Şimdi Ara

Hayat çok üzücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi kaç güzellik filan sayıp avutuyorum hep kendimi. Ama hayat da hiç de güzel şeyler yok. Sürekli hüzünlüyüm. Hiç bir şey beni mutlu etmiyor,üstüne okul öncesinden 4.sınıfa kadar süren mutlu küçüklüğüm geliyor bu günlere nefret besliyorum. İnsan hiç yaşadığı zamana söver mi? Sövüyor işte! Küçüklüğümün geçtiği şehirlere gittim o mutluluğum belki bi miktar canlanır diye ama yok,orayı orası yapan şeyler gitmiş herhalde. Ordan uzaklaşmak istedim rahatsız hissettim biraz. Değişime bu denli yaklaşmak istemedim,ama gerçek. Her şey değişti. Zaman hızlı geçiyor mutluyken. Eski arkadaşlarıma ulaşmak istedim hiç biri umursamadı işte. Her şeyin farkındaydım küçükken 2. sınıfta günlük harçlığımız olan 1 lira ile simit ayran keyfi yapardık arkadaşımla. Ona o zaman demiştim ilerde bu günleri özleyeceğiz diye. Yanılmışım özlemiyoruz,sadece ben özlüyorum. Bedenim gelişti ama duygusal gelişimimi tamamlayamadım herhalde. Bire bir ilişkilerde de üstün bir yeteneksizliğim var. Buraya yazıyorum çünkü yazacak kimsem yok. Tanımadığım sizlere anlatmak rahatlatıyor.

• Evet 'hayat'ta güzel şeyler yok

Sadece senin bazı şeylere elinden geldiğince iyi gözle bakıp arada bilincini aldatman gerekiyor.
    Yoksa intihar edersin. Mutlu olan insanlar da çoğu şeye pozitif bakabildikleri için mutlu. Kötü şeyleri göz ardı edebiliyorlar
  • Hayata sadece eğlence, zevk, para gibi yönlerden bakarsan istisnasız her insan fark eder ki hayat aslında çok çok sıkıcı.Çünkü insan sonsuz hayal gücünü sonlu şeylerle tatmin edemez.Ancak o an yaşadığın zamanı güzelleştirebilirsin.Ama bazen o sürenin sona erecek olması düşüncesi bile sana o lezzeti yaşatmaz.Ayrıca birçok insan her anını kaliteli bir şekilde eğlenceye, zevke ayıracak maddiyata sahip değil.Bu yüzden dünya bu yönden çok zayıf kalıyor.

Ama biraz daha kalbi zevklere yönelebilirsin.Eğer imkanın varsa sosyal yardımlaşma projelerine, vakıflara katılıp muhtaç olanlara yardım edebilirsin.Şefkat ve merhamet hissi insanın kalbine gerçekten çok iyi geliyor.Bir de "İnsan ne ile yaşar" ile "Suç ve Ceza"'yı okumanı öneririm.Gerçekten kalbi bir nebze olsun rahatlatan kitaplar bunlar.Merhamet ve şefkat dışında arkadaşlarına fedakarlık yaparak da kalbini tatmin edebilirsin.Ama gerçek anlamda fedakarlık.Günümüzde bireyselcilik bir başkasını düşünmeyi neredeyse ortadan kaldırmış vaziyette.Komşuluk ilişkileri özellikle büyük şehirlerde bitmiş durumda.Bu durumun sonucu olarak da insanlar yalnızlık sıkıntısı çekiyorlar.Bunu ortadan kaldırmak senin, benim elimde.Mesela bir arkadaşının gerçekten bir dersten başarılı olmasını dilemek ve bu yolda ona yardım etmek, kendi vaktini ona ayırmak bir fedakarlıktır.Veya öğrenci evinde kalırken kimsenin yapmak istemediği temizlik, yemek gibi vazifeleri yapmak bir fedakarlıktır.Elbette bu fedakarlığı yapacağın kişileri öncelikle kardeşin gibi görmelisin.İnsan muhabbet beslemediği veya bir ortak bir bağa sahip olmadığı birine pek bir fedakarlık yapamaz.

Bunların dışında karşı cinse beslenilen muhabbet, bence insanın kalbine en çok lezzet veren şey.Fakat bu duygu özellikle günümüzde sadece cinselliğe indirgenmiş durumda.Bir kadını koruyup kollama, ona sevgi ve saygı besleme, onu ömrünün sonuna kadar (hatta ebedi) bir arkadaşı olarak bilme ve yaşlandığında bile ona sahip çıkma ve gençliğindeki gibi sevme istediği bence bir erkeğin en büyük kalbi arzusudur.Evet bir insan sevmeye de ihtiyaç duyar, sadece sevilmeye değil.Eğer bir kadına karşı bu hisleri besliyor ve o da sana karşı boş değilse bence bu bile sadece insanı mutlu olmaya itebilir.

Bunların dışında belli bir ideal, hedef sahibi olmak da insanı mutlu eder.Ama genellikle ideal sahibi insanların hayat hikayelerine baktığımız zaman çok büyük zorluklar çektiklerini görürüz.Fakat bazı idealist insanlar maddeten acı çekseler de kalpleri huzurludur.Bu konuyla ilgili zaten çok fazla örnek ve hikaye var.Bunlara bakabilirsin.

Ve bakış açısı da insanın mutluluğunu etkileyen en önemli faktörlerden biri.Bir alim, "hayatım boyunca öğrendiğim şu dört kelimedir... "demiştir ve bu dört kelimeden biri de "nazar"'dır.Yani bakış açısı.Hangi gözlüğü takıyorsan hayatı o çerçevede değerlendirirsin.Nazarını düzeltmeni öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

Hayata sadece eğlence, zevk, para gibi yönlerden bakarsan istisnasız her insan fark eder ki hayat aslında çok çok sıkıcı.Çünkü insan sonsuz hayal gücünü sonlu şeylerle tatmin edemez.Ancak o an yaşadığın zamanı güzelleştirebilirsin.Ama bazen o sürenin sona erecek olması düşüncesi bile sana o lezzeti yaşatmaz.Ayrıca birçok insan her anını kaliteli bir şekilde eğlenceye, zevke ayıracak maddiyata sahip değil.Bu yüzden dünya bu yönden çok zayıf kalıyor.

Ama biraz daha kalbi zevklere yönelebilirsin.Eğer imkanın varsa sosyal yardımlaşma projelerine, vakıflara katılıp muhtaç olanlara yardım edebilirsin.Şefkat ve merhamet hissi insanın kalbine gerçekten çok iyi geliyor.Bir de "İnsan ne ile yaşar" ile "Suç ve Ceza"'yı okumanı öneririm.Gerçekten kalbi bir nebze olsun rahatlatan kitaplar bunlar.Merhamet ve şefkat dışında arkadaşlarına fedakarlık yaparak da kalbini tatmin edebilirsin.Ama gerçek anlamda fedakarlık.Günümüzde bireyselcilik bir başkasını düşünmeyi neredeyse ortadan kaldırmış vaziyette.Komşuluk ilişkileri özellikle büyük şehirlerde bitmiş durumda.Bu durumun sonucu olarak da insanlar yalnızlık sıkıntısı çekiyorlar.Bunu ortadan kaldırmak senin, benim elimde.Mesela bir arkadaşının gerçekten bir dersten başarılı olmasını dilemek ve bu yolda ona yardım etmek, kendi vaktini ona ayırmak bir fedakarlıktır.Veya öğrenci evinde kalırken kimsenin yapmak istemediği temizlik, yemek gibi vazifeleri yapmak bir fedakarlıktır.Elbette bu fedakarlığı yapacağın kişileri öncelikle kardeşin gibi görmelisin.İnsan muhabbet beslemediği veya bir ortak bir bağa sahip olmadığı birine pek bir fedakarlık yapamaz.

Bunların dışında karşı cinse beslenilen muhabbet, bence insanın kalbine en çok lezzet veren şey.Fakat bu duygu özellikle günümüzde sadece cinselliğe indirgenmiş durumda.Bir kadını koruyup kollama, ona sevgi ve saygı besleme, onu ömrünün sonuna kadar (hatta ebedi) bir arkadaşı olarak bilme ve yaşlandığında bile ona sahip çıkma ve gençliğindeki gibi sevme istediği bence bir erkeğin en büyük kalbi arzusudur.Evet bir insan sevmeye de ihtiyaç duyar, sadece sevilmeye değil.Eğer bir kadına karşı bu hisleri besliyor ve o da sana karşı boş değilse bence bu bile sadece insanı mutlu olmaya itebilir.

Bunların dışında belli bir ideal, hedef sahibi olmak da insanı mutlu eder.Ama genellikle ideal sahibi insanların hayat hikayelerine baktığımız zaman çok büyük zorluklar çektiklerini görürüz.Fakat bazı idealist insanlar maddeten acı çekseler de kalpleri huzurludur.Bu konuyla ilgili zaten çok fazla örnek ve hikaye var.Bunlara bakabilirsin.

Ve bakış açısı da insanın mutluluğunu etkileyen en önemli faktörlerden biri.Bir alim, "hayatım boyunca öğrendiğim şu dört kelimedir... "demiştir ve bu dört kelimeden biri de "nazar"'dır.Yani bakış açısı.Hangi gözlüğü takıyorsan hayatı o çerçevede değerlendirirsin.Nazarını düzeltmeni öneririm.

Uzun uzadıya yazdığın için sağol. Okudum önemseyerek yazman beni mutlu etti. Sosyal yardım projesini kendim küçük çapta yapıyorum. Gerçekten bir süre iyi hissettiriyor. İnsan Ne ile Yaşar'ı bikaç ay önce okudum çok güzeldi Suç ve Ceza da şuanki okuduğum kitap bitince başlayacağım kitap. Yazdıklarında haklısın sanırım. Gerçekten iyi arkadaşlıklar kurunca daha iyi hissedebilirim sanırım. Bakış açımı değiştirmeye çalışıyorum. Belki yaşım gereği ergenlik dönemi ile ilgili sorunlardır bunlar.

• Namaz kıl ve psikiyatriye gitmen daha hayırlı olur senin için...
  • Hayat kesinlikle çok üzücü yani bana göre, sağlığı parası huzuru olan insana göre değişir tabi sağlığım var Allaha şükür ama üzücü hayat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemal1982

Namaz kıl ve psikiyatriye gitmen daha hayırlı olur senin için...

Para olmayınca hayat bunaltıcı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: cemal1982

Namaz kıl ve psikiyatriye gitmen daha hayırlı olur senin için...

Para olmayınca hayat bunaltıcı

Parayı bulacan her türlü işlerde çalışacaksın, cebine göre harcıycaksın para olur..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.