Şimdi Ara

Havalimanına Gitmek İsteyen Turiste İstanbul’u dolaştırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Havalimanına gitmek isteyen turistin, yolları bilmemesinden faydalanarak farklı güzergahlar kullanıp yolu uzatan taksicinin “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 10 yıla kadar hapsi istendi.
    Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyen Suudi Arabistan uyruklu turist A.N.M.’nin, yolları bilmemesinden faydalanarak yolu uzatan ve uçağını kaçırmasına neden olan taksici hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Suudi Arabistan uyruklu A.N.M.’nin, İstanbul’a turist olarak geldiği belirtilirken müştekinin İstanbul’dan ülkesine dönmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek amacıyla şüpheli E.C.’nin şoförlüğünü yaptığı ticari taksiye bindiği anlatıldı.

FAZLA ÜCRET İÇİN AVRUPA YAKASI’NA GEÇİRDİ

İddianamede, şüphelinin müştekinin turist olması nedeniyle İstanbul’u ve havalimanı yolunu bilmemesinden faydalanarak daha uzun mesafe gitmek ve böylece daha fazla taksi ücreti alabilme amacıyla kasıtlı olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolundan Avrupa Yakası’na geçtiği kaydedildi.

UÇAĞINI KAÇIRMASINA NEDEN OLDU

Şüphelinin tekrar Anadolu Yakası’na geçtiği ve yolu yine farklı güzergahlara saparak uzattığının belirtildiği iddianamede, şüphelinin havalimanına 20.50’de vardığı ve müştekinin uçuş saati olan 21.15 olan uçağını kaçırmasına sebebiyet verdiği vurgulandı.

MENFAAT SAĞLAMAK AMACIYLA DOLANDIRDI

İddianamede, şüphelinin yaptığı taksicilik mesleğinden dolayı müştekinin kendisine duyduğu güveni suistimal ettiği kaydedilirken, şüphelinin müştekiyi aldatarak menfaat sağlamak amacıyla dolandırıcılık suçunu işlediği anlatıldı.

3 YILDAN 10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Şüpheli E.C.’nin “serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

“YOLU BİLMİYORDUM, YANLIŞLIKLA GİRDİM”

Öte yandan iddianamede, şüphelinin ifadesinde saptığı yolun havalimanının ters istikametindeki üçüncü köprü yolu olduğunu bilmediği ve yanlışlıkla yola girdiğini öne sürerek, suçlamayı kabul etmediğine yer verildi.

İddianame, gönderildiği Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirse şüpheli, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
    http://www.hurriyet.com.tr/bu-kadarina-da-pes-yarim-saatlik-yol-icin-istanbulu-dolastirdi-ucagi-kacirtti-40748908

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lolobayram -- 21 Şubat 2018; 12:51:30 >

• Yamyam taksicilere hiç acımam, yapıştırın cezayı. Ancak, bre denyo, cebinde telefon var. Baktın ters istikamete gidiyor hemen arıyorsun polisi. Taksideyim, alı koyuluyorum diye, bak 10 dakikada nasıl çöküyorlar o taksiye.

Kendimden örnek vermem gerekirse gittiğim ülkelerde map kullanır, yola çıkmadan şoföre istikameti gösterir, fiyatta anlasir yola çıkarım. Sıkıysa gezdirsin valla arkadan ahtapot gibi çökerim ensesine

• Yuh yolu bilmiyordum nedir ya karsiya gectiginde bir seylerin ters gittigini anlamadin mi yani ?

Kucuk akli ile neler yapmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uberın canına kurban ya , elime birikim geçince uber şubesı acıcagım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Bey -- 21 Şubat 2018; 13:0:16 >
  • Yamyam taksicilere hiç acımam, yapıştırın cezayı. Ancak, bre denyo, cebinde telefon var. Baktın ters istikamete gidiyor hemen arıyorsun polisi. Taksideyim, alı koyuluyorum diye, bak 10 dakikada nasıl çöküyorlar o taksiye.

Kendimden örnek vermem gerekirse gittiğim ülkelerde map kullanır, yola çıkmadan şoföre istikameti gösterir, fiyatta anlasir yola çıkarım. Sıkıysa gezdirsin valla arkadan ahtapot gibi çökerim ensesine

Havalimanına Gitmek İsteyen Turiste İstanbul’u dolaştırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gielenberg -- 22 Şubat 2018; 13:7:10 >

• taksici salakmış
    herüfü uçağına yetiştirse şikayetçi olmadan uçacaktı

tv deki habere epey güldüm
  • Her köşe başına AVM açılması ile gurur duyan ve bunu liberal ekonominin nimeti olarak gösteren AKP, açılan AVM'lerden dolayı batan yüzlerce firmayı görmezden gelip, İstanbul'un mafyalarının elindeki plakaların değerini korumak için taksicilik mesleğini serbest bırakmıyor.

Liberalsen, taksicilik mesleğini serbest bırakıp, üzerine düşen "Kontrol" görevini adam gibi yerine getir de, serbest piyasa ekonomisinin sonucu olarak sadece hak eden taksiciler ayakta kalsın.
  • Taksicinin yaptığı tam sahtekarlık ta Suudlarda para bol oluyor. Turiste koymazdı para.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uber gibi uygulamalar hayat kurtarır.
  • bende o yola yanlışlıkla girdim kendi özel aracımla geri geri çıkana kadar ecel teri döktüm.

osman gazi köprüsüne giriyorum sanmıştım,taksicinin savunması mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 21 Şubat 2018; 21:41:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

bende o yola yanlışlıkla girdim kendi özel aracımla geri geri çıkana kadar ecel teri döktüm.

osman gazi köprüsüne giriyorum sanmıştım,taksicinin savunması mantıklı

Bunların sözleri yalan dolan, sen yanlış yola girmiş olabilirsin ama bunlar bilerek girmiştir, adam nasılsa bilmiyor kekleyeyim enayiyi diye.
  • kurunun yanında yaşta yanar derler

%99.9 iyi niyetli olmayan camiada bi ihtimal diye düşünmüştüm

• quote:

kurunun yanında yaşta yanar derler

Daha haber olmayan neler yaşanmıştır kim bilir, ayrıca hepsinin kısa mesafe, trafik var, aracı teslim edeceğim bilmem ne diyerek lord edasıyla müşteri seçtiği de bilinmektedir. Ya ciddi bir düzenlemeye gidilmeli ya da bunları kullanmayacağız başka yolu yok
  • Uber candır ya
  • İyi olmuş. Kaç taksiciyle papaz olduk, hatta birbirimize girdik sırf bu sebeple. Heriflerde utanma da yok. Kardeşim niye girdin o yoldan, dünyayı dolaştıracaksın diyorsun. Diğer tarafta trafik var burası kestirme diyor. Ulan 20 liraya gittiğim yere 35 liraya gitmeme neden olan yer mi kestirme. 20 lira verdim, yaktığı benzin de içinde patladı pis herifin.
    Çok yakın olduğu için alçıdaki kırık ayağıma rağmen gitmeyenler... 2 adımı zor yürüyen anneannemi yakın mesafe diye götürmeyenler... Kaç defa uğraştım bunlarla. 5-6 tanesini şikayet edip 3 tanesine ceza aldırdım. Acımayın vallahi. Minibüsçüsü, taksicisi, dangalak otobüs şoförleri, hepsi ayrı dert. Her mesleğin iyisi, kötüsü vardır da bunlarda pislik de çok fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steven Wilson

quote:

Daha haber olmayan neler yaşanmıştır kim bilir, ayrıca hepsinin kısa mesafe, trafik var, aracı teslim edeceğim bilmem ne diyerek lord edasıyla müşteri seçtiği de bilinmektedir. Ya ciddi bir düzenlemeye gidilmeli ya da bunları kullanmayacağız başka yolu yok

Dadaha geçen hafta kısa mesafe de ineceğimi anlayınca kavşağın ortasında bırakmaya çalıştı yavşağın teki. Herif yolun ortasında bırakmaya çalışıyor beni.

Sanki adam üstüne birde para veriyor bize... Neyse Allah onu da aratır ..

• quote:

Orijinalden alıntı: umix353

quote:

Orijinalden alıntı: Steven Wilson

quote:

Dadaha geçen hafta kısa mesafe de ineceğimi anlayınca kavşağın ortasında bırakmaya çalıştı yavşağın teki. Herif yolun ortasında bırakmaya çalışıyor beni.

Sanki adam üstüne birde para veriyor bize... Neyse Allah onu da aratır ..

Bunlara babadan oğula nesil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.