Şimdi Ara

Hayat Neden Monoton?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar genel olarak çevremi incelediğimde hayatın sadece benim için değil,çevremdekiler için de monoton olduğunu gördüm.Her gün aynı insanları görmek,aynı şeyleri yapmak.Misal örnek verelim; bir insan okula gidiyor, okuldan eve geliyor ve sıkılıyor.Monotonluktan çıkmak, biraz da eğlenmek için arkadaşlarıyla takılıyor.Fakat bir süre sonra fark ediyor ki arkadaşlarıyla takılırken yaptığı şeyler bile aynı.Gittiği mekanlar,konuştuğu konular.Bir süre sonra hayattan sıkılıyor.Benim ruh halim şuan böyle.Var mı buna da bir çare?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monoton Hayat Ne Demek?

Monoton, tekdüze, alışılmış ve heyecansız bir hayatı tanımlayan bir kelimedir. Monoton bir hayat süren kişiler, genellikle günlük rutinlerinde çok az çeşitliliğe sahip olurlar. Bu tekrarlı ve sıkıcı yaşam tarzı, zamanla motivasyonsuzluğa, memnuniyetsizliğe ve hatta depresyona yol açabilir.

Monoton hayatın nedenleri çeşitlilik gösterebilir. Bazı durumlarda, iş veya ailevi sorumluluklar bireyleri sıkıcı ve değişmez bir programa bağlı kalmaya zorlar. Diğer durumlarda, alışkanlık ve konfor alanı, bireylerin yeni deneyimler aramaktan kaçınmasına neden olur.

Monoton Bir Hayattan Kurtulma Yolları

Monoton bir hayatın olumsuz etkilerinden kaçınmak için atabileceğin bazı adımlar vardır:

• Yeni Hobiler Edin: Yeni aktiviteler denemek, hayatına çeşitlilik katmanın harika bir yoludur. Tutkularını keşfet ve seni heyecanlandıran şeyleri yap.
    • Sosyalleş: Başkalarıyla etkileşim kurmak, perspektifini genişletmene ve hayatına yeni bir bakış açısı kazandırmana yardımcı olabilir. Yeni insanlarla tanışma fırsatları ara.
    • Seyahat Et: Farklı kültürleri ve yaşam tarzlarını deneyimlemek, ufkunu genişletebilir ve hayatına renk katabilir.
    • Kişisel Gelişime Odaklan: Yeni beceriler öğrenmek veya bilgi alanını genişletmek, zihnini aktif tutmana ve hayata olan ilgini sürdürmene yardımcı olabilir.
    • Kutlamalar Yap: Küçük başarıları bile kutlamak, monotonluğu kırmanıza ve hayattan daha fazla keyif almanızı sağlayabilir.

Monoton bir hayat, ciddi sonuçlar doğurabilecek bir sorun olabilir. Yukarıda belirtilen adımları izleyerek, rutinden sıkılmayı önleyebilir ve daha tatmin edici ve dolu bir hayat yaşayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sebebi para bence.Bende aynen anlattığın gibiyim.
  • Sosyal aktivitelerin ülkemizde öneminin olmaması ve kavranamamasıdır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zhirkov

Sosyal aktivitelerin ülkemizde öneminin olmaması ve kavranamamasıdır bence

Ülkemizde zaten diğer ülkelere kıyasla sosyal aktivite çok az.Ayrıca pahalı.İnsan parası olmadan dışarı çıkamıyor.Ki herşeye zam geldiği şu dönemde insanın dışarı çıkasıda gelmiyor açıkçası.
  • Mesaj at bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.I.P-Rest in Peace

Arkadaşlar genel olarak çevremi incelediğimde hayatın sadece benim için değil,çevremdekiler için de monoton olduğunu gördüm.Her gün aynı insanları görmek,aynı şeyleri yapmak.Misal örnek verelim; bir insan okula gidiyor, okuldan eve geliyor ve sıkılıyor.Monotonluktan çıkmak, biraz da eğlenmek için arkadaşlarıyla takılıyor.Fakat bir süre sonra fark ediyor ki arkadaşlarıyla takılırken yaptığı şeyler bile aynı.Gittiği mekanlar,konuştuğu konular.Bir süre sonra hayattan sıkılıyor.Benim ruh halim şuan böyle.Var mı buna da bir çare?

Biraz nasıl algıladığınla da ilgili: hergün aynı insanları görmek, o insanlar sevdiğin insanlarsa sıkıcı olmayabilir. Etkileştiğin, oturup hoş sohbet ettiğin kişilerle,neredeyse hergün bile görüşmek isteyebilir insanlar. Okula gitmek, okulda olmak da sıkıcı olmayabilir. Aynı kişilerle bile.
    Konuşulan konular hep aynı ise, (bu mümkün mü bilmiyorum?) birlikte kitap okunarak tartışılabilir, böylece konular değişik ve kaliteli olabilir.

Yapmak istediğin şeyler var ve yapamıyorsan, engellenmiş hissediyorsan (örnek, paran yok, bir şey yapamıyorsun, ya da tek başına yapamayacağını düşündüğün bir etkinliğe bir arkadaş daha bulamıyorsun, gibi) insan sıkılabilir. Bir de, hedef, plan, program yoksa. Belki, bana verilmiş bu hayatla bu yıl ne yapmak istediğini kendine sorabilir, isteklerin doğrultusunda zamanını biçimlendirmeye çalışabilirsin. Plan, program derken de, hiç aklına şöyle bir şey gelmesin: şu saatte şunu yap, bu saatte şunu yap. Yok böyle bir şey! Ama bu hafta, ya da bugün bunu yapmak istiyorum, demek daha yararlı, bence.

Sıkılmak, belli bir noktaya yoğunlaşamamanın, dikkati genele dağıtmanın belirtisi olmalı.

Bir de, sıkılmadığın anları, saatleri not et. Belki de, tahmin etmediğin kadar az sıkılıyorsundur. Hergün akşam yatmadan önce, bugün beni heyecanlandıran, sevinç duygusu yaşatan hangi olaylar oldu, diye düşünüp not alabilirsin. Bir hafta boyunca bunu yapsan, sıkılıp sıkılmadığın ortaya çıkar.
    Umarım, yaptıktan sonra, sıkılmadığın durumların daha fazla olduğu ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemyisgolvey -- 1 Ocak 2010; 22:51:41 >

• Okuldan nefret etsem bile sırf arkadaşlarla muahbbet etmek, eğlenmek için okula gitme hevesi var içimde. hiçbir gün öbürünün aynısı gibi geçmiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu yaşadığımız hayat değil
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2012'de foton çağına gireceğiz zaten. Sıkıntı diye bir şey kalmayacak
  • hayat monoton değil aslında monoton gözüküyorsa da bunu yapan sensin hayatına farklı şeyler kat, hergün aynı yoldan gitme mesela, başka kişilerle arkadaşlıklar kurmaya çalış, kitap oku hayal dünyan gelişir vs vs...
  • kelin ilacı olsa başına sürer
  • para
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemyisgolvey

quote:

Orijinalden alıntı: R.I.P-Rest in Peace

Arkadaşlar genel olarak çevremi incelediğimde hayatın sadece benim için değil,çevremdekiler için de monoton olduğunu gördüm.Her gün aynı insanları görmek,aynı şeyleri yapmak.Misal örnek verelim; bir insan okula gidiyor, okuldan eve geliyor ve sıkılıyor.Monotonluktan çıkmak, biraz da eğlenmek için arkadaşlarıyla takılıyor.Fakat bir süre sonra fark ediyor ki arkadaşlarıyla takılırken yaptığı şeyler bile aynı.Gittiği mekanlar,konuştuğu konular.Bir süre sonra hayattan sıkılıyor.Benim ruh halim şuan böyle.Var mı buna da bir çare?

Biraz nasıl algıladığınla da ilgili: hergün aynı insanları görmek, o insanlar sevdiğin insanlarsa sıkıcı olmayabilir. Etkileştiğin, oturup hoş sohbet ettiğin kişilerle,neredeyse hergün bile görüşmek isteyebilir insanlar. Okula gitmek, okulda olmak da sıkıcı olmayabilir. Aynı kişilerle bile.
    Konuşulan konular hep aynı ise, (bu mümkün mü bilmiyorum?) birlikte kitap okunarak tartışılabilir, böylece konular değişik ve kaliteli olabilir.

Yapmak istediğin şeyler var ve yapamıyorsan, engellenmiş hissediyorsan (örnek, paran yok, bir şey yapamıyorsun, ya da tek başına yapamayacağını düşündüğün bir etkinliğe bir arkadaş daha bulamıyorsun, gibi) insan sıkılabilir. Bir de, hedef, plan, program yoksa. Belki, bana verilmiş bu hayatla bu yıl ne yapmak istediğini kendine sorabilir, isteklerin doğrultusunda zamanını biçimlendirmeye çalışabilirsin. Plan, program derken de, hiç aklına şöyle bir şey gelmesin: şu saatte şunu yap, bu saatte şunu yap. Yok böyle bir şey! Ama bu hafta, ya da bugün bunu yapmak istiyorum, demek daha yararlı, bence.

Sıkılmak, belli bir noktaya yoğunlaşamamanın, dikkati genele dağıtmanın belirtisi olmalı.

Bir de, sıkılmadığın anları, saatleri not et. Belki de, tahmin etmediğin kadar az sıkılıyorsundur. Hergün akşam yatmadan önce, bugün beni heyecanlandıran, sevinç duygusu yaşatan hangi olaylar oldu, diye düşünüp not alabilirsin. Bir hafta boyunca bunu yapsan, sıkılıp sıkılmadığın ortaya çıkar.
    Umarım, yaptıktan sonra, sıkılmadığın durumların daha fazla olduğu ortaya çıkar.

Öncelikle ilgilenip böyle bir mesaj attığın için teşekkür ederim Aynı kişileri görmek şu yönden sıkıcı geliyor bana, onlara istediğim zaman ulaşabiliyorum.Her an hayatımdalar.BU yüzden sıkıcı geliyor.Konuştuğumuz konular aynı derken şunu kast ettim; mesela arkadaş çevremdeki kişilerle bir konu üzerinde konuşamıyoruz ciddi olarak.Genelde dalga geçme amaçlı.Fakat ben bazı şeyleri ciddiye almamız gerektiğinin farkındayım.Bundan ziyade ne zaman sıkıldığını not al demişsin,yalnız kaldığımda, düşünecek birşey kalmayınca sıkılıyorum.Sıkıldığımı kendi kendime ifade ediyorum.Bu da iyice canımı sıkıyor.Sonra aklıma hayatımda ters giden şeyler geliyor.İyice sıkılıyorum.Bir plan yap demişsin.Bu hafta şuraya gidelim mi dedim mi gidiyoruz.Yani o kadar arkadaş arasında herkes benim sözüme bakıyor.Ben bunu istemiyorum.Onlar bir program,plan yapsın ki beni çağırsın.Hoşuma giderse katılayım.Ama malesef bu yok.Biraz uzun oldu ama umarım okursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: maswey

hayat monoton değil aslında monoton gözüküyorsa da bunu yapan sensin hayatına farklı şeyler kat, hergün aynı yoldan gitme mesela, başka kişilerle arkadaşlıklar kurmaya çalış, kitap oku hayal dünyan gelişir vs vs...

quote:

Orijinalden alıntı: Buff R+

Okuldan nefret etsem bile sırf arkadaşlarla muahbbet etmek, eğlenmek için okula gitme hevesi var içimde. hiçbir gün öbürünün aynısı gibi geçmiyor

Ortaokul ve lise hayatım hep bilgisayar başında daha doğrusu internet cafelerde geçti çocukluğumda tv başında.Ortaokuldayken okul bitse de oks de iyi bir okul kazanıp yeni bir hayata başlasam diye düşünürdüm.Oks de kötü bi sonuç almadım ama çok da iyi bi sonuç da almadım :) yaşadığım şehirdeki anadolu lisesine kayıt oldum.Sosyal değildim.Lisedeyken de lise bir an önce bitsin iyi bir üniversite kazanıp yeni bir hayata başlayayım diye düşünürdüm.Çünü hayatım hep monotondu.Okula git ödev yap yazılı dershane öss vs vs.Doğru düzgün ders çalışmadığım için hafta içi dershane kazandım

Tabi benim gibi ilk senesinde kazanamayan ya da istediği yerin puanını alamadığı için kalan arkadaşlar da var dershanede.Arada arkadaşlarla konuşurken lafın arasında ortaokulda daha çok lisede yaşadığımız komik anılardan yazılı sözlü telaşı ve diğer aolaylardan bahsediyorum.Düşünüyorum da bir an önce bitirmek için uğraştığım, zaman zaman nefret ettiğim ortaokul ve lisede meğer ne güzel anılarım varmış.Şimdi o monotonluğu özlemeye başladım

İnsan belli bi süre sonra özlüyor o monotonluğu yav

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.