Şimdi Ara

Hayal kurmaktan vazgeçme eşiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • insan henüz hayatının başındayken sınırsız potansiyele sahip olduğunu düşünüyor, hayalleri de sahip olduğunu düşündüğü potansiyele göre şekilleniyor. istersem şunu yapabilirim, neden buna ben de sahip olmayayım ki, böyle bir hayatı yaşamam için hiç bir engel yok diyor. yaş ilerledikçe daha rasyonel hedefler çıkıyor ortaya tamam böyle bir hayat olmayacak ama en azından bu olsun diyor çıtayı düşürerek yaptığın o ilk kabulleniş en zoru, bir süre sonra sınırsız sandığın potansiyelinin aslında bir çok noktadan sınırlandığını fark ediyorsun çünkü hayat hayellerindeki gibi değil. kimisi dededen zengin sen dededen orta hallisin bu döngüyü kırmaya bir ömrün yetmeyeceğini anlıyorsun 20'li yaşlarının ortalarına doğru bari hayat standartlarım yükselsin diye zorlamaya başlıyorsun. işte bu noktada fark ediyorsun ki hayallerine ulaşman zordan ötede duruyor mesela hiç bir zaman yıllarca dünya turu yapabilecek kadar paran olmayacak çünkü başka sorumluluklar yüklenecek üzerine, yada hiç bir zaman italyanın bir kasabasında yaşayamayacaksın çünkü kökten bağlısın buralara bunun gibi bir sürü acı gerçeği fark ediyorsun ve yavaş yavaş hayallerin ev sahibi olsam, eşime rahat bir hayat yaşasak çocuklarıma rahat bir gelecek bırakabilecek kadar paraya sahip olsam, 1 yıl çalışıp hak ettiğim 14 gün tatili çılgınlar gibi gezerek kullansam, işimdeki pozisyonumdan terfi etsem kıvamındaki orta gelir aile hayallerine dönüşüyor o an dönüp baktığında gördüğün şey senin aslında hayallerin olmuyor bu noktadan sonrasında hayal kurmaktan vazgeçiyorsun.

Otuz yaşına 1 var derken, birçok- kötü tecrübe sonucu adım atılan eşikteyim sırf hayal kırıklığı denen o şeyi, ruh halini yaşamamak için hayal kurmaya, bir şeyleri canı gönülden istemeye korkar oldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özet...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.