Şimdi Ara

HAYAT MEMAT MESELESİ (23 yıl yaşayıp hiç yaşamamış olmak) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
4
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • .
  • up
  • .
  • .
  • benzer durumdayım seneye 4. senem olcak .. 21 yaşında üniye başlıyacam kazanırsam seneye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1stwarrior -- 3 Haziran 2015; 9:50:38 >
  • |
  • üniversite okurken hazrılanan tayfa ekle ++
  • Malesef bizim ülkemiz böyle bir ülke dostum. Her şeyde geri, her şeyde kalitesiz... Doğru düzgün bir eğitim sistemimiz bile yok. Diğer ülkelerde insanlar bizim kadar çalışmadan çok daha rahat bir şekilde hayallerindeki mesleğe sahip olabilirlerken bizde böyle bir durum yok malesef. En basitinden şöyle bir örnek veriyim bir adam doktor olmak istiyor. Bu adama ne lazım Biyoloji lazım biraz kimya lazım biraz matematik lazım. Sen bu adama diyosunki yok kardeşim sen eğer fizik yapamıyorsan geometri yapamıyorsan doktorluğu unut. Yahu adam doktor olacak DOKTOR. Bu adamın ne işi var geometri ile fizikle? Ama malesef bu adam alanı olmayan bu dersleri yani fiziği ve geometriyi yapamazsa tıp fakültesi onun için hayal oluyor.

Yurtdışında böyle değil. ABD'deki eğitim sistemi şu görüş üstüne kuruludur. '' Her bireyi topluma kazandırmak '' Her insan akıllı veya zeki olacak diye bir şey yok. Adamın matematiği kötüdür ama müthiş futbol oynuyordur. Sen o adama illa hayır matematik yapıcaksın, yapamazsan bir şey olamazsın dersen o adamda kendini aptal olarak düşünür tabii. Ama sen o adamı yetenekleri ve ilgi alanı dahilinde yetiştirirsen ortaya güçlü bir kişilik çıkmış olur.

Bir örnek daha vereyim. Finlandiya'daki eğitim sistemi dünyadaki en başarılı eğitim sistemi olarak görülüyor. Fakat Finlandiya'da ne özel okullar var ne de dershaneler. Günlük eğitim sadece 4 saat. Ve bu 4 saatte en başarılı öğrencileri onlar yetiştiriyorlar. Çünkü öğrencisini daha ilkokuldayken ilgili olduğu alana götürüyor. İlkokulda hepsinin yeteneklerini ölçüyor ve sen bu alanda sen de bu alanda başarılısın diyip ona göre bir eğitim veriyor. Bizde zaten alan seçimi geçen sene 10. sınıfta bu sene 11. sınıfta yapılıyor be dostum. Ben kafadan 11 yıl herkesle aynı şeyleri görmek zorundayım. Ben bir bilim adamı veya bir futbolcu olacak olsam bile beni diğer insanlardan ayırmaya yönelik bir sistem yok yani.

Durum böyleyken ülkemizdeki insanların, şurdan ne kadar yukarıya çekebilirim, arkadaşlar bu sene 3. senem artık çalışmak istemiyorum, dershaneler kapatıldı mezuna kalanlar ne yapacak, artık yaşayacak gücüm kalmadı gibi konular açmalarına şaşmamalı.

Eğer yurtdışında eğitim alacak kadar maddi gücün yoksa (ki birçok kişinin yok) bu ülkede kalmaya mecbursun arkadaşım. Malesef bu ülkedeki lanet eğitim sistemi içerisinde olmaya mecbursun. Diğer ülkelerdeki insanlar doktor olmak için 1 kez çalışırken, sen 10 kez çalışmaya mecbursun. Bir ülkenin eğitimi, o ülkenin her şeyidir. Fakat bizim ülkemizde her şey siyasete dahil olduğu için bu tür sözlerin pekte bir önemi kalmıyor.

Allah senin benim hepimizin yardımcısı olsun.

• chefarcher C kullanıcısına yanıt
    inşallah.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurhan55 -- 14 Haziran 2015; 22:00:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.