Şimdi Ara

Hava Nemlendirme Cihazı ve Nem ölçme cihazları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
11
Favori
160.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler arkadaşlar. Ben sorduğum 2 makineyi de almadım. Şunu tercih ettim.

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=156444&productid=evsinbosah6101

    İlk izlenimlerim olumlu. Oldukça yeterli bir soğuk nem çıkışı var. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
  • 6105 almaya değermi arkadaşlar bu ozonlama fonksiyonu gerçekten 20 ytl lik iş mi yapıyor neden almalıyım ?

    düzeltme :

    6105 sipraiş verdim arızalı cıktı iade ettim. onun yerine uydu iyonizerlei hava nemlendirme temizleme cihazı sipariş ettim henuz gelmedi. yazacağım gelince.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 14 Mart 2008; 3:04:20 >
  • Cengiz bey bu yazınızda belirtmiş olduğunuz soğuk sis üreten makinelerden bende aldım . Tabiri caizse evi toz duman etti tv temizlemektende bıktık , ve içindeki siyah contasınada baya kireç yapıştı . Sonra bu yazınızı dikkate alarak sıcak buhar üreten nemlendirici aldım. bunların hepsi olağan şeyler.... Esas önemli olansa çok üstünde durduğunuz iyon üretme meselesi ben sizin kadar bilgili biri değilim ama anyon meseleside şayet iyonla aynıysa onuda bilmem .. ama anyon konusundada dikkatli olunmasını tavsiye etmişsiniz. demek istediğim şuki bu karfurda tarif etmiş olduğunuz, marka söylemekte beis yok sizde bir yazınızda vermişsiniz sinbo ... zaten amacım marka değil sizin gibi . fakat bu sinbo cihazların hepsi anyon ürettiğini kullanım klavuzlarında işlemişler .. Sitelerindede mevcut kullanım klavuzları.. Hatta sizin karşı çıkarak dediğinize eşdeğer .... bolca anyon üreterek sizleri rahatlatır cümlesi bile mevcut bu konuda görüş almak istedim sizden . Birde diğer topikte bulunduğum ricayı yinelemiş olyım :)) profilinizi açsanızda yazılarınız dha rahat takip edebilsek :)) selamlar iyi akşamlar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur

    Hangi cihazlardan bahsettiginizi marka, model, link olarak tam bilmiyorum. Genel olarak sunlari soyleyebilirim.

    Soguk buhar uretiyor denen cihazlar: Bunlar buhar uretmezler. Su haznesinde ne varsa bir elektromekanik eleman vasitasiyla minik darbeler ureterek havaya sacarlar. Haznede cogunlukla su oldugu icin su mikroskobik damlaciklar halinde yani sizin gozle gordugunuz sis olarak havaya dagilir. Sonra bu minik su tanecikleri oda havasindan isi alarak buhar fazina gecer ve oda havasi iste o zaman nem kazanir. Bu proses sirasinda daha once dedigim gibi haznede ne varsa havaya sacilir buna sudaki mikrop kirec, klor dahildir. Bu cihazlari kirecli suyla dolduranlar bir sure kullanimdan sonra odadaki yuzeylerde biriken beyaz tozu yani sudan gelen kireci fark ederler.

    Sicak buhar ureten cihazlar: Bunlar genelde suya batan iki grafit elektroda dogrudan sebeke cereyaninin verilmesiyle calisir. Suya birazda tuz atilirki elektrodlar arasindaki sudan elektrik akabilsin. Bu cihaz yukaridakinin aksine gercekten su buhari uretir, bunun yaninda haznedeki mikrop, kirec gibi seyleri havaya sacmaz ama klor konusunda emin degilim. Bu cihazda biraz elektroliz olayi olur, neyseki hidrojen ve oksijen eger ayrisiyorsada elektrodler yakin oldugundan ayni haznede isi ureterek yine birlesir ve su buharina donusur ve ortama verilir. Bu cihazda kirec ve diger mineraller havaya karismaz elektrodlara yapisir. Zamanla, eger cesme suyu kullaniyorsaniz sadece bir kac gun icinde bu maddeler elektrodlari artik calisamaz hale getirecek kadar kaplarlar. Bu elektrodlari sirkeli suya batirarak temizler ve kullanmaya devam edersiniz.

    Yukaridaki iki cihazdan sicak buhar vereni daha kaliteli buhar uretir ama daha cok bakim gerektirir. elektrodlar devamli temizlenmeli.

    Yine yukaridaki iki cihazda nekadar saf veya buna yakin su kullanirsaniz o kadar iyi olur. soguk buharli alette buhar kalitesi artar, sicak buharlida o kadar az elektrod temizlemeniz gerekir. Iki cihazada klorlu su koymayin.

    Birde burada hep sorulan seyle ilgili kendi fikrimi soyliyeyim. Karfurda 40-50 milyona satilan sinbo soguk buharliyla 150 milyona satilan tefal veya chicco arasinda hic bir fark yoktur. Eger bu ise 150 milyon vericekseniz once bir dijital nem sensoru alin, Oregon scientific marka fena degil. Sonra odada iyi durulanmis, yumusatici kullanilmamis camasir filan kurutarak, cay kaynatarak nem miktariyla biraz oynayin. Belki ayrica cihaz almaniz gerekmez, bir cihaz alsaniz bile bu nem sensoru isinize yarar, cunku eger aldiginiz nemlendirici 300 milyondan ucuzsa kendini otomatik olarak acik kapamaz.





  • Cengiz bey benim aldığım sıcak buhar üreten cihazda sadece musluk suyu kullanılması tavsiye edilmiş ve garanti konusunada bu uyarı dahil edilmiş . Bende uyuyorum ama dediğiniz gibi klorsuz su kullansak daha iyi olmazmı . bir ara bulduğumda kullanım klavuzunu size pm yaparım.
    Bir forumda okudum doktorlar sıcak buhar yerine soğuk sis üreten nemlendiricileri tavsiye ediyormuş . direk çocukların ciğerlerine gitmemesi açısından bu bilgi bir konferansta verilmiş bulduğum an yazacağım linki sizce nasıl değerlendirilir bu konu.
    Ben klimalarla ilgili bir konu açtım ve havanın nemini kuruturmu diye sordum . Bir arkadaş cevaben diğer ısıtıcılara göre daha az kurutur , bundan dolayı kurutmaz açıklamasıda yapılabilir demiş siz ne dersiniz. Ben çok aşırı kuruttuğunun farkındayım. amma çok soracağım soru varmış selamlar.
  • meseleye biraz da sağlık açısından yaklaıp size bir bilgi vereyim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_27782798/tm.htm linkinde anlattığım üzere bir hayli cebelleştim bu makinelerle. Bir dolusunu denedim. Sonra bebeği hastahaneye götürdük kontrole bir gün. Hazır fırsatını bulmuşken doktoruna sorduğumuzda bu makineleri önermediklerini ama insanların nedense aldıklarını söyledi. Nasıl ya deyip başka bir pediatrist arkadaşa sordum. Cevap aynı. Kullanmasan daha iyi.

    İnanmayıp Üniversite'nin pediatri bölümünün başına gittim. Cevap aynı. O ürünleri aslında önermiyoruz. Bebeğin solunumunu açmak istiyorsan serum fizyolojik al yeter.

    Ben de öyle yaptım. Kullanmıyorum şimdi. Dijital nem ölçer evde hiç nem yok diye gösteriyor. O nedenle etrafa su filan koyuyorum doğal nemlenme olsun diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wireless -- 15 Aralık 2008; 1:11:29 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aydemir-çelik

    Cengiz bey bu yazınızda belirtmiş olduğunuz soğuk sis üreten makinelerden bende aldım . Tabiri caizse evi toz duman etti tv temizlemektende bıktık , ve içindeki siyah contasınada baya kireç yapıştı . Sonra bu yazınızı dikkate alarak sıcak buhar üreten nemlendirici aldım. bunların hepsi olağan şeyler.... Esas önemli olansa çok üstünde durduğunuz iyon üretme meselesi ben sizin kadar bilgili biri değilim ama anyon meseleside şayet iyonla aynıysa onuda bilmem .. ama anyon konusundada dikkatli olunmasını tavsiye etmişsiniz. demek istediğim şuki bu karfurda tarif etmiş olduğunuz, marka söylemekte beis yok sizde bir yazınızda vermişsiniz sinbo ... zaten amacım marka değil sizin gibi . fakat bu sinbo cihazların hepsi anyon ürettiğini kullanım klavuzlarında işlemişler .. Sitelerindede mevcut kullanım klavuzları.. Hatta sizin karşı çıkarak dediğinize eşdeğer .... bolca anyon üreterek sizleri rahatlatır cümlesi bile mevcut bu konuda görüş almak istedim sizden . Birde diğer topikte bulunduğum ricayı yinelemiş olyım :)) profilinizi açsanızda yazılarınız dha rahat takip edebilsek :)) selamlar iyi akşamlar.



    Bendeki 30 liralik makine aktif olarak anyon, iyon veya ozon ureten o yuksek voltajli (bir kac bin volt) devreye sahip degil. Yeni makinalari bilmiyorum. Bu iyonizer anyon uretici vesaire adli fonksiyon zararli olma potansiyeli tasir.

    Sizin ricaniz uzerine profilimi acmayi denedim fakat telefon numarami vermedigim icin artik profilim uzerinde bir degisiklik yapma sansim yok. Forumu boyle idare etmek forum sahiplerinin hakki, internette anonim kalmayi secmekte benim hakkim. Zaten artik hem yazacak yeni bir seyim hemde vaktim olmadigindan cok yazamiyorum. Eger klima hava temizleme nemlendirme birde ruzgar turbnleri disinda birsey yazmiyorum. Ilginiz icin tesekurler.




  • bana hediye premier geldi. makine soğuk buhar veriyordu ve benim istediğim içine mentol koymaktı cihaz iyi değil diye düşündüm ama televizyonda duydum soğuk buhar daha faydalıymış

    ama ben cihazı kendim alsam hem sıcak hem soğuk veren alırdım markası hiç önemli değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkabuğu -- 17 Aralık 2008; 13:28:16 >
  • Teşekkür ederim sayın arkadaşım yazınızı okumuştum . Amacımız sağlık bebekler daha hassas haliyle bizim ağzımız burnumuz kururken savunmasız bir canı bile çıkarlara alet edilmesi kadar kötü bişe olmasa gerek . Doktorlar acaba sıcak buharıda önermiyorlarmı .yoksa sadece soğuk buhar dediğimiz sis üreten makinelerle birlikte iyon üreten sistemleremi karşılar . yoksa her hepsinemi sonuçta bizler ikide bir kendimiz için tutup serum fizyolojik kullanmayız. genel olarakta düşünmek gerek zaten herkez çocuğu için gerekeni yapar . ama kendimizi hep ihmal ederiz :)) Allah bebeğinizin kısmetini açık eylesin cümlesiyle.

    quote:

    Orjinalden alıntı: wireless

    meseleye biraz da sağlık açısından yaklaıp size bir bilgi vereyim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_27782798/tm.htm linkinde anlattığım üzere bir hayli cebelleştim bu makinelerle. Bir dolusunu denedim. Sonra bebeği hastahaneye götürdük kontrole bir gün. Hazır fırsatını bulmuşken doktoruna sorduğumuzda bu makineleri önermediklerini ama insanların nedense aldıklarını söyledi. Nasıl ya deyip başka bir pediatrist arkadaşa sordum. Cevap aynı. Kullanmasan daha iyi.

    İnanmayıp Üniversite'nin pediatri bölümünün başına gittim. Cevap aynı. O ürünleri aslında önermiyoruz. Bebeğin solunumunu açmak istiyorsan serum fizyolojik al yeter.

    Ben de öyle yaptım. Kullanmıyorum şimdi. Dijital nem ölçer evde hiç nem yok diye gösteriyor. O nedenle etrafa su filan koyuyorum doğal nemlenme olsun diye.




  • Cengiz bey cevabınız için teşekkürler tabi en doğal hakkınız . ben kısaca birkez daha değinmek istiyorum bu 30 liralık dedğiniz makineyle benim aldığım makine muhtemelen aynı bende 39 ytl rakamla aldım ve bu ürünler 3 yıldan beri aynı hemen hemen tahminimce sizin makinenizde bu zaman aralığında alınmıştır öncesinde tefal vardı buınların tarihide bilemediniz 4 yıl olsun daha eskisini hatırlamıyorum. sinbonun sitesine geirerseniz tüm modellerin bolca anyon ürettiği yazıyor . Sizin önceki cevaplarınıza ve son cevabınıza göre, sinbonun kullanım klavuzlarıda büyük ihtimalle ticari olarak hazırlanmış . düşüncesindeyim kendi cihazınızıda siteden incelerseniz anyon ürettiğini göreceğinize eminim selamlar.

    quote]Orjinalden alıntı: cengizumur


    Orjinalden alıntı: aydemir-çelik

    Cengiz bey bu yazınızda belirtmiş olduğunuz soğuk sis üreten makinelerden bende aldım . Tabiri caizse evi toz duman etti tv temizlemektende bıktık , ve içindeki siyah contasınada baya kireç yapıştı . Sonra bu yazınızı dikkate alarak sıcak buhar üreten nemlendirici aldım. bunların hepsi olağan şeyler.... Esas önemli olansa çok üstünde durduğunuz iyon üretme meselesi ben sizin kadar bilgili biri değilim ama anyon meseleside şayet iyonla aynıysa onuda bilmem .. ama anyon konusundada dikkatli olunmasını tavsiye etmişsiniz. demek istediğim şuki bu karfurda tarif etmiş olduğunuz, marka söylemekte beis yok sizde bir yazınızda vermişsiniz sinbo ... zaten amacım marka değil sizin gibi . fakat bu sinbo cihazların hepsi anyon ürettiğini kullanım klavuzlarında işlemişler .. Sitelerindede mevcut kullanım klavuzları.. Hatta sizin karşı çıkarak dediğinize eşdeğer .... bolca anyon üreterek sizleri rahatlatır cümlesi bile mevcut bu konuda görüş almak istedim sizden . Birde diğer topikte bulunduğum ricayı yinelemiş olyım :)) profilinizi açsanızda yazılarınız dha rahat takip edebilsek :)) selamlar iyi akşamlar.



    Bendeki 30 liralik makine aktif olarak anyon, iyon veya ozon ureten o yuksek voltajli (bir kac bin volt) devreye sahip degil. Yeni makinalari bilmiyorum. Bu iyonizer anyon uretici vesaire adli fonksiyon zararli olma potansiyeli tasir.

    Sizin ricaniz uzerine profilimi acmayi denedim fakat telefon numarami vermedigim icin artik profilim uzerinde bir degisiklik yapma sansim yok. Forumu boyle idare etmek forum sahiplerinin hakki, internette anonim kalmayi secmekte benim hakkim. Zaten artik hem yazacak yeni bir seyim hemde vaktim olmadigindan cok yazamiyorum. Eger klima hava temizleme nemlendirme birde ruzgar turbnleri disinda birsey yazmiyorum. Ilginiz icin tesekurler.





  • Artık hangisi doğruysa tvde söylenemi diğer arkadaşımızın söylemiş olduğu doktorların önermemesimi şaşıp kalıyoruz ama ben sıcak buhara daha çok inandım her ikisinide kullnadığım için mentol olayıda galiba sıcak buharlı makinelerde kulnılıyor yanlış hatırlamıyorsam . soğuk sisin havaya mikrop yayma gerçeğide var hergün makine temizlenmezse ortamda oluşturduğu kirecimsi tabakada cabası . ne diyelim artık ama gerekiyor ortamın nemlendirilmesi.

    quote:

    Orjinalden alıntı: beyazorkide

    bana hediye premier geldi. makine soğuk buhar veriyordu ve benim istediğim içine mentol koymaktı cihaz iyi değil diye düşündüm ama televizyonda duydum soğuk buhar daha faydalıymış

    ama ben cihazı kendim alsam hem sıcak hem soğuk veren alırdım markası hiç önemli değil
  • aydemir-çelik,

    Sorularinizin hepsine elimden geldigince ayrintli cevap verdigim bir postumun bir sekilde yayinlanmayip kayboldugunu zannediyorum. vaktimve bilgim elverdigince tekrarlamaya calisacagim.

    wireless arkadasimizda doktor tavsiyesinden bahsetmis. Burada doktor diye referans alinan kisilerin tip doktoru ve ozellikle solunum yolu uzmani hekimler oldugunu kabul ediyorum.

    Ben esimin astimli olmasi sebebiyle zaman zaman yasadigimiz amerika ve turkiyede bu uzmanliga sahip hekimlerle birlikte senelerdir (esimin konforu ve sagligi icin) cozum bulmak uzere calisiyorum. doktorlarimizi seviyoruz, guveniyoruz ama maalesef cogunun hava temizleme, nemlendirme, klima, kisaca hava sartlandirma cihazlari konusundaki cehaletlerinide goruyoruz. Bu konuda hekimlerimizi anlamak lazim, cunku bu cihazlarin dizayn ve imalati esasen fizikci, makina muhendisi, elektrik muhendisi gibi insanlarin uzmanlik alanina giriyor. Hekimler bu cihazlari bildigim kadariyla zaten okulda okumuyor. sonucta eger kendilerini bu konuda yetistirmiyorlarsa bu cihazlar konusundaki tavsiyelerini alirken onlarin bu konunun yani bu cihazlarin degilde sadece okuduklari konunun doktoru oldugu gercegini akildan cikarmamak lazim. Doktorlar bu cihazlari bilmez demiyorum hatta kesinlikle ogrenmeliler ve piyasayi takip etmeliler ama bunu okulda okumadiklarini unutmayin.

    Benim nemlendiricim kesilikle anyon uretmiyor bundan eminim cunku anyon, iyon, ozon ureten cihazin ne oldugunu biliyorum ve benim alette bundan yok. bu yuksek voltaj ureten bir devre ile beslenen igne gibi bir seydir ve bu ignenin havaya eksi yuk sactigi ucunda minicik bir mavi kivilcim gorursunuz.

    Klima havayi kuruturmu demistiniz galiba. Hayir klima havayi kurutmaz. Hic bir isitici ne kurutur ne nemlendirir. Hava isininca mutlak nem tasima kapasitesi kendinden artar. siz hava isindikca havaya nem eklemezseniz mutlak nem ayni kalir ama bagil nem azalir yani hava isininca kendi kendine kurur.

    wireless arkadasima soylemek isterimki bagil nem %50 civarinda olmalidir. ortamda bunu saglamak icin gereken yapilmalidir. Nemin dogali sentetigi yoktur. Dogal nemlendirme diye bir kaba koydugunuz su buyuk ihtimalle ortamin nem ihtiyacini karsilayacak seviyede buharlasamiyacaktir.
    Buruna Serum fizyolojik uygulamasi bebegin burnundaki sumugu yumusatip disari atmasina yarar. her nefeste bebegin soludugu havadaki bagil nemi dogru degere getirmeyi saglayan bir teknik degildir.

    Iyi gunler dilerim.

    Bir not. Mentol guzel kokar fakat ne kadar solunmali, devamli veya kisa sureli solumanin zarari varmi bunu inceleyin.




  • sevgili cengiz bey teşekkürler cevabınız için .bizim şahsımın dolambaçlı yoldan sorduklarını iki kelimeyle açıklmışsınız tamam hiç bir şey havayı kurutmaz ortam ısındıkça nem azalır vb. bende klima konusunda şunu eklesem klima gerçekten ortam nemi konusunda diğerlerine göre daha fazla kurutuyor veya ortamdaki tozo kaldırdığı için ben öyle anlıyorum ama klorifer ve sobaya göre daha çok bana göre. Cengiz bey doktorluk konusunada güzel değinmişsiniz iyi düşüncenizle. bende katılıyorum ama koca üniversitelerden tartışmalara yol açan kararlara değil.
    Ben size şu soruyu sormuştum her halde aynı şey bu ozon ve iyon veya zararları konusu aynı nedersiniz.
    Çok ileri gitmeyeceksem sizdeki cihazın modeli nedir . ben buraya biraz kopya yapıcam sinbo cihazlar hakkında . bendeki cihaz (sah-6102) modeli toplam 4 model var 1-2-3ve 5 .. 6105 olan ozon üreteçli aynı zamanda bu ozon üreten makineden kopya aldım... bu makinede ve diğerlerinde hep bolca anyon salar yazıyor. ek olarak 6105 te ozon bilgiside var. hayda türkçe karakterler bozuk çıktı kopyamda cengiz bey sahi siz türkçe karakter kullnmadanmı yazıyorsunuz yoksa bu tür yazmanın otomatik bir programı varmı :)) olmadık zamanda lazım oluyor butür yazmak istemesemde yahoo postada ve bazı durumlarda bu sorunlar var...
    Benim değinmek istediğim dediğiniz gibi her hangi bir ozon jenaratörü benzeri benim makinemde yok . yoksa güzel . Peki bu durumda sinbo firması bu yazıyı niçin yazmış marka kötülemek değil amacım bu markayıda tebrik ediyorum. Merak ettiğm bu yazı yanlış yayınmıdır acaba bunuda yazarsak güzel birşey anlaşılır gibisinden olabilirmi diye düşündü firma diye içimden geçiyor. Ozon konusunuda çok güzel açıklamışlar herkez bakabilir güzel bir kaynak bana göre .

    Son olarak sıcak buhar üreten makinemde musluk suyu yerine oldukça sertlik değeri düşük 1.7 fr su kullandım makine yeterli buhar üretmedi . makineyi 2 gün denedim tüm gece boyunca yeterli nem üretmedi 2 gün sonra su azalınca bi sürahi şebeke suyu ekledim sonuç eskisi gibi bol buhar fokur fokur.. saygılarımla iyi geceler diliyorum.




    Bu yazıdaki ilk dört madde tüm ürünlerinde geçen açıklama

    Nemlendiricinin Sa¤layaca¤› Faydalar
    KULLANIM
    1. Bolca anyon salaca¤›ndan dolay›, hücresel metobolizmay› gelifltirir,
    zindeli¤i art›r›r ve sinirleri yat›flt›r›r.
    2. Oda havas›n›n ba¤›l nemini artt›r›r ve düzenler.
    3. Uygun nem oran› cilt görünümünü iyilefltirir; teninizde ve solunum
    yollar›ndaki kurumalar› önleyerek bakteriler arac›l›¤›yla bulaflan
    hastal›klara karfl› direnci artt›rmada yard›mc› olur.
    4. Gürültüsüzdür ve enerji tasarrufu sa¤lar.
    NOT: Kiflilerin kendini rahat hissedebilmeleri için uygun olan nem oran›
    % 40-%60 aras›ndad›r. Bu oran % 30'un alt›na düfltü¤ünde hava çok kuru
    olabilir ve rahats›zl›k verebilir.
    OZON FONKS‹YONU
    Ozon, kokusuz, renksiz ve 3 oksijen atomundan oluflan bir gazd›r.
    Ozon Kullan›m›n›n Faydalar›
    1- Vücut canl›l›¤›n› art›r›r.
    2- Ba¤›fl›kl›¤› ve vücut direncini artt›rarak, sa¤l›¤›n›z› koruman›za yard›mc›
    olur.
    3- Vücudu detoksifiye eder, a¤›r metal toksinlerini azalt›r.
    4- So¤uk alg›nl›¤›n› önlemeye yard›mc› olur.
    5- Dolafl›m› iyilefltirir.
    6- Bafl a¤r›s›n› önler.
    7- Uykuyu düzenlemeye yard›mc› olur.
    UYARI: Çocuklar›n, ast›m gibi solunum hastal›¤› olan ve ozona karfl› çok
    hassas olan kiflilerin bu fonksiyonu kullanmas› tavsiye edilmemektedir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aydemir-çelik

    sevgili cengiz bey teşekkürler cevabınız için .bizim şahsımın dolambaçlı yoldan sorduklarını iki kelimeyle açıklmışsınız tamam hiç bir şey havayı kurutmaz ortam ısındıkça nem azalır vb. bende klima konusunda şunu eklesem klima gerçekten ortam nemi konusunda diğerlerine göre daha fazla kurutuyor veya ortamdaki tozo kaldırdığı için ben öyle anlıyorum ama klorifer ve sobaya göre daha çok bana göre. Cengiz bey doktorluk konusunada güzel değinmişsiniz iyi düşüncenizle. bende katılıyorum ama koca üniversitelerden tartışmalara yol açan kararlara değil.
    Ben size şu soruyu sormuştum her halde aynı şey bu ozon ve iyon veya zararları konusu aynı nedersiniz.
    Çok ileri gitmeyeceksem sizdeki cihazın modeli nedir . ben buraya biraz kopya yapıcam sinbo cihazlar hakkında . bendeki cihaz (sah-6102) modeli toplam 4 model var 1-2-3ve 5 .. 6105 olan ozon üreteçli aynı zamanda bu ozon üreten makineden kopya aldım... bu makinede ve diğerlerinde hep bolca anyon salar yazıyor. ek olarak 6105 te ozon bilgiside var. hayda türkçe karakterler bozuk çıktı kopyamda cengiz bey sahi siz türkçe karakter kullnmadanmı yazıyorsunuz yoksa bu tür yazmanın otomatik bir programı varmı :)) olmadık zamanda lazım oluyor butür yazmak istemesemde yahoo postada ve bazı durumlarda bu sorunlar var...
    Benim değinmek istediğim dediğiniz gibi her hangi bir ozon jenaratörü benzeri benim makinemde yok . yoksa güzel . Peki bu durumda sinbo firması bu yazıyı niçin yazmış marka kötülemek değil amacım bu markayıda tebrik ediyorum. Merak ettiğm bu yazı yanlış yayınmıdır acaba bunuda yazarsak güzel birşey anlaşılır gibisinden olabilirmi diye düşündü firma diye içimden geçiyor. Ozon konusunuda çok güzel açıklamışlar herkez bakabilir güzel bir kaynak bana göre .

    Son olarak sıcak buhar üreten makinemde musluk suyu yerine oldukça sertlik değeri düşük 1.7 fr su kullandım makine yeterli buhar üretmedi . makineyi 2 gün denedim tüm gece boyunca yeterli nem üretmedi 2 gün sonra su azalınca bi sürahi şebeke suyu ekledim sonuç eskisi gibi bol buhar fokur fokur.. saygılarımla iyi geceler diliyorum.




    Bu yazıdaki ilk dört madde tüm ürünlerinde geçen açıklama

    Nemlendiricinin Sa¤layaca¤� Faydalar
    KULLANIM
    1. Bolca anyon salaca¤�ndan dolay�, hücresel metobolizmay� gelifltirir,
    zindeli¤i art�r�r ve sinirleri yat�flt�r�r.
    2. Oda havas�n�n ba¤�l nemini artt�r�r ve düzenler.
    3. Uygun nem oran� cilt görünümünü iyilefltirir; teninizde ve solunum
    yollar�ndaki kurumalar� önleyerek bakteriler arac�l�¤�yla bulaflan
    hastal�klara karfl� direnci artt�rmada yard�mc� olur.
    4. Gürültüsüzdür ve enerji tasarrufu sa¤lar.
    NOT: Kiflilerin kendini rahat hissedebilmeleri için uygun olan nem oran�
    % 40-%60 aras�ndad�r. Bu oran % 30'un alt�na düfltü¤ünde hava çok kuru
    olabilir ve rahats�zl�k verebilir.
    OZON FONKS�YONU
    Ozon, kokusuz, renksiz ve 3 oksijen atomundan oluflan bir gazd�r.
    Ozon Kullan�m�n�n Faydalar�
    1- Vücut canl�l�¤�n� art�r�r.
    2- Ba¤�fl�kl�¤� ve vücut direncini artt�rarak, sa¤l�¤�n�z� koruman�za yard�mc�
    olur.
    3- Vücudu detoksifiye eder, a¤�r metal toksinlerini azalt�r.
    4- So¤uk alg�nl�¤�n� önlemeye yard�mc� olur.
    5- Dolafl�m� iyilefltirir.
    6- Bafl a¤r�s�n� önler.
    7- Uykuyu düzenlemeye yard�mc� olur.
    UYARI: Çocuklar�n, ast�m gibi solunum hastal�¤� olan ve ozona karfl� çok
    hassas olan kiflilerin bu fonksiyonu kullanmas� tavsiye edilmemektedir.




    Bendeki 6101 ve haklisiniz anyon uretir yaziyor.

    Ben uzun zaman once sinbonun kullanim klavuzlarini ciddiye almamayi ogrendim cunku yalan yanlis ve alakasizlar. Bir firsatim olunca makineyi iyice sokup dedigim yuksek voltaj ureten eleman varmi diye bakicam ama zannetmiyorum. Onlarin reklamini baska turlu yapiyorlar. sonucu bildiririm.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    Bendeki 6101 ve haklisiniz anyon uretir yaziyor.

    Ben uzun zaman once sinbonun kullanim klavuzlarini ciddiye almamayi ogrendim cunku yalan yanlis ve alakasizlar. Bir firsatim olunca makineyi iyice sokup dedigim yuksek voltaj ureten eleman varmi diye bakicam ama zannetmiyorum. Onlarin reklamini baska turlu yapiyorlar. sonucu bildiririm.


    Acip baktim benim cihazin icinde anyon, iyon, ozon uretici yok, sinbonun kullanim klavuzu yine yalan ve yanlis.
  • :)) Teşekkür ederim sayın arkadaşım aynen söylediğiniz gibi çıkmış. gerçi zahmet etmişsiniz demem gerekiyor ama dememek daha iyi, ben açsam zaten anlamazdım . ve gene sizi rahatsız ederdim .. doğru bilgi uzmanından gelmiş oldu. gönül rahatlığıyla kullanılabilir bir cihaz artık herkez için. tek kötülüğü ortamı beyaz kirecimsi toz kaplaması, iç hazne temizliğide sık yapılırsa sorun yok demektir. elinize ve fikrinize sağlık teşekkürler iyi geceler.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    Bendeki 6101 ve haklisiniz anyon uretir yaziyor.

    Ben uzun zaman once sinbonun kullanim klavuzlarini ciddiye almamayi ogrendim cunku yalan yanlis ve alakasizlar. Bir firsatim olunca makineyi iyice sokup dedigim yuksek voltaj ureten eleman varmi diye bakicam ama zannetmiyorum. Onlarin reklamini baska turlu yapiyorlar. sonucu bildiririm.


    Acip baktim benim cihazin icinde anyon, iyon, ozon uretici yok, sinbonun kullanim klavuzu yine yalan ve yanlis.





  • sinbo 6101'i aldık, 1 yıldır kullanıyoruz, gayet memnunuz.
  • Peki soğuk buhar makinesi alsak ve koyduğumuz su kaynatılmış soğutulmuş su olsa birşey değişir mi acaba, kireç vs... gibi şeylerden kurtulur muyuz?
  • Damıtılmış veya filtreden geçmiş su olacak. HB dan Brita marka ucuz yollu bir aratma sürahisi almıştım, onda arıttığım suyu hem me içme de hem de nemlendiricide kullanıyorum.
    Hangi şehirde oturuyorsun? Ben İstanbul'dayım, burada kışın nemlendirici yazın nem alıcı lazım
  • konu hakkında yeni yorumlar var mı? havalar şu an için iyi ama soğuklar yaklaşıyor.kaloriferleri yakıcaz. ortama nem lazım? şu an için çoğu kişi sinbo yu öneriyor sanırım? f/p açısından yeni model var mı? özellikle sessizlik çok önemli
  • KRAFT ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ
    http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryID=303171&sp=brand=kraft

    yaklaşık 50TL

    Ben soğuk buhar makinasına karar verdim. Fakat gece sessizliğinde uyku konforunu bozmaması için bu aletlerden en sessiz olanını almak isterim. Kraft iş görür mü, yoksa keseyi açıp chicco mu almalıyız.

    CHICCO IYONLU SOGUK BUHAR MAKINESI
    http://www.hepsiburada.com/chicco-iyonlu-soguk-buhar-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=303171&productid=oyunchi697980000#tablnk

    yaklaşık 250 TL




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.