Şimdi Ara

Havacılıkta dijital devrim: Biniş kartları ve check-in işlemleri tarihe karışıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam zorunluluktan ziyade, bir overbooking örneği olarak bana ilginç geldiği için söyledim:

- şirket bir servis aracına koltuk sayısının %50'si fazla kişi kaydediyo (ilk bakışta hergün birilerinin ayakta kalacağını düşünürüm)
    - bu kişilerin tamamı şirkette aktif çalışan kişiler.
    - bu kişiler birbirlerinden habersiz olarak rastgele şekilde devamsızlık yapıyolar, bazen işe kendi imkanlarıyla geliyolar, bazen geç kalıyolar, bazen akşam iş çıkışı eve değil çarşıya falan gidiyolar, ya da izinli oluyolar.
    - bu durumda kimse ayakta kalmıyo hiç. servis aracı hiçbir zaman tam dolmuyo. (yani hergün ciddi miktarda fire oluyo)

bu şirket eğer şunu yapsaydı: servis aracına tam koltuk sayısı kadar kişi kaydedecek olsaydı, servis aracındaki koltukların yarıya yakını boş kalırdı hergün.

burda %50 oranı aslında değişken bi oran. şirket günlük dolan koltuk sayısına bakıp bu oranı azaltıyo ya da arttırıyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 yıl mı... lol

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Ama uçakta ben o koltuğun parasını veriyorum, istersem koltuğum boş gider, hatta istersem parasını ödeyip uçağı tamamen boş kaldırırım.

Çalışanlara verilen sosyal haklar beni ilgilendirmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • le_tatative kullanıcısına yanıt

Hesaplanamaz çünkü insanların kg verisi ellerinde yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daima İleri kullanıcısına yanıt
    Hocam attığım tablodaki verilere göre hesaplanıyor işte. Olan şeyi söylüyorum ben.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dropzone D kullanıcısına yanıt
    3 sene yine iyimser bir tahmin,biz ona 5 sene gibi diyelim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.