Şimdi Ara

Hayalimdeki Fotoğrafçılık :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çekim değil de fotoğraftaki lens hayalim olabilir

Ben de su altında (resiflerde falan) ve uzay üssünde uzun pozlamayla yıldızları çekmek isterdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

http://www.flickr.com/photos/magisstra/

benim hayalimdeki de bu olurdu sanırım..

hehehe :) yok şimdi biz bi atmosfer içerisinde çekim yapma şansı bulalım da uzayı eksik kalsın :)))

Yok yok su yada bu marka aslında cok onemi yok. İnsanın ekipmanını sevmesi guzel bir sey. Kullanırken daha keyif alır. Sonucta bunları biz uretmiyoruz, tasarlamıyoruz. Firmalar uretiyor daha fazla nasıl satarız hesabını yapıyor. İyi bir urun varsa bunu övecek, gurur duyacak, digerleri ile kıyaslayıp goklere cıkaracak olanda firmalar.
    Biz sadece satın alıyor kullanıyoruz. Hic bir emek ve uretim katkımız olmayan bir urunu bu kadar savunmak ve bir seylerini ispatlamaya calısmak gereksiz bir caba. Bende kapılıp bunu yapıyorum ama yanlıs.
    İsi bilen, fotografcılıga gonul veren ekipmanın degil kadrajın, ısıgın, etkili bir karenin pesine dusuyor.
    Bizde genelde keskin objektif, soyle body, boyle tripot vs vs diyerek oldugumuz yerde sayıyoruz.

Orijinalden alıntı: ikarahal

K10D kullanıcısı ve fanatigi olarak ortalıgı karıstırayım hemen :)

Yok yok su yada bu marka aslında cok onemi yok. İnsanın ekipmanını sevmesi guzel bir sey. Kullanırken daha keyif alır. Sonucta bunları biz uretmiyoruz, tasarlamıyoruz. Firmalar uretiyor daha fazla nasıl satarız hesabını yapıyor. İyi bir urun varsa bunu övecek, gurur duyacak, digerleri ile kıyaslayıp goklere cıkaracak olanda firmalar.
    Biz sadece satın alıyor kullanıyoruz. Hic bir emek ve uretim katkımız olmayan bir urunu bu kadar savunmak ve bir seylerini ispatlamaya calısmak gereksiz bir caba. Bende kapılıp bunu yapıyorum ama yanlıs.
    İsi bilen, fotografcılıga gonul veren ekipmanın degil kadrajın, ısıgın, etkili bir karenin pesine dusuyor.
    Bizde genelde keskin objektif, soyle body, boyle tripot vs vs diyerek oldugumuz yerde sayıyoruz.

Sırf bu üzden PC Donanımda bölümünden forumun bu bölüme geldim burda da durum aynı. Türk insanın içinde doymaz bi alışveriş çılgınlığı var.
    Elimizdeki teknolojiyi adam akıllı kullanamıyoruz, yeni çıkan ürünlerin peşine düşüyoruz sanki elimizdeki makinanının hakkını sonuna kadar veriyormuşuz gibi.
    Bende de aynı durum var elimde D90 satıp D7000 alacam sanki D90 adam gibi kullanıyorum da beğenmiyormuşum gibi. Birinin bizi bi güzel ıslatıp dayak atması atması lazım yoksa adam olmayacağız
    NOT= PC ve Fotoğftan para kazananlar bu yazdıklarıma dahil değillerdir!

• Evet önemli olan fotoğrafçı gerçekten

Orijinalden alıntı: byi

quote:

Sırf bu üzden PC Donanımda bölümünden forumun bu bölüme geldim burda da durum aynı. Türk insanın içinde doymaz bi alışveriş çılgınlığı var.
    Elimizdeki teknolojiyi adam akıllı kullanamıyoruz, yeni çıkan ürünlerin peşine düşüyoruz sanki elimizdeki makinanının hakkını sonuna kadar veriyormuşuz gibi.
    Bende de aynı durum var elimde D90 satıp D7000 alacam sanki D90 adam gibi kullanıyorum da beğenmiyormuşum gibi. Birinin bizi bi güzel ıslatıp dayak atması atması lazım yoksa adam olmayacağız
    NOT= PC ve Fotoğftan para kazananlar bu yazdıklarıma dahil değillerdir!

Bizi böyle kapitalist bir tüketim toplumu haline getirenlerin kemikleri sızlasın..bu toplum üretim toplumuydu, elindekinin değerini bilen. Neyse konu saptı, sonuçta insanlar hayatlarına renk katan hobilerini bir şekilde paylaşmaya, daha fazla şey öğrenmeye çalışıyor...evet burdan yine bu kapitalist dünyada markalar kazanıyor ama yapacak bir şey yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

http://www.flickr.com/photos/magisstra/

benim hayalimdeki de bu olurdu sanırım..

Trabzon'u da fotoğraflamış...

http://www.flickr.com/photos/magisstra/5705818919/in/photostream

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Canon fanatigi olsaydim "Iste Turk kartallarina da Canon yakisir zaten" derdim.

Nikon fanatigi olsaydim "Canon'la dunyada ucuyorsun ama Nikon NASA'yla uzaya cikiyor" derdim.

Pentax fanatigi olsaydim konudan bagimsiz olarak K10D'nin ne kadar mukemmel bir makine oldugunu, 1D veya 5DMarkII'nin hikaye oldugunu soyleyip yukaridaki amcanin fotograftan anlamadigini anlasaydi zaten Pentax kullanmasi gerektigini bagirirdim (ya da soylerdim). Ardindan zaten dunyanin geri kalaninin da cahil ve gormemis oldugunu, bu yuzden hepsinin Canon ve Nikon aldigini anlatirdim.

Leica fanatigi olsaydim "simdi orada bir Summicron olsaydi gokyuzunun tonlamasi baska bir gercek olurdu, 3 boyutlu olurdu gercekten. Leica farki hissedilirdi yani, valla. Zaten Leica bir yasam bicimi, ben aksamlari yastigimin altina da koyuyorum" derdim. Sonra Leica'nin saglamligindan, onu kullanan efsane fotografcilardan, elle uretildigi icin nasil yillarca dayandigini, lens camlarinin uretim tekniginden falan bahsederken "eee sen neden sokakta kedi cekiyorsun peki?" sorusunu duymazdim bile.

Olympus veya Sony fanatigi zaten gormedim, hepsi mulayim ve sadece isine bakan insanlar.

@ozturert; sen beni güldürdün Allah' ta seni güldürsün
    @145tr; bu 3m kar mevzû, Beyaz' ın ara ara programında Çelik' ten özür dilemesine benzedi, her okuduğumda gülüyorum

• Sabit Kalfagil miydi yoksa Ara Güler miydi tam olarak hatırlamasam da onların başından böyle bir hikaye geçmiş :D

Rica etmiş işte eleman Yüzbaşıda hay hay demiş :D :D Çaktırmadan o sırada da pilotlara " Şu arkadaşı biraz eğlendirin" gibisinden bir şey söylemiş :D

Sonuç uçuş boyunca eleman kusuyor :D :D Maskesi komple kusmuk dolmuş :D :D

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Sabit Kalfagil miydi yoksa Ara Güler miydi tam olarak hatırlamasam da onların başından böyle bir hikaye geçmiş :D

Rica etmiş işte eleman Yüzbaşıda hay hay demiş :D :D Çaktırmadan o sırada da pilotlara " Şu arkadaşı biraz eğlendirin" gibisinden bir şey söylemiş :D

Sonuç uçuş boyunca eleman kusuyor :D :D Maskesi komple kusmuk dolmuş :D :D

Ara Güler anlattı bi röportajında...

Orijinalden alıntı: spex

@145tr; bu 3m kar mevzû, Beyaz' ın ara ara programında Çelik' ten özür dilemesine benzedi, her okuduğumda gülüyorum

Haftasonu kayak yarisinda fotograf cekecegim. Ilk defa bu tarz bir cekim yapacagim icin icimde bir heyecan var tabi.
    Bu heyecanin yaninda da Canon 7D'nin bir Pentax gibi 3 metre karla bogusamama mi endisesi rüyalarima giriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 8 Mart 2012; 13:51:03 >

• quote:

hocam ne güzel konuşmuşsun.

• Video gözükmüyor arkadaşlar...
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.