Şimdi Ara

HAYAT MEMAT MESELESİ (23 yıl yaşayıp hiç yaşamamış olmak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
4
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • + Bunu okumaya vakit ayırmak yerine ders çalışın/uyuyun/işinize bakın isterseniz, diye bir hatırlatma ekleyeyim istedim, belki kısa bir şey diye girip uzun uzun okumaya dalarsınız, boş verin, yani vakit kaybetmenizi istemem.
    _______

Hayat = Üniversite sınavı, gibi bir şey söylemiyorum. Ama bir sürü şeyin üstüne bir de üniversite sınavıyla ilgili bir tokat atarsam kendime, nasıl kalkarım nasıl yaşarım bilmiyorum. Bittim, galiba bitti, diyecek hâle geldim.

Böyle bir şeyler yazacaksam da (ki durumu tam anlatamamış olacağım büyük ihtimalle, şimdi aklıma geldiği kadarıyla yazıyorum) en azından lys2'den sonra yazayım, diye de düşündüm ama olmuyor. Tanımadığım insanlar okuyacak da olsa belki birazcık içimi dökerim diye düşününce, bunları yazmaya ayırdığım zaman gözümü korkutmuyor. Çok kötü haldeyim. Özellikle son 5 yılımın boşa gittiğini düşünüyorum: Ne yaşama sevinci, ne aile bağları, ne arkadaşlık, ne eş dost akraba, ne eğitim, ne eğlence, ne sanat, ne spor, ne... Hiçbir konuda iyi geçmez mi insanın hayatı? Hep mi hata, hep mi vakit kaybı, hep mi kaybetmek... Bunu laf olsun diye, okuyanlara kötü örnek olsun diye söylemiyorum ama (ki asla pes etmemenizi, hayata tutunmanızı tavsiye ediyorum, etrafımdaki birçok insan gibi bir şekilde "yaşamanızı" tavsiye ediyorum) "yaşamak istemiyorum artık" diyecek noktaya geldim.

Eksik de olsa şimdi aklıma geldiği kadarıyla özetleyecek olursam: 23 yaşındayım, bu 23 yılın kaçında gerçekten yaşadım, belki en fazla 12 belki 14'tür bilmiyorum hesaplamadım, ama 2015'ten doğum yılımı çıkarınca geriye 23 kalıyor. 18 yaşında liseden mezun oldum, 19 yaşında da tercih listemin 9. sırasındaki okula-bölüme başladım. Buraya kadar fazlasıyla klasik bir hikâye sanırım. 2 yıl önce okulu bıraktım (kaydımı sildirmedim, ama okula devam etmedim işte) ve ailemin yanına döndüm. Bu 2 yıl boyunca nasıl hatalar yaptığımı, kendi hayatımı da ailemin hayatını da nasıl cehenneme çevirdiğimi uzun uzun anlatmayayım. Şimdi nasıl pişman olduğumu, ne kadar kahrolduğumu ne kadar üzüldüğümü de uzun uzun anlatmayayım, boş verin. Neyse işte bu yıl sınava hazırlanıyorum evde, ki bence buna hazırlanmak da denmez, bunca boşa harcanmış vakti gören hiçkimse buna hazırlanmak demez. Ygs'ye girdim: ilk 20 bin. Lys'lere 2-3 hafta kala bitmemiş bir sürü konu var. Sonuç n'olursa olsun ailemin yanında kalmam. Kayıtlı olduğum okula da devam etmek istemiyorum, bu yüzden bıraktım zaten. İsteyerek yazıp okuyacağımı düşündüğüm bölümler de (sayısal) ilk 8-10 bin civarında. Yani kayıtlı olduğum okulun bulunduğu şehre gidersem bile o okula devam etmek için değil, yurtta kalıp derslere girmeden sınava hazırlanmak için giderim, ki bu durumda da bir sürü soru işareti bir sürü değişken devreye giriyor: ailem, çalışma ortamı, 24 yaşında okula başlamak...

Bir yandan da kendime "lys'ler bitmiş sonuçlar açıklanmış ve çok kötü bir sonuç almış olsaydım da bunları düşünecektim hatta daha kötümser olacaktım, şimdi en azından 3 sınavdan sadece ygs geride kaldı, daha lys1 var lys2 var daha bitmedi" diyorum, ama işte sadece 2-3 hafta var ve bir sürü eksik var, bu kötü düşünceler var, yalnızca sınava doğru düzgün hazırlanmamak değil, kendimle ilgili ailemle ilgili hayatla ilgili bir sürü sıkıntı var bir sürü ağırlık var...

Evet daha bitmedi.
    Ne kadar süreceğini bilmesem de nefes almaya devam ediyorum, yarım yamalak da olsa yaşıyorum, bir sürü eksiğim var evet ama daha üniversite sınavları da bitmedi, ama işte... Hayatımda hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. Allah kazadan beladan korusun, imkansız dert hastalık vermesin inşallah, bunlardan bahetmiyorum tabii, şükürler olsun halimize. Yaşama sevincimin kalmamasından bahsediyorum, üst üste bir sürü hata yapmış olmaktan ne kendimle ne ailemle ne sevdiklerimle iyi vakit geçirememiş olmaktan bahsediyorum, bütün bunların üzüntüsünü ağırlığını nasıl taşırım diye, yepyeni bir hayata başlamak için bir hakkım dâhi kalmadı mı diye düşünmekten bahsediyorum, ölü gibi yaşamaktan bahsediyorum, yaşayamamaktan bahsediyorum maalesef.

Evet daha bitmedi. Ama öyle çok üzülüyorum ki.

+ İnşallah bundan sonrası çok güzel olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurhan55 -- 14 Haziran 2015; 22:00:13 >

• Sabah okurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • + Bunu okumaya vakit ayırmak yerine ders çalışın/uyuyun/işinize bakın isterseniz, diye bir hatırlatma ekleyeyim istedim, belki kısa bir şey diye girip uzun uzun okumaya dalarsınız, boş verin, yani vakit kaybetmenizi istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurhan55 -- 31 Mayıs 2015; 2:24:36 >
  • Hangi boktan kelimeyi kursak yazdıkların yanında hiçbir anlam ve değer taşımaz.
  • yapcak bir sey yok işin zor ben de seven biri degilim ki hayatı sana tavsiye verem Allah yar ve yardımcın olsun
  • allah kitap mami değil senin kendine inanman güvenmen lazım. öyle saçmalıklarla uyutursan kendini bi 23 yıl daha çöpe gider.
    bak sana açık diyeyim, eğer hayvan gibi çalışmıyorsan hiçbir şeyin hayalini de kurma. bir şeyler düzelsin, güzel olsun istiyorsan hayvan gibi çalışmalısın.
    anahtar bu: çalışmak.
    matematiğin mi kötü? yapamıyor musun? başkası 50 soru çözerek yapıyorsa, sen 5 kat fazla çalışarak yaparsın.
    ingilizce mi yapamıyorsun, tarihin mi kötü? öküz gibi kitaba abanırsın, çalışırsın olur.
    hepsini de sen yapmış olursun. keyfini de sen sürersin.
  • Benim ucuncu senem bu sinava giriyorum halaa ben de sogudum herseyden nefret eder hale geldim neler yasadigini tam anlayamasam da mutlu olmadigin belli ben de hicbisiden mutlu degilim 3 sene insan sinava girer mi yaa gerci bircok sebebim var ama giriyorum iste ben de herseyden biktim herseyden igreniyorum artik sinav tarihini bekliyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ...
  • bende aynı duurmdayım 23 yaşındayım okulu bıraktım mıllet mezun oldu hala ders çalışıyoruz hakkımızda hayırlısı buymuş diyelim önümüze bakalım
  • Ne kadar kasıyosunuz ya ortalama 70 yıl yasıcaksın zaten

• bir hakan günday esintisi hissediyorum

• .
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapçi doktor

Ne kadar kasıyosunuz ya ortalama 70 yıl yasıcaksın zaten

5 yılını sınava vermis :D benim 2.senem nere gelirse gelsin diyorum.
    malmıyım neyim
  • Richard Feynman kullanıcısına yanıt
    aynen karnını doyuracak kadar paran maaşın olsun yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapçi doktor

aynen karnını doyuracak kadar paran maaşın olsun yeter

Aynen oyle zevk alayim hoslandigim sey olsun yeter.

• Şu forumu olmayan ! eğitim sistemimizi düzenleyenler bir açıp okusa...
  • ❁ ✉
  • Okudum yazdıklarını üstü kapalı bir özet olmuş her şeyden soğumuşsun ama neden bu kadar soğudun orasını bilemiyicem bende bıkmıştım insalardan hayattan hatta ailemden kalitesiz insanlarla aynı okulda olmaktan vs sonra biraz arkadaşlarımda yardımıyla kendimi toparladım tabi bu arkadaşım internetten bulduğum bir insandı benim 12-13 yıllık kankam dediğim insanın göstermediği ilgiyi gösterdi bak gerçekten hayat boş neden dersen düşün bir evden çıkmışsın yolu geçerken bir araba çarptı hakkın rahmetine kavuştun evet çok saçma bir örnek ama anla yani araba çarpsa her şeyin biticek dimi ? Bu en kolay yol olur ama kal ve savaş 23 yaşında baya bir şeyler yaşamış bir insansın sınav hazırlığın bitsin imkanın olduğu kadar kafanı dağıt at düşüncelerini ne biliyim işe gir güzel ortamın olur kendini toparlarsın benim yaşım 18 belki sana nasihat verebilecek seviyede olmadığımı düşünüyorsun ama bir dene bu hayatta senden başkası yalan çok kötü hatlarında olsa ailen hep senin yanında durur bunuda unutma hata dediğin nedir 1-2 aya unutulur gider benim hani demiştim ya kankam diye bak 1-2 ayda silindi gitti böyle işte bu hayat hayatına zarar veren kişileri hayatından uzaklaştır aileni düşün hiç öyle alemlemmiş vs takma rahat raht yaşa hayatını
    (bunu yazmakla yazmamak arasında kararsızım ama umarım sana faydası olur dua et abi dua et yobaz olarak düşünme lütfen 5 vakit namaz kıldığımdan değil ama içini çok rahat latıyor )

• 十九
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurhan55 -- 1 Haziran 2015; 17:37:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.