Şimdi Ara

Havacılık için hangi dil ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ayın sonunda, ingilizcede son seviyem bitiyor. Üst düzey ingilizce sertifikamı alıcam inşallah. Gittiğim kursta ikinci yabancı dile indirim varken, bir dil daha öğrenmek istiyorum. Ve idealimdeki bölüm uçak mühendisliği. 2. yabancı dil olarak hangi dil bana ileride daha çok katkı sağlar ?

• Bir tanıdığım İspanyolca çok faydalı olur demedi deme falan demişti de emin değilim bence Almanca daha faydalı olur İngilizceden sonra
  • konuda yetkin birisi değilim ama
    makine mühendisliğinin hemen hemen tüm alanlarında almanca'nın faydası var, ama havacılıkta sanırım fransızca belki rusça daha faydalı.
    sektörde ispanyolca konuşan devletlerde bir numara göremiyorum (ispanya, arjantin...). ispanyolca'nın pazarı büyük olduğu için önemli bir dil, bütün güney amerika brezilya hariç ispanyolca konuşuyor ama bu satış için önemli, oralarda iyi üretim göremiyorum.
    Havacılıkta büyük devletler bellidir, abd, fransa, ingiltere, kanada, brezilya, rusya...
    bence ingilizceden sonra almanca'dan ziyade (havacılık sektörü dışında çok büyük kapılar açar almanca) fransızca veya rusça öğrenmen daha güzel olur.
    ama baştada dediğim gibi, lafı önemsenecek bir mevkide değilim
    Edit: yanılmış olabilirim, başlıkla bağlantılı olarak buraya da gözatın:http://forum.donanimhaber.com/m_78695046/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnErAl -- 16 Ağustos 2013; 22:50:43 >

• Almanca daha iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından Almanca temelimiz var. Teşekkürler cevaplar için.
  • arapça , olmadı fly emiratese girersin
  • Tam olarak havacılığın hangi alanında yer alacaksın bilmiyorum ama yolcu hizmetleri, slot, permi, Türk hava sahası giriş çıkış izinler,, tehlikeler maddeler, kargo, handling, acenta ve yer hizmetleri konularını baz alarak 2008 den beri havacılık sektöründeyim ve şunu söyleyebiliyorum İngilizcen varsa başka bir dile gerek yok. Tüm IATA kitapları manuelleri İngilizcedir, hadi Boeing zaten ana dil ingilizce, Fransız firması olan Airbus kitapları bile İngilizcedir. ICAO'nun tüm uygulamaları da öyle, özetle ikinci bir dil yerine var olan ingilizceni daha da ilerletmen yararına olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcux -- 18 Ağustos 2013; 1:12:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence fransızc etkili olabilir neden derseniz boeing bir amerikan firması ve orda çalışabilmek için aslında havacılıkla ilgili her şey için ingiilizceyi almışsınız bence birde airbus var onun içinde fransızca derim ama ben sadece amatör ir düz mantıkçıyım pilotlara ve havacılık alanında çalışanlara sorun birde sonucu bana bildirirseniz sevinirim.
  • En yakın arkadaşımın babası Boeing 777 pilotu ; İngilizce,fransızca biliyor.
  • kesinlikle fransızca'yı öğrenmelisiniz.
  • hocam fransızce filan değil :) , ben önümüzdeki yaz uçak teknisyeni olucam inşallah , boeing fransız olabilir ama bu şirketlerin zaten dökümanları inglizce , eğer inglizceniz iyiyse fransızcaya gerek yok ,ve asıl öğrenilmesi gereken , dünyada en az 250 milyonun konuştuğu arapça , ya da 280 milyonun kullandığı rusça , arapça ne kadar insanın gözünü korkutsa da dilimizde arapçadan giren çok kelime oldugu için , biraz içine girdikten sonra çok daha kolay olacaktır :)
  • Bende ucak muhendisligi ogrencisiyim ve bu bolumu cevremdeki ucak muhendisi, teknisyen akrabalarim ve yurtdisindaki ucak muhendisi tanidiklarim araciligiyla tercih ettim, Hocam kusura bakma da ingilizce bilmek yetmiyor ozellikle fransizlar milliyetci insanlar ise alirken fransizca konusman ise girebilmen icin buyuk arti olacaktir,yurtdışında tanıdıgım 2 yerde ucak mühendisi var biri Boeing in Seattle daki en büyük fabrikasında ucak mühendisi kendisi analiz bölümünde çalışıyor ve ingilizce +fransızca anadili gibidir ,diğeri ise Lufthansa da ucak mühendisi structural ci kendisi yine ingilizce ve Almanca anadili gibi demem o ki ise girerken sadece not ortalaması değil yanına koyduğun dillerin ve yanına koyduğun programların önemli ozellikle diller cok onemli sirkete girerken one geçmek adına ve şirkette yukselmen adına .

• Kesinlikle İngilizce diyorum. Tabii bu sırf konuşma anlamında değil, okuma ve yazmaya da çok hakim olmanız gerekiyor. Ne yazık ki tüm havacılık kaynakları ingilizce olduğundan başka çare yok. Almanya'da da, Fransa'da da havacılıktaki hakim dil ingilizce.....
  • Ben ucak muhendisiyim kardesim. O ileri seviye bitti dedigin kur seviyen ile teknik havacilik ingilizcesi yetersiz kalir. Jargon epey farklı. İlla ikinci dil olsun dersen almancayi oneririm.
    selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odtulu23 -- 29 Kasım 2014; 23:15:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.