Şimdi Ara

Havale yolu ile alışveriş yaptım. Dolandırıldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook sayfası üzerinden Elektronk Market diye bir sayfada avrupadan gelen telefonları sattıklarını iddia ediyorlardı. Bende sipariş verdim. Havale yolu ile 2 bin tl yatırdım. Havale açıklamama da adımı soyadımı yazıp cihaz ödemesi yazdım. Havale yaptıktan sonra beni engellediler. Başka hesaptan yazdım onu da engellediler. Verdikleri adres geçersiz çıktı. Numarayı arıyorum engellediler. Benim parayı kurtarma şansım var mı? Varsa nereye başvurmam gerekiyor.



  • Havale yaptığınız kişiye icra takibi yapın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılığa suç duyurusunda da bulunabilirsiniz.
  • İcra takibi va demiş arkadaş güldürdü :)



    Savcılığa gidiyorsun suç duyurusunda bulunuyorsun yapacak başka birşeyin yok kişilerin tespitinden sonra da gerekli diğer işlemler yapılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulamada bu gibi durumlarda havale bildirimi gerçekten çok büyük önem arz ediyor. Çünkü çoğu zaman insanlar havale nedenini yazmadıkları ya da alakasız şeyler yazdıkları için ve bu havalenin tam olarak ne için yapıldığı tespit edilemediği için daha sonra bir anlaşmazlık çıkıp da dava açılması durumunda zorluklar yaşanabiliyor. Daha önceden de aynısını araştırdığım için biliyorum ki yaygın uygulamaya göre eğer havale nedenini yazmazsanız karşı taraf durumu kendi lehine kullanabiliyor. -Bağış olarak aldım , bir borcumun karşılığı olarak aldım vb. cümleler kuralabiliyor ve siz ne için gönderdiğinizi kanıtlama hususunda çok büyük zorluklar yaşıyorsunuz. Lakin siz cihaz ödemesi yazdığınız için olası bu gibi sorunları önceden bertaraf etmiş bulunuyorsunuz.

    İcra takibi yorumu açıkcası bana da tebessüm ettirdi. Sizin bilişim sistemi üzerinden dolandırıldığınız aşikar bu sebeple en kısa sürede size en yakın savcılığa başvurarak sizi dolandıran kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmanız gerekiyor.




  • geçmiş olsun.....havale eft ile yapılan paralar alınamıyor....kredi kartı ile olsaydı alırdınız.bende citroen bayisinden sıfır araba alırken eft yaptım dolandırıldım sadece kredi kartından yaptıklarımı geri alabildim...
  • İcra yolunu küçümseyen arkadaşlar tebessüm ettiriyor beni, birebir aynı durumlarda az para kurtarmadım icra ile. İşi bilmek önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.