Şimdi Ara

Hava tahminlerini iyileştirmek için yeni uydu yollanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2005’den beri NASA ve Japon Uzay Ajansı(JAXA) tarafından geliştirilen yeni uydu GPM, tüm dünyayı haritalayarak , yağmur ve kar ve fırtına sistemlerini neredeyse eş zamanlı olarak ölçmek için tasarlandı. Global Yağış Ölçümü(The Global Precipitation Measurement –GPM) çekirdek gözlemevi yıllardır geliştirilen bir proje ve 27 Şubat’ta uzaya fırlatılacak.

    Diğer uydularla bağlantı içinde olacak uydu, dünyadan 407 km yüksekte ve ekvatora 65 derece eğik şekilde hareket edecek. Uydu bu sayede her üç saatte bir gezegenin her hangi bir yerindeki yağmur ve karın yakın gerçek zamanlı gözlemlerini verecek. Bu sayede dünyadaki yağış oranları hakkında daha kapsamlı bilgi alınabilecek. Ayrıca bu sayede yağış oranlarının belirlenmesi zor olan yüksek ve ıssız bölgelerde yağış oranları tespit edilebilecek.

    Aslında bu GPM görevi 1997’ de ilk gönderilen tropik yağışları ölçen uydunun halefi niteliğinde. Daha önce gönderilen TRMM (Tropikal Yağış Ölçüm Görevi) uydusu sayesinde ekstrem hava durumları hakkında önemli gelişmeler sağlanarak, tropikal fırtınalar hakkında bilgi edinildi.
    Kaynak gerçekbilim
     Hava tahminlerini iyileştirmek için yeni uydu yollanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyhawk -- 1 Şubat 2014; 22:55:50 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.