Şimdi Ara

HATAY - İZMİR **** YOL GÜZARGAHI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
11.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hatay ilinden izmir'e gidecegim.Bana en iyi yolları en rahat yolları tarif edermisiniz.Hangi güzargahı izlemem gerekiyor.Birde izmirden dikiliye gidecegim.Ekstra olarak onuda anlatırsanız sevirim.Şimdiden teşekkürler

Daha doğrusu izmir dikiliye gidecegim buraya hangi güzargahı izleyerek gidebilirim

• Arkadaşım.

1. HATAY'dan çık.
    2. İSKENDERUN'a girmeden TEM otoyoluna gir, gişelerde bilet al veya KGS/OGS kullan.
    3. TEM TOPRAKKALE kavşağında "ADANA/ANKARA" istikametine, yani ← ← ← SOLA (LEFT) dön.
    4. CEYHAN'dan önce TEM gişelerinden biletini öde veya KGS/OGS'den geç, bundan sonrası Adana çıkışına kadar beleş.
    5. ADANA'dan geç, sağa sola sapma, sakın ADANA'ya girme!
    6. ADANA'yı çıktıktan sonra TEM gişeleri var, yine bilet al veya KGS/OGS kullan.
    7. TEM gişelerinden sonra yol düzdür ama 15-20 km sonra ↑↑↑ MERSİN düz ve ANKARA → → → sağa der, ANKARA'ya dön.
    8. Dümdüz basmaya devam et, POZANTI'da TEM gişelerinden biletini öde veya KGS/OGS'den geç ve POZANTI'ya gir.
    9. POZANTI çıkışında ister DEVLET yolundan ister ücretsiz TEM'den git ve sürekli ANKARA'yı takip et.
    10. Ücretsiz TEM bittiği yerde ANKARA ve KONYA istikametleri var, sen şimdi ANKARA'yı boşver ve KONYA'ya gir.
    11. Bundan sonrasi tek/çift/duble yol ve inşaat halinde yol.
    12. KONYA ve EREĞLİ istikametine devam et.
    13. EREĞLİ'den geç.
    14. KONYA istikametine devam et.
    15. KONYA'dan çık AKŞEHİR'e git.
    16. AKŞEHİR'den çık ve AFYON'a uğra, kaymak almayı ihmal etme.
    17. UŞAK'a git.
    18. UŞAK'tan çık MANİSA/İZMİR istikametinde devam et.
    19. MANİSA'ta gitme, İZMİR'e düz git.
    20. İZMİR'e gir

Alternatif olarak Konya çıkışında AKŞEHİR-DENİZLİ-AYDIN yolu da var ama otobüslerin en sık kullandığı yol yukarıdakidir.

Yolun açık olsun.

• Hatay'dan İzmir dikiliye gitmenin birden fazla yolu var...

Mesela Hatay-Adana-Konya Konya'dan Afyon-Uşak üzerinden İzmire girersin hatta çok İzmir trafiğine takılmadan doğru dikiliye............Yakın zamanda bu güzergahı görmediğim için yol durumu hakkında yorum yapamayacağım......

Ben geze geze gitmek istiyorum dersen Konyadan Denizliye geçersin ( o yol iyidir bazı yerlerinde çalışmlar vardı ama son durumunu bilmiyorum...)

Denizliden Nazilli-Aydın Aydından Otobana girersin Hop İzmir :)

Yada Adana Mersin üzerinden Antalya Antalya'dan Denizli-Aydın.....

Antalya Aydın arası yollar hep çift şerit durumu iyi Aydın'dan sonra zaten Otoban...........Bence eline bir harita al kendin karar ver en iyi yol bildiğin yoldur ondan şaşma

Ortalama 1150-1300 km yol yapacaksın kolay gelsin........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 26 Şubat 2010; 17:46:15 >

• En iyi izlenecek yol Hatay-Adana-Tarsus-Ereğli-Konya-Afyon-Uşak-İzmir-Aliağa-Bergama-Dikili güzergahını izlemenizi tavsiye ederim. Yaklaşık 1200km yol oldukça yorucu olur tek söför gitmemenizi öneririm
  • taner abimiz güzel özetlemiş yalnız akşehirden sonra afton istikametine devam et afyona kadar gitmene gerek yok yol uzar ÇAY ilçesinden DENİZLİ yoluna girersen daha iyi olur uşak yolu uzun kalıyor sanırım DENİZLİDEN sonra 250 km kalıyor ben bu yaz gitmiştim denizli-dinar arası çalışma vardı şimdiye bitmiştir sanırım. şimdi toplam yapacağım kmyi yazıyorum.

hatay-adana 200 km
    adana- denizli 750 km
    denizli-aydın-izmir-250 km(denizli-aydın komple duble yol)

toplam 1200 km geçmiş olsun

not:bu arada pozantıdan sonra bence normal yolu kullan yeni yapılan ücretsiz yol yolu baya bir uzatıyor zaten eski yolda pek araç kalmadı genelde boş oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TarkanBassoy

En iyi izlenecek yol Hatay-Adana-Tarsus-Ereğli-Konya-Afyon-Uşak-İzmir-Aliağa-Bergama-Dikili güzergahını izlemenizi tavsiye ederim. Yaklaşık 1200km yol oldukça yorucu olur tek söför gitmemenizi öneririm

yanlış bilgi otoyol tarsusa girmez tarsus yaklaşık 20 km ilerde kalıyor
  • Neden uğraşıyorsun ki; verdiğim linkteki ufak programı indir gitmek istediğin yerleri gir o sana versin yl tarifini, bir nevi NAVİGASYON...

SONY EUROPA ROUTER v2003

bak senin için hesapladım bile; kahverengi yolu takip etmen gerekli, çünkü daha kısa...

HATAY - İZMİR **** YOL GÜZARGAHI YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 26 Şubat 2010; 18:33:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Arkadaşım.

1. HATAY'dan çık.
    2. İSKENDERUN'a girmeden TEM otoyoluna gir, gişelerde bilet al veya KGS/OGS kullan.
    3. TEM TOPRAKKALE kavşağında "ADANA/ANKARA" istikametine, yani ← ← ← SOLA (LEFT) dön.
    4. CEYHAN'dan önce TEM gişelerinden biletini öde veya KGS/OGS'den geç, bundan sonrası Adana çıkışına kadar beleş.
    5. ADANA'dan geç, sağa sola sapma, sakın ADANA'ya girme!
    6. ADANA'yı çıktıktan sonra TEM gişeleri var, yine bilet al veya KGS/OGS kullan.
    7. TEM gişelerinden sonra yol düzdür ama 15-20 km sonra ↑↑↑ MERSİN düz ve ANKARA → → → sağa der, ANKARA'ya dön.
    8. Dümdüz basmaya devam et, POZANTI'da TEM gişelerinden biletini öde veya KGS/OGS'den geç ve POZANTI'ya gir.
    9. POZANTI çıkışında ister DEVLET yolundan ister ücretsiz TEM'den git ve sürekli ANKARA'yı takip et.
    10. Ücretsiz TEM bittiği yerde ANKARA ve KONYA istikametleri var, sen şimdi ANKARA'yı boşver ve KONYA'ya gir.
    11. Bundan sonrasi tek/çift/duble yol ve inşaat halinde yol.
    12. KONYA ve EREĞLİ istikametine devam et.
    13. EREĞLİ'den geç.
    14. KONYA istikametine devam et.
    15. KONYA'dan çık AKŞEHİR'e git.
    16. AKŞEHİR'den çık ve AFYON'a uğra, kaymak almayı ihmal etme.
    17. UŞAK'a git.
    18. UŞAK'tan çık MANİSA/İZMİR istikametinde devam et.
    19. MANİSA'ta gitme, İZMİR'e düz git.
    20. İZMİR'e gir

Alternatif olarak Konya çıkışında AKŞEHİR-DENİZLİ-AYDIN yolu da var ama otobüslerin en sık kullandığı yol yukarıdakidir.

Yolun açık olsun.

Emeğine sağlık çok teşekkür ederim not ediyorum

• Arkadaşlar bir de şöyle bir durum var ben ilk defa bu kadar uzun bir yola çıkacağım en fazla 3-4 saat süreyle aralıksız araç kullandım.Şimdi bu izmir yolculuğu nasıl olacak çok merak ediyorum
  • En işlek yolu duzgun guzergah taner göde nin yazdıgı yoldur..

Bende bırcokkez o yolu kullandım..

iskenderun-izmir yapmıştım..

Pozantıda kahvaltı yap
    Ayfonda ikbal otele gir hem tesisleri güzel hem cok guzel lokum satıyorlar :)
    Salihli de kofte yersin..

vs..vs.. Yol zevkli manzarası guzel bir yoldur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

En işlek yolu duzgun guzergah taner göde nin yazdıgı yoldur..

Pozantıda kahvaltı yap

Çok teşekkürler dediklerinizi yapacam.Umarım yolları karıştırmadan taner göde'nin yazdığı güzargahtan ilerlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dervişçimli

quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

En işlek yolu duzgun guzergah taner göde nin yazdıgı yoldur..

Pozantıda kahvaltı yap

Çok teşekkürler dediklerinizi yapacam.Umarım yolları karıştırmadan taner göde'nin yazdığı güzargahtan ilerlerim

Güzergah cok basit saga sola sapmıyorsunuz..

Yinede istersenız kucuk bır yol harıtası alıp fosforlu kalem ıle cızın guzergahı..

Nerden sonra ne gelıyor bılırsınız enazından..

• O şekil de yapacağım.Umarım sağ salim giderim :)
  • 4-5 defa gittim o yolu tek başıma aslında eğlenceli ama hız sabitleyici şart
  • hayırlı yolculuklar arkadaşlar en iyi şekilde tarif etmiş

uzun yolculuklar cok keyiflidir

birde bu zamanda trafik olmuyor yollar boş oluyor genelde

yaz gelsede bende gitsem uzun yola ne keyif verir insana

acle etme sinirlenme sakin sakin arasıra kacamak olacak tabi

sık sık mola ver ben 2-3 saatte bir dururum daima keyif al yolculuktan..
  • Geçen yıl forumda yazmıştım. Maden uzun yol yapacaksın, bence bunları da not al:

Uzun yol için

1. Gazli içecek içme, yanına kahve al, midene oturan ağır ve yağlı yemekler yeme.
    2. Bol su al yanına, 2 saatte bir dur ve 15 dakika mola ver (Avrupa. Bir. Standardı).
    3. Yol kenarında arabası arıza yapmış süsü veren sapsarı saçlı şişman kadınları geç.
    4. Traş ol, banyo yap, kişisel bakımını esirgeme, temiz bir kot/sweatshirt ve mont al.
    5. Yanına CD-MP3 al, ara sıra müziğin sesini kapat, doğayı dinle. Yollar eski yollar değil.
    6. Aracına çıkış noktasında yakıt al, depoyu doldur. Çeyrek depoda yine benzin al.
    7. Cep telefonu ve araç şarz aletini unutma, molalarda evi arayıp nerede oldunu bildir.
    8. Lastiklerin havasını kontrol et, cam ve akü dahil suyunu koy, camları içeriden de sil.
    9. Yeni bir araç ise yola çıkmadan önce biraz daha kontrol et, frenler ve farlara da bak.
    0. Uzun yol korkulacak bir etkinlik değildir, şoför uzun yolda pişer, dikkatli ol, korkma.

Hayırlı yolculuklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Geçen yıl forumda yazmıştım. Maden uzun yol yapacaksın, bence bunları da not al:

Uzun yol için

1. Gazli içecek içme, yanına kahve al, midene oturan ağır ve yağlı yemekler yeme.
    2. Bol su al yanına, 2 saatte bir dur ve 15 dakika mola ver (Avrupa. Bir. Standardı).
    3. Yol kenarında arabası arıza yapmış süsü veren sapsarı saçlı şişman kadınları geç.
    4. Traş ol, banyo yap, kişisel bakımını esirgeme, temiz bir kot/sweatshirt ve mont al.
    5. Yanına CD-MP3 al, ara sıra müziğin sesini kapat, doğayı dinle. Yollar eski yollar değil.
    6. Aracına çıkış noktasında yakıt al, depoyu doldur. Çeyrek depoda yine benzin al.
    7. Cep telefonu ve araç şarz aletini unutma, molalarda evi arayıp nerede oldunu bildir.
    8. Lastiklerin havasını kontrol et, cam ve akü dahil suyunu koy, camları içeriden de sil.
    9. Yeni bir araç ise yola çıkmadan önce biraz daha kontrol et, frenler ve farlara da bak.
    0. Uzun yol korkulacak bir etkinlik değildir, şoför uzun yolda pişer, dikkatli ol, korkma.

Hayırlı yolculuklar.

Emek harcayıp vaktini ayırdığın için çok teşekkür ederim taner kardeşim

• arkadaş hataydan dikiliye gideceğim demiş, ama tarifler izmire kadar ? ee dikili nerde :)

izmire gelince bornova ilçesinden giriş yapıyorsunuz, solunuzda ege üniversitesi ve buyuk kipayı goruyorsunuz.
    ana yolu hıc kacırmadan köprülü viyadüğün altından gecerek direk karşıyaka istikameti levhaları takip edeceksiniz,

Karşıyakaya güzargahından çiğli ilçesine oradan menemen oradan da foça istikametinden bergama ya devamm ....

zaten dikili levhalarını görmüş olursunuz ....
  • kardeş ben izmiri bilmiyorum o yüzden sadece izmire kadar tarif etmeye çalıştım gerisi izmirlilere kalmış
  • Gaziantepten izmire gitmiştim "şurda tuvalet molası" veririm "burda tuvalet molası" veririm diye diye bursaya kadar durmadan gitmiştim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.