Şimdi Ara

Hayat kurmak ve iş bulmak için çözüm önerileri.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Buralar hala eskisi kadar aktif mi bilmiyorum ama yine de bir şansımı denemek istiyorum. Merhaba arkadaşlar ben 21 yaşındaki bir erkek arkadaşınızım. Bilgisayar teknolojileri (BTBS) okuyorum ve 3. sınıftan 2. sınıfın bahar dönemini alıyorum (corona döneminde derslerle ilgilenmedim AGNO:2.73). Bilgisayar networkleri, OOP(C#), Unity game engine, Veri tabanı yönetimi ve Web developing(php) konularında giriş-orta derecede bilgilerim var. Sizden tavsiye isteyeceğim ama lütfen "kendini geliştirmeye odaklan, elinden geleni yap, bir yerlerde çalış" gibi zaten benim de halihazırda bildiğim şeylerin tekrarlanmasını istemiyorum. Ki zaten bunları başarabilsem burada bu konuyu da açmıyor olurdum.


    Yaz tatili geldi ve artık evlere dönüyoruz. Bu normal bir öğrenci için iyi bir haber olabilirdi ama benim için kesinlikle değil çünkü ev beni felç ediyor. Üniversitede yurtta kalıyorum ve mükemmel çalışmasam da kendi projelerim, dersler ve proje ödevleri ile kendimi geliştiriyorum. Ev ise beni tamamen kasfete sürüklüyor ve tüm motivasyonumu içimden çekiyor. Bu yüzden en kısa zamanda stajyer olarak da olsa bir yerlerde çalışıp kendi yolumu bulmak istiyorum. Evim Hatay'ın tenha bir köyünde ve gram benim için olanak yok. Bu yüzden daha egede teknolojinin daha var olduğu bir yerde iş yapmak istiyorum. Sorun da burada başlıyor. Linkedin, kariyernet vs gibi yerlerde benim gibi yeni başlayanlar için gram olanak yok(ya da benim karşıma çıkmıyor). Staj olarak baksam zaten binlerce kişi hali hazırda sıra bekliyor üstüne Staj olanakları yüz yüze olduğu için kalıcak yerim de olacağını sanmıyorum. Akrabalarım desen onlarla iyi geçinemiyorum, düşünce biçimlerimiz uyuşmuyor. Tanıdık desen kimseyi tanımıyorum. Ailem bir yer bulmaya çalışsa vizyonları küçük gider bir hızara çalışmaya gönderirler Hatay'da günlük 10 liraya (gerçekten de öyle Türkiye piyasasını takip edemeyen insanlar, deneyimledim). Buraya cevap bile geleceğini sanmıyorum ama elimden gelen her şeyi kullanmak istiyorum.


    Özet geçecek olursam bu mesajı buraya hem hedefim için bir çözüm önerisi verebilirsiniz hem haberdar olmadığım bir fırsattan haberdar edersiniz diye hem de belki beni merak edip daha yakından tanımak istersiniz diye bırakıyorum. Şu anlık evde yine yaz için çalışmaya zorlama olacağını varsayıyorum, istemediğim bir seçenek sunulursa reddedicem ve akıl sağlığımı korumak için örgü örmeyi öğrenicem. Unutmadan yazayım ulusal staj seferberliği başvurusuna da katılmıştım ve herhangi bir şey çıkmadı. Tapu kadastro okuyan arkadaşlarımın çoğuna çıkmış...




  • sa,

    yazdıklarını okudum.

    şuan staj veya part time çalışacak iş bulman dediğin gibi neredeyse imkansız.

    şansını dene ama çok zor.


    ben 1 sene tecrübeli bilgisayar mühendisi olarak sana tavsiyem şu olur.


    Kendine bir alan seç ve o alan üzerinde projeler geliştir iyice öğren, github'da projeler koy ve iş aramaya o zaman başla.


    Bilgisayar networkleri = ÇÖP

    Unity game engine = güzel bir alan ama iş diğerlerine göre az ve bu alanda kendini geliştirmen daha zor.


    Alttaki bilgilerle iş bulman daha mümkün.

    OOP(C#).

    Veri tabanı yönetimi ve Web developing(php)


    Bunlardan C# veya Php'yi seç ve kendini geliştir proje yap, veri tabanını yan olarak öğren sadece veritabanı öğrenerek iş bulman çok zor.

    Php ile iş bulmak biraz daha kolay olabilir çünkü php yazan pek çıkmıyor.

    Onun dışında frontend dev veya mobil app dev olabilirsin o iki alanda da çok iş var.

    Github'a proje koyman lazım, baya baya öğrenmen lazım. patikanın falan Bootcamplere başvurabilirsin belki onlar çıkar.

  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    Hocam bende mobil alanında geliştirme yapmak istiyorum. Daha önceden mobil app olarak ufaktan fabrika için mobil katalog gibi bir uygulama yapmıştım. Çalıştığım yerde hobi olarak. Ancak şuanda Unity C#ile oyun da var aklımda. Sizce yurt dışında remote olarak hangisi daha mantıklı? Unity C# ya da Android Studio(Java, Kotlin) Hangisi daha kolay iş bulur?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 29 Haziran 2022; 14:29:38 >
  • Veysigz kullanıcısına yanıt

    Mobil çok büyük bir sektör mobil tavsiye ederim.

    Upworkte falan mobil işleri baya fazla var.

    Oyun geliştirme tavsiye etmiyorum kimseye.

    Yurtdışında maaşlara bakarsan oyun geliştiriciler en düşük maaşları alıyor. Ayrıca pozisyon sayısıda az. Mobil ile yurtdışıda yurtiçide daha mantıklı

  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ediyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.