Bildirim
Haswell Retina Macbook Pro [Kullanıcı Kulübü] (66. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
bende 128 gb aldım yeterli gelir diye ama olmadı
şu 64gblık hafıza kartlarından almayı dusunuyorum lexar 400 modellerinden ne dersiniz
sizce eski 1tb lik hddyi baglasam -
quote:
Orijinalden alıntı: jakess
şu 64gblık hafıza kartlarından almayı dusunuyorum lexar 400 modellerinden ne dersiniz
sizce eski 1tb lik hddyi baglasam
Gecen gun görmüştüm shiftdelete sitesinde 256 veya 512 lik ssd alıyordunuz kutu ıcınde,gelen ssd yi macbooka takıp cıkan ssd yıde kutuya koyup kullanıyordunuz.Ben olsam onu alırdım.enazından eskısıde işe yaramıs olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: gidakontrol
quote:
Gecen gun görmüştüm shiftdelete sitesinde 256 veya 512 lik ssd alıyordunuz kutu ıcınde,gelen ssd yi macbooka takıp cıkan ssd yıde kutuya koyup kullanıyordunuz.Ben olsam onu alırdım.enazından eskısıde işe yaramıs olur.
Yeni serilerde kapak maalesef açıkta değil. Bilgisayarı tamamen açmak gerekiyor. Bu da cihazı garanti dışı bırakıyor. -
quote:
http://www.amazon.com/PNY-StorEDGE-Memory-Expansion-P-MEMEXP128U1-EF/dp/B00DC9U2Q8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1399810497&sr=8-1&keywords=pny+storedge+128gb
Yabancı forumlarda bayağı önerilen bir kart. Kısa olduğu için kart yuvasının dışına fazla taşmıyor, böylece kart sürekli takılı olsa da sıkıntı olmuyor. Okuma/Yazma hızları da fena değil. Amazon'dan defalarca alışveriş yaptım, fiyat 100 doların altında olduğu sürece gümrüğe takılmadan sorunsuz bir şekilde elinize ulaşıyor.
Bu da 64GB modeli;
http://www.amazon.com/PNY-StorEDGE-Memory-Expansion-P-MEMEXP64U1-EF/dp/B00DC9TN72/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1399810497&sr=8-2&keywords=pny+storedge+128gb
-
Arkadaşlar aranızda Logitech T400 mosue kullanan var mı ? Ben me293tu/A cihaz aldım fakat Mouse u taktım çalışmadı acaba extra bir ayarı var mı ? mac konusunda yeniyim. Cihaz Windowslar ile çalışıyor ama apple la çalışmıyor. -
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B008PO5CSI/ref=pd_aw_sbs_4?pi=SL500_SS115
sanirim şu karti alacam arkadaslar
baska onerisi olan var mi -
quote:
baska onerisi olan var mi
Hocam yeter diyorsanız alabilirsiniz ama bence harici HDD bu iş için tek kral şu anda.
Bütçe varsa Time capsule bakabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: multiTYRT
quote:
Hocam yeter diyorsanız alabilirsiniz ama bence harici HDD bu iş için tek kral şu anda.
time capsule icin internet baglantisi gerekiyo sanirim
kotami dusurur o baya
50 gb den sonra 3mb oluyo hiz pek hos olmuyo
o yolladigim link trye yollamiyo
lexar 128gb 400x hiz var 60mb rad 20mb write diyo
buyuk ihtimal onu alacam
dusuk ihtimal 1tb hdd baglarim da kablo tak cikar ugrasmak istemiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
kotami dusurur o baya
buyuk ihtimal onu alacam
O durumda en iyi çözüm kart olacaktır
-
hafıza kartının okuyuş hızının hdd kadar iyi olacağını düşünmüyorum her ne kadar 400x olsada. Eğer taşınabilir harici diskiniz yoksa bunu önerebilirim.
http://www.bimeks.com.tr/urun/139673/toshiba-1tb-2-5-stor-e-plus-siyah-harici-disk.aspx -
arkadaşlar merhaba. bende macbook pro var ancak hotmail adresimi kuramıyorum. sunucu adresi konusunda hata veriyor. daha acemi olduğum içinde üstesinden gelemedim daha :) yardımcı olabilir misiniz ? birde macbook hakkında ya tıklayınca macbook pro late 2013 yazıyor bu yeni nesil olduğunu mu gösteriyor acaba ?
EDİT : Mail sorununu çözdüm :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockNblack -- 11 Mayıs 2014; 21:36:58 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Rated
arkadaşlar merhaba. bende macbook pro var ancak hotmail adresimi kuramıyorum. sunucu adresi konusunda hata veriyor. daha acemi olduğum içinde üstesinden gelemedim daha :) yardımcı olabilir misiniz ? birde macbook hakkında ya tıklayınca macbook pro late 2013 yazıyor bu yeni nesil olduğunu mu gösteriyor acaba ?
EDİT : Mail sorununu çözdüm :)
Evet early 2014 ler daha çıkmadı diye biliyorum
time capsule icin internet baglantisi gerekiyo sanirimquote:
Orijinalden alıntı: jakessquote:
quote:
kotami dusurur o baya
buyuk ihtimal onu alacam
Alıntıları Göster
kotami dusurur o baya
Time Capsule internet kotanı niye etkilesin, alakasız bir eleştiri olmuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharky25ant -- 12 Mayıs 2014; 15:03:02 >
-
quote:
quote:
quote:
kotami dusurur o baya
buyuk ihtimal onu alacam
Time Capsule router işlevlerine sahip bir harici disktir. İnternet kotanızı etkilemez, internet bağlantısı gerektirmez, evinizin içinde yerel ağ olarak kullanabilirsiniz, ağ üzerinden dosyalarınızı Time Capsule diskine kopyalayabilirsiniz.
Ancak Time Capsule mobil bir çözüm değildir. Büyüktür, ağırdır ve elektrik bağlantısına ihtiyaç duyar. Masaüstünde kullanmak için ideal ama Macbook'uma bağlı olsun, gerektiğinde çantama atıp dışarı çıkayım diyorsanız uygun değil.
Bu durumda herhangi bir USB3.0 2.5" harici disk işinizi görecektir.
-
Şimdi evde bir Masaüstü PC ve bir de güçlü bir notebook var. Ancak notebook çok büyük olduğu ve ağır olduğu için taşımak sıkıntı olduğundan ve de Mac OS sistemine geçmek istediğimden 13' rMBP almayı planlıyorum. 128 gb alacağım bu kesin ama ram i 4gb mı yoksa 8 gb mı seçmeliyim buna karar veremedim. Genelde günlük işler için kullanılacak örneğin film izleme, müzik dinleme, office uygulamaları webde gezinme, matlab ve ufak tefek programlamalar. Genelde yanda vlc ile film açıkken office uygulamasında ödev filan yazarım ve itunes arkaplanda sürekli açık olur bu tarz bir kullanım için 4gb ram yeterli midir? Çok ta fazla para vermek istemiyorum çünkü 3. bilgisayar olacak. Görüşlerinizi bekliyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: Myret Alpin
Şimdi evde bir Masaüstü PC ve bir de güçlü bir notebook var. Ancak notebook çok büyük olduğu ve ağır olduğu için taşımak sıkıntı olduğundan ve de Mac OS sistemine geçmek istediğimden 13' rMBP almayı planlıyorum. 128 gb alacağım bu kesin ama ram i 4gb mı yoksa 8 gb mı seçmeliyim buna karar veremedim. Genelde günlük işler için kullanılacak örneğin film izleme, müzik dinleme, office uygulamaları webde gezinme, matlab ve ufak tefek programlamalar. Genelde yanda vlc ile film açıkken office uygulamasında ödev filan yazarım ve itunes arkaplanda sürekli açık olur bu tarz bir kullanım için 4gb ram yeterli midir? Çok ta fazla para vermek istemiyorum çünkü 3. bilgisayar olacak. Görüşlerinizi bekliyorum
Şimdi ben de emanet 4GB RAM li 500 GB HD'li (SSD değil), işlemci i7 olan bir MAcbook Pro 15 inç var
Bir program ikonuna tıklayınca önce bir süre hiç bir şey olmuyor bekliyor bekliyor sonra açılıyor yavaş yavaş. Bazen tıklamadım sanıp tekrar tıklıyorum.
Bende de oldukça hızlı bir Asus N550JV vardı. O bundan çok hızlıydı sattım.
Lydia da gördüğüm Macbook prolar (SSD'li) i5 13 inçler tıkladığın anda anında açılıyordu. RAMleri 8GB ve SSD idi.
Çok hızlıydı. Bu bendeki de pek eski sayılmaz ama yavaş
İşlemcisi i7 olduğuna göre Yavaşlığın iki nedeni olabilir RAM veya HDD
Gerçi bunda da ilk açılışta yavaşlık oluyor açıldıktan sonra pek bir şey hissedilmiyor
Ama Showroomdaki 13 inçlik 8GB SSD ler şimşek gibiydi.
-
Orijinalden alıntı: sharky25ant
kotami dusurur o baya
Time Capsule internet kotanı niye etkilesin, alakasız bir eleştiri olmuş
time capsule hakkında bilgim yok
ben icloud gibi yedekleme yapıyo sanıyorum
öyle değil mi? -
çok iyiymiş
teşekkürler açıklama için -
Yorumunuz için teşşekkür ederim ben uygulamalara girmesinde bir problem görmemiştim ama multitasking kullanım şekliyle donma olur mu bunu bilmediğim için sordum soruyu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X