Şimdi Ara

Hastayım fakat teşhis konulamıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
4.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 2 hafta önce gece kalp çarpıntısı oldu ertesi gün acile gittim bişeyin yok dendi. 3 sonra derin nefes alma ihtiyacı ve tam olarak esneyememe, susuz yutkunamama aşırı yutkunma sorunu, mide de geğirme ve yemeğin yemek borusuna kaçması daha sonra göğüste ağrı vs derken 2 haftadır yaşamadığım sorun gitmediğim bölüm kalmadı. Fakat tam kan tahlili, akciğer filmi, solunum testi, beyin mr, ekg ve ekg holter, endoskopi herşey yapılmasına rağmen hafif ritim bozukluğu dışında hiçbir şey çıkmadı. Ritim bozukluğu seni etkilemez kalpten değil bu hastalıklar hiçbişeyin yok dedi ilacı çarpıntı olursa kullan dedi. Son bir kaç gündür çoğu gitsede ciğerde bişey varmış gibi öksürme derin nefes alma ihtiyacı ve sürekli esneme gelip esneyememe gitmedi. Son günlerde kalpte karıncalanma gibi birşeyler oluyor. Yaşam kalitem 2 haftadır yarı yarıya indi artık sıkıldım çünkü ortada hastalık yok yada bulunamıyor ama beni çok etkiliyor. Ne yapacağımı şaşırdım inşAllah kimse yaşamamıştır ama böyle bir durum yaşayan veya neden olabileceğini bilen biri varsa yardımcı olabilir mi son çare buraya yazdım sırf kendimi rahatlatmak için iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet.dmr -- 27 Temmuz 2018; 22:42:26 >

• Geçmiş olsun dostum. Bir bilgim yok, bari konu üstte dursun.
  • Eyvallah dostum, belki yardımcı olabilecek birilerine ulaşırım. Kendimi sürekli motive ediyorum fakat yoruldum artık.
  • Çok zorlama dostum bişeyin yok hasta falan değilsin sadece çarpıntıdan dolayı panik atak geçirmişsin ve artık anksiyeteye sahipsin buna göre yaşayacaksın midende guruldama olur kalp sanaraın göğüs kasın titrer kalp sanarsın sadece kendini inandırmana bakar kalbinde biley yok hafif ritim bozukluğu yazmışsın öyle bişeyde yok sende biliyorsun doktorlar temiz dedi sadece paikolojik

Sana tavsiyem tam panik olacağın an sakin kalmaya çalış ve kendi kendini bişey olmayacak her zamanki gibi yine bişey olmayacak 10 saniye sonra ben yine benim diyeceksin ve tahatlayacaksın başka yolu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panik atak bu bende de var ilaç kullandım ilerleyince. Bu hastikla psikiyatri ilgileniyor sen de git bir görün ilaca gerek bile olmayabilir Allah acil şifalar versin.

• Kesinlikle anksiyete, panik atak veya boyun düzleşmesine bağlı anksiyete.

Neden bu kadar eminsin derseniz yazdıklarınızın eksiği yok fazlası vardı bende. Boyun düzleşmesi varsa çözümü fizik tedavi ve boyun egzersizleri. Bu rahatsızlık varsa zaten anksiyeteyede neden oluyor. Önce bir fizik tedavi uzmanına gidip boyun röntgeni çektirin ve orada birşey çıksada çıkmasada psikiyatriye gidin. Tedaviniz Sertralin içerikli bir hapa bakıyor. 2 ay öncesine kadar sizinkinden çok daha kötü bir durumdaydım şimdi ise çok şükür hiçbir sıkıntı kalmadı. 150'lere vuran nabzım 60-70 civarında.

• Teşekkürler ilgi ve yardımınız için boyun düzleşmesinin belirtileri vs var mı onunla ilgili gidip gösteririm. Fakat panik atak dediğiniz anlık olması gerekirken benim hastalık daha çok fiziksel gibi ya şöyleki panik atakta anlık gelir bişeyler olur ama ben 2 haftadır 1 dakika bile biyerimde sıkıntı olmadan durmadım bu nefes darlığı esneme ve öksürme sorunu ilk günden beri aynı. Bir de psikiyatri ilaçları hakkında yazılan yorumlara baktım bir tane olumlu yorum yok doğrusu son çare psikiyatri giderim fakat ilaç kullanmak istemem. Çarpıntı olduğu gün korkup doktora gitmedim ertesi gün aynı şey olunca vucudum sarardı mecbur gittim panik atak olmamla ilgili sakinleştirici vs verdiler etki etmedi ve kalbim hızlı atmıyordu normaldi o günden sonrada kalpte çarpıntı olmadı sadece karıncanlanma var arada hafif ritim bozukluğunu doktor söyledi beloc ve dideral verdi çarpıntı olursa kullan dedi halen kullanmadım.
    Panik atakla kalp sorunu veya diğer hastalıkları ayıran bir kriter var mı nasıl anlayabilirim panik atak mı yoksa bu rahatsızlıklar başka bir hastalıktan mı dediğinizde olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ben de kıl dönmesi var mıdır.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çarpıntı sonrası ben de çok panik olmuştum, iki üç gün yüksek tansiyonla gezdim. Baş ağrısından uyuyamadım tabi doğal olarak. Ekg, ultrason, kan tahlili vs derken sadece tansiyon yüksek çıktı.Bir süre sırtımda karıncalanma ve sol kolumda his kaybı yaşamıştım ama psikolojikti bunlar çünkü çarpıntı sonrası her ufak şeyde kalp krizi geçiriyorum sanıp panik oluyordum. Doktora gidince rahatladım daha da bi şey olmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten hastaneye çarpıntı vs. bahsettiğin rahatsızlıklardan başvurunca ilk önce EKG , tahliller , testler vs. yapılır bunlar temiz çıkarsa muhtemelen panik atak tır. Yani panik atak, anksiyete gibi hastalıkların fiziksel sebebi yoktur hocam. Ama ne olursa olsun zamanla geçeceğine emin olun. Allah acil şifalar versin Allah yardımcın olsun. Azıcık sabır ile sorun kalmaz bende yaşadım hemde öyle birkaç ay değil birkaç yıl. Ama Allah'a binlerce şükürler olsun şuan iyiyim. Darısı sizin ve diğer hastaların başına sağlıcakla kalın.

• Paran varsa özele git doktorların % 90 nı ciddi bir hastalık olunca patetes oluyorlar.

• Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bu derin nefes alma ihtiyacı sorunu bende çok fazla oluyor geceleri uyuyamıyorum alsam bile tekrar tekrar oluyor. Bendekinin psikolojik bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ancak diğer sorunlarınız için bir şey söyleyemem.En kötüsüde derin nefes almaya çalışırken bir ses veya dikkat dağıtıcı bir şey olduğunda alamıyor olmam.
  • Benimde yilda 1 kere nukseden bazi semptomlarim var

Hicbirsey yokken 3-4 saatde olusan semptomlar sunlar

Nefes alamama

Kalpl carpintisi

Yuruyememe

Son derece enerjisiz hissetme kolunu bu yuzden kibildatamama

Senede 1 kez boyle olurum son 5-6 yildir toplamda 7-8 kez boyle oldum hepsininde 1-2 saat sonrasinda acile gittim dahiliyeye norolojiye kbb ye gittim hicbiseyin yok sen oyle hissetmissindir deyip gecistirdiler ...

Gelde saygi duy doktorlara

Artik gitmiyorum doktora filan birsey yaptiklari yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yorum yapıp yardımını esirgemeyen herkese teşekkürler. Fakat çoğu gereksiz konuya yüzlerce yorum akarken hastalık konusunda belki biri tahlillerine bakayım veya yardımcı olayım başımdan şunlar geçti şu şekilde iyileştim gibi yorumlar gelmesini beklerken kimse yardımcı olma gereği duymadı. Üstelik kullanıcı adını dr. uzantılı yapan arkadaşlar dahil konuya baksa da yorum yazma gereği duymadı. Forum sadece gereksiz gülüşme yeri değil aksine birbirimize yardımcı olma yeri bu yüzden olmalı ki kimse yorumunu esirgemenden bir şekilde fikir belirtebilsin. Ender görülen bir durum bazı arkadaşlar aynı durumu yaşayıp panik atak dedi. Panik atak durumunu dün gece dahil yaşadım fakat uzun süredir gün içinde yaşadığım derin nefes alma ihtiyacı ve karın bölgemdeki ağrı sabit ve hiçbir değişkenlik yaşamıyor. Panik atak kısa süreli yaşadığım çok ender yaşadığım 5 dakika falan süren ölme vs. gibi korkulardı. Bu yaşadığım durumsa bana fiziksel olarak etki eden ve yaşam kalitemi yarı yarıya indiren ve sürekli hastalıktan kopup bir şeylere odaklanmamı engelleyen bir durum tabi ki herkes yorum yazmak zorunda değil fakat yardımcı olabilecek insanların olduğunu düşünüyorum o yüzden bu kadar uzun ve biraz eleştirici bir yorum oldu. İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: gezfotek

Kesinlikle anksiyete, panik atak veya boyun düzleşmesine bağlı anksiyete.

Neden bu kadar eminsin derseniz yazdıklarınızın eksiği yok fazlası vardı bende. Boyun düzleşmesi varsa çözümü fizik tedavi ve boyun egzersizleri. Bu rahatsızlık varsa zaten anksiyeteyede neden oluyor. Önce bir fizik tedavi uzmanına gidip boyun röntgeni çektirin ve orada birşey çıksada çıkmasada psikiyatriye gidin. Tedaviniz Sertralin içerikli bir hapa bakıyor. 2 ay öncesine kadar sizinkinden çok daha kötü bir durumdaydım şimdi ise çok şükür hiçbir sıkıntı kalmadı. 150'lere vuran nabzım 60-70 civarında.
    bu boyun düzleşmesi şeysini başka bi yorumda daha okumustum bende de 2 haftadır çok ciddi baş dönmesi var finallere falan giremedim sırf bunun yüzüne doktora gittiğimde ise hiçbişeyin yok diyolar ilaç verip gönderiyolar ilaçlarda hiç etki etmedi desem yeridir , anca kendime gelebildim 2 haftalık işkenceden sonra. ama hala garantisi yok belki yarın yine yatalak olucam

acaba bu boyun düzleşmesi baş dönmesi mide bulantısı falan da yapabilir mi çünkü boynum genelde yamuk duruyor ekrana bakarken,bendede fizyolojik bi problem olabilir bi ögzüksemmi diye düşünyorum

• En temel belirtilerinden zaten baş dönmesi ve mide bulantısı. Düzleşen boyun omurları ensedeki beyne giden damarlara baskı yapıyor ve kanın az gitmesine neden oluyor. Bu da baş dönmesi yapıyor. Sinirlere baskı yaptığında ise iç organları ve göğüs, kol, sırt hatta bacağı bile etkiliyor. Sürekli boynunuzu eğiyorsanız olma ihtimali yüksek. Fizik tedavi uzmanına gidin.

• Derin nefes alma ihtiyacı yutkunma sorunu nefes alırken gögüste ağrı var. Ama akciğerler temiz çıktı. Genellikle mide ve karaciğer hizasında hep ağrı var artık vucudumu yormaya başladı. Yok mu bu hastalığı teşhis yöntemi mide temiz çıktı karaciğer kaldı bir tek ona ne testi yapılıyor. Doktor çölyak tedavisi başlattı ama teşhis yapılmadan sadece ihtimal dahilinde nasıl çözücem bu işi yardım edebilecek lütfen yardım ve duasını esirgemesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet.dmr

Derin nefes alma ihtiyacı yutkunma sorunu nefes alırken gögüste ağrı var. Ama akciğerler temiz çıktı. Genellikle mide ve karaciğer hizasında hep ağrı var artık vucudumu yormaya başladı. Yok mu bu hastalığı teşhis yöntemi mide temiz çıktı karaciğer kaldı bir tek ona ne testi yapılıyor. Doktor çölyak tedavisi başlattı ama teşhis yapılmadan sadece ihtimal dahilinde nasıl çözücem bu işi yardım edebilecek lütfen yardım ve duasını esirgemesin.
    Geçmiş olsun. Umarım sorununuzu bulursunuz.

Çölyak hastası olarak söylüyorum: Çölyak için özel kan tahlili ve bağırsak endoskopisinde çölyak olduğunuzu gösteren bir şey çıkmadıysa boşu boşuna glutensiz diyet yapmayın hemen. Çölyak olsanız bile tanı koyulmadan tedaviye kesinlikle kesinlikle başlamayın çünkü diyete başlandıktan sonra yine tanının konması için diyetin bozulması lazım. Benden küçük bir öneri sadece.

Çölyak olma ihtimaliniz de var gibi duruyor doğrusu sizin şikayetlerinize bakınca. Boy-Kilo oranınız nasıl? Genellikle çölyak hastaları sizin şikayetlerin yanında boy ve kiloları yaşıtlarına göre çok geride oluyor.

• Panik atak Çaresi gece 12 de boş yolda külüstür araba ile patinaj çekmek.
  • son durum ne
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.