Merhaba arkadaşlar. bi kaç ay önce başıma gelen ve internette hiç bi şekilde yardım bulamadığım kendi çabalarımla çözdüğüm bi konu hakkında bu konuyu açıyorum çoğu kişi bu konudan dertli durumda. (en azından öyleydi). Bir kaç ay önce NİKE dan hava tabanlı ayakkabı aldım. durum şu ki ayakkabı 1 ay a kalmadı topuk kısmının içerisinden bir ses çıkmaya başladı,, öyle gıcık ve sinir bozucu bi durum ki resmen ayakkabı konuşuyordu. Bu sorunun temeli mağazalardaki satış elemanlarının size günlük kullanım yerine spor salonu için tasarlanmış ayakkabılar satmaları tabiki çoğu firmanın yaptığı birkaç hata. Öncelikle bu ses hava tabanın içinde hava topları ile ayakkabı kauçuğunun bi süre sonra birbirine sürmesi ile çıkıyor tabi bu yağmurlu bi hava ayakkabının fazlasıyla ıslanması veya yıkamak oluyor.. ÇÖZÜM İSE: Bu sürtünmedeki pürüzlü yüzeye sürtünme durumunda kaymasını sağlamak: MALZEMELER: 1 adet şırınga (eczanede ücretsiz.) 1 paket en küçüğünden makine yağı. biraz peçete :D YAPIMI: tahmin ettiğiniz gibi şırıngaya yağı doldurun az bi miktar ve ayakkabının kesinlikle iç kısmından topuğun olabildiğince kenarlarından ortasından değil !! az bi şekilde sokup az az yağı içeriye akıtmak. her köşesinden az bi şekilde akıtın topuk kısmı çok az yağ olabilir bu sorun olmayacak. !!!!dikkat ortasından ve fazla batırmayın eğer hava taban ise şırıngaın içi hava ile dolar yani hava toplarından birinin havasını almış olursunuz :D !!!!! pek etkilemez ama gerek yok kesinlikle kenarlardan yapmaya dikkat edin.. BU KONUYU AÇTIM ÇÜNKÜ FİRMAYA GÖTÜRÜP GARANTİYE SOKMAYA KALKARSANIZ İSTEDİĞİNİZİ YAPIN KULLANICI HATASI OLARAK GERİ DÖNECEKTİR. AYAKKABINIZI ATMAKTANSA 2 TL YE BÖYLE Bİ ÇÖZÜM İŞİNİZE KESİNLİKLE YARAR.. !!!!!!!!!!!!!!!! DENENDİ VE ONAYLANDI AYAKKABIYI HALA GİYİYORUM SIFIR SES !!!!!!!!!!!!!