Şimdi Ara

Hava Nemlendirme Cihazı ve Nem ölçme cihazları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
11
Favori
160.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende bunlardan bi tane odama almayı düşünüyorum ve ürünler arasındaki fiyat farkının kaliteye bağlı olmadığını vurgulamışsınız.Şu ürün gözüme çarptı peki bu ürün istenilen buharı sağlar mı?ayrıca iyonizer'in zararlı olduğundan bahsedilmiş bu üründede var mı acaba?
    http://www.hepsiburada.com/discover-led-isikli-tablali-hava-nemlendirme-oda-parfumu-hava-temizleme-cihazi-dsr3666/productDetails.aspx?categoryid=17175&productid=evdiscover3666




  • ben chicco aldim 150 tl peşine.
    biraz sesli ama guzel. klimayla isindigimizdan gece bebegimizin burnu tikaniyor kuruyordu. simdi iyi o da biz de
  • Chicco almayı düşünüyorum şu an indirimde olan yerler var.
    Bunu tavsiye eder misiniz?
    http://www.hizlial.com/bebek-cocuk/bebekler-icin/chicco-soguk-buhar-makinesi_09.010.4351.0010.htm#tabs
  • slm
    klima kullandığım için aynı dert bende de vardı
    ben Raks RK040 aldım;
    soğuk buhar üflüyor ve çok sessiz.
    bir ara tansaşta indirimdeydi,sıcak fırsatlarda bildirmiştim.
    ben şimdilik memnunum.
  • "Ultrasonik nemlendirme çok az enerji kullanır. Ultrasonik nemlendiricilere alternatif, sprey sistemleri ve buhar üretmek için ultrasonik nemlendiriciye göre 10 kat fazla enerji sarf etmek gerekir ve sıcak buharın tekrar soğutulması ihtiyacı söz konusudur. Sprey sistemleri, kompresör ve yüksek basınçlı pompadan oluşan ciddi bir tertibat gerektirdiği gibi gürültülü çalışırlar. Aynı zamanda, su partikülleri daha büyük olduğundan damlamaya ve ürünlerin ıslanmasına sebep olur. Ultrasonik nemlendirici ise ısınma olmaksızın direkt olarak tepki verir ve gürültüsüz çalışır.


    Tüm bunların yanında, nemlendirme sürecinde hiçbir bakterinin döngüye karışmaması ve bakterilerin yaşamasına elverişli koşulların yaratılmaması son derece gereklidir. Su sistemlerinde yerleşen hastalık yapıcı bakterilerin en bilineni ve bugüne kadar yaşanan birçok salgının nedeni Legionella Pneumophila bakterisi olup bu bakteri, insanlarda Lejyoner hastalığı, Pontiac ateşlenmesi gibi ciddi enfeksiyonlara neden olabilen bir mikroorganizmadır. Legionella bakterisi içme suyunda genel olarak küçük miktarlarda bulunur. Bakteriler bu durumda zararlı değildir. Fakat, durgun suda 25-60 ºC sıcaklıkta ciddi oranda çoğalırlar ve Legionella içeren su buharlaştırıldığında durum tehlikeli bir boyuta ulaşır. Legionella içeren küçük su partikülleri (aeroblar) insanlar tarafından solunduğu takdirde hastalıklara sebep olabilir."


    tesisatmarket.com sitesinden alıntıdır.




  • Sinbo'nun 6101 gibi modellerinde içine az da olsa koku koyamaz mıyız?
    Ne gibi zararları olabilir cihaza. Çünkü Önemli güvenlik uyarı kısmının 13. maddesinde " Su içine kokulu maddeler, nefes açıcı ilaçlar veya katkı maddeleri ivalve etmeyiniz" yazmışlar.

    Cihaza ne gibi bir zarar verir bu ürünler? Bİlgisi olan var mı?
  • Arkadaşlar selam,

    sizlerden çok acil yorum rica ediyorum.
    Yukarıdaki mesajlarda tüm arkadaşlarımız muhtelif makinalar hakkında konuşmuşlar.
    Bu konuda çok bilgim yok.

    Ancak son çıkan bir ürün var. Arzum AR 862.
    AR 862 Arzum Bebbe İyonlu Ultrasonik Nemlendirici

    http://www.arzum.com.tr/tr/products/?ID=432

    Bu ürün hakkında teknik yorumlarınızı ve/veya kullananlar varsa tecrübelerini benimle paylaşır mısınız.
    Çok acil bir nemlendirici almak istiyorum.

    Bana uygun bir ürün ve teknik açıdan diğerlerinden daha iyi gibi geldi.

    Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
    Şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ispir2000 -- 9 Ocak 2010; 12:41:58 >




  • arkadaslar hazneye damıtılmış saf su veya satın aldığımız damacana sulardan koysak şebeke suyuna göre ne gibi fayda göruruz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zfrk -- 10 Ocak 2010; 0:37:55 >
  • sabahları kalktığımda ağzım burnum kupkuru oluyor.son 3-4 aydır burnum artık kuruluktan acımaya başladı.cengiz umur bey foruma sanırım pek uğramıyor artık.ama şu anda nemlendirme cihazı olarak ne kullanıyor merak ediyorum.birkaç gün içinde bende almak istiyorum.eğer haala 6101 kullanıyorsa bende alacağım.umarım bir ara foruma uğrarda bizi bu konuda bilgilendirir.birde nem ölçer olarak tavsi edeceğiniz bir alet olursa ki 40-50 TL civarı sevinirim.şimdiden teşekkürler.
  • nem ölçer olarak tavsiyesi bende arıyorum
  • bu konuya herkezin ilgisi bitti sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fast-man

    nem ölçer olarak tavsiyesi bende arıyorum


    Ben linktekini almıştım 2,5 sene önce gayet memnunum

    http://www.hepaonline.com/dijital_nem_sicaklik_olcer.php
  • arkadaşlar soğuk buhar veren cihazlarınızın kristal kısmında oluşan kireçleri temizlemek için por çöz kullanın cihazınız ilk günkü gibi buhar verecektir
  • BEnim şahsi düşüncem bu cihazların gereksiz olduğu yönünde. Tabi ki havada ki nem azalınca uyku kalitesi düşüyor. Birde hiç hava almayan plastik doğrama pencereli ve kapısı sıkı sıkı kapatılmış odalarda vakit uzadıkça nem miktarı önemli olmaya başlıyor. Ben bu cihazlardan bebeğimiz dolayısıyla bir tane aldım ama ses ve kreçli sulardan dolayı uzun süre kullanamadık. (Kraft marka) Çok fazla bir sesi olmamasına rağmen ben alışamadım. Bunun yerine şöyle bir çözüm buldum. Evimiz kaloriferli olduğu için kışın bilhassa soğuk algınlığı ve grip hastalıkları da varken kuru hava çok rahatsız ediyor. Yazın böyle bir sıkıntı olmuyor zaten. Bende kalorifer peteği uzerine iyi su tutan bir havluyu ıslatarak sermeye başladım. Havluyu peteğin tamamını kapatacak şekilde değilde en uçtaki 4de1 veya 5de1 lik kısmını örtecek şekilde koydum ve böylece ısı dağılımını hissedilebilir bir seviyede kesmedi. Sabaha kadar havludaki tüm su buharlaşıyordu ve kireç gibi su dışındaki maddeler havluda birikiyordu. Biraz zahmetli ama daha sağlıklı ve ekonomik. Ayrıca peteğin üstünde durabişlecek bir kabın içine havlu ve su doldurularak daha az zahmetli hale getirilebilir.




  • Umarım bu sorumu bu işten anlayan biri okur. (cengizumur bey buralarda olsaydı bilir miydi acaba...?).

    Soğuk buhar makinesine en temiz haliyle su koymak, hem cihazın ömrü ve performansı, hem de sağlıklı nemlendirme açısından faydalı, bu kesin. Bu bağlamda, çamaşır kurutma makinesinde yoğunlaşan ve her yıkama sonrasında boşalttığımız suyun kalitesi ve temizliği nasıldır acaba. Her yıkamada 3-5 lt su birikiyor. Bu suyun yoğunlaşarak elde edilmesi nedeni ile saf su olduğunu düşünüyorum (sadece varsayım). Bu suyu buhar makinesinde acaba kullanabilir miyiz?
  • Fikir edinemeyince damacana suyu koyup kullanmaya başladım. Soruma yanıt alana kadar en garantisi bu.
  • homemax marka üründen satın aldım dun, kullanmaya başladık, soguk buhar üretenlerden bu, sesini duyuyoruz ama karanlıkta kayboluyor birzaman sonra duymaz oluyorsunuz :) ie yaradımı bilmiyoruz, az yaksın diye fazla açmadıka yarını 38 w lık :) bu aksam daha fazla açıp nediycez, çeşme suyu kullanıcam büyük ihtimalle, iyi suyu cocuga içiriyoruz zaten :) geri verip vermemekte kararsızım, fiyatı 35 tl idi, nem ölçer falan yok üzerinde.Kullanıyoruz bakalım
  • http://cgi.ebay.ph/Novita-Air-Humidifier-NH659-Extremely-good-condition-/280596968441


    yukarıdaki adresteki cihaz için eminönü doğubank da 130 fiyat veridiler. int. araştırdım ama fazla bilgi bulamadım. bilgisi olan var mıdır?
  • bim den aldıgımız nemlendiriciyi iki gecedir yada 3 kullanıyoruz, sesi kulagımı tırmalamaya basladı :) buarada aracın su haznesinin altında su biriktiriyor, neden diye sorayım dedim, numara cvp vermedi 800 lü olaran çevirin alan kodu koymadan basıan dedi telesekreter, oyle çevirdim açan yok, bursa subesindeki servis yazan yeri aradım, haberimiz yok yazmıslar oraya servis olarak bizi dediler :) sanırım aleti geri vericem bu aksam iş çıkışı, acaba alırlar mı, kullandık 3 gece ...
  • ÇOk kaliteli ve bilgilendirici bir başlık olmuş. Ben ürünü aldıktan sonra forumda, nette incelemeye başladım! Neyseki öyle yapmışım çünkü bu aletlerin ses, gürültü felan çıkarabileceğini hiç düşünmemiştim. Sadece bu ses olayı için hiç araştırmadan forumda tavsiye edilen ve pahallı olan ürünleri tercih ederdim. Ama almış olduğum 75 tl'lik arçelik çok çok az ses çıkarıyor. Ses olayı hakkında tereddütü olanlar ve sadece bunun için çok pahallı ürünlere yönelmeyi düşünenlere arçelik'i önerebiliri.

    Benim sormak, danışmak istediğim mentol, okaliptüs yağı gibi içerikleri suya karıştırmak hakkında. Bazı arkadaşlar bahsetmiş ama yeterli bir açıklama yok. Mesela 1lt suya ne kadarlık mentol, okaliptüs yapı konabilişr gibi.

    Şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paganra -- 16 Ocak 2011; 23:06:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.