Şimdi Ara

@@ HAVAALANINDA OTOparkta araba bırakılır mı yaaa? @@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela acil bi işiniz oldu ve havaalanına aracınızla gidip otoparka bıraktınız. Arabayı geri götürecek kimse yok çünkü. 1-2 günlüğüne bir yere gidip geldiniz. Otopark ücreti olarak 150-200 lira alıyorlar yaaa... YUH dedim yani.

Başına böyle bi şey gelenler var mı? O kadar parayı ödediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen35 -- 21 Şubat 2008; 1:10:23 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Havaalanında Araba Bırakma: Bilmen Gerekenler

Havaalanında araba bırakmak, seyahat planlamasının önemli bir yönüdür. İşte araba bırakma seçeneklerin hakkında bilmen gerekenler:

Havaalanında Araba Bırakma Seçenekleri

Havaalanları genellikle şunları içeren çeşitli araba bırakma seçenekleri sunar:

• Kısa Süreli Park: Terminalin yakınında bulunan ve kısa süreli park etme ihtiyacı olanlar için uygun olan park alanlarıdır.
    • Uzun Süreli Park: Terminalden biraz daha uzakta bulunan ve uzun süreli park etme ihtiyacı olanlar için uygun olan park alanlarıdır.
    • Vale Park: Aracını bir valeye teslim edebilir ve terminalde kolaylık sağlayan aracını teslim alabilirsin.

Aralarından Seçim Yapma

Hangi araba bırakma seçeneğini seçeceğin, kalış süren, bütçen ve kolaylık tercihlerine bağlıdır. Kısa süreli park, kısa süreli park ihtiyaçları ve düşük maliyetler için en iyisidir. Uzun süreli park, daha uzun süreli park etme ihtiyacı olanlar için uygundur. Vale park, en pahalı seçenektir ancak en kolay olanıdır.

Rezervasyon Yapma

Bazı havaalanları, özellikle yoğun dönemlerde, araba bırakma için önceden rezervasyon yapmana olanak tanır. Rezerve etmek, yerini garanti etmene ve varışta vakit kaybetmemene yardımcı olabilir.

Maliyetler

Araba bırakma ücretleri havaalanına ve seçtiğin park seçeneğine göre değişir. Kısa süreli park genellikle uzun süreli parkten daha pahalıdır ve vale park en pahalı seçenektir.

Ek İpuçları

• Havaalanına aracını bırakmadan önce benzinini doldur.
    • Değerli eşyalarını aracında bırakma.
    • Aracının anahtarlarını yanında götürmeyi unutma.
    • Aracını park etmeden önce hasarlı olup olmadığını kontrol et.
    • Aracını havaalanına bırakırken yanına kimlik kartı ve rezervasyon onayı (varsa) al.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hava alanında burger king den hamburger alcaktım fiyatı 5 milyon a yakındı
  • Memur maaşıyla o kadar parayı ödemek çok zor oluyor da... Zor şartlar altında insanın zekası daha kıvrak çalışıyor demekki. Cepte o kadar nakit olmayınca, otoparklarda kredi kartı da kabul edilmeyince insan bi çaresini buluyor.

Hep merak ederdim. Bu gibi durumlarda acaba Türklerin zekası niye Avrupalılara göre daha işler diye.
    Başıma gelince anladım, demek ki bizleri bazı yanlış şeylere zorlayan Türkiyemizdeki ağır hayat şartlarımız.
  • Eğer Atatürk Havaalanından bahsediyorsan PM den sana özel bir taktik anlatabilirim.
    Beleş otopark.
  • WaLLa çok ucuz. Sudan ucuz
    500cc su ve soda bile 3 YTL Esenboğada.

quote:

Orjinalden alıntı: kerembey

hava alanında burger king den hamburger alcaktım fiyatı 5 milyon a yakındı
  • ya iyi ki arabayı çalıştırmadan ve otopark çıkış kulübesine gelmeden önce park tarifelerine bakmışım. Bi tarifeye baktım, bi de elimdeki giriş biletine baktım: YUH dedim.

Ortada da gerçekler var:
    1. Gerçeğimiz arabanın hemen oradan çıkması gerektiği,
    2. Gerçeğimiz ise cüzdanda o kadar nakitin kesinlikle olmadığı, sıksan çıkmaz,
    3. Gerçeğimiz ise otoparka girişte alınan TICKET üstünde 2 gün öncenin tarihi olması.

Madem bi şekilde burdan çıkmamk zorundayım dedim, sonra üstteki gerçekleri kafamda canlandırdım. Bunlardan birini değiştirmeliydim di mi.
    Araba çıkacak o kesin, cüzdanda para olmaması da kesin.

Sonra gördüm ki TICKET üstündeki tarih değiştirilemez ama yeni bir TICKET alınabilir belki dedim.
    (şaka şaka yapmadım diyim...)

TuVNeRa: PM de anlatacagın bu diil de baska bi yol umarım.
    quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Eğer Atatürk Havaalanından bahsediyorsan PM den sana özel bir taktik anlatabilirim.
    Beleş otopark.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen35 -- 21 Şubat 2008; 1:02:12 >

• Benim bahsettiğim sağlam bir yol.
    Hile hurda yok.

Başkaları uyanmasın diye PM at dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Havalimanının otoparkına bırakırsan fiyat normal.Bırakmadan önce tarifelere bakmamakla hata yapmışsın.Suçlu sensin
  • evet haklısın dostum. Suç bende. Ama Taksiyle gel-git yapsan 100 lira. Otoparka kendi arabanla gelsen 200 liraya yakın tutuyo.
    Zaten uçakla gel-git 140 lira. YUH.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen35 -- 21 Şubat 2008; 1:11:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tutunsatar

evet haklısın dostum. Taksiyle gel-git yapsan 100 lira. Otoparka kendi arabanla gelsen 200 liraya yakın tutuyo.

Ben Yalta ya gittiğimde 4 gün için(Aslında tam 4 gün de değil. 3 günü 2 saat geçmişti) 55 YTL ödeyince, Kiev' e giderken otoparka araç bırakmaktan vazgeçtim.
    Onun yerine Havaalanından metroya binip Merter e oradan taksi ile Cevizlibağ a varıp otobüse binmiştim. Sadece 8 YTL tuttu.
  • Bu arada 12 yıllık şoförüm ve İstanbul trafiğinde aralıksız deneyimim var. Otopark meselesine takmış biriyim.
    Hatta zamanında Pasha Disco' ya gitmek için arabayı Boğaziçi Köprüsü' nün ayağına parkedip arkadaşla yürüyerek yokuş indiğimizi hatırlarım.
    İnerken kolay da çıkarken perişan olmuştuk.
  • otopark ücretininasıl ödediniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _goLdEnSkuLL___

otopark ücretininasıl ödediniz ?

evet nasıl ödedediniz bende geçen motoru bırakma gibi bi hataya düşücektim ama yemezler
  • polisleri ara ve aracım çalındı de çekici ile alsınlar.

Olur mu böyle bişi acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.