir mutluluk.simdi ve sonrası dahil...

bende böyle olduğunu nereden biliyorsun? beni ne kadar tanıyorsun da bu yorumu yapıyorsun? orada bir yere kadar tabirini kullanmamın senin bu söylediklerinle zerre kadar alakası yoktu. sadece günlük yaşamda her insanın karşısına çıkabilen ufak tefek sıkıntıları kastetmiştim. her yere bu inanç sahipleri - iman etmeyenler ayrımı sokuşturman mı gerekiyor? o dediklerin olmadan da gayet huzurlu ve mutluyum arkadaşım sen de bunu anlayamazsın

• Bu sekilde mutluysan ne mutlu sana.seni tanımıyorum dogru.dogrudur ne ben seni anlayabilirim ne de sen beni anlayabilirsin.cunku dunyalarımız farklı iman etsen kurtulursun etmezsen de kurtulusun yok bu mesele bu kadar acık. Allah a sukur ki muslumanız.Rabbim tüm muslumanların imanını muhafaza etsin.
    Neyse kendini nasl mutlu hissediyorsan oyle yaşa.cunku insan yasadıgı hal üzere ölecek ve öyle de dirilecek seçim senin Neyse tartısmak istemiyorum.sana Allah hidayet etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dussokagi06 -- 25 Nisan 2006; 17:03:32 >
  • Kafamda ne kadar çok ifade oluştursamda hiçbiri beni tam olarak tatmin etmiyor insanların bu soruyu sık sık kendilerine sormaları bence hiç bir zaman tam cevabı bulamamalarından belkide buldukları cevap doğru ama eksik olmalıki hayat çeşitli dönemlerinde sürekli sorgulanıyor veya hayatın insanlara ifade etmesi gereken şey bizim inanamayacağımız kadar doğru sanırım

peki sonsuzluğa giden yolun yaşamla bir bütün olduğunu ve bu bütünün ölümden sonra ardımızda kalacak ilk bölümünü ifade ediyor desem burnum uzarmı acaba
  • Hayat insanların birbirlerini öldürdüğü çoğu kişinin birbirinin kuyusunu kazdığı...Güçlülerin yaşaması için zayıfların öldüğü insanların kardeşlik içinde yaşayamadığı,paranın egemen olduğu,insanların 17-18 sporla uğraşıp sonra bıraktığı sonra ileride yürüyüş olarak devam ettirdiği..erkeklerin 20 yaşlarında insan öldürmek için askere gittiği saçma bişey...
  • hayat; "artık varım, sonsuzum, hiçbir zaman yok olmayacağım!" dedirten bir armağan....
  • quote:

Orjinalden alıntı: SR_maN

hayat; "artık varım, sonsuzum, hiçbir zaman yok olmayacağım!" dedirten bir armağan....

evet bize bir armagan. kimi bu armaganı sunanı tanımaz kimi degerini bilmez kimi degerini bilir ve ona göre armaganı sunana saygı geregi ona saygı duyar. güzel bir düsünce.
  • hiçç bişey...
  • quote:

Orjinalden alıntı: neptunus

hiçç bişey...

Evet hicbirsey ifade etmemesi bile bir ifade biçimidir. :)
  • hayat bir sabah yürek acısıyla uyanabilmektir. anlayamamaktır . açıklayamamaktır. çaresizliktir. bir rüzgarla birlikte içine dolan yaşadığım her şey bizzat beniim duygusudur. bu acılar yokluklar sevinçler hepsi benim ve başka kimse aynılarını benim gibi hissedemez demektir . bunu hissedebilmektir. hayat her şeyin nasıl olsa biteceğini bilebilmek aslında hiç birşeyin gerçekten bir anlamı olmadığını anlayabilmektir. hayat çok ciddi bir espiridir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _FOCUS_

hayat bir sabah yürek acısıyla uyanabilmektir. anlayamamaktır . açıklayamamaktır. çaresizliktir. bir rüzgarla birlikte içine dolan yaşadığım her şey bizzat beniim duygusudur. bu acılar yokluklar sevinçler hepsi benim ve başka kimse aynılarını benim gibi hissedemez demektir . bunu hissedebilmektir. hayat her şeyin nasıl olsa biteceğini bilebilmek aslında hiç birşeyin gerçekten bir anlamı olmadığını anlayabilmektir. hayat çok ciddi bir espiridir.

GERÇEKTEN GÜZEL YORUMLAMISIN ARKADASIM.. OKURKEN İÇİM ACIDI SANKİ VE SANA DEMEDEN EDEMEDİM
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.