Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.999
Cevap
146
Favori
568.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mrtthealien kullanıcısına yanıt
    değişik bir sistemmiş ama bilinmeyen çok şey var
    ne tür filtre kullanılmış ve ısı kazanımı nasıl oluyor ?

    ayıca asgari % 20 ısı kaybı olacağı kesin (kışın asgari % 20 kayıp az sayılmaz)
    anlayabildiğim kadarıyla bu cihaz hava temizleme değil ,dışarıdan temiz hava veren bir cihaz
    tabi dış havayı kapatırsanız iç havayı dolaştırıyor ama ne çeşit filtresi olduğu bildirilmediği için kafada sorular oluşuyor ?

    profesyonel hava temizleme sistemleri dışında olanlar aşağı yukarı aynılar ,en önemli parçaları filtre ve kullanılma amacına bağlı olarak filtre değişim süresi çok değişiyor

    misal sigara içilen bir ortamda kullanılıyor ise en fazla ayda bir filtre değişimi şart ama firmaların söylediği 1 yıl gibi süreler bence çok abartılı
    hava temizlesin diye aldığınız cihaz ,havaya virüs bakteri de saçabilir
    sadece filtreler değil ,cihazın kendisi dahi bir müddet sonra zararlı yuvasına dönüşüyor

    ben kışın birkaç ayda bir cihazı komple parçalayıp ,kimyasallarla iyice temizleyip toplarım ve öyle kullanırım
    filtreleri ise ya bulunamıyor yada bulunanlarda ise aşırı pahalı oluyor ,o nedenle ayda bir filtrelerini de kimyasallarla yıkıyorum ,aslında bu filtreler yıkanmaz ,yıkandığında özellikleri bozuluyor ama hiç yoktan iyidir deyip ben öyle yapıyorum




  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Benim de ufkumu açan sorular oldu ve bir mitsubishi electric firmasını arayıp sordum. Cevaplarını aşağıya yazıyorum ama benim için konu hala net değil.
    Odanın %20 ısı kaybı yaşamayacağını, sadece verilen taze havanın %20si kadar yük getirdiğinden bahsediyorlar, %80'ini atılan havanın enerjisinden alıyormuş buna da ısı geri kazanım diyorlar. Zaten bu ürünü kullanmazsak temiz hava için pencereyi açacakmışız ve bu yük kontrolsüz ve %100 yük olarak bize geri dönecekmiş.
    Üzerinde kaba toz filtresi var ama opsiyonel olarak PM10 dedikleri bir yüksek verimli filtre verdiklerinden ve toz ve partiküller için yeterli olduğunu söylüyorlar. Sonuçta bizim oksijen ve nem oranı yeterli miktarda olan temiz havaya ihtiyacımız varmış, klasik hava temizleyiciler oksijen vermiyormuş.

    Dediğim gibi benim için hala net değil gerekirse gidip tekrar bakacağım. Sadece sizin söylediklerinizden aklıma şu takıldı. Filtreleri kimyasallarla yıkadığınızdan bahsettiniz. Acaba bu kimyasallar sağlığa zararlı, kanserojen maddeler bırakmıyor mu filtreler üzerinde? Formaldehit, benzen gibi temizleyiciler kullanıyorsanız bunların direk kanserojen etkisi vardır, dikkat edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtthealien -- 9 Ekim 2019; 9:18:9 >




  • mrtthealien kullanıcısına yanıt
    dışarıdan alınan havayı ısıtmadıkları sürece ısı kaybı olacağı kesindir ,ısıtılıp verilse bu defa da cihazın tüketimi çok olurdu
    yani anlattılanların bir mantığı yok

    üstelik hava atılması dedikleri neymiş ,benim gördüğüm kadarıyla duvardan çıkan bir boru ve buradan hava çeken bir fan görülüyor ,ben dışarı atılan bir şey görmüyorum ,aksine dışarıdan alınan hava görülüyor

    sonra havanın enerjisi dedikleri neymiş ,aynı şekilde içerideki hava döndürüldüğü için belki bir kısım sıcak kalabilir ama fan olduğuna göre bence yine soğuk üfleme olacaktır (cihazı görmediğim için tahmini söylüyorum)

    en önemlisi dediğim filtre konusuna ise hiç önem vermedikleri görülüyor ,toz filtresi hava temizlemez kimseyi kandırmasınlar
    bu cihaz yaz için iyi iş çıkarabilir ama kış için güvenemedim doğrusu

    kendim temizliyorum dediğim kimyasallar özel bir kimyasal falan değil ,yağçöz ve deterjan türü temizleme ürünleri ,bunlar bulaşıklarda bile kullanıldığına göre sağlık için ne gibi sorun olacak ?




  • Merhaba,
    Isı geri kazanım mantığını biraz araştırdım. aşağıdaki videoları buldum. Sanırım ben klasik hava temizleyiciler yerine bunu deneyeceğim. Evdeki kirli havayı filtrelemeyle uğraşmak yerine, kirli havayı direk dışarı atmak daha mantıklı. Okuduğum kadarıyla kapalı alanlardaki oksijen oranı uyku kalitesinden, çeşit çeşit hastalıklara kadar etki eden bir konu. Kullandıktan sonra sonuçları burada paylaşırım.
    https://www.youtube.com/watch?v=Hro9WwDnCDg
    https://www.youtube.com/watch?v=3tfqn6JW2YM




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    Havayi ionize eden cihazlar hakkinda dikkatli olun. Ciddi zarar gorebilirsiniz.

    Bunlar genelde "koku giderici" , "iyonizer", "anyon uretici" "ozon uretici" fonksiyonlari olan cihazlar olarak pazarlanmaktadir. "Elektrostatik filtreleme" sistemlerini bunun disinda tutuyorum. Ikisi yakin olsada sonucta daha farkli etki ve calisma prensipleri olan seyler.

    Bu sistemler soludugumuz havaya ozon molekulleri yaymaktadir. Bunu havada %20 oraninda bulunan O2 yani iki oksijen atomundan olusan ve pratikte havadaki oksijen denen molekullerin duzenini degistirerek yapmaktadirlar.

    Sisteme uc adet ikiser oksijenden olusan O2 molekulu girer, iki adet ucer molekulden olusan O3 yani ozon cikar.

    Havadaki oksijen ozon'a donustugunde ciddi sekilde aktif hale gecer. DIKKAT!!!

    Ozon temas ettigi hemen hemen herseyle onu okside etmek uzere reaksiyona girer. O sevmediginiz kokulari olusturan kimyasal molekulleri yani turkcesiyle sigara dumanini, yemek kokusunu vesaireyi yok eder. Aslinda bunlarin hicbirini yok etmez sadece sizin belki kokusunu alamayacaginiz baska seylere donusturur. Bu baska seylerin size daha az zararli oldugunun ise garantisi yoktur. Hatta ozon o kadar aktiftirki, temiz havanin %80 ini olusturan azotu bile okside eder, Ideal havanin kompozisyonunu bozar.

    Bizi enterese eden en onemli sey, ozonun solunum yollarimizi ciddi sekilde TAHRIS ettigidir. Astimi olanlar camasir suyu ile temizlik yapilan bir yerde bulunmanin zorlugunu bilirler. Cigerleriniz konu oldugunda Ozonda bildiginiz camasir suyundan farkli degildir.

    Yurtdisinda icinde yangin cikmis ama anayapisi bozulmamis binalari her tarafini kapatip icine ozon vererek yanik kokusundan arindirdiklarini gordum (Televizyonda). Koku gidiyor ama isi yapan adamlar astronot gibi giyinip disarida duruyor ve iceride hicbir canli kalmiyor ayni zamanda.

    Ben mevcut olan her sistemden birkac makinayi yaklasik on yildir deniyorum. Ozon ureten sistemler hakkinda cok umitliydim. Ilk aldigim makina cok kuvvetli degildi ve ne yaptigini cok hissedememistim. Son aldigim makina ise ciddi miktarda ozon uretmekteydi ve ayni zamanda ultraviyole dezenfeksiyon sistemine sahipti. DIKKAT ultraviyole radyasyonda ayrica extra ozon uretir, bu su aritma icin iyidir ama solunan hava icin degil. Bu makineyi sadece bir gun kullandim. Benim cigerlerim cok saglamdir bunu ailemde astimi olan baska biri icin almistim. Bir gun sonunda solunum yollarim berbat oldu. Tahrisi hissetmemek mumkun degildi. Acikcasi ev heryere camasir suyu dokulmus gibi koktu. Tabiiki makinayi ertesi gun geri verdim.

    Bu cihazi bu gunlerde Bauhaus'ta gorebilirsiniz. Adi uydu bisey, gri renkli guya doner tabani var. Ayrica iki yanda iki minik HEPA filtreside var. Gidip, Anion uretimini aktif hale getirip cikan havayi koklayin (cok solumayin ama) Camasir kokusuna benzer ozonu fark edeceksiniz. Bu piyasaki benim son tecrube ettigim sadece bir makina. Biozone, electrolux filan piyasanin % 90' i su anda bu zararli ozon ureten makinalardan mutesekkil.

    Size bu bilgileri edindigim linkleri vermek isterdim ama simdi hepsini toparliyacak vaktim yok. Ayrica bazi yanlislarim olabilir, genelde ne dedigimi anlamissinizdir.

    -Kendi arastirmanizi yapin. Turkce kaynak bulma sansiniz maalesef cok yok.

    -Sertifikalarin ne oldugunu arastirin. Ben bu gune kadar en az bes sertifikasi olmayan cihaz gormedim. Cogu anlamsiz, bilmem nerenin astim dernegiymis, hadi yaaa.

    -Doktorlarin bu cihazlar hakkinda herseyi bildigine guvenmeyin. Bunlari mektepte okutmuyorlar. Doktorlar kabaca temiz hava der ama bu nasil olucak, bu sizin probleminiz.

    -"Kokulari giderir" diye satilan seylere dikkat edin. Nasil giderirmis? Molekulleri alip bir yeremi koyarmis? Yoksa baska bir hale cevirip sizin soludugunuz havaya gerimi verirmis?

    Bu koku konusuna bagli olarak, Aktif karbon filtreden bahsedeyim;

    Aktif karbon filtre gercekten ise yarar. Aslinda gaz maskelerindede aktif karbon vardir, ne ozon ne baska birsey. Aktif karbon kokulu veya kokusuz bircok zararli molekulu kendi uzerine degim yerindeyse, yapistirir, ozon sistemleri gibi degistirip havaya geri vermez. AMA maalesef size makinayla gelen boyutlardaki bir aktif karbon filtre onunde bir kac sigara icilse tukenir. Yani Eger cok sik degistirmiyorsaniz Aktif karbon pratikte cok ise yaramaz.

    Ben ne yaptigimi soyliyeyim. Ben su an icin sadece HEPA filtre denen yani havayi suzgec tipi kagit esasli bir filtreden gecirerek, kimyasal ozelligini degistirmeden sadece icindeki kati maddeleri yani tozlari suzen filtrelerden kullaniyorum.Bu evde devamli ic havayi dondurerek temizleme yapiyor. Astima gercekten faydali oluyor. Zaten astim hastalarinin cogu tozdan muzdarip.

    Ayrica temiz hava sirkulasyonuna dikkat ediyorum. Pencereye disaridan hava alan bir fan taktim. Fanin eve girisinde sanayi sitesinden aldigim bir HEPA filtre var. Ayrica fana bir zaman saati taktim. Sobalarin cok yakildigi, ve trafigin cok oldugu sabah ve aksam saatlerinde fan duruyor. Eve hava girisi, dis havanin nisbeten temiz oldugu oglen ve gece yarisindan sonra ki saatlerde oluyor.

    Son sozum, koku filan demeyin, kokusunu duymasanizda ortamdaki zararli elementler nasil ortamdan atiliyor buna dikkat edin. VE OZONA DIKKAT EDIN BU HAVA TEMIZLEYICI DIYE ALDIGINIZ SEYLERIN SIZE SON DERECE ZARARLI OZON URETMEDIGINDEN EMIN OLUN.
    İyi günler. Forumda yazdıklarnızın hepsini okudum. Bu konuda fazla bir tecrübeye sahip olduğunuzu ve iyi bir araştırma yaptığınızı gördüm. 2.5 yaşında çocuğum var. Ev tozu ve polen alerjisi var. Oturduğum bölgede ağaçlıklı bir yer olduğu için polen mevsiminde camları havalandırmak için açdığımda içeriye giren polenlerden dolayı çocuğum etkileniyor. HEPA filtreli süpürge de kullanıyorum bu arada. Doktor hava temizleme cihazı almamızı önerdi fakat firma önermedi. Sizin yazdıklarınızdan sadece HEPA filtreli bir temizleme cihazı almayı düşünüyorum. Sizin tavsiye edebileceğiniz ozon salınımı yapmayan bir firma var mı? HYardımcı olursanız çok sevinirim.




  • Merhaba arkadaşlar. Evde uçuşan küçük tozlar var gözle görünmüyor ama elbiselerimi silkeledigimde ya da saçlarımla oynadığımda ciddi toz oluyor gece telefon flashiyla bakınca da görebiliyorum minik minik, bunlardan beni kurtaracak bir cihaz var mi? Kafayı yemek üzereyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar mi air purifier pro mu yoksa fakir vigor mu? bu iki cihaz arasında kaldım.başka onerileriniz varsa da değerlendirebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi'lerin çoğunda hepa filtre yok. EPA diye geçen H11 seviyesi filtre var.

    Mesela 2 ve 2S modelleri böyle. 2C ve 3 modellerinde hepa filtreye geçtikleri görünüyor ama bunlar Türkiye'de yok.

    Gerçek hepa (H13) olması için giderme oranının en az %99.95 olması lazım.
    Kaynak:https://en.wikipedi0.org/wiki/HEPA#Specifications

    Dysonlarda ise ön filtre yok. Gelen hava doğrudan hepa filtreye uğruyor. Bunu filtre ömrünü kısaltıp daha sık değiştirelim diye bilerek yaptıklarını düşünüyorum.

    Araştırmalarım sonucunda f/p olarak en beğendiğim iki cihaz şunlar:
    Winix Zero N (1475 TL)
    Arçelik Havamis AP 8100 (1449 TL, aynısının Beko olanı da var)

    İkisi de üç filtreli: Ön filtre, Hepa, Karbon. Ön filtre temizlenebiliyor.

    Winix'in 4 karbon 1 hepa filtreden oluşan seti 300TL, Dyson filtresinin yarısından ucuz.
    Arçelik yeni eklenmiş sanırım filtresiyle ilgili bir bilgi bulamadım ama özellikleri kağıt üzerinde çok iyi. Hava salınımı özelliği bile var.

    Bu iki ürünü mağazada deneyip birini almayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psionic -- 26 Kasım 2019; 22:38:4 >




  • Arkadaşlar merhaba,

    Elimde uzun süre önce aldığım honeywell hht 011 model hava temizleyici var. İonizer açılıp kapatılabiliyor. Sizce bu ürünü kullanmalı mıyım? Herhangi bir sakıncası var mı?


    https://www.honeywellstore.com/store/products/honeywell-hht-011-hepaclean-compact-air-purifier.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • my91 M kullanıcısına yanıt
    asıl önemli olan uv. nin kapatılması ,negatif iyon da pek işe yaradığı yok ,bu işlerden anlayan birisine iyon ve uv. bağlantılarını iptal ettirip kullanabilirsiniz

    toz ve duman konusunda faydası olur ama bu tür cihazlardan çok fazla beklentiniz olmasın ,en güçlüsü dahi en fazla % 30 gibi bir oranda temizlik yapabilir ,tabi anında temizlik diye bir durumda yok ,asgari yarım saatten sonra faydası görülmeye başlar

    hiç faydası yok denilemez ,ben şuan evde 3 ayrı yerde bu cihazlardan kullanıyorum ,ara sıra filtrelerini elektrik süpürgesi ile temizlemek için çıkarttığımda bayağı toz topladığını görüyorum

    tabi cihazın filtresi ne kadar büyükse ve cihaz ne kadar güçlü emiş yapıyorsa fayda da o derece olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psionic

    Xiaomi'lerin çoğunda hepa filtre yok. EPA diye geçen H11 seviyesi filtre var.

    Mesela 2 ve 2S modelleri böyle. 2C ve 3 modellerinde hepa filtreye geçtikleri görünüyor ama bunlar Türkiye'de yok.

    Gerçek hepa (H13) olması için giderme oranının en az %99.95 olması lazım.
    Kaynak:https://en.wikipedi0.org/wiki/HEPA#Specifications

    Dysonlarda ise ön filtre yok. Gelen hava doğrudan hepa filtreye uğruyor. Bunu filtre ömrünü kısaltıp daha sık değiştirelim diye bilerek yaptıklarını düşünüyorum.

    Araştırmalarım sonucunda f/p olarak en beğendiğim iki cihaz şunlar:
    Winix Zero N (1475 TL)
    Arçelik Havamis AP 8100 (1449 TL, aynısının Beko olanı da var)

    İkisi de üç filtreli: Ön filtre, Hepa, Karbon. Ön filtre temizlenebiliyor.

    Winix'in 4 karbon 1 hepa filtreden oluşan seti 300TL, Dyson filtresinin yarısından ucuz.
    Arçelik yeni eklenmiş sanırım filtresiyle ilgili bir bilgi bulamadım ama özellikleri kağıt üzerinde çok iyi. Hava salınımı özelliği bile var.

    Bu iki ürünü mağazada deneyip birini almayı düşünüyorum.
    Hocam Arçelik AP8100 için bugün çok uğraştım servis ve Çağrı merkezi telefon trafiği yaşadım sonuç olarak şuan tedarik edebileceğimiz filtreleri ne servis stoklarında ne de fabrika stoklarında gözüküyor , iyi ki de almadan önce ön Araştırma yapmışım yoksa filtresini değiştiremeyip kullanamamanın anlamı yok. Beni cezbeden uygun fiyatı ve 75m2 kapasitesiydi , winix in uygun fiyatlı olanı 45m2 temizliyor işime pek gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgi için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla UV yok cihazda, iyon da manuel olarak kapatılabiliyor. Çok fazla bir beklentim yok içerdeki toz miktarı azalsın biraz yeterli benim için. Çok sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • my91 M kullanıcısına yanıt
    uv. yoksa iyiymiş ,o zaman iyonu da kapatıp kullanırsınız ,faydasını mutlaka görürsünüz
    sizde sağolun
  • m16a2carbine kullanıcısına yanıt
    Yeni çıktığı için olabilir. Bildiğim kadarıyla 10 yıl yedek parça bulundurma zorunlulukları var. Ayrıca cihazın üstünde hepa ve karbon filtre değişimi için uyarı ışığı var. Bu durumda filtreleri tedarik etmemesi çok garip olur.

    Ben Arçelik AP8100 aldım bu arada, memnunum. Rakamla hava kirliliğini de gösteriyor. Evi havalandırınca ya da süpürünce 30-40'lara çıkıyor, sonra zamanla 2'ye kadar düşüyor.

    Şurda Polonyaca incelemesini buldum, dediklerini anlamasak da cihazı görmek açısından faydalı.
    https://www.youtube.com/watch?v=p8Bhc8ODP1Y
  • Haklısınız bu konuda servisle görüştüm 10 yıl parça temin garantisi var biz siparişimizi yaparız gelmezse ürün iade veya değişimi yapılır merak etmeyin dediler,

    Winix zero n almama sebeplerinizi paylaşır mısınız ? Bende iki ürün arasında kaldım şuanda . Winix yetkilileriyle görüştüm %10 luk kupon verecekler fiyat olarak arçelikle aynı olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m16a2carbine kullanıcısına yanıt
    Winix almama sebebim daha küçük olması ve havayı sadece yukarı üflüyor olması. Arçelik havayı daha iyi dağıtır diye düşündüm.

    Winix'in de Arçelik'e göre daha sessiz olma artısı olabilir. Yazan gürültü değerleri epey düşüktü yanlış hatırlamıyorsam.
  • İkisininde teknik özelliklerini karşılaştırdım bariz farkla winix önde.
    Elektrik tüketimi Arçelik’te 70w winixde 30w
    Ses konusu yarı yarıya daha sessiz winix
    hava emiş ve temiz hava bırakma Arçelik’te 230m3 winix 330m3.
    AliExpreste winixin filtre seti 75 lira civarlarında . Orijinal filtreler servislerde ikisininde yakın fiyatı. Garanti ve servis ikisindede mevcut .
    Winix ağır basıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m16a2carbine kullanıcısına yanıt
    Arçelik'in CADR değeri ft3/dk cinsinden verilmiş. 230 ft3/dk = 390 m3/hr yapıyor, yani arçelik daha önde bu konuda.

    Bir de bu değer sanırım en yüksek mod için geçerli. Kimsenin turbo modda çalıştıracağını düşünmüyorum.
    Ayrıca daha küçük cihazı daha yüksek modda çalıştırıp aynı performans alınabilir. Keşke her mod için ayrı desibel ve CADR değerleri paylaşılsa. Mesela aynı desibelde hangisinin CADR değeri daha yüksek onu bilmek iyi olurdu.

    Winix'in filtresi ucuza getirilebiliyorsa bu bir artıdır tabi.
    Ben karbon filtreyi önemsemediğim için sadece hepa filtreyi değiştireceğim, karbon filtre masrafım olmayacak. Winixte hepsi bir arada satılıyor bu imkan yok ama dediğin gibi ucuza getirilebiliyorsa mantıklı.
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim peki genel olarak memnun musunuz cihazınızdan , farkedilir bir yanı oldu mu yani odaya girince temiz ve ferah bi hava hissedebiliyor musunuz? . Benim öncelikli amacım salonum Amerikan mutfak olduğu için yemek kokuları ve sigara kokusunu yoketmesini istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m16a2carbine kullanıcısına yanıt
    Cihazdan memnunum ama öyle bariz bir değişiklik hissetmedim. Ev normalde çok tozlu olsa belki daha kolay hissedilir. Ama üzerindeki sensör değeri tutarlı, işe yaradığını görebiliyosunuz.

    Amaç kokuyu önlemekse filtre paketinden 4 karbon filtre çıktığı için Winix daha doğru bir seçim olabilir. İlk sayfada @cengizumur mesajında karbon filtrelerin ömürlerinin çok kısa olduğundan bahsetmiş. Arçelik'te devamlı karbon filtre değiştirmek masraflı olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.