Şimdi Ara

Hayaller Yıkıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım yolun sonuna geldik ve burdan sonra kontrolü kaybediyorum ve hayat kendi akışına doğru gidiyor.

2013 mezunuyum. 100 bin sıralamam vardı, ders çalışmamıştım.

2014 sonucu sıralama 70 bin. 1 sene bekledim hazırlandım, Kocaeli Bil Müh. kazandım. İkinci Öğretim. Dönemlik 1000 lira harcı var.

2015 Koü bil müh başladım, eğitimini beğenmedim. Çoğu dersten kaldım. 2. dönem okulu dondurdum. Sayısaldan kapasitem belli zorlamaya gerek yok diye düşünüp sözelden girdim. Toplam 2 aylık çalışma yaptım ygs 50 bin lys 54 bin geldi. Lysde ilk 10kya çekeceğimi düşünüyordum. Yalan oldu.

2016 Sanırım her şey bitti. Mecburen bu okulu okuyacağım. Yarın harcı yatıracağım ve 1000 lira havaya vermek çok koyuyor. Ders programı yine aptalca.

Okul dersleri ile lysye tekrar hazırlanmayı düşünüyordum ancak puanlar çok yüksek. Gözüm yükseklerde ve koç sabancı gibi iyi bir üniversiteye ulaşamayacağımı gün geçtikçe anladım. Pes ediyorum pes.

Ben iyi eğitim veren bir yerde, medya, pazarlama, reklam, yazılım konuları ile ilgili bir şey okumak istiyordum sadece bu. Olmadı, napalım. Biz de ortasınıf bir hayat süreceğiz galiba.

Bu lanet ve saçma eğitim veren fakülteden de mezun olamayacağım sanırım. Çünkü zaman kaybı, hiçbir şey öğrenmiyorum.

Tekrar cesaret edip, işi kariyeri bırakıp, okul dersleriyle birlikte lysye hazırlanır mıyım bilmiyorum. Büyük ihtimalle yemiyor. Ne iş yapıyorsun derseniz yazılım ve tasarım, maaşım iyi de değil, senelerimi gençliğimi harcadığımı görüyorum. Kafam hiçbir şeyi götürmüyor.

Son olarak bu ülkenin anladınız siz

Yaş 20 içim geçmiş son 8 aydır gülmedim

Tavsiye isteyenlere: Olmuyorsa zorlamamak lazım.

İçimi dökmek için yazdım.

• 25 yasinda tip kazanan var. Bu cümle yeterli. (bana kalsa tıp asla okunmaz ama örnek veriyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • design.code kullanıcısına yanıt
    Pes edecegine bir seneni daha ver. Olmuyorsa olmaz dersen olmaz tabi. Kendin diyorsun istedigin gibi bir hayat suremeyecegini. O zaman bir seneni daha verip istedigin hayati surme firsatini kullanmanda kaybedecegin sey ne? Ben de ilk 5k istiyordum ilk senemde sene sonu 60k geldi. Bir sene kendimi zorladim 9500. oldum. Bu arada sunu da soyeleyeyim, ikinci sene calismaya baslarken ilk 500 hedefledim, dedim onlardan neyim eksik; yoksa demedim yapamazsam ne olur ya da yapamayacagim gibi seyler. Basladim calismaya. Bu islerde ozguven cok onemli, ozguven olmazsa surdurulebilirlik olmuyor cunku, bir noktadan sonra dersleri saliyorsun. Son 8 aydir gulmediysen sonraki 8 yilda gulebilecegini dusunuyor musun bu arada?

(Yanlis anlasilmasin dedigim, uni ismiyle mutluluk arasinda dogrudan iliski var demiyorum, sen kendin mutsuzsun su an daha uni bitmeden bu nedenle uni bitince mutlu olabilir misin bilemiyorum)

Bunlari demem seni belki daha da gerecek ancak disaridan objektif olarak bakabilen birinin ne dusundugunu duymak isterdim ben senin yerinde olsam.

• Biraz daha gerebilirsin, bu gerçekleri duymaya ihtiyacım var.
  • ............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RwsRws -- 3 Eylül 2015; 9:10:17 >
  • Keşke dersleri salmayıp yatay geçiş deneseymişsin. Merkezi yerleştirme ile yatay geçiş var son bir umut onu araştı. Kocaeli hakkında da olumsuz yorum fazla duymadım senin dışında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğiniz puanı yapamamanızın sebebi nedir özel bir neden mi var yoksa çalışmamak/tembellik mi?

• 28 yaşındayım. metalurji ve malzeme mühendisiyim. çokta bayılmadığım alakasız bir meslekte orta karar para kazanıyorum. senin mühendisliğin için tekrar sınava çalışıyorum. bölümünün değerini bil.
  • d_v_a87 kullanıcısına yanıt
    Hocam rica etsem buradan veya ozel mesaj olarak maasinizi soylermsiniz.

• design.code kullanıcısına yanıt
    hocam aynı durumdayız. bende 2013 mezunuyum sıralama 120bin geldi mezuna kaldım. 2014'te 39bin ile odtü kıbrıs makina müh. yerleştim. hazırlık okudum ve hayatımın hatasını yaptığımı anladım. bu sene 1. sınıf olmam lazımdı ama gitmeyeceğim. geçen senelerde adam gibi çalışmamıştım ama artık aklım başıma geldi hedefim odtü makina yada havacılık uzay. ha olmadı bilkent veya tobb'a gitmeyi düşünüyorum. Ailen yanındaysa sende benim gibi dondur kaydını bi sene daha hazırlan
  • Arkadaşlar gözünüz sapıtmış. Devlet üniversitelerinden iyi eğitim beklemeyin. ODTU ve dengi olanlar dışında devlet üniversiteleri çöp.

Hiçbirimiz dahi olmadığımıza göre hayvan gibi çalışmak zorundayız hayat boyu. Bu çalışma hayatınızı kolaylaştırmak ve yaşam standartlarınızı iyileştirmek için büyük ihtimalle Türkiye'de kalmamanız ya da bir süre çıkmanız gerekir. Dünya standartlarında bir profesyonel olun. Ve işinizden daha fazlasında profesyonel olun, kendi şirketinizi kurabilmek ya da şirketinizde C level'e yükselebilmek için reklam, pazarlama, tasarım, yaratıcılık, liderlik konularında da kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Giyiminiz bile çok önemli. Şimdi 4 yılımı kötü bir üniversite eğitimi alarak geçiricem ve diğer konularda iyi olsam da kendi işimde iyi olamayacağım. Türkiye'ye göre iyi olabilirim ama bu tatminkar değil. Çünkü bu bana standart bir iyi mühendis maaşı ile standart bir hayat vericek. Ben de 40'lı yaşlarımda istediğim her şeyi satın almış olacağım ve rutin hayat bıkkınlık verecek. Bu hepiniz için geçerli bir durum, bence bunu kabullenmemelisiniz.

• Blok listemdesin niye acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

İstediğiniz puanı yapamamanızın sebebi nedir özel bir neden mi var yoksa çalışmamak/tembellik mi?

Az çalışmak ve Şansızlık.

Sanırım kapasite bu kadar.

Sayısal çıkışlıyım, tsde ilk 1000 benim için hayal mesela.

Çünkü hayatta zaman ayırdığım şeyler var. 1 yıl boyunca oturup ders çalışamam.

+ 1 yılımı ders çalışmaya ayırsam da dikkatim dağılır, bir şeylerle birkaç ayımı harcarım yine.

Kapasite özet olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: design.code

Sanırım yolun sonuna geldik ve burdan sonra kontrolü kaybediyorum ve hayat kendi akışına doğru gidiyor.

2014 sonucu sıralama 70 bin. 1 sene bekledim hazırlandım, Kocaeli Bil Müh. kazandım. İkinci Öğretim. Dönemlik 1000 lira harcı var.

2015 Koü bil müh başladım, eğitimini beğenmedim. Çoğu dersten kaldım. 2. dönem okulu dondurdum. Sayısaldan kapasitem belli zorlamaya gerek yok diye düşünüp sözelden girdim. Toplam 2 aylık çalışma yaptım ygs 50 bin lys 54 bin geldi. Lysde ilk 10kya çekeceğimi düşünüyordum. Yalan oldu.

2016 Sanırım her şey bitti. Mecburen bu okulu okuyacağım. Yarın harcı yatıracağım ve 1000 lira havaya vermek çok koyuyor. Ders programı yine aptalca.

Okul dersleri ile lysye tekrar hazırlanmayı düşünüyordum ancak puanlar çok yüksek. Gözüm yükseklerde ve koç sabancı gibi iyi bir üniversiteye ulaşamayacağımı gün geçtikçe anladım. Pes ediyorum pes.

Ben iyi eğitim veren bir yerde, medya, pazarlama, reklam, yazılım konuları ile ilgili bir şey okumak istiyordum sadece bu. Olmadı, napalım. Biz de ortasınıf bir hayat süreceğiz galiba.

Bu lanet ve saçma eğitim veren fakülteden de mezun olamayacağım sanırım. Çünkü zaman kaybı, hiçbir şey öğrenmiyorum.

Tekrar cesaret edip, işi kariyeri bırakıp, okul dersleriyle birlikte lysye hazırlanır mıyım bilmiyorum. Büyük ihtimalle yemiyor. Ne iş yapıyorsun derseniz yazılım ve tasarım, maaşım iyi de değil, senelerimi gençliğimi harcadığımı görüyorum. Kafam hiçbir şeyi götürmüyor.

Hocam 8aydir yuzum gulmedi diyosun bence derslere calis derim ben.Neden dersen zaten memnun degilmissin hocam.

(COK KARARSİZ KALİYOSUM YA UNİ Yİ KAZANAMAYİP 1SENE MEZUNA KALİRSAM DİYE SİKİNTİ EDİYODUM 1SENENİN HESABİNİ BANA KİM SORUCAK, KİM SORABİLİRKİ )

CALİSİRİM DİYOSAN BENCE BİRAK HOCAM İSİ FALAN

• çok saçma hareket ediyorsunuz pes etmeniz çok saçma bir durum..ne olursa olsun istediğiniz şey için sonuna kadar mücadele edin..mesela benim meslek lisesi mezunu bir tanıdığım 4.girişinde tıp kazandı ve oraya giderken yaşını çok sorun yapıyordu fakat gidince dediki benim yaşım gayet normalmiş sınıfımda 28 yaşında kazananlar var dedi..yani yaşı boşuna takmayın ayrıca üni derslerinide günlük çalışırsanız sınavıda yanından götürebilirsiniz yeter ki isteyin..gerekirse 5 saat uyuyun gezmeyin sosyal yaşantınızı azaltin ama yinede istediğiniz yer için mücadele edinn. başarılar dilerim umarım yaparsınız.
  • quote:

Sanırım yolun sonuna geldik ve burdan sonra kontrolü kaybediyorum ve hayat kendi akışına doğru gidiyor.

96'lı olmama rağmen sınava ilk defa bu sene girdim , çünkü Lise'de bir yıl tekrarım vardı. 2014 sonunda heves edip tüm paramı dershaneye verdim ancak bir hafta geçmeden hayatımın yanlışını yaptığımı anladım ama geri dönüşü yoktu. Ailemle papaz olmamak için mecburen dershaneye gidiyordum ve çoğunluğunda dersi dinlemiyordum ki dinlesem de bir halt anlamıyorum. Zaman zaman sorun bende mi diye düşündüm ancak sınıfın çoğunluğunda durum böyleydi. Neyse MART 2015'e kadar böyle gitti , 1 gün çalışsam 1 ay çalışmıyordum ve sınavda da dumura uğradım. 260 ham puan yapmıştım. Çevremdekilerin puanları o kadar kötüydü ki puanıma şükretmeye başladım. Sınav sonucunu öğrendikten sonra LYS'ye çok iyi hazırlanacağım dedim kendi kendime ama... YGS'den hiçbir farkı yoktu , 1 gün çalıştım , 1 ay yattım , 1 gün çalıştım 1 ay yattım. Sonra sınav günü geldi çattı , her iki oturumda da gene dumura uğradım. Yerleştirme puanım 302 idi. Lise başından beri istediğim bölüm olan Görsel İletişim Tasarımı sadece özel üniversitelerde vardı. Sonra bir baktım 5-6 tane devlet üniversitesinde bölüm yeni açılıyor. Bir umutla onları yazdım ancak aralarından gelmesini en az istediğim yer olan DPÜ Görsel İletişim Tasarımı (iö) geldi. Buna da şükür dedim ancak bir baktım ki dönemlik harcı 962 lira. Sorunlar bununla da bitmiyor ; lise'de alttan dersim olması sebebiyle diplomamı alamadım ve okula kayıt yaptıramadım , sınav ayın 28'inde ve OKUL BUGÜN BAŞLADI! Ben ise ne ders seçebildim , ne kalacak yer ayarladım , ne de harcı yatırdım.

Mezuna kalsam obp puanı 18 olacak , yaş oldu artık 19. Benim yaşımdakiler bu sene 2. sınıfa geçecek.

Okula gitsen , daha hiçbir şey belli değil. 1000 liraya yakın harç ödeyeceksin , sosyal olanakları 0 olan bir şehire gideceksin , bunların yanında okulun eğitim kalitesi belirsiz ve aileden ayrı 4 kişilik yurtlarda kalacaksın.

Durumun bu. Daha bir bu kadar şey daha yazardım ancak gerek yok. Hayatım boyunca kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. İki ucu b*klu değnek...

Allah yardımcımız olsun...

• yerinde olsam pes etmezdim ..
  • Keşke tercih yapmasaydın. Harç çok. Okulu dondurursan ödemiyorsun. Ama evde kalamazsın artık, ailen çok kızar. Kırık obp ile olmaz zaten.

İlk sene üniversite derslerini verip ikinci sınıfta lys kasabilirsin. İlk sınıfta verdiğin dersler tüm üniversitelerde ortak olduğu için yeni üniversitende o derslerden muaf olursun yani 1 seneni geri kazanırsın. Arada ingilizce de kasabilirsen hazırlığı da atlarsın. Dumlupınarda hazırlık okuman sana ingilizce öğretmez bunu deneme. Dönemlik bin liradan 2 bin lirayı gömeceksin, çok koyacak. Bu yüzden 1. sınıfta part time çalışmak mantıklı olabilir. Güzel bir yurt bul, odaları geniş. Eve çıkma, faturası misafiri kafan ağrır ev arkadaşların seninle aynı hedeflere sahip olmayacak, onlara hayat laylaylom.

Ben 1. sınıf derslerimi de vermedim. İkinci dönem okulu dondurdum. Kırık obp ile hazırlandım sorun hüsran. Sakın benim gibi yapma.

Çünkü tekrar okulu donduramam, ailem tepkiyi koydu, mecburen gideceğim oraya ve 2. sınıfı okuyacağım alttan kalan derslerle birlikte.

• quote:

Keşke tercih yapmasaydın. Harç çok. Okulu dondurursan ödemiyorsun. Ama evde kalamazsın artık, ailen çok kızar. Kırık obp ile olmaz zaten.

İlk sene üniversite derslerini verip ikinci sınıfta lys kasabilirsin. İlk sınıfta verdiğin dersler tüm üniversitelerde ortak olduğu için yeni üniversitende o derslerden muaf olursun yani 1 seneni geri kazanırsın. Arada ingilizce de kasabilirsen hazırlığı da atlarsın. Dumlupınarda hazırlık okuman sana ingilizce öğretmez bunu deneme. Dönemlik bin liradan 2 bin lirayı gömeceksin, çok koyacak. Bu yüzden 1. sınıfta part time çalışmak mantıklı olabilir. Güzel bir yurt bul, odaları geniş. Eve çıkma, faturası misafiri kafan ağrır ev arkadaşların seninle aynı hedeflere sahip olmayacak, onlara hayat laylaylom.

Ben 1. sınıf derslerimi de vermedim. İkinci dönem okulu dondurdum. Kırık obp ile hazırlandım sorun hüsran. Sakın benim gibi yapma.

Çünkü tekrar okulu donduramam, ailem tepkiyi koydu, mecburen gideceğim oraya ve 2. sınıfı okuyacağım alttan kalan derslerle birlikte.

İyi araştırmamanın bir sonucu bu. Her gün neden tercih yaptın diye kendime kızıyorum. Şimdi diyelim ki ben ilk seneyi bitirdim , ikinci sınıfta sınava girip üniversite değiştirebiliyor muyum? Zaten hazırlık yok , olsa da okumam. Eğer şehire gidersem ilk yapacağım şey iş aramak olacak. Yurt hala arıyorum ancak düzgün bir şey bulamadım.

• Olmuyor ise zorlamamak lazım diye bir şey yok her şey hırs ve isteğe bağlı kendimden örnek vereyim:

Liseden beri hedefim hukuk fakültesiydi hep hayalini kurdum ilk senemde 90bin. oldum olsun seneye hazırlanırım dedim 2.senemde 43bine girdim hayallerim yıkılmıştı hukuk okuyamayacaktım ve iktisat Fakültesine girdim ancak kayıt dönemi ben iktisat okuyamam ben hukuk okuyacam dedim ve kayıt yapmadan tekrar hazırlandım.
    3. Senemde 25 bine girdim ancak okul puanım kesildiği için 40 bine attı

Yılmadım amacım hukuk idi ve bunu gerçekleştirecektim ailem çevrem git artık hem yaşın geçti hem zorlama artık senden bu kadar olur dediler hiç birini dinlemedim tekrar hazırlandım.

Bu sene 10bine girdim Marmara hukuk kazandım 21 yaşında hedefim İstanbul hukuk idi 1 soru ile kaçırdım ama olsun iyi bir okul kazandım.

Ygsye yakın bir dönemde hikayemi ayrıntısı ile ssler ile falan paylaşacağım moral olsun diye herkese

Zor diye bir şey yoktur imkansız zaman alır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.